Šta je novo?

Dark Souls II

prvo - oružje se u ds2 samo popravlja na svakoj lomači , osim ako je slomljeno
Mnogo se brže troši takođe... (izuzetak je nesalomivo santiers koplje, koje možeš da nađeš tek pošto ubiješ škorpionku).
lenigrastov ključ ti služi samo za upgrade oružja

drugo - zbog uvedenog agility stata, vreme odziva na komande je dugačko (sasvim kre*enska novina, koja je u trojci i BB potpuno odbačena)
znači da moraš da izabereš klasu koja u startu ima najviši AGL (merchant) ili da taj stat budžiš bar do 20.

treće (puno sreće) - da , ds2 je neuporedivo gora od Demons Souls i DS1. Dizajn nivoa, priča i protivnici su definitivan dokaz da mijazaki nije ni prošao pored kancelarija gde se ova igra radila.
Igrati samo u slučaju krajnje nužde.

Kolko ti "palamudis" iliti "trtomudis" ****te. Kakav kilav response time, kakve kancelarije i kakav "need" za agility. Igrao i naigrao se preko 800 sati sa svim klasama i svim kombinacijama sve je bilo u najgoru ruku izazovno. Zalazis u neke sitnice i filozofiju koja nema veze s vezom. Nisi li omasio temu sa nekom simulacijom ? Neka "kilava", gde volan ima slabiji response time bar do 20 winova ?

Poslednja izmena:
ta divna forumaška atmosfera koja provejava svaki put kad neko odluči da podeli nešto pametno :))))

Ne sećam se tih sitnica oko responce time-a jer sam se jedva namolio jednom da pređem, ali stoji da je Dark Souls u odnosu na Dark Souls 2 remek delo u svakom smislu i da se Mijazakijevo odsustvo u razvoju DS2 itekako vidi i oseti.

Slazem se za sad za to oko kasnjenja komandi, nije nikakvo trolovanje.
Postoji li neki predlog za build, volim da igram mac+stit plus iole korisne magije ili miracles.
Ne znam dal je i ovde magic build easy mod bukvalno, ne volim ko p***a iz daljine samo da rokam.

Kakav feget fest su bossovi u DS2 pa to je neverovatno. Treći boss već 3 kom, ludilo. World design mi je očajan

Zato ja nisam nikada ni pokusao da igram drugi deo ali zato prvi svaki put kada krenem iznova da ga igram se odusevim.

Znaš kako da se ne lažemo sve Souls igre imaju nešto trulo u gameplay, komande čudno reaguju, odnosno ne reaguju nekad uopšte, dal je to neki lag ili šta nisam siguran. Ds1 je ubijao pre svega FPS. To je katastrofa za igru koja se zasniva na izbegavanju, parry, backstab. Samo ovde u DS2 to toliko bode oči da je to baš iritantno.
Ne mogu da vam opišem koliko je bolji odziv komandi i gameplay u Bloodborne, ako DS3 bude vukao na to biće najbolja Souls igra. Garantujem da bi sve Souls igre bile 3x veće uživanje da je gameplay kao u Bloodborne, odziv komandi instant.
Što me ovde nerviraju ona burad sa barutom, više puta sam od toga poginuo nego od neprijatelja. I sad mi je upao jedan black phantom i imao je neki crosboow i neku dark magiju bacio na mene, skinuo mi 90% health, šta je bre to, koji build? Ja sam tek SL 55. I prebrzo se nekako leveluje. Ono što krasi Miyazaki igre ta povezanost svetova, delova mape ovde ne postoji, mnogo loš world design u odnosu na ranije igre.

Poslednja izmena:
Iz prilozenih video snimaka na youtube sam video sve sto me je zanimalo u vezi DS3 i mogu reci da ce biti najbolji koji ce izaci i kao takav mislim da ce pokidati sa prodajom kada se pojavi jer dosta vuce na bloodborne a iskreno mogu reci koliko sam gledao bloodborne jer ga nisam igrao nije los ali ds3 mi je nekako sada puno lepsi jer nema vise toliko to sivilo i ta tama u igri i ono najbitnije igra je puno lepsa, grafika je dosta ostrija... prosto ne mogu da veruje da ce mo je za mesec dana ugledati na nasim racunarima.

Dok mi je DS2 nekako mnogo sirov a pogledao sam bas dosta video snimaka sto na YT sto ovih sto stremuju i jednostavno ono sto vidim me ne privlaci da krenem uopste da je igram, sto se upravo kosi sa svim mojim pravilima da ne ocenjujem igru na osnovu tudjih igranja i snimaka nego da sam je pokrenem i dam joj sansu ali jednostavno ne mogu da se nateram da je skinem i probam. Mozda u narednom periodu se nekako nateram da je probam pa ko zna mozda i promenim misljenje

nema uopšte potrebe da je probaš. igra razočarava.

Ne preterujte, kakav je da je DS2 je bolji od 95% igara koje izlaze. I meni je prvi deo bolji od drugog, pre svega po atmosferi, mada ni drugi nije za bacanje.

Bolja je igra kako odmiče, ali daleko je od Demons i DS1. Težina je pevaćana na totalno gay način, pokvarili su neke od osnovnih stvari u gameplay, plus nabacali neprijatelje ispod mosta, iznad glave, posle jednog njih 5 koji su mnogo *******i. Bukvalno te tera igra da igraš coop. Obožavam Souls igre ali stvarno nemam više ni vremena ni živaca da igra 100x neki deo i da detaljno osmatram deo mape ne bi li mi neko čudo skočilo na glavu. Tek uz pomoć wiki čovek može da skonta neke stvari kako funkcionišu. Mislim da svi ovde lažu da ne koriste wiki YouTube itd za neke stvari.
Isto igram ovo na PS4, kao 60 FPS i siguran sam da Bloodborne radi tečnije.
Ono što sam gledao u vezi DS3 samo obećava ubedljivo najbolju Souls igru do sada

Jel se meni čini ili je ova igra mnogo veća nego u odnosu na keca? Mislim na svet i sadržaj.

ako uzmeš u obzir da prstenje imaš u +1 +2 i +3 varijanti, da imaš plavog i crvenog smelter bossa , tigra no1 i 2x tigra no2, i gomilu repetitivnih i veštačkih "dodataka",
onda da, veća je.

ali je težina povećavana dodavanjem, kalemljenjem i komplikovanjem, a ne novim inventivnim idejama.
ovo je spinoff , a ne punokrvna souls igra, kao što su demons souls i ds1
(a i bladborn, ako ćemo pravo)

Igra je svakako neviđeno kompleksna, mnogo više lokacija za istraživanje ili sam ja već zaboravio DS1. Težina je povećana veštački definitivno, kao da igraš Doom 3, non stop iskaču iza leđa neka čudovišta.
Odlično je što mogu SL ponovo da se rasporede sa Soul Vessel. Mada ja ne dobijam Soul Vessel, a imam sva 4 potrebana NPC u Majuli. Koliko je ovde izražen poison effect to nije realno, našao sam Ring of steel protection i ring za poison resistance I opet me uništiti poison. Ne kapiram kako poison defense i resistance ostanu isti kad stavim i skinem taj ring?
Plus u onom delu gde su Hex giant nije nestao poison cloud kad sam ubio onu zimu bossa kao što piše ne wiki. Dosta toga se ne poklapa sa wiki, da nije igra drastično izmenjena u tim delovima za DLC dodacima?

Pa zavisi sta igras? Ako igras obican Dark Souls II onda treba da bude sve kako pise na wiki ali ako igras Dark Souls II: Scholar of the First Sin onda zaboravi sve sto pise na wiki jer su ovde dosta toga promenuli i dodali neprijatelja. Uostalom pogledaj na netu razliku izmedju ova dva izdanja i bice ti sve jasno.

Scholar igram, nema wiki posebno za to.
Igra ne boleština kad se uđe u onaj bunar, pa onaj Dragonleic castle. Nisam u životu doživeo da je ovako pederski level design i pozicioniranje neprijatelja.
Igram hex melee, ali ne mogu normalno oružje da nađem, još uvek koristim sa početka fire long sword +7, dmg mi je poprilično bedan sa njim. Nije mi dostupno nijedno dark oružje ili kamen za inbune ili kako se zove već da se doda dark dmg. Mislim da je ova igra još dosta teža od DS1, nisam imao ovakve probleme u DS1 čim sam našao onaj Quelag mač. Verovatno je i ovde do oružja, smara me da čitam non stop wiki. Japanci su stvarno na heavy drogama.

Ne znam, meni je dosta laksa od keca. Od oruzja sam koristio samo Greatsword +10 (obican, posto igram roleplay kao Guts :D ), i nisam imao problema. Ima zeznutih bosova, posebno dlc, al nije strasno.

Bravo za Gutsa.

Berserk kida uši.

Generalno, meni su i prvi i drugi deo dobre igre. Šta nam se trenutno nudi od 'modernih' igara, ova beskompromisnost DS serijala je pravo osveženje. Doduše, prvi deo je meni ipak bolji. U dvojci me nervira dizajn nekih nivoa. Prvenstveno Iron Keep i onaj nivo posle Dragenleic Castle-a, zaboravio sam kako se zove. Ona poplavljena pećina, gde moraš stalno gledati pod noge da ne propadneš u vodu. Gutter je takođe iritirajući. Nervira me to što su sa tim propadanjem nekako veštački budžili težinu igre. Maltene mi je ona prva tvrđava u Forest of the fallen giants najbolji nivo. U kecu sam prosto uživao dok sam bauljao po oblastima. Pogotovo ona tvrđava sa zmijskim ratnicima (odma iza ugla, opali me kugla :) ). Tu sam se opasno nervirao, ali je vredelo.
U dvojci te nivoe koje sam rekao da me nerviraju, nisam imao živaca ni skroz da istražim. U takvim situacijama me nervira kad moram da gledam na wiki-ju da nisam propustio nešto važno (ključeve pogotovo).
U svakom slučaju, oba dela su dobre igre. Prvi je bolji.

Dark Souls 2 ima pre svega ozbiljan problem sa lagom u odzivu kontrola, kokan reče da je to zbog što treba da se budži ADP, agility stat, ali nije do toga, neviđeno mnogo komentara ima na tu temu na metacritic i na forumima. Kao da igrač nema stamine, a neki monsteri je imaju neograničeno, plus ubace 2,3,4,5 na nikad manju lokaciju što je baš originalan način da se oteža igra. Umesto izazovnih i zanimljivih neprijatelja imamo grupe istih, klasično spamovanje, igra te tera često da igraš ko pi***a i koristiš bow ili magije ili miracles. U prve 2 Souls igre sam samo heal bukvalno koristio jer volim meele combat. Ovde sam bio primoran da napravim Hexera jer su magije imaju mnogo veći dmg pogotovo kad se sve uklopi sa skaliranjem.
Dizajn svetova je nekako nepovezano nelogičan, bonfire je vrlo često isto bzv nabacan, dok nekad nikad stići da sledeće. U Iron Keep kad prođeš onu giljotinu čekaju te 2 kornjače sa maljem, a hodnik je toliko uzak da ga ne možeš obići. Baš originalno nema šta, osećaj tenzije ili da se igra sprda sa igračem. Koliko je samo dobar level design u DS1 I Bloodborne, ovo je tuga. Onaj deo dal Gutter ili kako se zove sa onim drvenim platformama u mraku, strašno, neverovatno glup deo, mislim da sam preskočio deo gde je onaj veliki pacov. Pa onda ona borba u magli sa duhovima. Hahaha nisu realni.
Boss ovi su mi totalno neupečatljivi do sada, nisam zapamtio ime nijednog, a ubio sam ih već sigurno 10. Onaj sa pacovima je možda još i najbolji ili naj*****niji? Ne mogu da se odlučim.
Ispada da mi je igra đubre neviđeno, ali nije baš do te mere da ne mogu da igram i da mi nije zanimljiva. Samo mnogo je pao kvalitet posle 2 fenomenalne Souls igre, možda i najbolje u zadnjih 15tak godina.
PvP me ne zanima osim dosadnih cheese invadera, većinom ginem jer nisam proveo 3 dana na YT gledajući kako da na najgay način uništim protivnika. Coop obožavam, boss koji me iznervira ubijam ga još 10x min.
Imam još dosta da igram videćemo kako ide dalje, još imam crap opremu, oružje pogotovo. Moram završiti do DS3 inače neću upaliti više ovo.

Izdrži još nedelju dana. Mislim da će scena da odradi japansku verziju.

Uzimam DS3 svakako za PS4. Ne mogu da igram na PC, navikao sam ove igre na konzoli. Imam Xbox gamepad, ali nije to to.

Konačno zanimljiv boss u igri! Ancient Dragon, Au čoveče koliko HP ima, moraću pola sata da se bijem sa njim. Koliki je samo AoA kad uzleti, teško za izbegavanje.

ubija se na sramotno prostu foru.

Jako ******* boss, jedva sam ga ubio. AoA je neverovatno velik, jedva stignem da pobegnem skoro bez opreme i sa flash sweat. U coop je još gori, kad uzleti baca vatru iza sebe skroz do repa, od 15 pokušaja samo smo ga 2x ubili, ili me baci sa mape ili sleti na mene. Najbolji boss ubedljivo so sada.

Javite kad bude narodna ??

Izasla pre 2 godine.

Pretpostavljam da ce community biti veci za ps4, ali 60fps je 60fps :)

Vrh Dno