Šta je novo?

Da li je SezamPro počeo da ograničava P2P saobraćaj?

aha - imaš kratko pamćenje ;) nhf

Sigurno sam zato napisao da se secam. :trust:

Uostalom, evo kako mi sada radi P2P na Telekomu u vreme u koje mi se jedva vukao na Sezamu (16h popodne):

Kao sto se iz prilozenog da videti u pitanju je javni tracker i ne bas sjajan seed to peer ratio ali torrent svejedno leti skoro punom brzinom moje 2Mbit konekcije.

Ja da placam Sezamu skuplje i da prihvatim da ne mogu da koristim to sto sam uredno platio samo zato sto je 90-tih bilo sta je bilo? E pa necu! Ja zivim u sadasnjosti, a ne u proslosti.

Na kraju, kome odgovara da tolerise los kvalitet usluge po vecoj ceni zbog nekog sopstvenog osecaja pravde i solidarnosti neka izvoli, ali po mom misljenju to je imalo smisla dok se Sezam nije iskvario. Da bar pokazu interesovanje da rese problem ili da otvoreno priznaju sta se desava i da kazu "strpite se malo, sredicemo" pa hajde, ali nacin na koji ga ignorisu problem je samo za kaznjavanje, a ne za solidarisanje.

Poslednja izmena:
I bre ljudi kakvi ste, jos kukate na Sezam a niko da se malo angazuje i uzme MIK i predje na drugog provajdera!

Evo imate audiofreak sa Telekoma ja sa Verata i jos pojedinih ljudi koji su otisili sa Sezama i nisu se pokajali. Od kada sam uzeo kod Verata nijedan dan nisam video neko zagusenje ili padanje brzine kao sto je to bilo kod Sezama a od 31/12/2008 kada sam prikljucena na Verat sam skinuo ni sam neznam koliko stotina gb fajlova pri brzini od konstatnih 420 kb/s...

Verujte mi nemoze vam biti gore nego sto vam je sada, moze vam biti samo bolje! Ali kako hocete i ulvajte sami sebi laznu nadu da ce biti bolje na Sezamu ali sve mi se cini da nece, bilo bi lepo da je to istina sta sve pripremaju za svoje korisnike ali moje poverenje su izgubili a verujem da ce jos vise korisnika da ode od njih!!!

Da jos kada sam uzeo net kod Verata imao sam da biram dali cu modem ili ruter dok sam kod Sezama morao da platim taj isti ruter 2000 dinara za koriscenje a ovde sam ga dobio za dz.

Poslednja izmena:
Meni danas pustili Telekom adsl :)
Sa sezama sam otisao 7. januara, iako je p2p tada radio manje vise OK. Bilo je oscilacija, ali daleko manje nego prethodnih par meseci. Medjutim, psihicki ne bih izdrzao da svaki torent posmatram u strahu da ne vidim "talasanje", da ako nesto ne ide onoliko brzo koliko bi trebalo, razmisljam da li je problem do fajla, Telekoma, sezama, mene,...tako da sam im rekao domindzenja. Nisam uzeo MIK. Prijavio sam se u ponedeljak i u danas sam preuzeo opremu.

Nisam uzeo MIK. Prijavio sam se u ponedeljak i u danas sam preuzeo opremu.
Kako si ovo uradio? I ja sam kod Sezama i nisam zadovoljan, jer mi stalno popodne ograničavaju brzinu! Dugo sam se opirao prelasku, ali sam sad rešio da predjem na Telekom, ali ne mogu da ostanem 20 dana bez ADSL-a, a zanima me da li može bez MIK-a? Pozdrav.

Moze bez MIKa, ali mislim da je cekanje obavezno.
Kao sto rekoh, sezam mi je "istekao" 7. jan u 17h. Opremu sam vratio osmog. U ponedeljak, 12. januara, pozvao sam Telekom i pitao za ADSL prijavu. Rekli su mi da je "odjavljivanje" na centrali pocelo 8. jan i da bi trebalo da bude gotovo najkasnije do kraja nedelje (17-18 januar). U ponedeljak (19. jan) sam ponovo pozvao i rekli su mi da je zavrseno i odradio sam prijavu. Jutros su mi poslali poruku da dodjem i potpisem ugovor.

Kako si ovo uradio? I ja sam kod Sezama i nisam zadovoljan, jer mi stalno popodne ograničavaju brzinu! Dugo sam se opirao prelasku, ali sam sad rešio da predjem na Telekom, ali ne mogu da ostanem 20 dana bez ADSL-a, a zanima me da li može bez MIK-a? Pozdrav.

Nema razloga da ostajes bez neta, samo nekih 10-ak dana pre isteka pretplate kod Sezama trazi MIK, dobijas MIK sutradan (jedini problem je sto moras da vratis opremu), i net ostaje aktivan do isteka pretplate. Ja imam svoju opremu pa mi ovo nije bio problem, koristio sam net dok me telekom nije prikljucio normalno.

Uostalom, evo kako mi sada radi P2P na Telekomu u vreme u koje mi se jedva vukao na Sezamu (16h popodne):

Kao sto se iz prilozenog da videti u pitanju je javni tracker i ne bas sjajan seed to peer ratio ali torrent svejedno leti skoro punom brzinom moje 2Mbit konekcije.

Ja da placam Sezamu skuplje i da prihvatim da ne mogu da koristim to sto sam uredno platio samo zato sto je 90-tih bilo sta je bilo? E pa necu! Ja zivim u sadasnjosti, a ne u proslosti.

Na kraju, kome odgovara da tolerise los kvalitet usluge po vecoj ceni zbog nekog sopstvenog osecaja pravde i solidarnosti neka izvoli, ali po mom misljenju to je imalo smisla dok se Sezam nije iskvario. Da bar pokazu interesovanje da rese problem ili da otvoreno priznaju sta se desava i da kazu "strpite se malo, sredicemo" pa hajde, ali nacin na koji ga ignorisu problem je samo za kaznjavanje, a ne za solidarisanje.
Fala Bogu da ima normalnih na ovom forumu
Moje postovanje za sve receno i napisano,pogotvu ovo:"
Ja da placam Sezamu skuplje i da prihvatim da ne mogu da koristim to sto sam uredno platio samo zato sto je 90-tih bilo sta je bilo? E pa necu! Ja zivim u sadasnjosti, a ne u proslosti."

Što, zar ima i nenormalnih? U kojoj si ti grupi?

Pa nisam skroz normalan to priznajem(u kakvoj drzavi zivim dobro da sam i ovakav:D),ali sigurno nisam ni "noramaln,pametan" koji se zadovoljava sa krsom i ne buni se(a od svojih para placa)jer je u proslosti bilo gore nego sad,i treba biti zadovoljan ovim sto imas...Takodje ne branim Sezam ko nezdrav jer sam objektivan(kad im je net krs ja to kazem,kad radi dobro i to kazem),sto se ne moze reci za neke ovde

E sad ti sam proceni gde sam i svrstaj me tamo gde ces ti biti srecan

Poslednja izmena:
E sad ti sam proceni gde sam i svrstaj me tamo gde ces ti biti srecan
Ma, ja ne svrstavam nikoga nigde ;) Ono sam pitao samo onako, informativno.

Verovatno bih se i ja bunio da mi Sezam loše radi - pošto to nije slučaj, nemam razloga da kukam, nego samo da se smeškam i kuckam po tastaturi :type:

Za Sezam ne znam, ali meni Beotel nikada nije ograničavao transfer rate, bez obzira odakle skidao fajlove, dakle, bilo da je regularni trial sa sajta proizvođača, server firme u kojoj radim, warez portal, rapidshare ili news, uvek je transfer bio max ili blizu max (osim situacija kada su sajtovi bili zagušeni).
Mislim da bi trebalo da iznesemo svoje utiske o pojedinim provajderima kako bi se konačno odvojili oni koji se trude da zadrže svoje korisnike i ponašaju se fer, od onih koje baš briga i koriste situaciju zbog nedostatka resursa za ADSL priključke u ovoj zemlji.

p.s. ne radim za Beotel (ko me zna može to da potvdi) i nije mi namera da ih reklamiram, već samo da iznesem utiske kao zadovoljan korisnik, evo, već treću godinu.

p.p.s. izvinjavam se za offtopic

Pozz

Poslednja izmena:
aha - imaš kratko pamćenje ;) nhf
Nije Telekom bio loš 90-ih zbog "Telekoma" već zbog ljudi na čelu države i Telekoma kao institucije. Stvari su fluidne i menjaju se. Kao što RTS više nije "onaj" RTS - isto važi i za Telekom.

Apsolutno je ispravno, i etički i racionalno, da se koristi usluga ISP-a koji garantuje ono što potrošač plaća. Audiofreak-u to Telekom radi, nudi odličan ADSL, dok SezamPro ne radi. Za osudu je što želi uslugu za svoj novac? :)

S druge strane, meni SezamPro radi odlično. Da ne radi - momentalno bih prešao na Telekom.

A o etici i moralu - na nekom drugom forumu. Gde su razgovori o diplomatiji dozvoljeni. :)

Pa ja cu morati da predjem...Jer kod mene situacija sa Sezamom je za neverovati...Par dana radi i bolje nego sto ocekujem,a onda par dana veza puca umire i nikakav je net...Nazalost moracu da predjem kod Telekoma,jer za svoje pare od ovog Bednog neta ocu da izvucem maximum

Stvari su fluidne i menjaju se. Kao što RTS više nije "onaj" RTS - isto važi i za Telekom.
Ok, svako ima pravo na svoje mišljenje! Eto, ja smatram da je Telekom i dalje isti monopolista, koji onemogućava brži razvoj telekomunikacija i ITa u Srbiji. Naravno, zna se ko održava taj monopol...

A ni za RTS se ne bih baš složio - i dalje je to "rupa" televizija, sa totalno lošim i neatraktivnim programom i vizuelnim identitetom... A ni audio identitet im nije baš sjajan - do prošle godine su bili mono!

Ali, ponavljam, svako ima pravo na svoje mišljenje ;) I ja se nadam da će ovakav "pritisak" na ISPove dovesti do opšteg poboljšanja usluga i odvajanja "žita od kukolja"!

Poslednja izmena:
Ne vidiš nijanse. O.K., ne može ih svako ni videti. Kako bi se razlikovali? :)

Ako je tebi Telekom danas isti onaj Telekom iz prošlosti (90-e) - nemam problem. Takođe i RTS. Ako ne vidiš promenu i razliku - nemam problem.

Imaš prava na svoje mišljenje. Ali nemoj govoriti drugima da imaju kratko pamćenje.

Situacija je danas na tom planu 100% bolja nego u prošlosti. I nemojte mi govoriti, i moderatori i ostali, da ova tema ne sadži 90% čistih diplomatski-orijentisanih postova bez trunke relacije sa SezamPro usporenjem.

Ili moderirajte sve postove koji su politički-orijentisani, i ostavite "tehnička" zapažanja (uTorrent diskusije, podršku Sezama...), ili ne dirajte nijedan post. Moderatorska diskrecija ostavlja pravo da svaki moderator ukoloni post koji smatra neodgovarajućim - ali je u ovoj temi više nego očigledno da 90% postova jesu čista politička rasprava.

Poslednja izmena:
Evo taman kad sam ih kudio ono poče da radi OK. Danas sam ceo dan skidao sa torrenta i protok mi je oko 100KB+-10%. Paket je 1024Kb! Ako ovako ostane onda nema menjanja, ne mogu da ostanem bez neta jer nemam sopstvenu opremu. Doduše moram da priznam da sam od Sezama dobio modem (onaj beli na USB),a onda sam tražio i ruter,pa su mi i to dali, a da vratim modem! Naravno, napravio sam se blesav, pa mi ostade i jedno i drugo, tako da koristim oba (na 2 mašine fizički udaljene dosta,ali na istoj liniji). Kad bih znao da ću od Telekoma dobiti wireless ruter, pa da predjem, ovako ako ostane sve kao danas, ništa ne menjam! Pozdrav.

znači neko je morao da ode sa sezama da bi download radio još bolje.
od pre par dana down mi ide 110-113, a bilo je max 106 ranije.

p2p saobracaj mi je ocajan , imam maximalno 5 minuta maximalnu brzinu , i posle toga na 1/5 ili 1/6 od iste brzine (4mb adsl btw)
definitivno treba promeniti providera jer su se poprilicno osilili

Poslednja izmena:
Meni je max brzina torenata 30,0 KB/s, ni bajta vise! Paket od 2Mb/s inace...

Slepci jedni, a na njima sam samo zato sto ptt-u treba vecnost da smisli da li imam tehnicke uslove. U ovom stanu sam jos samo 4 meseca, ne isplati mi se cimanje sa menjanjem provajdera. Srecom ionako retko koristim torente.

Davno sam sebi obecao da nikad necu biti na provajderu koji je "izmislio analogno digitalnu sezampro liniju", al' sam ipak ispao budala na kraju :mad:

Bilo bi dobro da se uz screenshoot-ove download-a...postavi i screen sa listom peer-ova....nije bitno samo koliko seed-era (ili peer-ova) ima vec koliko su oni "raspolozeni" za download.....i druga strana ima neke limitacije zar ne.....?

Ako naletis na neki torrent sa loshim ratio-om....mozda te ubode neopterecen seeder pa cak i peer sa velikim delom preuzetog fajla.....i da 90% fajla skines preko njega

Prilozi

• down 2.jpg
    down 2.jpg
    107.4 KB · Pregleda: 47
Ma je li, koji god torent da skidam, potrefi mi se takva kombinacija seedova i peerova koja se nikad ne za**** da da preko 30 KB/s? Kako da ne.

Ako ti je obican http download normalan (pokreni sa istog linka download iso image-a)

onda...hm...po meni 3 stvari

1.ISP agregira P2P saobracaj
2.Slucajno si ukljucio download limit na 30 kbps
3.Probaj sa drugim torrent klijentom....YABC ili nesto slicno

ako ostane isto.....onda je pod 1 :(

Http download Ubuntu-a ide punom brzinom. Dl nisam limitirao na 30 KB/s, utorrent je pravilno podesen.

Onda bi forumasima koji su na istom provajderu kao i ti moralo isto da se desava...ako moze neko da potvrdi ovo (nek skine torrent iz mog nekog prethodnog post-a)....i da je down zakucan na fixnu vrednost (verovatno se razlikuje ta vrednost od paketa zakupljenog kod ISP-a) .... onda eto ga ...crno na belo....ISP vam agregira P2P saobracaj.....

Nazad
Vrh Dno