Šta je novo?

Dakele Small Cola

• Začetnik teme Začetnik teme bakara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Malopre stigoh kući, srećan otpakovah telefon, skinuh zaštitnu nalepnicu sa baterije, uključih telefon - crta na ekranu. Povremeno se izgubi, pa vrati. I tako u krug.

Inače, dobio sam originalnu plastičnu zaštitu, nije silikonska.

Ne znam kako ocekuje da mu se isplati trgovina takvom robom preko pay pal-a.

@Corvus, kakva linija, mozes li uslikati ? To moze da proizvede udarac, mozda je paket sa telefonom pao ili tako nesto ...

Da su vam svima telefoni dosli u slicno vreme pa da teorija zle i nesposobne poste i loseg transporta mozda ima neku logiku.....ali paleta razlicitih problema sa telefonima koji su u razlicito vreme dostavljeni jedino upucuje na prodavca/proizvodjaca.

Kod mene je sve savrseno sa telefonom, da cuknem u drvce 🙂, izgleda mi se da ovima sto im je shatro poklonio carape, futrole i ostale zezalice uz telefon da imaju neku skart seriju :d

Ne znam kako ocekuje da mu se isplati trgovina takvom robom preko pay pal-a.

Misliš da treba da pokrenem dispute preko PP?

Evo kako izgleda:

IMAG0262.jpg

Povremeno se pored ove crte pojavljuje još jedna, deblja.

LCD, konektor, prazna baterija...

LCD je verovatno problem. Baterija je stigla sa 38%, nije ona problem.

Ma i treba ga prijaviti, i ja bih da imam zašto!

Jesu li i vaše pošiljke bile upakovane u obične kese za đubre?

Poslao sam im mejl sa slikama problema. Videćemo šta će odgovoriti. Ali 100% će tražiti da se pošalje telefon nazad za Kinu, što ne dolazi u obzir. Ako počnu da uvrću, razmišljam se da pokrenem dispute preko PP. Ali ne znam koliko će to imati efekta i kako će to meni rešiti problem...

Poslednja izmena:
Pa kako ćeš ako nećeš da im šalješ?

Preko Paypala odma, ne gubi vreme sa njima, traži neki refund.

Pa kako ćeš ako nećeš da im šalješ?

Odgovaralo bi mi da mi pošalju drugi displej, pa da zamenim sam. Ne tražim mnogo, vidim da to rade na nekim sajtovima.

Preko Paypala odma, ne gubi vreme sa njima, traži neki refund.

Neću baš da idem glavom kroz zid, možda budu bili korektni. Sačekaću da vidim šta će reći.

Edit: Auh. Čitam sad Dakokov forum i prijavljene probleme... Pa ovo je žalosno.

Poslednja izmena:
Da, nikom ne odgovaraju.

@Corvus Corax, trazi mu odmah lcd, napisi u mailu da cekas odgovor 48h pa otvaras dispute..to jeste display ili konektor, jedino da probas da ga otvoris, sve raskacis i vratis..

Da su vam svima telefoni dosli u slicno vreme pa da teorija zle i nesposobne poste i loseg transporta mozda ima neku logiku.....ali paleta razlicitih problema sa telefonima koji su u razlicito vreme dostavljeni jedino upucuje na prodavca/proizvodjaca.
Telefoni i jesu svi isli u isto vreme ali se carina pobrinula da ih dobijemo svi u razlicito vreme.

@Corvus
Ne zamlacuj se pisanjem maila na koji ti nece odgovoriti vec pokreni dispute.

Ok, ljudi. Sutra ću pokrenuti Dispute. Moram da vidim kako se to radi, jer nikada nisam imao potrebe da to radim.

Imate li predlog šta da zahtevam? Da mi pošalju nov LCD+Touch (rekao bih da su spojeni kod ovog modela, ili su barem u prisnoj vezi) ili da tražim parcijalni refund (ako da, koliko)?

Telefoni i jesu svi isli u isto vreme ali se carina pobrinula da ih dobijemo svi u razlicito vreme.
Ovo jednostavno nije tačno, iako zvuči neverovatno, ali možda nekom i ne, da paketi poslati 7 dana pre, stignu 10 dana kasnije, ko da su išli Ćirom preko Male Krsne.
Provereno je, prva tura je dobila futrolu i čarapu, svima je stiglo iza srpske NG, i kod nas i u hr.

Poslednja izmena:
Oni koji su telefon kupili u petak, njima je odmah isti dan poslat, mi koji smo kupili u subotu, logicicno da je poslat tek u ponedeljak.

Ovi sto su prvi kupili njima je stigao u srbiji bese oko 21-2, a ovi sledeci 27.12.
Moj i tvoj su recimo zajedno isli istim prevozom 🙂
Ne znam na koga mislis da mu je doslo kasnije, a da taj zastoj nije bio na carini?

^ Ja sam poručio među prvima, telefon je poslat par sati nakon porudžbine, a na našu carinu je stigao 29.12.

I moj, i hrvatima nekim, ovi kojima je isto pre neki dan stiglo, dobili čarapu, kojima je stiglo pre 10 dana, nisu,
Ovima, tj nama/meni, kojima su poslali sledeći dan, stigli su dan-2 pred NG, a kojuma su poslali kasnije, stiglo je 10 dana pre NG, zona sumraka.

Poslednja izmena:
Ma dobro...svakako su vec svi dobili telefone, a bilo je i par problema.
Moj sa zvukom ne racunam jer je resen.

-linija na ekranu
-fleka
-blic

Nije bilo nista vise koliko znam?
Treba da mi stigne sutra i ova futrola od 7$

Poslednja izmena:
Koliko je vas narucilo telefon iz Srbije? Rekao bih da je procenat felericnih preko 10% ako sam dobro ispratio?

Ja znam samo za 1

Bilo je preko 50 narudžbi.

Samo Srbija 50? Onda sam se preracunao.

Ne Srbija nego sam vidio podatak na 1949deal stranici o broju prodanih komada, u par dana
sam gledao pa je pisalo npr. "sold 4" a nakon dva tri dana "sold 50 i kusur" 😀
i onda je pisalo "sold out"

Pa to, rekao bih da je procenat problematičnih solidan u odnosu na broj prodatih ovde. Vidim da se i kod tebe na forumu neki žale, jedino ako su to isti ljudi pa sam stekao lošu sliku 😀

Pa i 3 na 50 je već previše.

U vezi sa mojim slučajem, pisao sam aftersales podršci 1949deal. I nakon par dana dopisivanja i vrtenja u krug iste priče, na kraju su mi rekli: "Nemamo gde da kupimo LCD i touch. Prijatan dan"

Kada sam im napisao da u tom slučaju želim parcijalni povraćaj novca i pitao koliko nude - rekli su 5 dolara! Da... Samo sam im napisao da ću ih ipak kontaktirati preko PP Dispute.

Sada ljudi znaju da treba izbegavati 1949deal sajt. Ja znam da hoću.

Edit: Šta ste vi ostali koji ste dobili faličan primerak uradili? Pokrenuli ste dispute? Escalate?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno