Šta je novo?

Dark Messiah of Might & Magic

Pa šta? Source engine nije terao čoveka da padne sa stolice ni pre par godina kad se pojavio, a kamoli sad i kamoli kad ga implementira treća strana...Osim toga, gleda se i osmišljenost nivoa, pri čemu ne mislim na njihovo dizajniranje, već da li ima različitih okruženja, na koji su način dočarani, ima li dovoljno objekata, koji su sve efekti izraženi itd.

Poslednja izmena:
Pa nista, ocekivao sam da ovo bude hit igra, pricali su da ce biti najbolja igra godine. Ne govorim o gameplay-u, nego o tehnikalijama koje su, sudeci po gamespot-u, podbacile.

Pa šta? Source engine nije terao čoveka da padne sa stolice ni pre par godina kad se pojavio, a kamoli sad i kamoli kad ga implementira treća strana...Osim toga, gleda se i osmišljenost nivoa, pri čemu ne mislim na njihovo dizajniranje, već da li ima različitih okruženja, na koji su način dočarani, ima li dovoljno objekata, koji su sve efekti izraženi itd.

Don't push it. Lud si ako misliš da će DMM&M imati isti vizuelni kvalitet kao i prvi HL2. Prema onim filmićima što smo ranije skidali, a i sada screenovima, rekao bih da je grafika na nivou HL2 Lost Coast.
I da razjasnimo ovo - HL2 Episode 1 donosi samo HDR u odnosu na originalni HL2. Set tekstura, odnosno njihova rezolucija je ista. Senke su iste, broj poligona takođe. HL2 Episode 2 je rađen na Source 1.5G engine-u, tj. ima teksture, veći broj poligona i ostalo kao u HL2 Lost Coast (to objašnjava zbog čega na testovima i dalje koristim Lost Coast a ne Episode I), što znači da je to i dalje bolje od Episode 1. Izgleda da su na toj epizodi krenuli da rade odmah nakon završetka igre. Drugi deo tima je radio na Lost Coast. Episode 2 će, osim poboljšanja viđenih u Lost Coast,doneti i soft shadows, dosta tzv. post proessing efekata, ali i bloom, DOF (u in game animacijama) i novu verziju Havoc-a... Takođe, hitbox je promenjen i dosta je realniji, a kažu da je i fizika nabudžena. U vreme kad stiže jedan Crysis, ovo i dalje izgleda arkadno i smešno, ali opet, bolje i to nego da sve opet izgleda kao HL2.
Zato i kažem, DMM&M ipak izgleda bolje od običnog HL2...

Mislim, o cemu se prica ovde ... Na osnovu GameSpot Review-a sudite o igri ???

Pre svega, toliko hvaljeni Blade Of Darkness ovde, dobio je na tom istom GameSpot-u 7.2
bladeofdarknesshi3.jpg

Gothic je dobio isto tako 7.2
gothicbr1.jpg

Rune je dobio 6.7 (pojma nemaju)
runemc0.jpg

Enclave 6.7
enclaveqa7.jpg

I na kraju, evo i Dark Messiah, koji je dobio 6.7, cisto da mozete lakse da poredite ...
darkmessiahip3.jpg

Sumnjam da se slazete sa ocenama ostalih igara koje sam pomenuo .....

Poslednja izmena:
Point taken!

U čemu je problem sa ocenama Gejspota ovde? :)
Nevermind, krenućemo ubrzo pa ćemo videti kakva je. U svakom slučaju, kada čitam te rivjuove ni ne gledam ocene po kategorijama i sl. već čitam šta piše. Ako je borba takva kakvom je opisuju to je meni više nego dovoljno da totalno sroza igru, mogu ostali elementi da budu kakvi hoće. Ne vidim izazov u igri gde se kroz protivnike ide kao kroz sir. Osim toga, totalno je arkadna, sa tonom health i mana pakova, gde ti na svakoj krivini riba u tvojoj glavi govori šta i kako da aktiviraš i kojim putem da ideš...

Poslednja izmena:
@filipenko :
Jel borba treba da bude ko u Gothic 3 pa da bude ok :d ??
Sve se znalo posle demoa, ja sam ga odigrao i bas mi se svidela borba .
Jeste limunada ali ona pitka i bas mi prija posle Obliviona . Ipak je ovo
hack&slash igra i kao takva je vise nego ok .

Hmmm....
Ne znam sta je problem, igra krene i posle 20ak sekundi izbaci u win sa nekom chudnom porukom, tipa neki bilinear filter nesto ne radi, nisam zapamtio. Posle sam promenio na trilinear i nece da pokrene igru tj. izbaci na loading screen-u. Inace setovanja su 1024-skoro sve HIGH i radi bez seckanja.

Evo sad je spao na moj hard ljudi treba ce vam DL DVD u komadu je 7giga.Inace je igra solidna igriva mada malo zna da smori.

Proradio je. :)
Mislim da bi ceo review mogao da glasi:
"Obavezno probajte" :)

Hoce neko da odgovori na moje pitanje?
Samo pogledajte u Task Manageru. Meni peak ide do 1.5GB. :wall:

Mislim, o cemu se prica ovde ... Na osnovu GameSpot Review-a sudite o igri ???

Pre svega, toliko hvaljeni Blade Of Darkness ovde, dobio je na tom istom GameSpot-u 7.2
bladeofdarknesshi3.jpg

Gothic je dobio isto tako 7.2
gothicbr1.jpg

Rune je dobio 6.7 (pojma nemaju)
runemc0.jpg

Enclave 6.7
enclaveqa7.jpg

I na kraju, evo i Dark Messiah, koji je dobio 6.7, cisto da mozete lakse da poredite ...
darkmessiahip3.jpg

Sumnjam da se slazete sa ocenama ostalih igara koje sam pomenuo .....

Voleo bi da mi za Blade o.D. gospoda kazu - U ODNOSU NA STA ?
Tj. sta je te godine npr. ( u zanru ) imalo borbu, atmosferu, grafiku 8,7 ili 9,2 ...pa je ovo onda bilo 7,2 ???
Ajde nek mi neko kaze, ...pa da sve novije deinstaliram sa masine i stavim samo "TO".

Ili da se konstatuje da gospoda jednostavno lupetaju ili ne vole zanr!

(Sta znaci, posle svega, "arkadno macevanje" - da Orcovi ne idu u Urgentni Centar na rentgen ili da macevi nemaju carinske deklaracije...? Ko se to "simulacijski" macevao na tastaturi ? Dajte ljudi, stanite iza svojih izjava, objasnite nama glupacima... )

Tip

Za one sa gigabajtom memorije, treba staviti teksture na Medium.

Prilozi

• peak.PNG
    peak.PNG
    884 bajta · Pregleda: 50
Jeste logicno ali ne i igri, koja po defalt-u postavlja na High zbog graficke. :smash:

pre bi rekao da igra gleda kolicinu vrama, a ne sistem rama... Evo ja upravo kupujem igru na 30-tak posto kupovine sam :p :bottle: meni enclave, rune i tako taj fazon savrseno odgovara za razonodu, arkadni fazon rulez, ovi "ozbiljni" RPG-i su opasno razocarali, tj OBA :d

Ko kaze da je ova igra nesto specijalno zahtevna? Nije uopste. Doduse, samo sam odigrao 5 minuta da vidim kako izgleda. Imam Bartona i 6600GT. Sve na medium (iako je on zaista postavio na high), 1280 rezolucija, HDR, AA 4x (ovo bese ne moze zajedno? - zasto mi onda daje mogucnost da biram i jedno i drugo?) AF tu negde pri pocetku i sve leti(tm)! :D

onaj uvodni deo nije zahtevan jer je mala mapa i nema puno protivnika.
ali zato ce te docekati slide show kada udjes u chapter one.
ineca,6600GT radi ok sa medium podesavanjima (senke na low) u 1024 bez hdr,aa i ostalih gluposti.nisam probao da ukljucim blur.
ali i ovako pristojno izgleda...

Ma ja moram da ukljucim AA bar 2x pa makar crk'o! Bez njega mi svaka igra izgleda krs. Ako mi pocetak ovako dobro radi, cenim da ce mi sa nekim smanjenim opcijama koje sam ipak precenio i ostatak raditi dobro.

Ljudi, ja imam problem sa zvukom na konfi iz potpisa, tj. ne cujem dijaloge u igri, a sve ostalo je okej. Kada sam kupio plocu, instalirao sam nforce drajvere sa cd-a, i misleci da su stari, skinuo sam najnovije, instalirao, i isto. Sve ima sem dijaloga. Probao sam u opcijama da stavim i 2, 4, 5.1, no captions, only dialog, high, medium, ali je sve isto. Neko resenje?

Poslednja izmena:
Auuu, ala sam se prevario za zahtevnost! Sinteru, u pravu si skroz, znaci morao sam da ogulim na 1024x768, bez AA, bez HDR, bez BLOOM, shaders LOW itd. I sada mi nekada secne. Sa ovako smanjenom rezolucijom grafika izgleda nekako... mutno... zar ne? Mada vidi se da je prelepa, mogu misliti kako bi izgledala na nekoj jakoj masini...

Nego, nije mi jasan crosshair, boja oko njega se cas popuni cas se malo isprazni... ne znam sta to znaci?

I na pocetku, posle razgovora sa Menelagom, kada me lik probudi, zasto me strazari napadaju!?? Misle da sam neprijatelj ili sta?

Inace, kako vam se svidja igra? Nesto je slab odziv na ovaj topic s' obzirom na to koliko je igra ocekivana...

Mrzi nas da svlacimo 7 giga ;)

Ma ja imam da stavim hdr jer bez njega je igrica shit(jos samo da je nabavim).Ja sam sa ovom mojom konfiguracijom igrao oblivion sa texture high i Hdr i islo mi je od 40 do 10 fps zavisi od mesta

Poslednja izmena:
Ma ja imam da stavim hdr jer bez njega je igrica shit(jos samo da je nabavim).Ja sam sa ovom mojom konfiguracijom igrao oblivion sa texture high i Hdr i islo mi je od 40 do 10 fps zavisi od mesta
pa sad, od 10 do 40 i nije neki igriv framerate (imam vrlo slicnu konfu tvojoj, igram Oblivion na medium).

BTW, mislim (a nek me moderatori isprave) da tvoj sig nije u skladu sa pravilima foruma (nema reklamiranja).

Bolje da mi bude od 40/10fps nego medium low pa izgleda ko shit i nema uzivanja a fps oko 50/17

Poslednja izmena:
meni je na ~medium-high framerate 25-80, radje cu tako da igram. Nego, vratimo se temi

Vrh Dno