Šta je novo?

da razbijem telefon ili ne?

• Začetnik teme Začetnik teme Skamer
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Skamer

Poštovan
Učlanjen(a)
24.02.2019
Poena
80
imam onaj sugawei p8 sa 2gb rama i 8 jezgra (kobajagi) iz 2016 godine i nervira me jako. nije tu cak nista ni napunjeno,niti je ram zauzet previse. toliko mi fabrickih bagova daje da je to nemoguce da se izdrzi. ovo djubre jos uvek drzi cenu od nekih 60 evra,bolje da sam neki samsung onda uzeo. kontam da je to ipak mnogo jaca kompanija sa daleko vise iskustva. kad ga otkljucam i probam da spustim onaj padajuci meni odozgo,vrlo cesto samo krene taj meni da izlazi i vrati se na gore,nece da se spusti. to je bag. dalje,stavim ga na punjac,i onda stisnem dugme sa strane da ga otkljucam i da nesto radim. medjutim,kad ga stavim na punjac,u roku od 2 sekunde njemu se displej upali sam od sebe zbog punjaca,i ja kako stisnem ovo dugme sa strane,tako ugasim displej. u tom trenutku,skroz popizdim. dalje,kad otvorim chrome browser,previse mu treba vremena kad kliknem da kucam link,tastaturi treba 10 sekundi da se pojavi,uprkos tome sto je telefon skoro prazan kao sto rekoh,nije nista opterecen. ne znam da li da kupim ajfon 6,jel bolje radi? jel mi preporucujete da uzmem njega za nekih 10k dinara?

slika: https://www.kickmobiles.com/images/thumbs/0006541_huawei-p8-lite-2016-ale-l21-16gb-black_610.jpeg

Prvo, probaj da odradis fabricki reset telefona, pa da vidimo za dalje

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Radi koliko je za očekivati za taj hardver. iPhone 6 je danas jednako nizašta tako da se tu nećeš usrećiti.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Taj p8 lite klinac manijaci youtubom svaki dan, tast njegov koristi uglavnom za net da procita nesto itd...do sada nikakvih problema a telefoni maja pune 4g. Verovatno ti je zapao neki los primerak mada se slazem sa postovima iznad da odradis hard reset.

Poslato sa HUAWEI GRA-L09 pomoću Tapatoka

P8 je i za današnje pojmove dobar telefon. Ovo na slici ti je P8 lite, i još jednom bih ponovio teoriju koju zasnivam isključivo na vlastitim iskustvima, a to je da kod Huaweia treba izbegavati sve što ima reč Lite u nazivu. Najčešća poznata mana na ovom telefonu je WiFi modul koji često crkava. Moj ti je savet da zameniš telefon.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

To je verovatno p8 lite, jer p8 mislim da ide sa 3gb memorije. u svakom slucaju, imao sam taj tel pre 5 godina, i bio je ok. Samo prvo treba probati sa fabrickim resetom, mozda se zaglupio usled gomile bloatwera

Ma covek je zaboravio da stavi lite oznaku, i na slici se vidi da je lite, dok je p8 nesto drugo, dolazi sa 3gb memorije brzim procesorom mada je i to star telefon, doduse jos uvek ga koristim i sasvim korektno odradjuje posao.

Dok sam koristio p8 lite nikad nisam imao simptome kad se telefon poveze na punjac da sam pali ekran. Doduse kad sam zenin bivsi telefon (p10 lite) povezao na neki kineski punjac sa ae brljavio mu je tac dok je na punjacu sto je mozda problem i kod tebe ako nije fabricki punjac.

2 gb je taman da ne budali Android usled običnih radnji. Ne bi trebalo da se dešava ako je ispravan telefon.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Sve što si ljudi savetovali i ja bih sve od aplikacija što nepotrebno blokirao i obrisao . Dosta pomaže i brisanje Facebook aplikacije i instalacija Lite verzije. Kada se odradi reset telefona ne update aplikacije koje ne morate, jer su sada dosta zahtevnije nego preko 3 godine kada je izašao. Opet dosta je star uredjaj, pa je moguće da je odslužio svoje, ali možda gore pomenuto pomogne.

Gesendet von meinem Moto Z (2) mit Tapatalk

Ja bih odradio factory reset, zatim blokirao sve aplikacije koje mi nisu bitne i ne koristim, i zabranio automatsko ažuriranje aplikacija.

Time ćeš dobiti da još neko vreme možeš da ga koristiš. Ako se situacija ponavlja onda def ima neki hardverski problem a to se ne isplati lečiti...

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Preteče ne jevta 🙂

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Moja greska jeste LITE verzija:

ALE-L21
EMUI 4.0.3
Android 6.0
8 jezgara 1.2ghz

Gledao sam neke klipove i video sam da iphone6 kad otvoris onaj njegov browser mozes odmah da kucas adresu,nema takvih zastoja kao kod androida sto meni znaci. al opet,stara je i sestica,ne znam.

Prvo pokusaj sve sto ti je savetovano ovde, a ako se utvrdi da telefon i dalje baguje (a ne bi trebalo sa 2Gb memorije i 8 jezgara), onda gledaj cime bi ga zamenio.

Moja greska jeste LITE verzija:

ALE-L21
EMUI 4.0.3
Android 6.0
8 jezgara 1.2ghz

Gledao sam neke klipove i video sam da iphone6 kad otvoris onaj njegov browser mozes odmah da kucas adresu,nema takvih zastoja kao kod androida sto meni znaci. al opet,stara je i sestica,ne znam.
nije za taj zastoj kriv android.

Uz iphone 6 ćeš non stop da nosiš punjač, jer je baterija jako loša, čak i uz novu originalnu bateriju.
Prodaj p8 lite i idi na Xiaomi Mi A3, koji može i za 150 eura da se nađe.

Moja žena nosi 3god upravo p8lite. Radio kao službeni te 3god nikada restoran. Uporedo ima i Huawei p Smart 2019. Naravno novo pa radi bolje,ali i p9 Lite radi ok. Zna da zabode po nekada ali joj je memorija puna slika te stoga nije mu lako. Ne možeš očekivati od dede da bude dečak nikako. Da je super,pa nije ipak je to vremešan aparat. Da je loš, pa nije bolji je od Samsunga j4 plus bar 2 puta. Ako nisi radi fabrički reset uradi pa vidi. Između iPhone 6 pre BiH uzeo bar 3 4 modela Mi linije.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Ja bih za 10000 keša čekao akciju u Mi Store - bude za te pare odličnih telefona.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Имао сам тај телефон и колико се сећам, бултоадер се откључавао и стављао сам неке ромове на њега.
Иначе доста добар и квалитетан телефон. Горила 3 стакло које сам гребао намерно кључевима и скалпелом и ношта није остајало од трагова на екрану.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Ja sam P8 lite koristio kao službeni, za razgovore i sms, ništa drugo nije mogao da odradi.
Baterija očaj, wifi knorio, u kameru ulazi 5 sekundi, laguje do j.
Jedino što je tanak i lep, ostalo za izbegavanje.

Ja sam P8 lite koristio kao službeni, za razgovore i sms, ništa drugo nije mogao da odradi.
Baterija očaj, wifi knorio, u kameru ulazi 5 sekundi, laguje do j.
Jedino što je tanak i lep, ostalo za izbegavanje.

da,ovo je najrealniji review. na zalost. zaboravio sam to za kameru da pet sekunde ulazi i tu se nista ne moze uraditi. kakva li je Y serija bila u to vreme necu da zamisljam.

@Skamer cini mi se da nisi poslusao ni jedan savet oko telefona i da si otvorio temu samo kako bi se zalio na telefon star 4god.

Razbij telefon.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

+1

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

+1

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno