Pozdrav svima i izvinjavam se za quadruple post:
Uzeo sam jutros beyerdynamics Custom Studio, nove, iz dobro poznate domaće radnje! (veliki shoutout za njih, izašli su mi u susret da ne čekam kurirsku službu nedelju dana, već sam samo sačekao njihovog kolegu ispred radnje pošto živim u blizini, zna se ko je pravi igrač ! 😉 )
Prvo što sam primetio je koliko imaju warm sound, kada slušam .flac osećam se kao da sam se potpuno "utopio" u zvuk.. Osećaj je neverovatan iskreno, to je verovatno i delom zbog toga što su u pitanju closed-back slušalice. Što se tiče poređenja sa onim slušalicama iz oglasa, mislim da sam demistifikovao zašto su se ponašale onako: kabl koji je došao uz njih nije bio identičan mom kablu (ili se barem ne sećam da je bio), ja sam dobio 3m coiled kabl, što je idealno jer je kabl dosta kraći kada se ne razvuče do maksimuma (pritom coiled kabl meni kao laiku deluje dosta kvalitetnije, a i izmenjiv je!)
Bass slideri su strava, 3. i 4. su slični ali ja ih držim na 4. slajderu, bass gruva i izuva ali nije veštački upumpan i zvuči sjajno. Prva dva podešavanja slajdera su više za studijsku upotrebu, pretpostavljam, pošto se ne razumem u materiju dovoljno. Glavna razlika između Sennheiser HD515 i Custom Studio (osim naravno tipa samih slušalica) se ogleda u impedansi: HD515 sa 50ohm se lakše "guraju", dok Custom Studio jednostavno mora da se koristi sa amp/dac-om. Na K5 Pro sam morao malkice da pojačam zvuk, na nekih 13h-14h da bih dobio jednaku glasnoću kao na HD515, ali to je i za očekivati jer Custom Studio imaju impedansu od 80ohm.
Ostaje da se odradi burn in sa .flac fajlom preko noći i da se testiraju u gejmingu, ali inicijalne impresije - impresioniran sam, vrede svaki dinar! Topla preporuka!