Šta je novo?

Dakle, MP3 u CDA format...

baltazar

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
20
Hteo bi kolekciju MP3 muzike da prebacim u format koji cita klasicni muzicki CD (cini mi se da je to CDA format) i da je narezem za pustanje preko muzickog uredjaja. Dakle moje pitanje glasi: kako i chime se to radi? Problemi, saveti, iskustva i slicno je dobrodoslo. Uzmite u obzir da to nisam nikada radio, i da sam totalni duduk po pitanju muzickih standarda, formata, ogranicenja. Jedino sto imam je CD-RW i dobru volju....
POMOC!

treba ti samo

nero burning rom,i to po mogucstvu zadnja verzija,i u wizardu odaberesh audio cd i samo mp3-eve prebacish iz desnog prozora u levi,i samo burn kasnije
btw bolje nabavi cd-r diskove jer mnogi chitachi ne mogu da chitaju cdrw diskove

I to je to?

I to je sve? Ne treba mi nikakav poseban programcic za taj posao ili eventualno doterivanje, samo Nero i uzivaj? E pa super, hvala.

Aha, sve to mozes sa Nero-om da uradis, pre rezanja kliknes da napravi Audio CD i on ih sam prebaci u mp3 format. Ni ja im nisam verovao prvi put, delovalo je nekako nestvarno... ma Nero roola! 😀

Amon_Ra je napisao(la):
Aha, sve to mozes sa Nero-om da uradis, pre rezanja kliknes da napravi Audio CD i on ih sam prebaci u mp3 format. Ni ja im nisam verovao prvi put, delovalo je nekako nestvarno... ma Nero roola! 😀

Ovo nisam ni ja znao da može 😀

Aha, sve to mozes sa Nero-om da uradis, pre rezanja kliknes da napravi Audio CD i on ih sam prebaci u mp3 format. Ni ja im nisam verovao prvi put, delovalo je nekako nestvarno... ma Nero roola!
E, ovo i mene zanima kako da izvedem 😀 😀 😀

Shale je napisao(la):
Diskove obavezno rezi brzinom od 2-4x, ne brze da bi vecina playera mogla da cita iste...

Kako li se moji rezani na 16x čitaju svuda bez problema, pitam se ja....

Easy cd creator radi istu stvar - odabere se music cd project i u track title se dodaju (moze kroz njegov browser ili drag`n..) mp3 fajlovi. Izgleda da mogu da se ubace i .wav (mesano sa mp3, al` nisam probao).

Diskove obavezno rezi brzinom od 2-4x, ne brze da bi vecina playera mogla da cita iste...
Ma bilo je rasprava na tu temu....
kao, najbolje je da se reze 2x, jer je za 1x suvise jak laser, pa ostavlja kako je neko rekao suvise "dubokwe" tragove 🙂
Ma ja probao 1x, 2x, 4x, 8x, 16x i nikakve i jos jednom NIKAKVE razlike nisam primetio. Ni jedan cd player (cd-rom je tu u boljem polozaju, pa ne vredi ga ni uzimati kao reper) nije pravio ni najmanje probleme (ne kazem da ne postoji ni jedan, ali ja nisam naisao na takav), a verujte mi da ni sto se tice kvaliteta zvuka nisam primetio razliku (slusao ja i gomila ortaka i par riba (za njih postoje naucni dokazi da imaju bolje razvijeno culo sluha 😀 )).
Sad bi se verovatno neko javio sa komentarima tipa ako se to preslusa na profi opremi i uporedi.... Mada ima i 0,000001% onih ljudi sa istancanim sluhom i kvalitetnijim razglasom...
Batali.... pogotovo kad ti je izvor MP3 koji je vec malo izgubio na kvalitetu. Mislim da je osim kvalitetnog izvora (da nije neki budjavi, izgrebani bugar ili sl.) bitno jedino da je disk OK i solidan rezac (ako je sve to ispunjeno, brzina je nebitna).
:wave;

Ah da, jos jedna sitnica...

Sad mi pade na pamet jos dva pitanja:
1. Imal li bilo kakvo ogranicenje u kolicini podataka koje muzicki CD moze da procita (u smislu "ne moze preko 700MB ili 80min. i slicno". Dakle bilo kakva ogranicenja.
2. Kako da narezem i onaj text koji ide na nekim novijim uredjajima dok pichi muzika (mislim da se zove CDTEXT opcija, ili nesto slicno, u svakom slucaju naziv pesme i autora, i ima li tu neko ogranicenje u duzini texta, moze li da chita cirilicu 🙂...

Ah da :
Naravno, ko radi taj i gresi...

Mislim da se kaze: Ko radi taj GROSHI...🙂

Nazad
Vrh Dno