Šta je novo?

Dakele Small Cola

• Začetnik teme Začetnik teme bakara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Probaj negde da nadjes rezervni deo pa im posalji link i trazi im pare. Da li taj 1949 funkcionise kao AE ili je ceo sajt jedna prodavnica?

Ceo sajt je jedna prodavnica, nema posebnih prodavaca na njemu.

Ako je ceo sajt jedna prodavnica koja je svrha bilo kakve vrste dispute -a? Ne bih da stajem na muku ali AE je mnogo bolja varijanta za kupovinu sa koncepcijom prodavnica i sajta kao odvojenih "firmi". Velike prodavnice poput 1949 ocigledno treba izbegavati jer zastite u principu nema.

Svrha je da dobiješ pare nazad ili da budeš obeštećen ukoliko si zakinut.

Paypal će u ovom slučaju da odigra ulogu Aliexpressa a 1949 ulogu male prodavnice.

Poslednja izmena:
Aha, dakle paypal. Nisam to znao, nisam nikad kupovao tamo, zato pitam. Hvala.

Ako će što pomoći, 1949deal je isto što i Desoon na Aliexpressu pa ih probaj kontaktirati i tamo, obrati se i aliexpressu
ili bar zaprijeti da ćeš se obratiti aliexpressu.
Napiši im da ćeš potrošiti vremena i truda da sve lijepo složiš na neki website, s videom, kopijama dopisa
pa onda sve to predstaviti na forumima (daj im listu foruma s mobitelima, npr xda pa razni ruski i španjolski forumi),
složiti FB stranicu, kanal na youtube itd...
Valjda će reagirati ako su pametni

Taj 1949deal je goli prevarant, svi koji smo dobili ok telefone je bila cista lutrija...treba ga maksimalno izbegavati !

On prodaje cesto neproverene telefone, poluispravne i ne zeli da refundira ljudima nista iako je problem do njega...to da nije nikom stavio racun u paket a rekao je da jeste i to potvrdio je vec spominjano pa je tom prilikom prvo okarakterisan kao lazovcina..

Dakok ga je više puta linkovao, rekoh da je ok.

Pa ima solidan rejting na aliexpressu, izgledao mi je sasvim OK tada

Da pređemo na malo vedrije teme - utisci o uređaju.

Ubacio sam mu ovaj stock ROM sa DakeleUI 1.8.5 i deluje stvarno zanimljivo. Prikaz vremena koliko je zvonio telefon (propušten poziv), automatsko snimanje razgovora, one-hand mode (mada sam promenu primetio sam u dialeru?), buđenje na dupli dodir ekrana (ili Smart Wake-up, kako su ga nazvali),...

Fluidno radi telefon, prikaz na displeju je oštar i široki su uglovi vidljivosti, jedino je jačina osvetljenja ekrana nešto slabija.

Na kom ROM-u si ti trenutno, Dakok?

AOSP stock s indijskog Nitro A310 telefona 😀

Mala šala, dakele je bio za prijatelja a sad sam natrag na coolpadu f1

Corvus corax, moze li lkink do 1.8.5 roma za nasu wcdma verziju, ja se slabo snalazim na onim kineskim forumima a i ima vise verzija ovih 1.8.5 koliko sam video, hvala.

Poslednja izmena:
E taj fajl sam i skinuo ali mi nisu upute najjasnije.
Da li trebam ovaj file 1.8.5 da preimenujem kao update.zip i da ga ubacim na sd card pa ce sam da se flesuje telefon kad prepozna update.zip file ili trebam prvo recovery da flesujem pa zatim ovaj file update.zip iz recoveryja, pa zatim framaroot za root, pa cwm iz ujaka pa gapps itd ?

Gde gresim Corvus Corax ? Redosled mi nije jasan kad sta ide sa stock global roma.

Poslednja izmena:
Uobičajeni redosled je root, cwm, pa flash roma. Jel ti ovo prvi kinez? Cwm je recovery[emoji6]

Poslednja izmena:
Prvo uradi root trenutnog ROM-a (Framaroot radi posao).
Potom, preko MTKDroid Tools napravi i flešuj CWM 5.5.0.4 recovery na telefon.
Onda prekopiraj KeleUI ROM u zipu na memoriju telefona ili karticu. Uđi u CWM recovery (Volume Up+Power) i uradi bekap trenutnog ROM-a, a kada to završi, onda flešuj KeleUI ROM, pa uradi wipe data i wipe Dalvik cache, pa reboot.

Hvala drugari, sad je vec sve jasno kao dan. Treba biti oprezan sa kinezima 😀

Vidim da postoji vise verzija1.8.7 verzije KeleUI roma, mozda su popravili onaj problem power dugmeta sto je dakok spomenuo. Ako neko proba bilo bi dobro da linka ovde wcdma verziju ako radi kako treba.

Da li moze info i za ovo, kad se radi full bekap nvram particije i ostalog iz mtkdroidtoolsa da li je za tu akciju potreban root ili MtkDTools pegla bekap opusteno bez roota ?

Poslednja izmena:
Treba root a ako slučajno ne ide (imaš u programu dugme za root) onda rebootaj mobitel u CWM
i spoji ga na PC, pokreni MTK Droid i mislim da će onda raditi sigurno - dovoljno za NVRAM backup

Jedna napomena za one koji nisu bili pažljivi: fleš nije standardni nego rom treba preimenovati u update.zip i ide kroz stavku apply /sdcard/update.zip

Original Dakele Small Cola rom za flešanje kroz CWM

(nakon standardnih wipe i format, staviti update.zip u korijen SD kartice i flešati kao
apply /sdcard/update.zip

Pripremiti i staviti na SD karticu:

CWM recovery u korijen SD kartice
Framaroot 1.9.3 - ovo je za ROOT
Mobileuncle - ovo je za instalaciju CWM recoveryja
Gapps 4.2.2 20130812 signed

Nakon instalacije pokrenuti Framaroot, reboot, CWM ide kroz Mobileuncle, reboot, Gapps ide kroz CWM...

promijeniti Launcher i ikone 🙂

Poslednja izmena:
Jedna napomena za one koji nisu bili pažljivi: fleš nije standardni nego rom treba preimenovati u update.zip i ide kroz stavku apply /sdcard/update.zip

Kod mene je fleš prošao bez problema sa "Choose ZIP". Nisam ga preimenovao.

A koji si cwm koristio, onaj sto je dakok okacio, jedan to jest od ona dva ili si pravio svoj ?

Pravio sam svoj preko MTKDroid Tools.

Posto mi se vec drugi put desava da ne mogu da nadjem deo za kineski telefon dosao sam na ideju da pokrenem temu u kojoj bi oglasavali telefone sa kojih bi se mogli iskoristiti delovi, i tako od dva napraviti jedan ispravan.

Ja imam da ponudim moju Dakele Small Colu i istovremeno trazim digitizer za nju, sve drugo je kompletno i potpuno ispravno.

Znaci imam:
-ekran
-plocu
-kuciste
-bateriju
-masku
I kompletnu ambalazu od telefona.
Telefon je trenutno kompletan i neotvaran.

Pošto je tebi digitajzer otišao, znači da je i ekran neupotrebljiv. Oni su nerazdvojni kod ovog modela telefona. Jedino da nađeš takav isti sa neispravnom pločom, pa prebaciš svoju.

Digitajzer je prestao sa radom iz čista mira?

Na telefonu bukvalno sve radi, osim sto ne reguje na donji deo ekrana gde su oni soft tasteri i u najdonjem delu ekrana.
Inace sve radi ukljucujuci i ekran ako te ne mrzi da ga zarotiras da bi pritisnuo neki taster koji je u dnu ekrana.

Telefon je kcerkin, nema nikakvih ostecenja a ona kaze da je to tako samo od sebe prestalo...

da li je neko uspeo da instalira miui na ovaj mob? meni odradi instalaciju do kraja preko cwm recoveryja ali onda samo restartuje telefon...probao sam vise verzija,sa svakom isto.

Nazad
Vrh Dno