Šta je novo?

Da li je A64 dobar overkloker???

Mozda si u pravu za Msi platinum sto se overklokovanja tice al joj je cena i vise nego primamljiva :)
Jedino sto me glupi bagovi s temeperaturama jako nerviraju, prosto nemogu da verujem da ni dan
danas nisu uspeli da isprave te silne bagove :mad:

Pozdrav :wave:

drfedja je napisao(la):
Pa kod mene je bas kombinacija A64 2800+ 2x512 GEiL ultra platinum. Cool'n'Quiet imaju sve ploce. BIOS sa kojim dolazi je prilicno bagovit i ne mozes da menjas mnozioce na dole. Posle flash-a vecina problema je resena.
ZNF3-250 za razliku od MSI K8N-Neo bolje isporucuje napon procesoru i ne "undervoltuje" CPU. Vecu magistralu sam izvukao sa ZNF3 250, slicno kao sa Epox 8KDA3+.
MSI K8N-Neo Platinum je do sada najgora nF3 250 ploca za O.C.

Kod mene je obična, plava Geil memorija. Koji si bios stavio, 7.09.2004., ZN120907.exe ili neki drugi? Ajde reci neka podešavanja ;)

DADE je napisao(la):
Mozda si u pravu za Msi platinum sto se overklokovanja tice al joj je cena i vise nego primamljiva :)
Jedino sto me glupi bagovi s temeperaturama jako nerviraju, prosto nemogu da verujem da ni dan
danas nisu uspeli da isprave te silne bagove :mad:

Pa sa novim BIOS-om je resen problem prikazivanja nenormalne temperature. Skini 1.4 BIOS pa ce da bude cool.
,)

drfedja je napisao(la):
Pa sa novim BIOS-om je resen problem prikazivanja nenormalne temperature. Skini 1.4 BIOS pa ce da bude cool.
,)

Ma u tom 1.4 biosu nista nije reseno i taj radi ocajno :mad:

Ma ocajan je za o.c. ovanje ali je bolji od prvih verzija, a temperaturu pokazuje kao i Chain i Epox.
Ali najjaci su mu tripovi sa USB misem kada se aktiviraju sve SATA grane.
:D

Poslednja izmena:
Jel resen problem CnQ opcije na Chaintec NF3 250 ploci?

ja bih zaista molio nekog da mi navede sledece:
temperatura amd64 sa standardnim(box) hladjenjem,sobna temperatura,RPM.
ovo na normalnom radu a potom koje su cifre na heavy load-u.
nikako da saznam tu famoznu temperaturu...samo price o overklokovanju

Aj nek mi neko kazhe fabrichko podeshavanje 2800+ i 3000+(multiplayer i FSB!!), trenutno nemam mnogo para a uzimam plochu i proc. pa bi da ushtedim svaki dinar...(trenutno imam kingston 512 sa hynix chipovima - 235 CAS 2 radi) i koja mi je bolja plocha ABIT kv8 pro ili MSI neo platinum??? Meni je ABIT po proshlim iskustvima bolja investicija.. da li je to tachno i u ovom sluchaju???

9*200 za 2800+ i 10*200 za 3000+, u S754 verzijama.

Abit KV8Pro je odlicno resenje za prelazni period. Kasnije zna se: Abit ploca sa NF3 250 cipsetom za winchester-a na 939 socketu.

Pravo veliš, nego meni nije jasno zašto Abit ne pusti u prodaju NF3 ploču kad su je već najavili? Čini mi se da se tu dešava nešto što nije samo tehničke prirode. Čisto sumnjam da inženjeri iz Abita nisu u mogućnosti da projektuju a pogon proizvede dobru NF3 ploču, nešto mi tu nije baš jasno. Valda ćemo biti u mogućnosti da u skorijoj budućnosti vidimo Abit NF8 na tržištu.

Ma to je bre stara vest! Poenta je da vidimo tu ploču u cenovnicima lokalnih computer šopova, odnosno da nam NF8 ploha bude dostupna a ne da je samo gledamo preko neta.

carnivora ursidae je napisao(la):
ja bih zaista molio nekog da mi navede sledece:
temperatura amd64 sa standardnim(box) hladjenjem,sobna temperatura,RPM.
ovo na normalnom radu a potom koje su cifre na heavy load-u.
nikako da saznam tu famoznu temperaturu...samo price o overklokovanju
Pri radu na osnovnim vrednostima A64 je hladan procesor, od 35-40C.

Znachi uzmem ABIT KV8 pro i amd 2800+ i miran sam...kolko mogu da kloknem jedan prosechan primerak 2800+ na toj plochi sa dobrom memorijom???

To ne može niko puzdano da ti kaže već moraš sam da utvrdiš!

Pročitaj gornje postove i očekuj da tvoji rezultati budu tu negde.

Niko mi nej spominjao koju plochu da uzmem da li je ova KV8Pro dobra ili postoji neka bolja (naravno za OC) do 100E???

Ploca ima kao i svaki Abit sve uslove za overklokovanje. Obzirom da A64 3000 nije puno skuplji preporucujem ti da njega izaberes zbog veceg multiplikatora. Na Abit KV8Pro ploci HTT sam podizao do 250 a verujem da moze i vise. Drugim recima imas dovoljno prostora da izvuces maksimum iz A64 3000 procesora. U nekom od tredova sam vec naglasio da kombinaciju Abit KV8Pro i NewCastle vidim samo kao solidno, jeftino resenje na putu ka recimo NF3 250 939 ploci sa Winchester procesorom.

Poslednja izmena:
pa onda znachi ABIT, ja sam bio siguran da cu uzeti ABIT, ali kada sam doshao na forum zbunili su me svi, te MSI te gygabite te Asus.. sad stvarno neznam shta...da li je VIA toko loshija za OC od NF 250 (3) chipseta (ove gygabite MSI neo platinum..).. procesor i plochu kupujem u sredu.. ali joshi nisam siguran...

i da li uopshte postoji neka dual channel plocha za 754 socket???

Ne, Socket 745 ploče su single.

Sn00py je napisao(la):
Znachi uzmem ABIT KV8 pro i amd 2800+ i miran sam...kolko mogu da kloknem jedan prosechan primerak 2800+ na toj plochi sa dobrom memorijom???

Ako hoces da klokujes 2800+ preskoci via ploce i uzmi nf3 jer zbog malog umnosta neces moci dici
taj cpu preko 2200MHz sto je lose u odnosu na njegove mogucnosti...

ja sam se na nekih pet-deset minuta igrao sa MSI k8n neo + 2800+ (cg) + 2x512 PC4000 GeIL UP i nije htelo preko 2GHz a i na toliko je bio uzasno nestabilan (doduse meni je oko 26 stepeni u sobi). Sada cu da vidim da probam taj isti procesor sa drugom plocom, bas me zanima da li sam ubo najgori primerak koji postoji ili je to zato sto je ova ploca zesce ******.

Taj procesor sigurno moze da radi na 2.3ghz, a memoriju mozes da stavis na nizak klok da radi asihrono...
Znaci il nisi nesto dobro namestio il je ploca djubre...

pa, sada ja sam Intel-ovac tako da ne zanam, sta sam mogao da namestim lose, sinoc sam probao taj isti procesor na Epox-u i isto nije hteo da radi. Probao sam jos jedan 2800+ (isto cg) i on je post-ovao na 230 i to bi bilo od prilike to. Zasto bi memoriju stavljao da radi na nizem taktu kada je to DDR500??? Tu istu memoriju sam na AI7+Prescott terao do 280 (procesor nije hteo vise). Ajde mi reci sta sam to mogao pogresno da podesim bas me zanima. Ne verujem da je i Epox djubre (ne znam bas tacno oznaku, ali je nf3 250gb mislim da je nesto 8kda3j ili tako nesto)

Za pocetak da li si multiplikator HTT-a spustio na 4x ili cak 3x?

ma jesam. Koliko znam po default-u je 4x, a ove ploce bi trebalo da podrzavaju 1000MHz a to sa 4x odgovara 250MHz fsb-u. Znaci probao sam i sa tri puta.
Nego da vas pitam ja nesto, trenutno mi ne pada na pamet, da li je moguce da meni moja memorij radi i na 280 na Intel-u, a da na A64 nece ni na default-u (250), cisto ono recimo hipoteticki, posto jedino sto nisam probao jeste da teram asinhrono. Nego da li na ovoj platformi ima nesto drugacije (nego na Intel-u) na sta bi trebalo da vodim racuna.

Paradigma je napisao(la):
Abit KV8Pro je odlicno resenje za prelazni period. Kasnije zna se: Abit ploca sa NF3 250 cipsetom za winchester-a na 939 socketu.

Mala korekcija sa moje strane :d
Kasnije zna se Abit Nforce4 ploca i naravno winchester jezgro na 939 socketu ali laganini dok izadju winchester jezgra koja su i dobra za OC jer ova trenutno dostupna su jos u fazi razvitka !

Kod mene ce prelazak na 64 bit'a biti na prolece videcemo kakva ce reakcija biti od AMD'a da li ce biti dostupni AMD 64 3200 ili 3500 sa 1024 Kb kesa

a sad coolirajte dok cekate na Abit AN8......
http://www.vr-zone.com/?i=1405&s=2

Evo nekoliko slicica Nforce4 ploca -> pogledajte DFI'evo SLI reshenje
http://www.hardwareluxx.de/story.php?id=1262

Poz....

Poslednja izmena:
Danas sam ubacio AMD64 3500+ u MSI K8N NEO2 i odusevio sam se...Bez ikakvih problema radi na 2,75 (11*250) na 1,65V naponu i vrti Prime 95 satima na temperaturi procesora od 53 stepena , hladjeno sa cooler master Hyper 6 coolerom.... Na ovom naponu je ulazio u Win na 2,80 ali mi puca memorija... Kada iskopam neku bolju memoriju probacu do 2,90... :type:

goran je napisao(la):
Danas sam ubacio AMD64 3500+ u MSI K8N NEO2 i odusevio sam se...Bez ikakvih problema radi na 2,75 (11*250) na 1,65V naponu i vrti Prime 95 satima na temperaturi procesora od 53 stepena , hladjeno sa cooler master Hyper 6 coolerom.... Na ovom naponu je ulazio u Win na 2,80 ali mi puca memorija... Kada iskopam neku bolju memoriju probacu do 2,90... :type:

Surovo zaista. Pa memoriju mozes i asinhrono da poteras, cisto da se zaista uveris koliko ti ide taj primerak procesora.

Nazad
Vrh Dno