Šta je novo?

Da li je ovaj disk pokvaren? SSD NVMe M.2

DjoleMC

Čuven
Učlanjen(a)
18.04.2005
Poena
745
U poslednje vreme sam primetio da mi se j: disk cudno ponasa, Activity Time u Task manageru dugo bude 100% i sve je usporeno (npr pokusam da pokrenem Doom, to traje beskonacno). Kad ugasim Doom, jos nekih 5min je activity time 100%.
Nekad radi normalno. Ne znam da li je do diska, drajvera, nesto trece?
Disk je Kingston SNV2S1000G, u garanciji je, ali ne bih da ga nosim pre nego sto utvrdim da je 100% neispravan.

Health check prolazi bez greske u Partition Wizardu.

1739514659845.png

Evo sad brzina kopiranja na hdd:
1739514768297.png

1739514779130.png

Ili je prosto Doom nesto zabagovao?

Edit: izgleda da ipak ima neki problem, evo posle par minuta kopiranja:
1739515373815.png
1739515403140.png

Poslednja izmena:
Pusti Hard Disk sentinel. SMART table i Crystal Disk Mark da proveriš hardversku ispravnost..

deluje da riknjava kontroler. koliko sam ispratio, NV2 je na lošem glasu

Još se muči, nije ni 20% iskopirao 🙄

Nije losa ideja za linux...

Nemam nista bitno, igre su na njemu, srecom. I elasticsearch, al prezivecu :)

Poslednja izmena od urednika:
Nemoj ništa da odlučuješ dok ne proveriš stanje hardvera, do tada je sve samo špekulacija. Veća je mogućnost da windows zezaju.

Probao sam malopre preko live debiana, isto (slicno se ponasa). Sporo kopiranje, i ako pokusam da pristupim disku dok kopira, spor odziv. Ide na reklamaciju pa nek se oni zezaju...

Formatirao sam ga, za sad deluje ok 🤔

I brzine sa crystal disk mark su relativno ok, niže nego što nalazim na netu, mada se ne sećam kakve su bile kad sam kupio. Možda je i zbog ploče, mada mislim da podržava gen4

za preporuke za kupovinu postoji ceo podforum "šta da kupim"

Disk za sad radi ok posle formatiranja.

Nego mi se cini da su brzine diskova nize nego sto nalazim po testovima, pa me zanima zbog cega bi to moglo da bude, ploca, drajveri?
Npr, ovaj kingston SNV2S1000G: (levo slika sa neta, desno moj):

1739862899186.png

Slicno i sistemski SKC2500M8250G (mada nisam nasao isti, vec model od 1TB), ovde je write speed dosta gori (mozda sto je sistemski, pa windows nesto cita/pise):
1739863146684.png

Ploca je msi b560m pro-vdh, trebalo bi da podrzava gen4

Jedan slot je gen 4, drugi gen 3, za storage mu dođe svejedno, to samo u sintetici osetiš

Nego mi se cini da su brzine diskova nize nego sto nalazim po testovima, pa me zanima zbog cega bi to moglo da bude, ploca, drajveri?

Pogledajte prilog 481291

Slicno i sistemski SKC2500M8250G (mada nisam nasao isti, vec model od 1TB), ovde je write speed dosta gori (mozda sto je sistemski, pa windows nesto cita/pise):
Pogledajte prilog 481294

ovo Write ne bi trebalo tako, nesto nije bas to kako treba. Nije to razlika da je kod tebe tipa 2600 pa kazes, aj ko ga sisa, ovo je razlika od 2800Mb/s. Bio sistemski ili ne, nema to veze.

I meni se cini, pusticu opet test.. Mada nije to disk koji me zeza

Pogledajte prilog 481291

Pogledajte prilog 481294

Isto je tako meni radio Patriot P300 od 512GB, posle formatiranja je ok ali cim ga napunim 150GB on pocinje da trokira, probaj i ti.
Ja sam moj reklamirao i dobio zamenu.

Trenutno je napunjen skoro do pola. Probaću da ga napunim na 80-90%

Nazad
Vrh Dno