Šta je novo?

Darksiders 2

Da, razne americke radnje imaju jos dosta excluzivnih preorder bonusa [jedni daju veci speed za konja].

:)

[YOUTUBE]ocdrQGTdllY[/YOUTUBE]

Posto smo na GAF-u uspeli da navatamo Lead Designera i Lead Combat Designera da nam odgovore na crapton pitanja, evo nekih informacija koje ranije verovatno nisu bile poznate:

- 25h je potrebno da se predje main content, to je bez side-questova.
- Za vreme prvog playtrougha Death i njegova oprema moze da se leveluje na 20. nivo, u New Game+ limit se pomera na 30. nivo.
- u New Game+ zadrzavamo svu opremu iz prvog playtrougha i skill poene. Najjaca oprema i monsteri su u NG+.
- Possessed Weaponi moraju da se hrane ostalim itemima, i oni mogu da leveluju 5 nivoa od njihovog pocetnog [sa 12. na 17. na primer]. Veoma su retki, i tokom jednog playtrougha cemo mozda naci 4 posessed oruzija. U zavisnosti kakvim itemima ih hranite, takve abbilitije ce dobijati i PW.
- Re-Spec skill tree-ova moze da se kupi kod merchanta.
- Diablo Hardcore mod je prisutan [pod imenom Nightmare Mod], jedna smrt = kraj.
- Postoje arene za wave bassed combat, te arene su deo online leaderboards sistema.
- Trgovina itemima je pristutna, ali nema centralizovanog marketa. Jedino je podrzan direktan trade sa steam friend listom. [ako hocete da hranite svoj Possessed Weapon sa odredjenim itemima [to mnogo znaco] ili da pomognete druarima, ovo je jedina sharing opcija].
- Engine je drasticno poboljsan da prikazuje mnogo bolje visualse na istom harveru [PC hw req je smesno mali]. Konzolne verzije nemaju tearing.
- Svi loot itemi koji leze na zemlji odma mogu da se uporede sa trenutno equiopovanom opremom. Takodje, odma sa zemlje je moguce ili ubaciti item u inventar ili ga poslati na intant equip.

Combat je napravljen od strane lika koji je veoma postovan na fighting sceni [1vs1] igre, i ovo je segment igre koji je najvise upgradeovan u odnosu na orginal. Najbitnija stvar je da ce pocetnici moci veoma lako da predju igru sa osnovnim taktikama borbe, ali advanced igraci ce moci da udju i u najvece fightove i da u jednom free-flowing combou raznesu sve i ne budu ogrebani nijednom.

- Nema blok dugmeta, Death mora da dashuje, evadeuje, canceluje enemy poteze, ili da nadje bilo kakav drugi nacin da prezivi neprijateljske napade. Ovo cini igru mnogo brzom i fludinijim.
- Combo sistem dozvoljava da linkujete sve zivo u fluidan combat sistem koji moze vecno da traje ako imate skilla.
- Primarni napad [Scythe] omogucava standardne komboe koji se kupuju, ali kao npr u Kingdom of Amaluru, dodatni komboi se mogu aktivirati preko delayed press-ova. Ovo otvara nove i mnogo jake comboe.
- Sekundarni napadi [slow&powerful heavy weapons kao i brzi/ali manje mocni MELEE weapons] imaju svoje standardne komboe, ali heavy weapns ima dodatni sistem "Just Frame" udareaca, u kome morate tajmirati pritiske dugmadi radi bas masivnih damage-ova.
- Crossover napadi - komboi mogu da se instantno nadograde koriscenjem primarnih i sekundarnih napada. Bas mozete da ih mesate i pravite lude kombinacije.
- Abbilities/magija mogu da se takodje instantno nadograde na vase postojece kombo napade, od "dungeon itema", do magija i konja, sve moze da se iskoristi da se poveca vas kombo skor i neprijatelji postave u situaciju za bolji napad. [sa demon handom mozete da privlacite protivnike, summonig duhova ce oko vas stvoriti kovcege koji ce lansirati neprijatleje u vazduh, mozete na brzaka pozvati konja da produzite combo, ostale magije, etc].
- Skoro svaki potez koji napravite [ili neprijateljski potez koji stize ka vama] moze da se canceluje na nekoliko nacina i time produzite vas combo - Dashing [brzo pomeranje], Evade [pomeranja bas kada vas neprijatelj udara], Flip Jump [kada pritisnete "jump" dugme, automatski lansirate i sebe i protivnika u vazduh], Charge Attack, Magije [teleport slash, murder,etc], privlacenje pritivika ili privlacenje death-a ka protivnicima, i jos. Sve ovo je totalno integrisano u combo sistem, sto znaci da mozete u bilo kom trenutku da napustite vas trenutni combo, i zapocenete novi ili se premestite na novi deo battlefielda.

Vredi spomenuti da Dash nije limitiran kao u prvom delu. Posle jednog dasha Death se necemo automatski zaustaviti, vec cemo moci da linkujemo cak 3 Dash-a jedan za drugim. Posle treceg dasha cemo dobiti kratki movement cooldown, ali nista nas ne sprecava da posle 2. dash-a linkujemo neki drugi fast moving potez [charge attack npr] i da odma posle toga nastavimo da dash-ujemo sa novim dash stack-om.

Evo jednog showcase-a combo sistema u kome je bas lead combat designer igrao, ali nije hteo da pokaze sve sto sistem nudi.
[YOUTUBE]K9K_aSV8UpI[/YOUTUBE]

Sve sto sam napisao gore je incomplete, ima jos mnogo toga sto je prisutno.
Sve u svemu, ceka nas ****no neverovatna igra! :D Jos samo da se pojavi u prodaji [evropska verzija kasni nedelju dana u odnosu na US :( ]

deathcombate2u00.gif

Potvrdise i da ce DS2 iskoriscavati savegame od prve igre, na svim podrzanim platformama. Jos nije poznato kako ce taj savegame uticati na DS2 [verovatno neki novi item ili tako nesto...].

Uf, finalni trejler pre izlaska igre. Badass.
[youtube]78h0SxUZ_es[/youtube]

Steta sto forsiraju konzolne snimke u ovim trejlereima, PC verzija izgleda drasticno bolje.

Poslednja izmena:
Yeah, preloadovao sam i ja. Ako uspem, preko VPN-a cu zaigrati igru kada se upale Americki serveri za par dana.

Evo svez materijal, ~1hr preview igre.
[youtube]xBlMeAJ2f3w[/youtube]

Izlecena!

Nema jos uvek. Gde si video da je izlecena?

^
Od strane kosookih,ali kod nekih ima problema sa izbacivanjem iz igre, tako da jos nije 100% stabilan!
Edit:Radi provereno!

Poslednja izmena:
Ja sam jutros krenuo da igram oficijelnu Steam verziju [VPN konekcija do Amerike] i odusevio sam se sa igrom, bas razbija! Evo par screenshotova [no MLAA, FXAA ili bilo sta AA upaljeno u Catalystu]. Inace, bilo je problema sa tearingom ali D3DOverider je to sredio.

2012-08-14_000032vz1y.jpg

darksiders22012-08-148ya62.jpg

darksiders22012-08-14nqzyh.jpg

2012-08-14_00006kmazb.jpg

2012-08-14_00007hgycp.jpg

2012-08-14_00009g8a27.jpg

2012-08-14_000126cxtt.jpg

2012-08-14_000209fawq.jpg

2012-08-14_00021sdy4i.jpg

2012-08-14_00024a0bx1.jpg

da li cu imati preorder bonuse ako danas uzmem igru na cdkeysduscount i aktiviram je kao evropljanin?

Auuu igrica je zlo, igram je vec sat vremena i neverovatno su je dobro odradili! Sve preporuke!

Probah sad malo. Vidi se da je port sa konzola. Izgled Death-a u inventaru je bas mutan. :S Ali igra mi se bas dopala. :)

Uh, momentalno download, jedva cekam da je probam :)

Odlicne ocene kod kritike!

AusGamers 9.5/10
EGM 9/10
Game Informer 9/10
Destructoid [Jim Sterling] 9/10
Polygon [The Verge] 9/10
G4 TV 9/10
GameTrailers 8.5/10
GameSpot 8.5/10
Giant Bomb 4/5
Eurogamer 8/10
IGN 7.5/10 [jedan od najgorih review-ova koji su napravili u poslednje vreme... izgleda da stvarno traze pare za posten review]

Par review-ova koji ne daju ocene
http://www.rockpapershotgun.com/2012/08/14/wot-i-think-darksiders-ii/#more-119901
http://www.shacknews.com/article/75260/darksiders-2-review
http://www.forbes.com/sites/erikkai...i-review-part-one-xbox-360-death-becomes-him/

Ja sam inace na 6-7h mark-u, i igra sabija od kvaliteta. Sa D3Doveriderom sam se resio tearinga i malo sam modifikovao k&m komande.

Da li je potrebno neko predznanje iz priče prve igre?

Jedina stvar koja mi ne leži je to što igraš smrt, a treba da se zamajavaš sa nekim kripovima i sitnom boranijom. Pa ti si smrt, uzimaš život kome i kad hoćeš, samo treba da ga pogledaš, a ne da se makljaš tu sa njima :)

Igra je ok ali kao i prvi deo nista posebno meni - u pocetku me je zainteresovala ali odusevljenje je splasnulo vrlo brzo. Za ljubitelje prvog dela nece biti razocarenje ali ja sam fan Devil May Cry-a kad su u pitanju ovakve igre - cetvorku sam igrao oko 250 sati i presao na sve nivoe tezine pa mi se ovo cini kao bleda kopija DMCa i God of War-a kako po potezima tako i po mehanici igranja. DMC4 i DMC3 su po potezima i kompleksnosti izvodjenja komboa jos uvek neprikosnoveni.

Ko je voleo kec volece i dvojku a koga kec nije odusevio ne verujem da ce i ovaj uspeti.

Mnogo dobra igra. Ko voli hack&slash obavezno da proba :)

dobra je igra, ali imam ogroman problem... Zaglavio sam u Foundry-u, nasho treci kamen ali nema onog kuglo-bota, glitch samo tako... Pregledao sam walkthrough videos i kontam nesto zagupelo... Jel hoce neko da mi posalje savegame, znaci tu negde oko foundry-a, ne mogu iz poceta a krecem sad..
hvala

Poslednja izmena:
Zna li neko kako da dohvatim ovaj Item, nemam sat vremena igranja :)

Prilozi

• Darksiders2 2012-08-17 01-45-23-18.jpg
    Darksiders2 2012-08-17 01-45-23-18.jpg
    266.3 KB · Pregleda: 179
  • Darksiders2 2012-08-17 01-45-05-17.jpg
    Darksiders2 2012-08-17 01-45-05-17.jpg
    230.4 KB · Pregleda: 146
  • Darksiders2 2012-08-17 01-45-32-93.jpg
    Darksiders2 2012-08-17 01-45-32-93.jpg
    181.1 KB · Pregleda: 119
  • Darksiders2 2012-08-17 02-12-00-23.jpg
    Darksiders2 2012-08-17 02-12-00-23.jpg