Šta je novo?

Da li sam ja jedini koji se jezi od reklame za Sezam ADSL?

Evo moje iskustvo od proslog petka sa sjajnim uticajem pomenute reklame na opitni primerak konzumenta iste :)

Ja kod coveka, ima 23,4 godine, nesto podesavam satelitski sistem i sada hoce on da se kaci na card sharing server, za to mu treba stalni internet etc. .. i kaze on oticicu ovih dana da vidim da mi uvedu adsl.

JA: pa ne covece, ne mozes ni teoretski jos uvek, imas analognu centralu.. daleko si i jos od adsl-a

ON: pa naravno imam analognu centralu, ali zato hocu adsl

JA: ???????????

ON: pa analogno digi .............

JA: aaaaaaaaaaaaaaa!!!!!! :wall: neeeeee, pa ne znaci to bre to, to je glupa reklama, ne moze na analognoj uff

ON: ma sada cu da ti pokazem, to su oni smislili.. i trazi neki svet kompjutera da vidim oglas..

Davide, srecno sa adsl-om :wave:

ja mislimda ni sezam sam ne zna da je pogresio u reklami...bar nije znao u momentu izrade da je pogresio, zato sto su ti neki ljudi mislili da "je to -to" , blamaza...

Lappy je napisao(la):
JA: pa ne covece, ne mozes ni teoretski jos uvek, imas analognu centralu.. daleko si i jos od adsl-a
Po hiljaditi put... Mogućnost uvođenja ADSL-a nema nikakve veze s tim da li je centrala analogna ili digitalna, već zavisi od toga da li su instalirani POTS ili ne. Čak može biti i obratno, kao što sam napisao negde, moj kraj je prebačen na digitalni istureni stepen bez mogućnosti ADSL-a a Telekom drži moj broj i dalje na staroj analognoj centrali baš zbog ADSL-a.

ooops I didn't know
89.gif

ocrnih coveka bez razloga :bottle:
mi smo ovde svi na wirelessu pa sam stupid za adsl tematiku :smash:

Mislim znao sam da mora da bude uredjaj instaliran, ali sam mislio da je preduslov digitalna centrala.
Kada malo bolje razmislim nisam ni razmisljao o tome :) samo sam "usvojio" da je tako.

Ejjj odosmo mi svi u 3 lepe p.materine, kada decku na ispitu kazu da nije tako, a vi se ovde kao nesto pitate kako dozvoljavaju takvu reklamu a na ovo skoro niste reagovali.Pa ljudi ja vas ne razumem, jeli vi cujete ko uci decu....ukljucujuci i mene, i sta posle trebam da ucim i da znam mnogo da bi neko mogao da me *****ava, i kaze mi jesi ti cuo za reklamu.A nakon toga prica kako su zavrsili ETF< PMF *****, palac....eeee vise ne znam sta koji kura* radim u ovoj Srbiji, cim se stvore uslovi odoh trbuhom za kruhom u tu prokletu Ameriku, na taj truli zapad gde ce se i ovo moje malo znanja ceniti.

P.S.doticne situacije su mi se jedno milion puta deslie, i pizdio sam kao niko.

Aj sada ja idem, jer ako dalje budem nesto procitao, ima da poludim

Aj sto si oziveo 9 meseci mrtvu temu,nego sto ja ne razumem sta si hteo da kazes!? :d
Pozdrav ,)

Joshefin je napisao(la):
Eh, da vam ispricam ... Kraj srednje skole, na maturskom ispitu iz racunara, izmedju ostalog, pita me profesor da objasnim ADSL. I ja pocnem: "Adsl je skracenica od asymetric digital ...", a on kaze netacno - nije asimetricna nego analogna ... Objasnim ja zasto je asimetricna i zasto nije analogna, al kad drugi profesor (clan komisije) rece "Jesi gledao onu reklamu za SezamPro ... Lepo kazu analogna ..." Ma, ne vredi se raspravljati ...
;)

Mnogo se više ježim na aktuelni serijal o štednji i kraljeviću Marku,na Sezam se samo prezrivo nasmešim..

jooj i ja ...
mislim reklame totalno nemaju smisla...
i mislim da su tim "serijalom" reklama totalno promasili ciljnu grupu , mislim na to se pale klinci, hard core penzioneri (ratni veterani(i to iz onog rata sa turcima)) ,i mozda 7-8% te populacije koju oni jure...
"mi smo na umetnici, na turneji" j8t3

@apocalypse: Upravo! Suština thread-a u jednom postu. ;)

Znaju i jedni i drugi na sta ciljaju....
Uz jaka reklamu u Srbiji ce i najveca laz postati istina tj. krs postati brend.

Ljudi a na ovo moje ni ne regujete, pa ne moze da bude bolje ako na takve stvari okrenemo glavu!

Ajd, pročitaj još jednom šta si napisao. Ti si očekivao da neko reaguje na temu koja je prežvakana još prošle godine. Tvoju poruku sam shvatio kao nezadovoljstvo stanju u društvu a to ne bi komentarisao.

Ma nemam reci, mi se cudimo sto dopustaju sezamu da daje takve reklame, gde narod pogresno informise, a vidite koje se jos gore stvari desavaju.

Marketing je CUDO

Eeee ta reklama je stvarno dno dna i pokazuje da taj ko je smislio nema veze sa vezom.... To sve stoji... Ali u manjini su oni koji stvarno znaju nesto o ADSLu, a ovima koji ne znaju nista ne moze da se objasni na kompjuterski nacin, nego na neki GLUP narodni nacin, tako da ne mislim da je reklama promasila ciljnu grupu, ja radim prezentacije (ne kompjuterske) 9 sati dnevno ne biste mi poverovali kako ima neupucenih ljudi i kako ne moze da im se objasni neka najbanalnija stvar. Opet ponavljam reklama je za svaku osudu!

sto se sezama tice, drugi provajderi su krivi sto im nisu odgovorili kontrareklamom. da je toga bilo, sve bi ispalo smesno/simpaticno- kao ono sa koka i pepsi kolom. ovako posto niko nije hteo da investira u marketing, sezam je "sa pravom" zloupotrebio situaciju, i postao glavni baja

Bas me interesuje da li mi kao obicni smrtnici mozemo da se pozovemo na "Zakon o zastiti potrosaca" u ovom slucaju.
Ceo slogan im je glupost pocevsi od "analogno digitalna" - time moze da se pohvali telekom, sto je od analogne pravio superanalognu centralu (dodajuci dvojku ispred, pa su mnogi mislili da imaju dig. centralu).
S druge strane ADSL je skracenica (jos stranog porekla), a ne Trademark.

Ali mozda bi i mogli da se pzovemo, tvrdeci da prodaju nesto sto, reklamirajuci nesto sto ne postoji i time obmanjuju potencijalne potrosace.

Ma ljudi, internet je ćudo, ćudo!
Meni je puko kapilar u glavi kad sam čuo da lik na ispitu kaže da je ADSL analogno digitalna sezampro linija, a profesorki su pukla 2 sigurno! Ali šta da radimo, napravili su sa reklamom fenomen i postigli cilj. Ljudi padaju na ispitima zbog sezama.
Jeste šugarac reklama ali su iskoristili priliku. Reklama je namenjena onima koji nemaju pojma, kao npr. likovima kojima ne možeš da objasniš razliku između kućišta, i kućišta sa svim komponentama unutra koji su potrebni za rad. Vide u cenovniku - kućište 40, monitor 100, tastatura i miš 40, "uuuuuuuuuu, za 180 evra mogu da kupim aždaju!!!!"

Ja kod coveka, ima 23,4 godine
Kod "čoveka"!!! Au bre što to zvuči matoro...... a samo ima 23,4 godine.

Poslednja izmena:
E da je taj lik nekako zabelezio nekako video i tonskim zapisom svoj biser na ispitu, mogao bi posle komotno da ih tuzi za sirenje laznih informacija i manipulisanje potencijalnim kupcima.
Po zakonu bi trebalo da je to moguce i kod nas.

To sam se bas i ja pitao da li postoji neki zakon koji ce kazniti firme kao sto je sezampro za sirenje laznih informacija (ne samo o akronimu ADSL vec i o lazi kako su oni izmislili ovu tehnologiju)
Par ljudi je pomenulo da im se svidjaju ove reklame! Nemam ja nista protiv reklame ali zasto rec Asymmetric (ne simetrican download i upload) pretvarati u Analogno. Zasto ljudi vole da se kite tudjim perijem i da pricaju kako su oni izmislili ADSL. Nije pravljena za nas, pa toliko gore, mi znamo sta je ADSL a covek koji prvi put saznaje za ovu tehnologiju dobija pogresnu informaciju. To je problem koji je Predsednik izneo!!! :smash:

Poslednja izmena:
Malo sam se raspitao u vezi svega ovoga i mislim da posotji osnova da ih neko tuzi.
Postoji zakon o zastiti potrosaca koji izmedju svega ostalog govori da i sirenje laznih informacija potrosacima spada u krivicno delo.
E sad, t se najvise odnosi na opipljive proizvode (hardware?!) sa ambalazom na kojoj pise svasta (npr. kafa extra kvaliteta, a ono neka mesavina kafe 1. i 2. reda i sl.).
E sad, da li se taj zakon moze primeniti i na reklame ne znam.

Nocna ptica - pa ja sam to predlagao pre x meseci, a vecina cuti i ne pomislja o tome da je ovakva reklama ozbiljan prekrsaj, vec se sprdaju i smeju. Ja se slazem sa tobom, ali sam digo ruke od kad su mi uvalili u jednoj palacinkarnici Fineti u "Palacinku sa eurokremom" :d
Pokusaj da se obratis udruzenju za zastitu potrosaca. To udruzenje postoji i vrlo su aktivni! Sam da tuzekas - ne ide.
p0z

Poslednja izmena:
ma svi njihovi korisnici (ako ih jos ima) su ****** zajedno sa njima
ta firma krade pare ljudima ko neki baja deci klikere !
o reklami ne treba trositi reci dovoljno je da samo normalan covek to jednom pogleda !

@goxy
U pravu si to sto kazes, ali su oni veoma dobro uradili tu reklamu i ono malo obrazovanog IT sveta odmah odsekli od sebe da ne bi imali problema kada kod njih nastanu problemi.
A fokusirali su se na one koji nemaju veze o zivotu i misle da je Sezam izmislio toplu vodu.
@Anti
Igrom slucaja znam kako sve to funkcionise, ali jedan covek nema sanse da to uradi, pogotovu ne neko kao ja koji nisam u svom zivotu usao u njihove prostorije. To moze da uradi neko od nezadovoljnih potrosaca sa okupljenom armijom ljudi (sto potrosaca, sto ljudi koji znaju sta sta znaci) i da ih potopi.

Meni je puko kapilar u glavi kad sam čuo da lik na ispitu kaže da je ADSL analogno digitalna sezampro linija, a profesorki su pukla 2 sigurno! Ali šta da radimo, napravili su sa reklamom fenomen i postigli cilj. Ljudi padaju na ispitima zbog sezama.
Neko ko sprema ispite na osnovu TV reklama a ne iz knjiga ne da treba da pukne na ispitu, nego se postavlja pitanje kako se uopšte upisao tu gde se upisao?!

A šta raditi sa profesorima :d (post #58)

Poslednja izmena:
A šta raditi sa profesorima :d (post #58)
Znam, video sam... Pa to je tako, kakvi su nam profesori takvi su nam i studenti, i obratno. Sve to treba razjuriti. Polovina profesora ne bi mogli da polože ozbiljan ispit iz predmeta za koji su, kao, eksperti i koji predaju.

Poslednja izmena:
S tim sto je moje cvrsto ubedjenje da je taj post cista laz, nemojmo bas toliko srozavati nase profesore.
To mi lici na ono...reko mi ortak da je ortakov ortak.
Reklama za sezam je smesna/debilna/blabla.
Ali mislim da je nezakonita jer su adsl iskoristili i promenili, a mislim da to nije dozvoljeno. sem ako ne mogu da se izvade da to nije adsl nego adl.
Svejedno, sad nakon vise od godinu dana vide se efekti...masa je uzela adsl kod njih i masa ljudi ga je otkazala zbog ocajnog rada. Presli su na beotel, ptt, yubc i tako i mnogo su zadovoljniji.

Nazad
Vrh Dno