Šta je novo?

Da li je do graficke?!

• Začetnik teme Začetnik teme OZZY83
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

OZZY83

Čuven
Učlanjen(a)
16.02.2004
Poena
865
Prica kaze sledece: Pre otprilike mesec dana burazeru je crkla graficka club3d 6600gt agp 128 rama. Zamenjena je sa 7600gs 256 club3d. Problemi su poceli da se javljaju pre otprilike 10 dana. Kada se pokrene zahtevnija igra (NFS carbon, Battlefield 2142 itd) komp blokira, ili pocne da brljavi grafika (strafte,kocke itd). i mora da se resetuje 2-3 puta kako bi igra normalno proradila. Sve ovo baca na sumnju na graficku pomislicete..ALI! Pre otprilike 3-4 meseca buraz ima konstantnih problema sa hard diskom. Kada je kupio nov monitor, sistem je iz cista mira pao i padao je do sad jedno 6-7 puta...bez ikakvog razloga.Cak su sistemi snimani sa razlicitih cd-ova i opet ist😵cito da postoji problem sa njim (hardom)
E sad vi meni recite sta moze da uzrokuje gore navedene probleme (brljavljenje grafike i blokadu kompa)? Da li je graficka, hard ili ploca..ja stvarno vise nisam pametan!
Hvala na bilo kom savetu :wave:

Poslednja izmena:
Pokušaj od drugova da pozajmiš jače napajanje i tako probaj kako će računar raditi.

Moguće je da je i do grafičke, ali u to baš nisam siguran.Novije kartice vuku dosta struje i kod njih je potrebno kvalitetnije napajanje.Ne znam kakva su ova MS Industrial napajanja, ali bih ipak išao na neku jaču varijantu.

Zar nije zgodnije isprobati neko drugo napajanje nego pretpostavljati svasta?

Postoji mogucnost da je napajanje, jer je Club3D upravo na modelu 7600GS imao najvecih problema sa starim biosom , jer se u kontinuitetu javljalo upozorenje o nedostatku struje.Sama firma je odradila novi bios (verujem da ga ima tvoja karta),ali on sam nije otklanjao problem vec ga je samo prikrivao , tako sto je tu istu opciju iskljucivao.Ta karta ako se dobro secam trazi na grani od 12v-minimum18A.

Bios resava problem,ne prikriva ga ,to si pomeshao sa onim driver patchom koji uskljuci upozorenje i samo ga prikrije ali karta throtluje.I ja imam info da trazi 18a ali pazi situaciju kod mene,pre flashovanja biosa kupim napajanje sa 18a na 12v i opet isto,posle flashovanja biosa
nema upozorenja ali smanjio mi se max oc gpu grafe 10-20 mhz mem nista,i graficka mi opusteno radila bez molexa prikljucenog(slucajno sam zaboravio da ga prikljucim)i 3d igrice mi radile :bottle: .

Nazad
Vrh Dno