Šta je novo?

da li vredi uzeti Powercom King 425A UPS

raindog

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
649
procitao sam opis ovog ups-a na benchu i posto ce mi uskoro trebati ups interesujeme da li ima neko iskustva sa njim ili mi moze preporuciti uredjaj slicne cene ( 64 € )

zavisi koliki ti je monitor, sa 625va UPS ce ti biti opterecen 35-40% sa 19` monitorom i danas dobrim kompjuterom.
a sa 425va cenim da bi trebalo da radi ali bar negde na 60-80% opterecenja mozda i manje (neradi mi trenutno matematika :))

Golden je napisao(la):
zavisi koliki ti je monitor, sa 625va UPS ce ti biti opterecen 35-40% sa 19` monitorom i danas dobrim kompjuterom.
a sa 425va cenim da bi trebalo da radi ali bar negde na 60-80% opterecenja mozda i manje (neradi mi trenutno matematika :))

imam 17' monitor i chieftec 300w napajanje u kompu thunerbird 1.133 teac 40x lite on 48x24x48 maxtor 7200 40gb tv tuner mreznu itd

ima sam priliku da vidim takav UPS na slicnoj tj. 1700+ mashini sa 17` mon. da to lepo radi ali samo do 5 min. autonomije.
Inace sa manje pare imas Muskek 600va mislim da je 45€, ali PowerCom je bolji jer tek na 170V prelazi na baterije (za Mustek neznam ali mislim na 175V)

svidja mi se taj powercom jer se moze da njega prikljuciti bilo sta

PowerCom je pravi UPS-eve sa odličnim odnosom cena/kvalitet. Zna li neko gde se mogu naći modeli od 625VA?

Sta mislite o INFORM Guard Series 600AP (600VA) za 58E ??? Jer vredi ?

na pinsoftovom sajtu pise da imaju model 625VA na lageru http://www.pinsoft.com/proizvodi.htm za 71 e

da li i modeli King Pro (oni su smart) imaju istu vrstu uticnice otpozadi kao i king modeli, jer nisam nasao sliku na njihovom sajtu otpozadi...

u pinu je model 625va 76e

Pogledaj starije postove, već je par puta pisano o njemu. Ja imam KingPro 625VA model i izuzetno sam zadovoljan (pola sobe mi je priključeno na njega ;) ). Jeftiniji u toj klasi je Mustek.

Moj KingPro ima istu onakvu utičnicu pozadi (šuko?) što je sjajna stvar jer se u nju može ubosti produžni kabl sa dovoljno utičnica za sve potrebne uređaje.

mikis je napisao(la):
Pogledaj starije postove, već je par puta pisano o njemu. Ja imam KingPro 625VA model i izuzetno sam zadovoljan (pola sobe mi je priključeno na njega ;) ). Jeftiniji u toj klasi je Mustek.

Moj KingPro ima istu onakvu utičnicu pozadi (šuko?) što je sjajna stvar jer se u nju može ubosti produžni kabl sa dovoljno utičnica za sve potrebne uređaje.

jel znas gde moze da se kupi po mogucstvu u ns jer pinsoft ima samo king verziju na lageru

koliko ti drzi komp kad nestane struje i koja ti je konfiguracija

Po meni koji sam ga probao, UPS je sasvim ok za te pare, ali racunajte + 20% poreza jer PIN radi sve 'na belo'. Musteka nisam probao, a imacu ga za par dana (ortak kupuje, pa cu javiti koliko valja).

nesharm je napisao(la):
Po meni koji sam ga probao, UPS je sasvim ok za te pare, ali racunajte + 20% poreza jer PIN radi sve 'na belo'. Musteka nisam probao, a imacu ga za par dana (ortak kupuje, pa cu javiti koliko valja).

nasao sam kom www.pegaz.co.yu (oni su dileri pina) 625 king pro ali i tamo pise da se daje samo sa porezom ... izgleda da cu morati da navatam caleta da mi da izjavu

nesharm je napisao(la):

ajde javi mada cisto sumljam da vredi uzimati mustek

Kazem probacu. Ovaj 425A nema nikakvu kontrolu pozadi. Uskoro ce biti predstavljen APC BackUPS 650VA, stigao mi je jedan primerak vec, al nesto nije uredu sa njim, pa cu dobiti drugi tokom nedelje i onda za weekend ocekujte NPP chlanak. Da napomenem, taj APC je 125 € + P.P.

Nije mi jasno zasto je APC toliko skup ? Ime `il sta ?
Mislim ako neki Ups od 45€ obavlja posao sto se tice onoga sto svako i kupuje Ups a to da u trenutku nestanka struje prebaci na baterije i tako sacuva mukotrpni rad.

ps. ponosan vlasnik PCM Pro 625va :)

Golden je napisao(la):
ps. ponosan vlasnik PCM Pro 625va :)

posto svi hvale pcm pro 625 cim skupim pare uzimam ga ko ga shisha sto mustek obavlja posao i sto je jeftiniji

raindog je napisao(la):
...
posto svi hvale pcm pro 625 cim skupim pare uzimam ga ko ga shisha sto mustek obavlja posao i sto je jeftiniji
Mudro zboris!
Nikada neznas kada ce ti trebati vise snage (mada dolazi vreme TFT-a).
Citao sam u starijem broju PC Presa sa su ga probali overklokovati tj. dati mu akumulator umesto njegove baterije i da je radio jako lepo bez nekog grejanja, jednino sto je akum. bio punjem externo tj. preko punjaca.

koliko VA ima neki akumlator i koliko kosta napraviti tako nesto

jel se secas mozda koji je to broj pcpresa

raindog je napisao(la):
...
jel znas gde moze da se kupi po mogucstvu u ns jer pinsoft ima samo king verziju na lageru

koliko ti drzi komp kad nestane struje i koja ti je konfiguracija

Izvinjavam se, ne videh ranije... Ja sam ga uzeo u My Computeru, trebalo bi da imaš podatke za kontakt na www.mycomputer.co.yu (u Beogradu su).

Što se tiče konfiguracije, pretraži stare postove da ne pišem opet... Ukratko ne znam koliko maksimalno može da izvuče (najmanje 6-7 min sa 70% opterećenja), a na njega mi je priključeno bukvalno pola sobe: 2 računara, 17"(sada 19") monitor, hi-fi pojačalo, stona lampa...

Ovako, probao sam Musteka, za 50€ je vise nego dobar, ali on ima ogranicenje u tom obliku sto pozadi ima muske tropinske stekere, znaci nema vezivanja razdelnika na njega (sto recimo Powercom ima i to mi se i svidja, moz da vezes 6-delni razdelnik na kome su stub, TV, komp i monitor)...

nesharm je napisao(la):
Ovako, probao sam Musteka, za 50€ je vise nego dobar, ali on ima ogranicenje u tom obliku sto pozadi ima muske tropinske stekere, znaci nema vezivanja razdelnika na njega (sto recimo Powercom ima i to mi se i svidja, moz da vezes 6-delni razdelnik na kome su stub, TV, komp i monitor)...

pa mozes uzmes razdelnik i onaj kabl od kompa odseces deo koju ide u uticnicu i drugi namontiras umesto kabla od uticnice

To se vec zove "modding" :d...

da li zna neko gde ima u ns UPS KING PRO, 625VA jer ga dosta firmi ima u cenovniku ali kad ih nazove ide ona prica da trenutno nemamo ali nazovite za nedelju dana

Nazad
Vrh Dno