Šta je novo?

Dark Souls II

Skontao sam za svetlo kada nisam uspeo da selektujem... Grešnica. U njenu čast:

[YOUTUBE]WuoImaZD4SI[/YOUTUBE]

Jel ima neka top lista oružja i armora, hteo bih da krenem da budžim nešto a ne baca mi se titanit ako iza ćoška ima nešto bolje?

to moras sam da procenis. skokni do wiki i vidi koji kriterijumi su ti bitni , i po njima odlucuj. obrati paznju na tezinu i napravi mesta za prstenje.

ono sto ja volim je da kombinujem razlicite armor setove. recimo ako imam rukavice sa dobrim defense-om protiv poison/bleeding/petrification-a onda gledam neke pantalone sa dobrim defense-om protiv magic/lightning/hex/... armor koji ide na torso , bi trebalo da ima naj physical defense + da pokriva solidno ono sto ostali ne pokrivaju. obrati posebnu paznju na poise.

za oruzje obrati paznju na move set. dzaba ako je jako oruzje a sa njim nikog ne mozes da dohvatis , ili je animacija prespora , ili ne mozes da roknes niske protivnike (puzece i crystal lizard-e...).

Poslednja izmena:
Za tezinu si u pravu mada ako imas slot za prsten viska moze i Royal Soldier's Ring da pomogne ( mada sumnjam posto po meni ima vaznijeg prstenja ) dok ne unapredis Equip Load.

za equip load , ako je vec prstenje preraspodeljeno , mogu da pomognu i maske. ima ih nekoliko a jedna se dobija relativno rano.

Kad smo kod equip loada, dobro je sto nije potpuno nepokretan lik kad je prenatrpan kao u skyrimu. Do odredjene granice se cak i dobro krece mada se teze izbegavaju napadi ali ipak se krece relativno normalno.

Dok nisam stavio Drangleic set imao sam problema sa poise, često napadaju u grupicama pa me stun-lockuju. Težina u principu nije toliki problem jer uvek možeš da dodaš VIT. Wiki ne znači mnogo ako ne vidiš move set oružja, može da ima super karakteristike pa opet da ne valja. Za armor je OK ali opet džaba kad mi recimo napiše da se nalazi negde a ja nemam pojma gde je to, iza ćoška ili pred kraj igre tako da neću ni da gledam. Kad malo razmislim prvi prelaz se treba igrati pa kako ispadne, preći će sa bilo čime a onda u drugom znaš tačno šta ti treba i šta da juriš.

Ja sam vec dosta toga budzio, trenutno koristim Archdrake chime+4, onaj staf sa kuglom+1, i lightning koplje+5. Armor jos uvek nisam, nosim onaj hexerski.
Staf sa kuglom ima S na dark dmg. i A na int-u.

Poslednja izmena:
Razbija me otrov u onoj dolini, jel ima neki set koji ima dobar poison def?

Kakav god poison defense da imas nece ti biti dovoljno, najbolja opcija su ti poison moss i lifegems kao protivteza otrovu.

Prolazim nekako, nafarmao sam poison moss i stavio onaj armor što je piromancer nosio u DS1.

istrazi tu svaku jamu , imas dobre iteme tamo

Kod mene nešto ne valja, igram skoro 20 sati i još uvek ni jedna invazija. Još sam pazario kod mačke prsten koji bi trebao da poveća šanse da me drugi igrači invejduju, i danas sam se sat dva prebacivao iz jedne zone u drugu i trčkarao okolo u human formi i opet ništa. Mislio sam da je do covenanta, ušao u Way of Blue skoro na početku (mislio sam da nije kao onaj covenant u koji može odmah da se u kecu uđe, pa da smanjuje šanse za invaziju), pa sam popustio i konsultovao wiki... ali koliko vidim ne samo da ne smanjuje šanse da me invejdjuju nego tu čak treba da pobedim invadere da bih napredovao u covenantu!:d Ili sam baksuz ili je neki tehnički problem.. Sve ostalo radi, vidim poruke, mrlje, utvare, kada sam human vidim poruke za summonovanje, sam sam par puta invejdovao druge... ali niko mene.:D :(
Serveri definitivno ne rade baš savršeno, danas sam popodne imao baš slobodnog vremena ali igra par sati nije htela da se na server konektuje, samo offline. Na steam forumu vidim da je tako bilo za dosta igrača. Za vikend ću pošteno da igram, valjda neće biti problema sa serverima (i valjda će konačno neko da me invejduje:D).

1. Invazije u NG su dosta redje, to je by design. FROM je namerno pushovao invazije u NG+ ne dajuci neiscrpan izvor invasion itema u NG
2. Prsten o kome govoris radi samo za coop
3. Igraci mogu da izvrse invaziju na tebe i kad si hollow, ogranicenje human forme je da samo tad mozes da pozivas igrace u svoj svet
4. Covenant u kom si nema veze s tim sto te niko ne napada
5. Serveri rade odlicno i dosta stabilnije nego na ps3, s tim, sto ako steam stuca ne mozes da se ulogujes na server, juce su ljudi imali problema

Suma sumarum, ako zelis pvp, zavrsi NG, nafarmaj se svega sto zelis i pravac NG+.

edit: Ili kao alternativu mozes da izaberes jedan od dva trol kovenanta

Poslednja izmena:
Video sam sada šta radi taj prsten, fejlovao sam :D
http://darksouls2.wiki.fextralife.com/Redeye+Ring#.U2P-WPmSxZg
Does NOT increase chance of being invaded, as others have stated.

Pokušavam da izbegavam wiki i spojlere, hebiga..
Enivej, o pvp-u da ne razmišljam do NG+.. mada koliko vidim sada kada se uđe u covenant kod onog viteza posle Ornsteina 2.0, mogu da se koriste blue orbovi da se invejduju "grešni" igrači, a oni golemi vitezovi relativno redovno drupuju te orbove

Poslednja izmena:
Kruze price po netu da je ovo

link

u stvari Demon's Souls 2.

Miyazaki je glavni na tome, tako da bi zaista trebalo da bude sjajno. Na zalost, za sada se cini da ce biti ps4 ekskluziva, ali se nadam da ce trendovi koji vladaju trenutno prevladati i da ce, verovatno sa zakasnjenje, doci i na pc.

Ako Sony igru finansira i bude u vlasništvu IPa, i ako se razvija u saradnji sa njihovim japanskim studiom, šanse da se pojavi bilo gde osim na Sonijevim platformama su ravne nuli..
Inače, ako je istina, ovo bi bio relativno sluzav ali sa poslovne strane prejak potez za Soni. Souls serijal je sa prethodne dve igre skupio ogroman broj fanova među Xbox i PC gamerima, dosta njih će popustiti i kupiti PS4 ako nova Souls igra bude Sony ekskluziva..

Inače stvarno bih voleo da igra nije ekskluziva, ili da se ispostavi da je Soni samo platio za vremensku ekskluzivnost a da From posle nekog vremena može da portuje igru gde želi. Retiji sa NeoGAFa već slave potencijalnu novu PS4 ekskluzivu, biće tamo suza do kolena ako se ispostavi da je igra multiplatform.:D

Poslednja izmena:
moguce da je na tome radio Hidetaka , posto se jos tokom razvoja dark souls2 pricalo da ce on samo nadgledati razvoj igre zbog "nekog veceg projekta" ;)

edit: @kartelusm mislim da je vreme za pokretanje nove teme na benchu :d

Poslednja izmena:
A kakav je ovo seting? ... 17-18 vek, kubure, rapieri i Solomon Kejn šeširi... Steampunk? Slično kao u Grim Dawn.

edit:
Iskreno, kornjače, hrčci, nilski konji i rasta lavovi, mi baš i nisu legli... Ovaj seting iz Project Beast, ako je ono što mislim, lego bi mi mnogo bolje.

Poslednja izmena:
@Uruk
Ne znam da li si čitao ali...
the_dark_tower.jpg
Prva knjiga iz tog serijala ima atmosferu baš sličnu Souls igrama. Svet koji umire, okolo ostaci starih civilizacija, svuda neki osećaj beznađa i tuge, ono ljudi što je ostalo su ili smoreni i pomirili se sa svojom sudbinom kao prosečan Souls NPC, ili imaju neku mračnu agendu koja nije pogodna po glavnog junaka (opet kao dosta Souls NPCa :D), po ruševinama vrebaju mutanti i demoni itd...

Još ako ubace Gunslinger klasu, i ako zadrže sličan multiplejer sistem (u Mračnoj Kuli paralelni univerzumi igraju važnu ulogu).. WIN

Poslednja izmena:
Meni po fotkama više vuče na poznatog puritanca nego na Klint Istvuda.

Solomon Kane

Poslednja izmena:
Misliš Solomon Kejn?
EDIT: Misliš.:D

Meni slike imaju neki western-inspired feel (oružje plus odeća koji lik nosi), a Souls i Mračna Kula bi baš dobar combo bili. U svakom slučaju videćemo, dobro je da će pokušati sa nekim nešto svežijim settingom, drugačijim od onih iz prethodnih igara.

Poslednja izmena:
Seting iz Solomon Kejna i takva neka klasa je baš ono što tražim već duže vreme... Klasičan kaubojac mi ne ide uz ovo.

A kakav je ovo seting? ... 17-18 vek, kubure, rapieri i Solomon Kejn šeširi... Steampunk? Slično kao u Grim Dawn.

edit:
Iskreno, kornjače, hrčci, nilski konji i rasta lavovi, mi baš i nisu legli... Ovaj seting iz Project Beast, ako je ono što mislim, lego bi mi mnogo bolje.

pa pazi , deamon`s souls nije bio mnogo drugaciji , uglavnom je bilo zombija (undeadova) , vitezova , kucica , poneki zmaj , i poneka mrdajuca masa (obicno toxic ili poison) a sudeci po ovim prvim shotkama , isto nas ceka i u nastavku :p

Onu dusu na drvetu kod skorpion-zene pretpostavljam da je jedino ona mogla srusiti?

Ljudi slucajno sam roknuo Lonesome Gavlan i sada ga vise neeemmmmaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! :( Pise na netu da ce se pojaviti nadgrobni spomenik tu gde je ubijen i kada se njegovom duhu plati 3500 dusa onda se sa njime moze trgovati. Medjutim kod mene nema tog spomenika...

Vrh Dno