Šta je novo?

Dark Souls

Kako mu ne treba END? Ako nece da ulaze u HP sta ce da mu cuva glavu nego visok END kad podigne stit? Mora da ima staminu. A fastroll i brzina kretanja kad imas veliki equip load? Ne znam, meni je END najbitniji parametar bio. Neka krene uostalom pa ce videti sam sta mu odgovara, ovo su samo neke smernice i predlozi.

Ja pricam o kombinaciji rukavice i Katane, tu stitu nema mesta osim ako ne planira da stalno prebacuje oruzje. Staminu mora da nauci da "kontrolise" a ne da napucava END i da time resava problem.

Aha, znaci s' obzirom da DEX utice na casting speed preporucljivije je sa pirom koristiti vise DEX oruzja nego STR. Mislio sam da ce mi STR vise trebati, na onom groblju na pocetku sam maznuo kosturima 2H sword koji jedva drzim sa obe ruke. Posto ionako planiram da pravim novog lika sta bi trebalo da uzmem na pocetku od onih giftova, kljuc?

Build zavisi od toga kakav ti stil igranja odgovara. Recimo ja sam prvi prelazak završio kao pravi pokretni tenk, iako je to možda najteži način za prelazak. Sve zavisi od tvojih preferencija.

Pa da. Ili ako si mag pa dizes INT onda koristis magic enchanted oruzja sto daju bonus na INT.

Ja sam imao jack of all trades i nisam imao problema. Kada sredis onog sa dve sekire u basti (ne secam se imena) onda se moze reci da kapiras kako boss fight funkcionise i da si spreman za dalje.

Taj sword je Flamberge, on je za STR + Faith build. Ne bih ga preporucio. Najbolje oruzje u igri ako mene pitas jeste Claymore. Njega mozes sa stitom koristiti i to je ono bas sigurica kombinacija ali je malo dosadno. To je neka Paladin varijnta.

Pyro + Katana je malo zaguljeno za pocetnika ali je mnogo zabavnije kada naucis parry.

Za INT build Helebarda, kao sto je radio Uruk.

Od giftova sta da uzmes, hmm.. mozda vesticin prsten ako ces vec da budes Pyro.

Edit: Tenk je laganica kasnije, kada skupis Havel set.

Poslednja izmena:
Pa i kad hoces bez stita treba dosta stamine, tek ti onda treba fastroll…al' dobro, nisam probao bez stita, uvek sam u desnoj menjao oruzja a u levoj stit za svaki slucaj. Onaj demon se zove Capra demon, i jeste dosta zeznut, mada su i gargojli. A dvorucni mac o kome govori na groblju mislim da je zweihander.

Jeste u pravu si, Zweihander je. Zaboravio sam kako se zove a zweihander je inace Flamberge tj. ogromni dvorucni mac sa vijugavom ostricom koji su nosili Landsknecht. U igrama uglavnom lupaju jer im fali adekvatnih naziva za oruzja, ali bar su ispravili ostricu pa ajde da kazem da je to dvorucni mac.

Flamberge je takođe poznat kao Zweihander (dakle tako su ga zvali iako deluje uopšteno misli se baš na flam), tako da nisu baš lupali... :D

Ma jeste, nego u igri postoji i Flamberge ali izgleda kao neko fantasy oruzje.

piromanser, master key , u katakombe po great scythe (apsolutno najbolje oružje),
DEX do 40 , STR do 30 (može i 40 ali više ne), END do 25, VIT takodje , INT do 50, ostalo sve na FAITH
xantous set /charred black , kako kad treba, child mask , grass crest + eagle štit ,
logans catalyst , velkas talisman (skalira sa INT).
dark grain ring , black bow of pharis ( po potrebi odelo sa velikim poise )

pažnja - nikad ne apgrejdujte Resistance . potpuno je besmisleno .

Poslednja izmena:
Onaj klip sto je Kokan okacio na prethodnoj strani je upravo ono sto ne zelim da radim u ovoj igri. Ne zelim da znam sta se gde nalazi i sta ce da mi iskoci iza coska, zato sam i pitao za build umesto da pogledam na wikiju. Ako se budem oslanjao na wiki spojlovacu sebi celu igru jer necu moci da se suzdrzim da ne pogledam stvari koje ne bi trebao da znam.

Dali se isplati uzimati igru zbog price i multiplayer-a!Ima da se kupi za 10(sto stvarno nije puno) evra pa me zanima vase iskustvo!

Sto se price tice, to zavisi. Nacin na koji je svet predstavljen i prica ispricana u Dark Souls je nesto sto se zaista retko vidja u video igrama. Kao arheolozi kada otkopavaju rusevine i na osnovu onoga sto pronadju sklapaju kockice u tome sta se zapravo desilo, ti u igri otkrivas pricu, saznajes o likovima koji nastanjuju taj svet i o sebi samom (tvom liku). To je najveca zamerka vecina onih kojima se igra ne dopada i jedan od najjacih pluseva za one ljude kojima se ova igra izuzetno dopada (sto ukljucuje i mene).

Znaci, ako hoces sve sazvakano, sa gomilom sinematika sa perfektno animiranim likovima onda ti se prica nece dopasti. Ali ako volis da istrazujes i malo mucnes glavom tu i tamo onda ces biti zadovoljan. U igri nema ni knjiga, sve je ispricano u maniru pecinskog coveka, preko predmeta i uz koriscenje simbolike. Sam svet i prica upravo zbog toga ti se mogu uciniti i bogatijim jer ti aktivno ucestvujes u oktrivanju a tvoja masta moze doprineti prosirenju price (kao kad gledas mindfuck film pa izvodis svoje zakljucke).

Sto se tice multiplejera nedvosmisleno da, iako je broj igraca opao u odnosu na launch. Ali u igri vaze odredjena pravila kada je PvP igranje u pitanju i vecina igraca znaju igru za razliku od tebe koji si nov i zelen i pojesce te na startu. Da bi igrao PvP u odredjenim zonama moraces se drzati odredjenog Soul Levela (nivo lika u igri). Za co-op je super ali racunaj da onaj ko igra co-op sa tobom ce morati vise da pazi od tebe. Multi funkcionise tako sto si ti jedan u svom svetu a ostali igraci (dali prijatelji ili neprijatelji) upadaju u tvoj svet kao fantomi, ne mogu da se lece itd.

^
Hvala G@W na iscrpnom odgovoru!Svidja mi se ono sto sam procitao!Treba mi nesto tipa gde je potrebno razmisljanje,a i nesto sto pruza izazov!Kupuje se!

Izazov je zestok na pocetku, ne daj se obeshrabriti. Sto se tice razmisljanja, neke stvari ce ti promaci ako ne budes vodio racuna o detaljima i koristio mozak.

Inace igra je kao Diablo, samo u full 3D sa odlicnim borbenim sistemom i izuzetnim dizajnom nivoa. Dizajn nivoa dolazi do izrazaja kasnije kada skapiras na koji nacin je sve povezano i da se mozes vratiti na mesta koja si vec prosao. U pitanju je mahom vertikalni nacin povezivanja lokacija, sto znaci da neces morati puno da gubis vremena na transport kao u, na primer, Gothicu jos gore, Skyrimu (mada tamo ima fast travel, ovde toga nema).

Ponavljam se po stoti put, ali Dark Souls je zapravo Castlevania naslov sa svim onim elementima koje cine Castlevania serijal toliko zaraznim.

Eh da, prikljuci gamepad (ako imas) i skini sve patcheve pre nego sto krenes. Port je u losem stanju, ali se da srediti do neprepoznatljivosti.

Poslednja izmena:
@bro82

Ako kojim slucajem imas pristup nekom PS3 sistemu savetovao bih ti da probas i Demon's Souls. Dark Souls jeste napredak u odnosu na Demon's, ali jedna stvar u kojoj ne moze da mu parira je atmosfera (koliko god ona bila dobra u DkS, a jeste). Demon's ima neke od najbolesnijih nivoa vidjenih u novijim igrama imo.

Izazov je zestok na pocetku, ne daj se obeshrabriti. Sto se tice razmisljanja, neke stvari ce ti promaci ako ne budes vodio racuna o detaljima i koristio mozak
Dugo vec razmisljam da pazarim ovu igru i citao sam vase postove vezane za tezinu same igri,ali posto inace volim da istrazim svaki cosak i da igram polako,mislim da je ovo prava stvar!Posto je ovo steam kljuc,dali su tamo svi patchevi ili ima jos nekih nezvanicnih koji poboljsavaju grafiku,posto kada sam citao mislim da je bio neki problem sa rezolucijom ili tako nesto,vec sam zaboravio!
@kartelusm
Cuo sam i za ovu igru,posto pratim i konzolaske igre,ali nazalost nemam nijednu konzolu!

Nezvanicni dsfix moras skinuti a ako neces kontroler onda mora i mousefix. Inace igra vredi i pruza mnooogo vise nego sto kosta, mada ja preporucujem prvi prelaz offline.

Kljuc je steam, ali na zalost ti treba i gfwl. To je razlog zasto kod nas ne moze da se kupi direktno sa steam-a.

Bah, izgubih skoro 6000 dusa, mozda je to sitno na pocetku ali skupljao sam ih ceo dan. Jos uvek sam level 1 i jedino sto sam kupio je Bottomless Box da malo rascistim inventar. Jos ne mogu da se odlucim da li da rukavicu nosim u levoj ili desnoj ruci, ako je stavim u desnu onda mogu da nosim samo jedno oruzje a ako stavim u levu onda nemam stit.

Klasika, zaljenje za 6000 dusa :) To ne da je sitno nego nije vredno pomena, videces kasnije o cemu pricam. Prosao sam i ja kroz isto.

U multiju se gube i skupljaju na milioni dusa za nekoliko desetina minuta.

Rekoh ti vec, grind na pocetku je besmislen. Skupljaj samo onoliko koliko ti je neophodno da napredujes dalje.

Ako ces vec nesto da grindas, neka to bude Balder's Blade u Crkvi Nemrtvih.

Takodje bitan savet, kloni se borbe blizu litica i zaobilazi crne vitezove dugo vremena. Oni su bas cvrst orah.

Edit: Jedno pitanje, jel igras sa joypadom i da li si stavio Dsfix i neke graficke modove? Sa Dsfix mozes namestiti visoku internu rezoluciju, igra mnogo ostrije izgleda ako to uradis jer je to kao onaj ubersampling u Witcheru 2.

Poslednja izmena:
I leveluj se odmah, ne vidim smisao u cuvanju dusa. Mnogo razmisljas i kombinujes, pici napred i uzivaj u igri :)

I leveluj se odmah, ne vidim smisao u cuvanju dusa. Mnogo razmisljas i kombinujes, pici napred i uzivaj u igri :)

Pa dobro, ako hoce coop nije bas dobro da bude overleveled. Ali u pravu si, uzivanje u igri je prioritet :).

Rekoh ti vec, grind na pocetku je besmislen.
Nisam namerno grindovao, vezbao sam malo parry i pokusavao da ubijem nekog velikog viteza u Undead Burgu, iza njega sam nasao neki prsten sto povecava def kad ti zagusti. Zeznut je bio dok se nisam malo uvezbao.

Jedno pitanje, jel igras sa joypadom i da li si stavio Dsfix i neke graficke modove?
PS2 Dualshock, bez toga ne ide :D. DSfix sam pratio od samog pocetka, znam bas dobro da ga namestim a od modova Dualshock ikonice, hires fontove i poboljsane status ikonice (one ispod HP skale).

I leveluj se odmah, ne vidim smisao u cuvanju dusa.
Tu lekciju sam naucio na tezi nacin :D. Jedino sto za sad cuvam su one duse sto idu u inventar, krckacu ih ako mi bas zatrebaju negde.

Malopre nadjoh helebardu, trazi mi STR i DEX a rekoste da je ona za magove tj. da se skalira sa INT? Pretpostavljam da tu nesto ima sto ja jos ne znam. I jel mogu stvari da prodajem negde ili da bacam visak, imam po nekoliko istih stvari?

Nema prodaje, sve sto nadjes je zauvek tvoje :)

Ne moras ni da se levelujes ako hoces da trosis duse. Budzenje rukavice ce te kostati jako puno dusa.

Oruzje trazi odredjene statistike da bi uopste mogao da ga koristis efikasno, ali svako oruzje ima pored statistika rangove S, A, B, C, D, E... a oni ti govore koliko je koje oruzje dobro u kombinaciji sa kojim statom. S rang je najbolji a sto ides dalje niz alfabet to sve losije i losije skalira. Cini mi se Helebarda inicijalno ima B na INT.

Prodajes stvari kod svakog trgovca, svi daju iste cene ja mislim.

Poslednja izmena:
Kapiram za rangove i bonuse ali ova koju ja imam nema INT.
DATA_2013_06_15_19_41_20_346.jpg

Jedini trgovac kog imam za sad je onaj undead u Burgu ali kod njega moze samo da se kupuje.

Dobija kada je enchantujes. Doduse dobijaju i druga oruzja ali fazon je sto Helebarda ima veliki domet a rano je dobijas pa je dobro za magove jer mogu da drze distancu. Ostala oruzja koja sreces do tada ili su prespora ili imaju kratak domet.

Balders Blade je bolje resenje imo ali mora da se farma.

Za sad mi se koplje vise svidja jer mozes da bockas sa podignutim stitom, mnogo dobro kad nekog koljes a iza njega su strelci koji te gadjaju. Primetio sam da sto mi je veci Humanity to mi cesce dropuju stvari. Kad izginem, dok dodjem do mesta gde sam zaginuo iz mobova ne dropuje nista, cim pokupim duse i humanity pocne da dropuje ko blesavo, iz svakog treceg-cetvrtog nesto ispadne.

Vrh Dno