Šta je novo?

Dark Souls

najbolje je bilo da je MS nastavio da razvija GFWL, i da je usput uklonio zastarela regionalna ograničenja (zbog kojih smo novije GFWL igre na steamu mogli da nabavimo samo trejdom ili kupovinom sa trećih sajtova). Steamu treba konkurencija koja bi ih terala da da unapređuju svoj servis i sprečavala da postanu previše alavi (Uplay i origin ne rade taj posao baš najbolje), ovaj monopol koji Valve danas ima na PC gaming sceni uopšte nije zdrav...

najbolje je bilo da je MS nastavio da razvija GFWL, i da je usput uklonio zastarela regionalna ograničenja (zbog kojih smo novije GFWL igre na steamu mogli da nabavimo samo trejdom ili kupovinom sa trećih sajtova). Steamu treba konkurencija koja bi ih terala da da unapređuju svoj servis i sprečavala da postanu previše alavi (Uplay i origin ne rade taj posao baš najbolje), ovaj monopol koji Valve danas ima na PC gaming sceni uopšte nije zdrav...

Sa ovim bih se slozio mnogi se indie developeri se zale na Valve, jedan je cak pretio Gejbu Njuelu smrcu jer mu nisu azurirali igru na Steam-u, sto je rezultovalo da se igra trajno skine sa liste :d

Kellhuse just stop, pls...

Ajd ako neko prati situaciju sa tim prebacivanjem sejvova sa GFWL na Steam nek' baci samo info ovde kad bude. Hvala.

da. nego nesto ne videh , kako i da li uopste moze da se prebaci save bez instaliranja i pokretanja igre?

Ne može, ali DL je manji od 4 GB. Prilično malo za današnje standarde, čak i ako ne planiraš opet da igraš. (a i ovo prebacivanje će biti moguće do 16. februara, znači ima vremena)

Jel uspeo neko da prebaci sejvove? Meni ne radi, prebacio sam onu beta opciju u properties, ali kad startujem igru dobijam steam opciju u glavnom meniju bez load. Vidim da se u uputstvu spominje neko ponovno logovanje na gfwl ali kako to da izvedem?

ja uspeo , bas pre koji minut i radi.

sve radio po uputstvu:
For users who purchased a Game for Windows live version from a retailer (Disc) or Games for Windows Live Marketplace (Digital):
1) We recommend that you add Dark Souls™ Prepare To Die to your Steam account using your serial
2) Launch the game and connect to Games for Windows Live.
3) Run the game (only the currently signed-in user’s Save Data and Achievements can be transferred to Steam).
4) Close the Game.
5) Right click on your game in the Steam Library, go into Properties, check that the BETA tab is set to “dsptde-2.0-“
6) Launch Dark Souls™ Prepare To Die Edition v2.0 from Steam
7) The game will look for previous Save Data and Achievements. If Save Data and Achievements are detected on your computer, you should be able to continue your progress in the game. Achievements should be unlocked in Steam.

Ja imam steam verziju, tu ima razlika u jednom koraku ali ili oni nisu lepo objasnili ili jednostavno nece, imaju i drugi taj problem. Mozda se nesto promeni kasnije, videcu.

DS mi nije instaliran trenutno, ako ga sada instaliram da li je automatski postaje Steamworks ili mora da se radi procedura? Interesuje me ovo jer imam win 8 a igra ima opak bag sa istim i nisam uspeo da je pokrenem prethodnog puta kada sam presao sa sedmice...

Ja sam DS kupio skoro, igrao pola sata i izbrisao jer sam čuo da se prebacuje i sačekao do danas. Znači, skinuo sam DS, upalio i odmah je učitao ačivmente, ali se i ulogovao u Windows Live. Kad se ulogovao, ugasio sam igru, prebacio na BETU, skinuo update, upalio DS, a Live se nije ni pokrenuo, a save postoji.

Onaj beta kod se ne upisuje?

Ma, jok, ne kucaš kodove, samo ideš "Select the beta you would like to opt into" i biraš jednu jedinu opciju koja nije NONE i cepaš. Dole ništa nisam pisao, to kucaš ako ima "skriveni" branch, kao u Project Zomboid, a ovde već ima beta, nije skrivena.

Ne vredi, nece.

jel si uradio prvih par koraka kako treba:

-instaliras igru , games for win live, udjes u igru , pustis da se poucitavaju save-ovi i achievmenti i sve. (ja sam za svaki slucaj i igrao igru par minuta).
-pazi , iz prve je meni games for win live trazio da ga updateujem dok je pokusavao da skine moj progression sa njihovog naloga. tako da sam morao posle da izadjem , i ponovo pokrenem igru i tek je onda zavrsio onaj progress bar. mozda to odigra neku ulogu.

Heh, 26 čivmenta odjednom.:D Sad će neko ko ne zna o čemu se radi videti to na aktivitiju i pomisliti da sam koristio achievement manager ili nešto slično.:d

jel si uradio prvih par koraka kako treba:

-instaliras igru , games for win live, udjes u igru , pustis da se poucitavaju save-ovi i achievmenti i sve. (ja sam za svaki slucaj i igrao igru par minuta).
-pazi , iz prve je meni games for win live trazio da ga updateujem dok je pokusavao da skine moj progression sa njihovog naloga. tako da sam morao posle da izadjem , i ponovo pokrenem igru i tek je onda zavrsio onaj progress bar. mozda to odigra neku ulogu.
Ma da, startovao sam igru, ucitao poziciju i izasao. Ali nista, kad sam presao na steam sejva nema.

strava, odaberes crnog zmaja i haras svetom :d

Poslednja izmena:
Ali opet nije mi jasno sto im sada taj debug neki problem predstavlja. Bolje da se rese mase cheatera.

Je l' radi multyplayer preko Steama kako treba?

radi dosta bolje nego preko gfwl. ja bio da izivljavam u onom debug mode-u i za prvih 10 minuta sam imao 2 invazije.

to se nikad nije desilo , cak ni kada sam igrao na ps3

cheers

Imam problem sa DSFix. Startujem igru, na Steamu stoji kao da igram, ali se ništa ne dešava. Guglao sam malo, ali nisam našao taj problem da neko ima.

I ja mislim da to nije to, pokušaću taj novi, nisam znao da ima.

EDIT: Ipak sam imao tu verziju već, nego mi pravi problem čim nešto promenim u onom .ini fajlu. Jedino sam ovaj put menjao AA i stavio 1 da bi mi FPS bio otključan i stavio 3 za SSAO (4 je max)

EDIT2: Radi sve sa DSFix 2.4 Nisam znao da ima i taj.

Poslednja izmena:
Vrh Dno