Šta je novo?

Dark Souls II

Poslednja izmena:
Bice steta ako ne dobijemo ovo kao free upgrade. Imam igru i sva tri dlc-a i ovo bilo pravo osvezenje. Ionako igram svaki dan DS ovakav kakav jeste a kad sam video neke ss video sam da ce biti igra kakva je trebala da bude kad je i izasla. Mozda se i predomisle za graficka poboljsanja za last-gen usere do aprila ali tesko.

[YOUTUBE]v0GxBZcVmHc&feature=youtu.be[/YOUTUBE]

http://www.gamespot.com/articles/dark-souls-2-coming-to-ps4-and-xbox-one-this-april/1100-6423804/
http://bandainamcous.tumblr.com/post/103526088996/were-very-excited-to-announce-dark-souls-ii

All versions of the game will include the following features (Existing Dark Souls II owners will receive a patch to implement these elements):

-Additional NPCs added for an enhanced story experience.
-Parameter adjustments for improved game balance.
-Augmented item descriptions.
-Improved online matchmaking functionality.

Xbox One, PS4, and DirectX 11 versions of the game will include the following features (in addition to those listed above):

-Additional upgrades to graphics, sound, performance.
-Increase in maximum online players in single session (6 total).

http://abload.de/img/0auru02.png
http://abload.de/img/5aecuyc.png
http://abload.de/img/1a67u94.png

edit: Sto bre napisa ovu vest rama samo si me nasekirao bez veze :)

Poslednja izmena:
Ja nisam kupio DLC-eve jer nisam ni završio igru pa reko bolje da sačekam neku rasprodaju, jel sad onda bolje da ne uzimam DLC pack? Radi se o steam verziji.

Pa ne vidim razlog da ne uzmes na nekom od popusta kojih ce biti uskoro. Uzmes season pass i uzivas. Ima dosta dobrih stvari i novih itema u dlc-ovima.

ja ne mogu da se snađem sa kontrolama... na ekranu piše pritisni A a na A ono ide levo, pritisni Y ono ništa itd... a u opcijama za kontrole sve namešteno lepo, i za svaki taster piše kontrola ali nigde nema simbola koji mi pišu na ekranu...
Prost primer dobijem drop dagger i hoću da ga stavim u ruku (klasično to bi bilo PRESS desni klik i equip) ali ovde ne mogu da se snađem...I potrošio sam svih 10 hp potiona greškom stiskajući dugmiće po tastaturi, dali da pokrenem igru iznova ili da nastavim? Kad se spustim niz brdo ispod kolibe sa vešticama, jel mogu da se ubiju oni džinovi ili šta se radi tu. Probao sam da ih ubijem ali me prebiju

To A i Y se verovatno odnosi na xbox layout kontrole.

ja ne mogu da se snađem sa kontrolama... na ekranu piše pritisni A a na A ono ide levo, pritisni Y ono ništa itd... a u opcijama za kontrole sve namešteno lepo, i za svaki taster piše kontrola ali nigde nema simbola koji mi pišu na ekranu...
Prost primer dobijem drop dagger i hoću da ga stavim u ruku (klasično to bi bilo PRESS desni klik i equip) ali ovde ne mogu da se snađem...I potrošio sam svih 10 hp potiona greškom stiskajući dugmiće po tastaturi, dali da pokrenem igru iznova ili da nastavim? Kad se spustim niz brdo ispod kolibe sa vešticama, jel mogu da se ubiju oni džinovi ili šta se radi tu. Probao sam da ih ubijem ali me prebiju

Nabavi/pozajmi neki joypad i spasi se muka.

Evo dobrog videa za početnike, nije sramota gledati ako je prvi susret sa DS igrama :d

Znači fail ipo.
2014-11-25_19-03-11.jpg

Namco ladno misli da naplaćuje grafički apdejt.

Strasno... nikad...

Cekaj malo jel re-buy treba da znaci da se igra kupi po punoj ceni od 60$?! lol, pa dobro da nisu prosli sa tuzbom oko luncha, imajuci u vidu koliko su zaj*bali ljude koji su preordovali igru na Steamu. Ako se secate, oni su par dana pred izlazak igre skinuli sve moguce fotke i klipove sa Steama i onda su isporucili igru sa losijom grafikom. Da su normalna firma te DLC-jeve bi trebali da daju za dz, jer su takvu bruku tada napravili. ALI AJDE I SVE TO, nego sada bez blama traze ponovnu kupovinu samo da bi imao poboljsanu grafiku i da bi mogao da igras sa jos igraca u mp-u. Treba da se postre zakoni oko zastite potrosaca u EU i da se uvede jaca kontrola oko video igara.

Ja verujem da će biti upgrade opcija, to bi bilo donekle razumljivo, sve osim toga bi bilo pilićarenje.

Videli ljudi kako se to radi na konzolama pa odlucili da istu ideju primene na PC.

Upgrade bi takodje bio pilicarenje. Prvo su igru izreklamirali na jedan nacin, onda zbog ps3/360 uradili downgrade, nisu to implementirali na PC koji bi ocigledno mogao sve da potera, a sad zele da naplate ono sto su obecali u startu.

Pilicarenje je mozda i blaga rec.

oni koji igraju igre zbog grafike , i treba da plate :p

oni koji igraju igre zbog grafike , i treba da plate :p

Uopste se ne radi o tome, radi se o principu, klasicnoj laznoj reklami i seljackom pokusaju da se izvuku pare od korisnika. Da se razumemeo, meni je ovo i dalje sjajna igra, ali necu ni u kom slucaju da pljunem lovu za nesto sto bi trebalo da je postojalo na PC-u od prvog dana.

Samo treba uporediti ovo i stvari koje je CDProject uradio sa Witcher i Witcher 2 EE verzijama i sve je jasno.

Ne možeš, a ni ne smeš tako gledati na stvari. From Software je klasičan japanski konzolni razvojni tim. Dark Souls serijal im predstavlja prvi izlazak na PC platformu, a pre toga su izbacili dvadesetak igara za konzole, uglavnom za PS sisteme, još od PS1 konzole. Trenutni direktor Miyazaki, koji je idejni tvorac ovog serijala, po svom priznanju nikada se nije ni igrao na PC-u, kao uostalom i većina japanaca, kultura im je takva da se pre svega igraju na konzoli.

Tako da je sasvim razumljivo zašto su im prvi portovi direktni portovi sa konzolnih sistema, po meni je pravo čudo što su se uopšte odlučili na potez da se pojave na PC sceni. Kao što je CDP-u PC na prvom mestu, tako su njima konzole, pre svega PS, na prvom mestu, i to je meni lično sasvim razumljivo, Poljaci su odrasli u jednoj gejming kulturi, Japanci u drugoj.

Što se tiče naplaćivanja, kao što rekoh sa upgrade opcijom to bi bilo sasvim pošteno prema PC igračima, uostalom 4A Games je naplaćivao Metro Redux, SE naplaćuje Sleeping Dogs: DE, naplaćivaće i Tomb Raider: DE ako ga uopšte ponude na PC. Da ne naplaćuju digli bi i vlasnici konzola obrve, jer bi tražili besplatan upgrade i za next-gen konzole, a da nema zarade, ne bi ni izbacivali ove "remastered" verzije, tako funkcioniše kapitalizam.

Poslednja izmena:
Sve mi suze teku, ali stvarno. Kao mi treba da ih molimo da prave igre za PC. Ma nek se teraju bre. Kada propadne njihov Sony i cela prica sa konzolama onda ce na kolenima moliti da izdaju za neku od PC distributivnih platformi.

A to ce se desiti -znas kad? :p

Gameri u ovom oboru (zemlji) pojma nemaju kako se tamo kupuju konzole i igre u globalu (i za PC). Najnormalnija stvar , kao kada odes u mega market po nekoliko pakovanja toalet papira. Samo se ovde jedu koske i kacamak da bi se kupio neki jailbrakovani PS3 sa jednim joypadom :p

Upravo tako... kod nas 70% mladih nezaposleno pa nemaju para ali imaju slobodnog vremena.
U normalnim zemljama imaš pare ali nemaš vremena, nije skupa igra 50€ ako ti pruži malo razonode a svakako ih ne kupiš 50 godišnje...

Izađeš uveče, ode 100€... igre su skoro pa džabe.

Opet, nije problem do novca nego do principa. Imam i DkS1 i DkS2 i na PS3 i na PC. Nije mi problem da platim nesto na sta sam potrosio nebrojene sate. Iskreno, DkS1 maltene nisam ni igrao na PC, ali sam je ipak pazario.
Ne verujem da FROM ima neke preterane veze sa ovom odlukom, pre ce biti da je Bamco odgovoran za to. Ko je igrao neki od Tales of igara na PS3 zna za kakve *****ske DLCeve uzimaju masne pare.

O kakvom upgrade-u pricamo? Da li je i jedno od tih "unapredjenja" bilo nemoguce implementirati ranije za PC. Naravno, morao bi da se pomeri datum izlaska i sad ne bi mogli da naplate za "upgrade" tako da je potpuno razumljivo zasto to nisu zeleli da urade.

Poslednja izmena:
Zdravo sima. Poceo sam da igram DS 2 danas, a kako nemam iskustva sa prvom igrom u serijalu potrebna mi je mala pomoc oko kontrola.

Da li preporucujete gampad ili tastaturu? Igranje na gamepadu mi daluje komotnije, ali kontrole na mom Logitech-u F310 se ne poklapaju sa kontrolama koje se navode u igri. Najveci problem mi predstavlja kamera koja se ne pomera na RS.
Sa druge strane, nije mi problem ni da igram na tastaturi ali nece da mi pamti promenu tastera za odredjenu komandu. Naime, promenim taster u key settingsu, ali kada izadjem - vrati mi na podesavanje na ono koje je bilo.

Gamepad, nikakva tastatura. A ovo za kontrole prvi put vidim, probaj na Guglu da nadjes neko resenje.

Za joypad instaliras x360ce emulator (mislim da se tako zove), ubacis ga u folder igre gde ti je .exe fajl i podesis dzojped.

Zdravo sima. Poceo sam da igram DS 2 danas, a kako nemam iskustva sa prvom igrom u serijalu potrebna mi je mala pomoc oko kontrola.

Da li preporucujete gampad ili tastaturu? Igranje na gamepadu mi daluje komotnije, ali kontrole na mom Logitech-u F310 se ne poklapaju sa kontrolama koje se navode u igri. Najveci problem mi predstavlja kamera koja se ne pomera na RS.
Sa druge strane, nije mi problem ni da igram na tastaturi ali nece da mi pamti promenu tastera za odredjenu komandu. Naime, promenim taster u key settingsu, ali kada izadjem - vrati mi na podesavanje na ono koje je bilo.

Ako se ne varam, 310, kao i 510, ima mali switch na poledjini koji ti daje da biras izmedju xinput i directInput. Ponasanje koje si opisao je klasicno sa padove koji imaju samo directInput. Prebaci na xInput i resices sve probleme.

Ja licno sa 510 nism mogao da igram kako valja jer ima preveliki "dead zone", ali kad sam nakacio ps3 kontroler svi problemi su nestali.

Ja igram sa 510 i prava je uzivancija ( 400+ sati :) ), nemam nikakvih problema a 510 i 310 su maltene isti tako da proveri input na poledjini gamepada najverovatnije je do toga sto kaze kolega iznad...

Poslednja izmena:
Hvala! Probam veceras pa javljam! :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno