Šta je novo?

Da li smem da skinem kuler?

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
660
Imam Asus GF2Ti 32 mb. Kao na ovoj slici:
http://graphics.tomshardware.com/graphic/20011218/images/asus-gf2ti-2-large.jpg
Jedina razlika je u kolicini ram-a i proizvodjacu memorisjskih cipova.

Pitanje: kuler je poceo da pravi veliku buku. Da li mogu da ga skinem a da ne bude nikakvih posledica tj. da kartica crkne? Nije klokovana i sl. Ovo pitam, posto drugar ima GFTi4200 i mesec dana mu nije radio kuler na grafickoj (a on nije ni primetio) i nista se nije desilo. Ni on ne klokuje graficku.
Zanima me i da li ima negde da se kupi ovakav kuler za neke sitne pare (ako ne smem ostaviti graficku bez njega).

Pogledao sam link. Ne bih da nesto "budzim". Treba mi samo mali kulercic koji nece tandrkati kao ovaj (ako se vec ne sme ostaviti graficka bez njega).

Komplet hladnjak sa ventilatorom (jeftinija varijanta) kosta 3-3.5EUR-a, mada kartica verovatno zasluzuje bolje hladjenje 😉

Kompanija Titan u svojoj ponudi ima kulere za graficke kartice (mogu se koristiti i za hladjenje cipsetova na maticnim plocama) kao sto je npr. model od bakra TTC-CUV2AB/LD2 (ovo LD2 u oznaci oznacava da kuler na sebi ima i dve plave led diode), a postoji i model bez led diode i on nosi oznaku TTC-CUV2AB/RHS. Takodje postoje i aluminijumski modeli i oni nose oznaku TTC-CUB1AB. Uz njih dobijas i 8 malih pasivnih aluminijumskih hladnjaka koji se mogu iskoristiti za hladjenje memorije na kartici ili MOSFET-ova na maticnoj ploci. Zbog malih dimenzija kulera najbolje ga je koristiti na nekim slabijim grafickim karticama. Ovo bi moglo da bude odlicno resenje za tvoj problem. Pozdrav.

Gde taj "Spire CF201-NBL" ima da se kupi u BG? Pise da je cena 10 Eur.
p.s. I sto ga ne bih stavio na graficku? Pa on se moze posle skinuti i staviti na neku bolju. 🙂

Poslednja izmena:
radice brez ventilatora ..
nadam se da netjes dati 10 eura za ventilator kad ta kartica polovna toliko otprilike kosta ...

Ja danas uzeo Titan TTC-CUV2AB/RHS9DiY)
Sada me zanima cime je najbolje skinuti ostatak paste na grafickom cipu? Zna li neko. I ne pametujte nego stvarno cime se to radi? 🙂

Ja to skidam Perfexom sa malo alkohola, ponekad i stapicima za usi. Bio je jedan tred u Bench Clubbing na tu temu procackaj tamo.

Cista pamucna krpica i malo alkohola je dovoljno da se ukloni stara pasta 🙂

Namontirao sam sve i radi dobro (ne znam samo da li je ovo amd box kuler koji se sada cuje).
Medjutim imao sam problemcic. Graficka je ASUS GF2Ti i nisam mogao da ubodem prikljucak za napajanje sa ovog Titan kulera. Prikljucak je sasvim normalan, tj. kao onaj sto ide za maticne ploce za napajanje fanova (tu sam i prikljucio ovaj). Da li sve ASUS kartice boluju od ovih bisera tj. da im ventilator ima nestandardan prikljucak?
Probao sam takodje da vidim kakav bese prikljucak od moje nekadasnje (pokvarene) Gainward GF2 MX400 kartice, i on izgleda "malo" bolji nego ASUS-ov ali, naravno, razlicit od standardnog prikljucka. Da li sve kartice imaju ovaj "propust" tj. nije valjda da su proizvodjaci mislili kako ce taj jadni kuler koji oni daju uz kartice vecno da traje?

I da, zaboravih da kazem, koritio sam apotekarski benzin (tj. medicinski benzin kako se pravilno kaze) za uklanjanje preostale paste sa grafickog cipa.

Poslednja izmena:
najbolkje ti da nadjes pasivnu
MSI mx440 za 20e
i zavrsis posao

to sto je za mene najbolje, nije mx440 ... nije nista sto ima "mx" pre nekog broja. Mogla bi neka koja ima "Ti" ispred nekog broja, recimo 4200...

kuler

twister je napisao(la):
Imam Asus GF2Ti 32 mb. Kao na ovoj slici:
http://graphics.tomshardware.com/graphic/20011218/images/asus-gf2ti-2-large.jpg
Jedina razlika je u kolicini ram-a i proizvodjacu memorisjskih cipova.

Pitanje: kuler je poceo da pravi veliku buku. Da li mogu da ga skinem a da ne bude nikakvih posledica tj. da kartica crkne? Nije klokovana i sl. Ovo pitam, posto drugar ima GFTi4200 i mesec dana mu nije radio kuler na grafickoj (a on nije ni primetio) i nista se nije desilo. Ni on ne klokuje graficku.
Zanima me i da li ima negde da se kupi ovakav kuler za neke sitne pare (ako ne smem ostaviti graficku bez njega).
Skini kuler. Odlepi nalepnicu. Naprskaj WD40 ili masinsko ulje na osovinu. Vrati kuler. Uzivaj u tisini.
poz

nadji u najgorem sluzaju cooler za 486 ili PI ohladice ga i nece te kostati - mislim cena ce biti manja od karte 🙂

Mislim da ti je najjednostavnije,povoljnije i najpouzdanije da kupis nov ventilator.Kosta oko 200 din i imas ih u Computer Dream-u(Nemanjina 4) tel.3610310 i u Simfoniji(Balkanska 28) tel.645-374.
Verovatno ces morati da menjas konektor,samo sa starog ventilatora iseci i spoji na novi.I promeni samo ventilator,metalni deo koji je zalepljen ne diraj.
Podmazivanje ce ti ponoci ali ce to biti kratkog daha.Ako ventilator stane vrlo je verovatno da ces uskoro morati da kupujes novu kartu.

Ljudi hvala na savetima, ali (ako ste citali a izgleda da niste 🙂 ) ja sam gore napisao da sam uzeo Titan TTC-CUV2AB/RHS9(DiY) kuler i radi bez problema. Jedini problem koji sam imao je taj, da od sve 4 metalne polugice (koje natezu kuler na cip), a koje sam dobio u pakovanju sa kulerom, ni jedna nije mogla da stane bez problema jer pametni ljudi u asus-u nisu mislili da ce biti potrebno menjati kuler pa su nabili kondenzator bas tamo gde jedan kraj polugice treba da stane. Nista, malo sam skratio polugicu i sve je leglo kako treba pritom ne dodirujuci kondenzator.

Poslednja izmena:
twister je napisao(la):
to sto je za mene najbolje, nije mx440 ... nije nista sto ima "mx" pre nekog broja. Mogla bi neka koja ima "Ti" ispred nekog broja, recimo 4200...

e sinko meni je ta MX440 od MSIa gurala preko 5000 3DMARKA2001
koliko ima ta tvoja GF2?
1500?

okmijun je napisao(la):
e sinko meni je ta MX440 od MSIa gurala preko 5000 3DMARKA2001
koliko ima ta tvoja GF2?
1500?
Hmm, bas me briga koliko ova moja moze da gura u 3DMARKU. 🙂
Masina mi je solidna, jedina "boljka" joj je upravo graficka. ALI posto sam se do avgusta prosle godine patio sa celeronom na 300 MHz, nakupilo se igara koje zelim da odigram a za koje ce ova moja GF2Ti biti vise nego dovoljna. Kada budem resio da kupim novu graficku to ce biti tek kada vidim sta je potrebno da imam da bih igrao Oblivion. Do tada nemam nameru da rasipam ovo malo novca sto imam na neke tamo smesne kartice koje je vreme pregazilo isto kao i moju.

pa upravu si, jedino sto 15-20e i nije neko bacanje para
al aj sad svako ima svoje misljenje
poz

Nazad
Vrh Dno