Šta je novo?

Dahua televizori

johnterry

Poznat
Učlanjen(a)
21.05.2021
Poena
45
Da li ga neko ima? Kakvi su utisci? Na "sajtu koji deli crne vaucere" ima da se kupi Dahua 65 inca za 41 000. Uz vaucer moze da se spusti na 36 000. Da li se isplati uzeti kao totalnu nepoznanicu? Logikom kakve su im kamere, ne bi trebalo da je losiji od Vox, Fox, Tesle i ostalih slicnih

i meni ovo dobro zvuči

Moze li link do konkretnog modela, bas me zanima da vidim kakav je to TV od 65 inca za 300e.

Meni ovo deluje skroz solidno za taj novac.
Inace model je Dahua LTV65-SD400.

@Zekovic to za verziju Android TV-a je već javljeno 2 dana ranije

Cudno. U onom klipu prvi model iz serije SD (o kojoj se prica u temi) stvarno ima android tv, ne verujem da su ga toliko dobro iskopirali. Drugi model sa oznakom SN izgleda lose ali po specifikaciji on ima neki linux OS..

The build is good and the three year warranty is also a nice thing to have.
The picture and sound are just OK. In its price category, one does not expect more. Obviously it doesn't compare to QLED/OLED and other TVs costing twice-three times as much, but it's satisfactory.

The remote control that comes with it is unacceptable (it is not what they show in the photos). The keys are hard to grip and ergonomically it makes you wonder what genius thought to put the keys in those positions.

For some reason if left off for more than a day it loses wifi and I have to manually tap to connect.

Equally unacceptable is the Smart TV system. Yes, it's Android 11 but it's some "special" Dahua version and not Android TV. The only good thing is that you can put whatever APK you want via USB and it's quite fast. The bad things are many: it doesn't have a play store but a store of its own. The apps it downloads are not for TV because the TV thinks it's...a tablet, so with a remote control you can't navigate at all. Even the netflix it has in it, you can't operate it with the remote control at all. The highlight? You look at the manual and it says "for smart functions, connect a keyboard and mouse"! And we don't stop there. The TV is not widevine certified which means streaming apps play at the minimum resolution! YouTube plays e.g. OK but netflix only plays in 480p, i.e. completely useless on a 55" TV (480p we saw in the 80s on 14" TVs). In short, forget smart functions, you absolutely need a TV Box.

Vecinu problema resava Mi Box ili neki drugi android box.
Za 36.000 koliko sad izadje sa vaucerom na ananasu je dzabe.
Sledeci najjeftiniji je vox koji je 8000 RSD skuplji a za taj novac na ovome moze da se uzme kvalitetan android box sto je po meni opet bolje.
Naravno sve zavisi za sta se TV koristi najvise.
Ako se gledaju samo kanali moze se i bez boxa.

@Mare nije isti model, gledano po oznaci. na tom linku je LTV65-SA400 a ovde je reč o LTV65-SD400.

za početak, taj SA400 iz '21. ima kontrast 5000:1, u odnosu na 6000:1 koji ima SD400 iz '23. godine. SD400 na slikama ima Android TV, čisto sumnjam da bi se neko mučio da napravi 1:1 kopiju po izgledu, kao što je skrenuo pažnju @vladafkv

p.s. tema je premeštena iz podforuma "šta da kupim"

Poslednja izmena:
Stigao Tv juče. Prvi utisci da je ok. Ima Android i Google play zvaničan. Što se tiče podešavanja dalje nisam išao pošto koristim Fire cube. Slika ok. HDR10. To jedino nije stojalo u karakteristikama. Malo je "deblji" od nazad al mi ne smeta. Daljinski dobar. Skoro poput fire cube daljisnkog. Uglavnom za 36 000 prezadovoljan

Android TV ili onaj za mobilni/tablet?
Kad stignes okaci neku sliku.

Android TV ili onaj za mobilni/tablet?
Kad stignes okaci neku sliku.
U originalu kao ovaj sa ove jedine Youtube recenzije(reklame). Kažem da nisam puno čačkao pošto imam Cube al čini mi sve da je ok i baš za smart Tv. Još da dodam da me iznenadio i dosta dobar zvuk. Ako nekog interesuje nešto konkretno slobodno nek pita pa ću kasnije proveriti. Mene je najviše interesovao Veliki ekran. Android, zvuk, daljinski baš i ne pošto sam Amazon pacijent...

Šta ima od tunera? Da li ima DVB-T2 ili satelitski?
Ima sve tunere koliko vidim. Koristim samo HDMI. Ovo ostalo nisam probao
Da li mogu da se instaliraju aplikacije kao na android telefon
Vaucer dele svaki dan na Ananasu. Probaj A5000. Mozda je jos vazeci.
Mogu da se instaliraju sve aplikacije pravljene za Smart TV. Mogu i one za telefon/tablet ali je pitanje da li ce funkcionisati kako treba.

Prilozi

• 20241121_183953.jpg
    20241121_183953.jpg
    113.2 KB · Pregleda: 150
  • 20241121_180854.jpg
    20241121_180854.jpg
    167.7 KB · Pregleda: 148
Nazad
Vrh Dno