Šta je novo?

Da li znate za Parallels ?

• Začetnik teme SeRpEnTiNa
  • Datum pokretanja
S

SeRpEnTiNa

Guest
Da li je neko mozda koristio program "Paralels" ?
Stize i kod nas za nekoliko dana, pa me interesuje kako radi ?
Imam i web stranu www.parallels.com ali jos nikog ne znam da je koristio, a cini mi se kao ok programcic ....
Ako neko ima neki info, neka pise o tome....
Thx
:type::type::type:

???

startujes Parallels - ubacis npr. disk od Windowsa XP - ukucas sifru i posle 30min. imas Windows u prozoru sa svim podesenim driverima i mrezom.

a kako radi... :d

http://www.youtube.com/watch?v=Dbt9upE6hpM

Kovacm, ja trenutno koristim BootCamp, mislis da nemam potrebe da ga menjam ???

ja nikada nisam koristio BootCamp, a vidim da ga sad ljudi masovno skidaju sa svojih Mac/MacBook racunara.

Parallels koristim samo za nas sjajni-ActivX-zavisni online eBanking (eBanking radi samo sa M$ Internet Explorerom) mada sam probao i Office, AutoCad... a i par 3D igrica i radile se OK ili sa manjim problemima (Eve online...)

u sustini ne vidim zbog cega bi neko koristio BootCamp osim ako se ne igra pod Windowsom (i pod uslovom da mu te igre ne rade pod Parallesom ili VMWareom (konkurencija Parallelsu)).

Poslednja izmena:
Koristim BootCamp samo zbog e-bankinga i jedne igrice, inace Windows ne bih koristila nikada.
Mac OS X mi savrseno radi, da imam IE na Mac-u , Windows ne bih ni podizala.

Stavi VMWare i instaliraj Windows u njega. Ako ti odgovara kako radi, obrises Windows i uklonis Boot Camp i gotovo :)
Nema tu nikakve filozofije :)

Poslednja izmena:
Ako imas windows pod BootCamp-om, tu instalaciju mozes da koristis i sa Paralelsom, nemoras da se smaras sa ponovnom instalacijom.

Ma mala ja mislim da ti je najlakse da instaliras samo Widozu, i onako kad sednem za tvoj Mac popi*dim jer ne mogu da iskljucim acceleraciju za misa ko covek :D
Shala, cuo sam da ovaj paralels moze da radim windows/unix kobinacije, is it true?

Jos bolja varijanta je crossover.

Pokrecete Win aplikacije iz Findera kao da su Mac-ove bez ikakve potrebe da startujete virtuelnu masinu

Da rezimiram.

Pošto igraš neku igru, a pošto će to za 2 meseca biti možda neka druga, koja će biti zahtevnija, ne briši Boot Camp, nego samo instaliraj Parallels i kaži mu da koristi Windows sa Boot Camp particije (ukoliko bude prijavljivao neku grešku, probaj da istu stvar uradiš sa VMware-ovim Fusion-om, on mi radi bez greške) i imaćeš svoj stari Windows i u native modu i kao virtualnu mašinu pod Macom. Ovo drugo kad ti treba samo IE za e-banking ili nešto manje zahtevno. A native Windows, preko Boot Campa ako ideš da se igraš.

Druga stvar koju možeš da uradiš je, kao što Lucifer spomenu, da staviš CrossOver, u koji onda instaliraj IE6, koji ćeš moći zatim pokretati (IE6) bez pokretanja samog Windowsa (bilo preko BCampa bilo kao virt. mašine preko Parallelsa/Fusiona). To ti je najjednostavnije rešenje za sam e-banking.

Hvala Vam svima najlepse, ali smucio mi se Windows i obrisala sam ga totalno.

A sto se tice elektronskog bankarstva to cu proveravati na deckovom laptopu (PC).

Hvala jos jednom

Nazad
Vrh Dno