Šta je novo?

Da li redovno posecujete Microsoft-ovu Update stranicu?

Alexajlo

Čuven
Učlanjen(a)
25.08.2002
Poena
630
Zanima me da li je nuzno instalirati date "zakrpe", ili su za bezbednost na NET-u dovoljni Firewall i Antivirusna aplikacija.

hahaha... :beat: :happy:

e odavno se nisam ovako nasmejao... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pa da li si, dozvoli, normalan? na winupdate sajt, iz mozille, sa pirOtskim XP-om bez "zvanichnog" key-a? to je ko da pitash chlanove "slayera" da li svaki dan idu u crkvu...

e ne uzmi mi za zlo gornji post, ali pitanje je (barem meni) smeshno...

jedini patch koji sam ikada skinuo je onaj protiv msblasta za xp, i to je sve... mislim, ne treba mi neshto shto izlazi svaki chas i krpi konflikt izmedju treceg parametra NekeTamoFunkcije i neke mrezhe na marsu...

kad izadje service pack, to je sve shto ti treba, bar ako imash win2000 (koga vozim vec nekih nedelju dana)... a ako imash legacy windows (98/me), onda mozhesh samo da chupash kose...

re

pitanje uopste nije smesno . i ne treba nikog ismevati , pogotovo ako si i sam pocetnik . updajtovi su VEOMA bitni u nekim slucajevima kao na primer serveri u velikim mrezana , i moraju sto cesce da se updejtuju . a za kucne korisnike i nije toliko bito da je cesto , ali ipak je preporucljivo skinuti .
Pozdrav

Jes da sam kućni korisnik, ali redovno apdejtujem windows sa njihovog sajta....

xvoodoo je napisao(la):

pa da li si, dozvoli, normalan? na winupdate sajt, iz mozille, sa pirOtskim XP-om bez "zvanichnog" key-a? to je ko da pitash chlanove "slayera" da li svaki dan idu u crkvu...

Izvin molim te ali i ja imam piratski XP bez 'zvnicnog' key-a kako kazes pa radim update?? Radim ga sigurnosti radi jer necu da mi neki balavac koji je tek seo pred kompjuter i nabasao na nekoliko exploita ugrozi sistem i sadrzaj diska koji mi je izuzetno vazan!

Inace zaboravio sam dodati - svaki dan updateuj antivirus i sto cesce Windows...

Naravno, barem jednom nedeljno i skidam skoro sve, izuzimajuci samo vrlo specificne stvari koje se odnose naravno na nesto sto ni nemam instalirano.

Ne treba ni naglasiti da je to jedan od razloga, verovatno ne i najvazniji, zbog kojih nikad sa MS OS-vima nisam imao nikakvih problema...znaci, smatram da je ovakva praksa ne samo preporucljiva nego i skoro obavezna.

Kao svez primer mogu da navedem cuveni MSBlaster virus: meni je zakrpa koja onemogucava njegov ulaz bila instalirana znatno pre nego nego sto se virus pojavio i kad je "epidemija" pocela samo sam bezbrizno uzivao i cudom se cudio.

Uzimajuci u obzir frekventnost izlaska raznih update-ova i "busni" karakter Windows-a, cekanje Service Pack-ova je jalova rabota...

Naravno, pristup Windows Update-u nema nikakve veze sa legalnoscu Windows-a...mada ima veze sa browser-om, moze samo iz IE, ali to je valjda normalno - ne vidim neki veliki razlog zasto bi se upotrebljavao neki drugi browser.

Naravno, barem jednom nedeljno i skidam skoro sve, izuzimanjuci samo vrlo specificne stvari koje se odnose naravno na nesto sto ni nemam instalirano.

Ma drapine sumnjiv si ti meni... Smem da se kladim da Windows Messenger redovno apdejtuješ :p

BeastMaster je napisao(la):
Naravno, barem jednom nedeljno i skidam skoro sve, izuzimanjuci samo vrlo specificne stvari koje se odnose naravno na nesto sto ni nemam instalirano.

Ma drapine sumnjiv si ti meni... Smem da se kladim da Windows Messenger redovno apdejtuješ :p

Ko to josh koristi :) :cuss:

ma koriste ljudi svakakve gluposti :) ima ih chak i sa yahoo messangerima :) :)

ne znam, za pet godina windowsovanja, jedini put kad mi je ms update trebao je msblast (kakva koincidencija :mrgreen: )

xvoodoo je napisao(la):
ne znam, za pet godina windowsovanja, jedini put kad mi je ms update trebao je msblast (kakva koincidencija :mrgreen: )

...možda jedini do sada, ali ne i poslednji....a možda nekad i kobni...:p

xvoodoo je napisao(la):
ma koriste ljudi svakakve gluposti :) ima ih chak i sa yahoo messangerima :) :)

Cekaj cekaj nemoj mi reci - pa ti si ponosan zbog toga? Uzas... :eye:

pa nisam, ali jednostavno nisam imao potrebu... koristio sam win98 tri godine, winme godinu dana, i zadnjih godinu dana XP... sad sam na 2000...

kUdtiHaEX je napisao(la):
...

Ko to josh koristi :) :cuss:
:mrgreen: :D ja, jel sam prinudjen jer jedino tako mogu sa nekim da komuniciram, jer neke kompanije imaju firewall-ove koji jedino to propustaju, icq ili chat programi ne prolaze...

Probaj Trillian..... Ja sam imao strašnih problema sa ICQ-om (takođe iza firewall-a) ali mi trillian radi bez problema, a menja i ICQ i Messenger......

BeastMaster je napisao(la):
Probaj Trillian..... Ja sam imao strašnih problema sa ICQ-om (takođe iza firewall-a) ali mi trillian radi bez problema, a menja i ICQ i Messenger......
Znam ja to, ali to oni ne mogu da instaliraju... ne smeju...nebitno :)

drapin je napisao(la):
...Naravno, pristup Windows Update-u nema nikakve veze sa legalnoscu Windows-a...

I ja sam to godinama mislio, ali ispostavilo se da se prilikom update-a proverava key. :( Meni nije dozvolilo sa jednog kompa da izvrsim update, jer je na masini bio kljuc invalid.

Jos jedno pitanje u vezi "zakrpa".

Svojevremeno se na inostranim forumima govorilo da neke "zakrpe" usporavaju WIN XP. Ima li istine u ovim tvrdnjama?

Re: Jos jedno pitanje u vezi "zakrpa".

Alexajlo je napisao(la):
Svojevremeno se na inostranim forumima govorilo da neke "zakrpe" usporavaju WIN XP. Ima li istine u ovim tvrdnjama?
Ima, bio je pre dosta vremena jedan patch za XP koji je usporavao, ako se dobro secam bilo je to pre SP-1. Naravno ubrzo je promenjen, a za one koji su ga instalirali je ( valjda ) bio napravljen patch za patch :) .

Koliko znam, slucaj se nije ponovio.

Aponen je napisao(la):
...

I ja sam to godinama mislio, ali ispostavilo se da se prilikom update-a proverava key. :( Meni nije dozvolilo sa jednog kompa da izvrsim update, jer je na masini bio kljuc invalid.

Pa moze da proverava do sutra :) kada to nije onaj F..... :)

I ja koristim Auto Update i skidam SVE zakrpe...

nikada nisam prometio usporenje...

i preporucujem svima isto

xvoodoo je napisao(la):

sto volim kad je neko ovako samouveren, a NIKAD nisam cuo vece lupetanje......

I ja redovno skidam zakrpe, pa ne skidati zakrpe to Vam je isto kao nemati SEX redovno :hump: .

kad vas jednom pohapse lol :D

Nazad
Vrh Dno