Šta je novo?

Da li je CM Real Power 520W modularno dovoljno za...

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
... C2Q6600, GA P35-DS3P, 4GB Black Dragon 800MHz DDR2, 2600xt, 250GB HD + SATA DVDRW Pioneer, Gemini 2, 5-6 ventilatora ... ?

Ortak je kupio ove komponente i ovo napajanje pa sam mu ja rekao da je mozda trebalo da uzme nesto jace pa njega sada kopka da li ce moci... ja mislim da ce sigurno moci ali bih ja licno na tu masinu uzeo jace napajanje... masina bi trebalo stabilno da mu radi sledecih ~5 godina u profi radu (graficki dizajn).

Sta vi mislite?

Mislim da je dovoljno.

Evo ovde imash uporedni test i jedno od napajanja je CM RP 550W(da kazemo slicno).Izborio se slicnom konfiguracijo s tim sto su bile dve 8800gts u SLI modu.
Mislim da nece biti problema,"Real power"je dobra serija.

Sasvim dovoljno.

taj cooler master je Real Power M520 RS-520-ASAA-A1, jel da?
ja bih dodao jos 5eur i kupio corsair hx520.

taj cooler master je Real Power M520 RS-520-ASAA-A1, jel da?
ja bih dodao jos 5eur i kupio corsair hx520.

I ja sam se bas dvoumio izmedju ta dva napajanja i odlucio sam da narucim "corsair".E sad, zasto sam to odlucio -nemem pojma,valjda zato sto kad neko pomene ovaj brend na forumu oda svi:Klanjanje.
Molim te ,u kratkim crtama, objasni zasto sam ja (po tebi) napravio dobru kupovinu?
Nece da skodi...;)

hehe, da bi shvatio o kakvom se napajanju radi, ako vec nisi, najbolje za pocetak da procitas ovo.

svaka kupovina vrhunske komponente po prihvatljivoj ceni predstavlja dobru kupovinu.
pozdrav :wave:

Cors... of course !

dobar ti je izbor.
+ garancija 5 god

Pitanje pocinje ovako... pazario sam CM Real Power 520W modularno + komponenete iz potpisa i polako seo i poceo sklapanje pa posle nekih nepunih 2 sata dosao red da se masina startuje medjutim lampica na poledjini CM pored samog prekidaca (0 1) se nepali i tako vec evo nedelju dan

Da napomenem masina radi bez problema, probao sve ulaze sem onih sestpinskih(ceka se 8800GT)

Da li da vracam ili je to neka kontrolna lampica?????

Ne brini se ne treba da svetli lampica...

Tacno, lampica ne treba da svetli :D

I ja imam isto napajanje i mogu samo da kazem da je odlicno, bolje od izvikanog Corsair 520 jer sa ovim mojim krajnji dometi kloka su prilicno veci nego sa Corsairom, jos jedan Hype.

Tacno, lampica ne treba da svetli :D

I ja imam isto napajanje i mogu samo da kazem da je odlicno, bolje od izvikanog Corsair 520 jer sa ovim mojim krajnji dometi kloka su prilicno veci nego sa Corsairom, jos jedan Hype.

po cemu je to bolje?

Ali mene je zanimal samo lampica cheers Momci hvala puno!!!!!! ;););)

@Stormwatch153,
Uopste mi nije jasno shta si hteo da kazes...
Ja sam na ovo napajanje presao posle obicnog Codegena 400W pa nisam primetio neka znacajna poboljsanja sto se tice OC-a.Kod tebe je (kako kazes) potpuno razlicita saituacija,presao si sa jednog veoma kvalitetnog napajanja (Cors520W) na drugo (CM 520W) i OC potencijal sistema ti se drasticno povecao???:trust:
Po tome ispada da je tvoj prvi PSU bio veoma nestabilan i da si imao velike padove napona pod opterecenjem , sto nikako nije karakteristika Corsaira.
Ubedjen sam da ti se max OC nije povecao zbog novog napajanje vec je upitanju nesto drugo,mozda zamena memorije ,novo hladjenje i sl.

Aj' opustitte se malo :)

ma jok...
decko je nesto ocito pomesao pa je svoju gresku svalio na napajanje :-devil-:

Ja jedino sto znam je da vise necu nasedati na budalastine koje procitam na Benchu, o tom Corsairu 520 se napricalo toliko ovde da je jedina izvikanija stvar od tog napajanja bio Crysis, i jedno i drugo su obican crap. Sa starim CM 430w Extreme power masina je radila na 2.72 i to je uglavnom bilo to. Sa Chieftecom 450W...onim starim sa Aktivnim PFC-om sto ima sace na zadnjem poklopcu, znaci sto je pravila Delta izgurao sam oko 3ghz, sa tim Hype Corsairom je krenulo na 3.01 ghz ali je kada napon pocne malo da varira napajanje bilo izuzetno pametno pa je iskljucivalo racunar, kakva mi je to elektronika savrsenog Seasonica??!?! Kada sam stavio CM...e to se zove posao, masinu sam bez problema digao na 3.20ghz i radio tako neko vreme - medjutim za to mi treba ozbiljan kuler jer se procesor brzo zagreje a radi na 1.525v a to Corsair sa svim sto imam u masini jednostavno nije mogao da podnese jer sam procesor u tom slucaju povuce preko 160w pa sam morao da menjam i osigurac na razvodnoj kutiji jer je u bilo kojoj kombinaciji varnicio sa tim napajanjem, toliko o najizvikanijem napajanju na Benchu. I ti nemoj mnogo da skaces jer nisi proverio nekoliko napajanja pre nego sto si uzeo to nego si usred iz prve pazario Corsair i sada jumpujes kada neko pomene losa iskustva sa njim.

Drugar vozi Q6600 @3.2GHz + 8800GTX + 2GB rama + X38-DQ6 na Corsair 520w.

@stormwatch153

ti mora da si imao neki unikatni primerak napajanja ;)
Proguglaj malo po netu pa vidi sta sve ljudi teraju na corsu HX520 i ne lupaj bezveze

Poslednja izmena:
@stormwatch153

Proguglaj malo po netu pa vidi sta sve ljudi teraju na corsu HX520 i ne lupaj bezveze

Mozes ti meni bilo sta da pricas kada je tako radilo, nije moguce bas da ja od svih tih izvikanih firmi uvek dobijem falican primerak hardvera, slabost tog napajanja vidi se kada poteram CCE SP enkoder jer moja maticna tada ima nenormalni vdrop koji oscilira u prilicno visokim vrednostima i u izuzetno kratkim vremenskim intervalima.

@stormwatch153

Majstore, imas li ti neko licno iskustvo osim guglanja po netu? Ako decko navede svoje licno iskutstvo, odakle ti ideja da mozes na taj nacin da mu se obratis i pri tome ti je jedini kontra-argument guglanje po netu?

Btw, svi buduci postovi koji budu sadrzali neko licno obracanje bice obrisani. Za to sluzi PM. Ovde samo cifre i konkretni argumenti.

Upravo tako,ubedjen sam da mi se OC sistema nece povecati makar stavio i CM od 1000W.Druga je stvar ako bih promenio memoriu ili ohladio chiset...

Na OC tvog sistema mozda ne bi uticalo ni kad bi se prikljucio direktno na termoelektranu, ali kvalitet napajanja itekako moze da utice na OC.

Btw, svi buduci postovi koji budu sadrzali neko licno obracanje bice obrisani. Za to sluzi PM. Ovde samo cifre i konkretni argumenti.

E ako mene pitas, brisi sve sto sam i ja napisao...ovde izgleda covek ne sme da iznese licno iskustvo koje se ne poklapa sa svim hvalospevima zbog kojih su i date pare i na kraju je to "******" od CM-a ipak bolje odradilo posao nego prepakovani hyperHQseasonic kojeg su najvisim ocenama okitili neki Guru Meditatori i porucili kako svi moraju imati takvo napajanje jer u protivnom nemaju pojma sa izborom.

Poslednja izmena od urednika:
E ako mene pitas, brisi sve sto sam i ja napisao...ovde izgleda covek ne sme da iznese licno iskustvo koje se ne poklapa sa svim hvalospevima zbog kojih su i date pare i na kraju je to "******" od CM-a ipak bolje odradilo posao nego prepakovani hyperHQseasonic kojeg su najvisim ocenama okitili neki Guru Meditatori i porucili kako svi moraju imati takvo napajanje jer u protivnom nemaju pojma sa izborom.

Mislim da je uvek korisno procitati neko licno iskustvo, ma koliko se kosilo sa uvrezenim misljenjem, tako da mislim da nema potrebe za brisanjem.

OK.
lepo ste ispljuvali Coracaira/Seasonica
drugacija misljenja su naravno obrisana ... (prim. aut)

drago mi je da ste se saglasili cija su misljenja podobna a cija nisu.
nego, kolateralna steta u ovom slucaju nije bitna (prim.aut), nego je bitna poruka ljudima koji imaju nedoumice oko nabavke napajanja, a koji mogu biti dovedeni u zabunu porukama tipa :

"...i na kraju je to "******" od CM-a ipak bolje odradilo posao nego prepakovani hyperHQseasonic kojeg su najvisim ocenama ..."

mislim,... zao mi je da je stormwatch153 imao "probleme" sa njegovim primerkom ("unikat" prim. aut) Corasair napajanja, a drago mi je da je svoj problem "resio" CM-om.

Problem je sto se citaocu sa strane salje pogresna poruka. SAMO TO!

Poslednja izmena:
E da ti nisi malo sujetan? Moja misljenja sigurno nisu favorizovana na benchu jer se vecina mojih poruka u kojima iznosim iskustva sa izvikanim stvarima ovde isto tako brise, a sto se tice poruke koja se prenosi kupcima niko se ne pita kakva je pogresna poruka prosledjena meni da kupim taj Corsair, ti samo vuces na svoju stranu i ne zelis realno da sagledas stanje stvari. Taj Corsair nije nista posebno, a i ima problema prilikom konstantnog Load-a.

Moj Frontier 400w trenutno tera c2d 2140@3,05Ghz(380*8), 2*1Gb Geil ddr800@950, Palit 8800GT@700/2000/1750,hdd320gb,LiteOn dvdrec i masina je super stabilna, tako da firmiranih 520w je vise nego dovoljno za bilo sta.

Vrh Dno