Šta je novo?

Da li se steti hard disk ako se...

DavidStancic

Cenjen
Učlanjen(a)
28.11.2013
Poena
154
Pozdrav,
Hteo bih da vas pitam nesto, da li se hard disk moze ostetiti ako se vise puta instalira OS, i ooliko je puta dozvoljeno a da se nista ne osteti ? Hvala unapred :)

samo rokaj pre ce da crkne od neceg drugog nego od instalacije sistema, osim ako dnevno ne instaliras jedno 100 sistema uzastopno narednih mesec dana :p

Pa ono, normalno ubacujem podatke, nista preterano, na hardu od 1TB imam zauzeto oko 150MB, a sistem sam za 8 meseci podizao 4-5 puta, i to je bilo sto me smori sedmica pa ubacim windows osmicu i tako... hvala na odgovorima :)

Ako instalaciju vrsis onako kao sto radi "sav normalan svet" onda mozes da instaliras "od jutra do sutra" i tako narednih godinu dana... nema veze za hdd dal "samo onako radi" ili se instalira OS.
Ako pak pokusavas instalirati nesto na hdd "fizicki", npr. zavarivanjem, lepljenjem, pomocu cekića i eksera, busilice i vijaka i slicnim "hardverskim radovima", onda mogu da konstatujem kako to veoma steti hdd-u i da takve radove ne treba vrsiti...:wave:

za hard disk ti je najbitnije da se sto manje mrda (narocito dok radi), ima adekvatno napajanje i hladjenje (+dobri kablovi, konektori).
mislim da bi dobro bilo redovno raditi defragmentaciju, ako je windows u pitanju, i brisati sve duplikate i nepotrebne fajlove, a arhivirati manje vazne.
povremeno proveriti fajlsistem.

Nazad
Vrh Dno