Šta je novo?

Da li cenite svoj rad?

Kao i vecina autolimara "farbari" jesu jedva pismeni ali ...
Probaj da udises isparenja koja oni udisu pa ce ti sve biti jasno.
Probaj i sa zastitnom opremom (maske i ostalo) pa ces videti
da ti posle dva farbanja moze biti jako lepo u glavi a bez upotrebe narkotika.

Posle mesec dana farbanja ogugla se na ta isparenja. Ali i dalje ostaje velika zarada. Dobro automehanicare necu ni da pominjem, oni su tu negde u rangu autolakirera samo imaju malo vise "fizikalije".

Komsija, oguglaj ti na cijanid :)

Moj drug radi kao argon varioc u Nemackoj. Ne secam se, da li 10 ili 15 godina sme da se radi taj posao, zbog shtete po organizam...

Kao mladji (osnovna skola) sam se zaludjivao da radim sa racunarima, tj odrzavanje, popravka prodaja...To mi mnogo lepo delovalo. Sva sreca sto me porodica pametno preusmerila...

Posle mesec dana farbanja ogugla se na ta isparenja. Ali i dalje ostaje velika zarada. Dobro automehanicare necu ni da pominjem, oni su tu negde u rangu autolakirera samo imaju malo vise "fizikalije".

hehe...pa ne ide to bas tako..proveri kako izgleda zdravstveno stanje autolakirera posle 10-20 god radnog staza...pa ces videti da ne stoji to sa "ogugla":D

a na stranu sto to nije ni lak posao(da bi se dobro uradilo).

Ne racunam pripreme, ono 100 evra sto sam rekao za 20 min to je bez priprema. Sa pripremom ispadne mnogo vise. Imam rodjaka koji radi limariju/farbanje ima preko 30 godina radnog staza i nije mu nista. Cak nikad nije ni nosio masku.

Pa poenta je poredjenje advokata koji zavrsi skole i autolakirera koji nauci da broji pare i da se potpise i imaju tu negde kintu.

Da bi taj posao radio, moras da imas ruku za to
tj. smisla za tako nesto
Kao i za svaki drugi posao, moras umeti to raditi.
"Oguglati" na hemikalije i otrove moze se samo uraditi preko
racunara na stranici www.google.com
a onda od 30te krene sterilitet, kancer i ostalo.
I ovako smo svi previse zatrovani sa ko-zna-cime pa jos
da dodatno idem i trujem svoj organizam.
Moje misljenje je da je to prljav i otrovan posao i nikada ga ne bih radio.
Cak i za ovaj posao sto ja radim mislim da je jako prljav.
Dok dodje do ciste tastature i dvd diskova sav se uprljas
Ozbiljno razmisljam da kupim kombinezon, maske i mali kompresor ...

A za advokate:
Da moze advokat da se poredi ljudskim organom definitivno bi bio supak.
Postoje normalni ali dosta njih gleda da ti otme pare, menja usmeno dogovore, radi iza ledja
sa suprotnom stranom ako bolje placaju ...

Poslednja izmena:
Ma biti autolakirer nije nista tesko samo ravnomerno naneses boju na lim :) :) :)

Kao i "serviser racunara" ... samo reinstaliras windows :d:d

Kao i "serviser racunara" ... samo reinstaliras windows :d:d

Hehehehehehehehe!!!!!!!!! Slazem se Tarmija!!! :D

Politicar je najlaksi posao, lazes, krades, lazes pa to jos i placaju za to, pa dobijas i raznorazne beneficije, ne treba nikakve kvalifikacije za to niti poznavanje bilo cega, samo treba da budes djubre!

I za kompjuteraše kažu "to je tebi 5 minuta". Jeste. 5 minuta. A tebi? -500 minuta, ako i za toliko možeš. E zato bi moj sat bio skup.
Drugo je norma sat gdje obično izađeš klempav. Zamjena ulja u automobilu je 1 norma sat. Ima li nesretnika sa kanalom koji ne zna da ispusti ulje i nalije novo? Nije mjenjač da se skida...
Ili ugovori... šablon u kojem se mjenjaju podaci - bukvalno.
...
Elem, svi pošteni majstori (zanata, nauke - nebitno) se povlače pred najezdom jeftinijih dunđera. Pitam drugara autolakirera koliko ga je došao materijal za farbanje njegovog auta. Reče mi cijenu 2x veću od one koje drugima naplaćuje sa sve radom. Kako? Sebi stavio materijal koji treba, koliko treba i kada treba. Pitam ga što i drugima tako ne ponudi. Kaže da neće niko. Ima jeftinije, okrenu se i odu.
Svaki pošten majstor je u dilemi šta i kako. Prikloniti se talasu nekvaliteta ili propasti...

Tarmi svaka cast za postove, a ovo o advokatima nemam reci pa posteniji nacin za zaradjivajne novca su ti zanati bez obzira na obrazovanje od tih advokatskih muljevina, i jos nece fiskalne kase... Koliko su samo kriminalaca oslobodili i pomogli im i koliko je ljudi zbog njihovog "dobrog" posla snosilo teske posledice, ma bolje da cutim... I sve to sa filozofijom ne zanima me ko je kriv ja samo radim svoj posao.

doggmania sto onda nisi uporedio neke lekare koji su magistri primarijusi, docenti, profesori, skoluju se ceo zivot, spase ko zna koliko zivota pa ne mogu da se porede sa platama sa advokatima... Osudjivati autolakirere ili bilo koje druge teske zanate i to iz ugla advokata je krajnje nemoralno ali ako si i sam (buduci) advokat po profesiji drugacije nije ni za ocekivati.

Nista cudno, to je posao po potrebi, da toliko zaradjuje na sat *8*20... iha :D (em verovatno nije njegovo nego firmi ide 70e a posle njemu delic toga).
U mom poslu ljudi na zapadu naplacuju i po 500e/h.
Mene srecom za hardver niko nije pitao, a za softver sam im odgovarao "ne govorim ja jezik obicnog korisnika. da vam ja sredim, posle se vi ne biste snasli" (nisam ih slagao nimalo)
Imam "slicnih" zahteva od kupaca (pravim softver koji iskljucivo koriste programerske firme) koji traze maltene da im prevedem sa softverskog na korisnicki nivo (kako file system vidi ono sto korisnik uradi, pa obratno :D) - u prevodu da im ja uradim ceo projekat.
Kazem, to nije moj deo. Moze, ali to kosta 10x vishe nego sam softver. Samo me jedan jos ponekad pita, jer i on meni cini dosta usluga, inace.. tisina :D

Nego.. pre nekog vremena, u F. Morisu je nesto sporo radila neka baza.. pozovu oni konsultanta.. on procacka 5 minuta, 3 dana kao radi predlog, naplati oko 2500e, i sta mu je bio zakljucak? Kupite opremu od oko 200.000e! Programeri koji su radili tamo su se krstili... da je samo pogledao upit koji je spor, trebalo mu je 10s da vidi zasto je spor, izmeni ga i to je to.. ali jok. Obrtanje sredstava b'ate ;) Taj zna da ceni svoj rad :D

OT: A to zatvaranje svega u 23h je UZAS. Osecam se kao da sam u sablasnoj zoni. Ako si nov tamo, posizis prvih dana od dosade :D

On ima fixnu cifru mesecno za odrzavanje servera, mislim da je 800 ili 1000e ali svaki dolazak i bilo sta izvan tog odrzavanja se placa.

To zatvaranje je grozno, ja kada odem gore na par dana poludim. Najbolje je letos, mi sa prijateljom stajemo na neku manju pumpu na autoputu oko 22h i ovaj ce.
Mi zatvaramo u 23h i ne radi market, produzite do sledece vece pumpe. :wall:

Tarmi svaka cast za postove, a ovo o advokatima nemam reci pa posteniji nacin za zaradjivajne novca su ti zanati bez obzira na obrazovanje od tih advokatskih muljevina, i jos nece fiskalne kase... Koliko su samo kriminalaca oslobodili i pomogli im i koliko je ljudi zbog njihovog "dobrog" posla snosilo teske posledice, ma bolje da cutim... I sve to sa filozofijom ne zanima me ko je kriv ja samo radim svoj posao.

doggmania sto onda nisi uporedio neke lekare koji su magistri primarijusi, docenti, profesori, skoluju se ceo zivot, spase ko zna koliko zivota pa ne mogu da se porede sa platama sa advokatima... Osudjivati autolakirere ili bilo koje druge teske zanate i to iz ugla advokata je krajnje nemoralno ali ako si i sam (buduci) advokat po profesiji drugacije nije ni za ocekivati.

Posten nacin zaradjivanja novca je kad radis svoj posao savesno,kada se prema svakom odnosis sa postovanjem,kada ne krsis zakon,kada uvek dajes sve od sebe.Po cemu advokat ne zaradjuje novac posteno ako je oslobodio nekog ko je zaista krivac?Ne razumem tvoju konstantaciju?Zapravo mislim da si zamenio teze,nije neposten taj advokat koji je oslobodio krivca,nije on kriv zbog toga sto kriminalaca ima na ulici..Na pravnom fakultetu postoji u udzbeniku jedna lepa recenica "Advokat ce braniti svakog.Savestan advokat ce braniti onog za kog misli da je nevin.".Ne mozes ti da osudjujes nikog,onda na taj nacin svaku profesiju mozes tako da kvalifikujes.Zasto je onaj limiar bolje odradio auto mom drugu nego meni?Zasto je onaj covek u bolnici imao bolji tretman od onog drugog...I tako u nedogled.Izvini ali zaista ti je glupo razmisljanje.
Jos jedna stvar za koju si se uhvatio,a o kojoj nemas pojma jeste to oko fiskalnih kasa u advokatskim kancelarijama.NIGDE ALI NIGDE U SVETU advokati nemaju fiskalne kase.A evo i zasto.Kad imas fiskalnu kasu,moze inspektor da ti bane kad god zeli i da ti pretresa sve predmete,da ih fotokopira kao uzorke,da radi sa njima sta hoce.E sad,zamisli ti kakve bi se malverzacije kod nas pravile,koliki bi uticaj politicara bio na pravosudni sistem kada bi se to desilo?Medjunarodno udruzenje advokata,uputilo je zvanican protest nasoj vladi zbog potencialnog donosenja ovog zakona.Jer stavi se u situaciju da ti imas neki bitan proces protiv nekog mocnijeg od tebe.Obojica trebate biti jednaki pred sudom.On ima veze,a ti si u boljem polozaju,tvoj advokat je napravio veliki pomak u tvom slucaju.Mocnik potegne veze kod inspekcije da dodju kod tvog advokata da mu urade "redovnu kontrolu".Oni uzmu sve spise,fotokopiraju dokumenta,dokaze koje si pribavio i sve to dostave suparnickoj strani.Na taj nacin ti ces biti ostecen,jer suprotna strana ce mnogo lako spremiti kontra argumente kada znaju protiv cega se bore.Ima tu jos mnogo zackoljica ali ovo je najprostije da bi se lako shvatilo.Sudstvo mora biti nezavisno ako zelimo uspesnu drzavu.

Sa druge strane,ne slazem se ni sa doggmaniom,a evo i zasto.Ni jedan posao se ne moze porediti sa drugim.To je problem u nas Srba,sto nam je uvek neko drugi kriv za licni neuspeh.To svi generalno radimo.Mnogo smo zavidan narod.Svaki posao cenim i postujem...I lakirera i djubretara i doktora i advokata.Svi oni ulazu odredjen trud u svoj rad.Svi oni su nesto morali da nauce,da se izbore za svoj "status".Ne postujem jedino onog ko je vara,krade kao ni onog ko svoj posao ne radi uvek isto,ko pravi razliku izmedju musterija.
Nemojte biti toliko nerealni.

Medjunarodno udruzenje advokata,uputilo je zvanican protest nasoj vladi zbog potencialnog donosenja ovog zakona.Jer stavi se u situaciju da ti imas neki bitan proces protiv nekog mocnijeg od tebe.Obojica trebate biti jednaki pred sudom.On ima veze,a ti si u boljem polozaju,tvoj advokat je napravio veliki pomak u tvom slucaju.Mocnik potegne veze kod inspekcije da dodju kod tvog advokata da mu urade "redovnu kontrolu".Oni uzmu sve spise,fotokopiraju dokumenta,dokaze koje si pribavio i sve to dostave suparnickoj strani.Na taj nacin ti ces biti ostecen,jer suprotna strana ce mnogo lako spremiti kontra argumente kada znaju protiv cega se bore.Ima tu jos mnogo zackoljica ali ovo je najprostije da bi se lako shvatilo.Sudstvo mora biti nezavisno ako zelimo uspesnu drzavu.
a jeli? znaci postoji onaj ko ima veze u inspekciji u uspesnoj normalnoj drzavi?
ne mogu da uzmu sve dokumente, vec samo finansijske izvestaje, cisto da se zna koliko ko treba da plati porez drzavi.

Slazem se samo za to, da nisu svi advokati isti ali vise je onih drugih nego savesnih. i to NIGDE U SVETU, e pa imaju ih u Grckoj ili Italiji recimo i jos nekim zemljama u tranziciji. Mogao bi malo da procitas zakon o fiskalnim kasama i poreskom postupku pre nego sto nesto deklarises kao glupo razmisljanje. Pa i knjigovodje su obavezne u cuvanju tajnosti poslovanja pa su opet podlozni kontrolama zar ne? Fiskalna kasa nema nikakve veze sa tajnoscu podataka klijenata, samo su nasi advokati toliko alavi i toliko su navikli na utaju poreza i promenjive tarife tj. klepe koga kako stignu a sasvim lepo zaradjuju na mukama naroda, zaradi 10.000e a prijavi 500 i te fore, a tih 500 uzme na na 5 klijenta koja samo udju u kancelariju i kazu dobar dan. Mogao bih da napisem jos mnogo o advokatima ali to bi sve bio offtopic tako da cu stati na ovome. Ima onaj dobar vic, Kako znate da advokat laze? Mrdaju mu se usne. :D

Poslednja izmena:
PA to je, mi svi moramo da placamo poreze (sto kao fizicki subjekti, sto kao pravni), a kad advokati trebaju (cini mi se i taksisti) da idju pod nazovi neku kontrolu, blokiraju se sudovi, putevi itd. A to banuce neko, videce privatne podatke itd, batalite. Sta, nekome moze da naplati savetovanje i uslugu razne vrste 4 dinara, a nekome 50000? Aha.

Poslednja izmena:

Ne nisam advokat ili pravnik.
Ja sam zavrsio skolu za opticara, zbog male plate (posao nije tezak) prinudjen sam da radim nesto drugo. Do sad sam radio kao staklorezac, roletnar i sad izrada pvc stolarije.

a jeli? znaci postoji onaj ko ima veze u inspekciji u uspesnoj normalnoj drzavi?
ne mogu da uzmu sve dokumente, vec samo finansijske izvestaje, cisto da se zna koliko ko treba da plati porez drzavi.

Citiracu samo Illidana zato sto ce odgovor na njegova pitanja dati odgovor i na ostala.

Pogresno si protumacio ovaj deo za mocnike i veze u inspekciji;) Ne,da bi imali normalnu drzavu sudstvo/pravosudni sistem mora biti nezavisno.Tj vlast u drzavi mora imati tri nezavisne grane a to je sudska,zakonodavna i izvrsna.Kod nas je trenutno to sve isprepletano jer poltiicari guraju svuda svoj nos.Pokusaj uvodjenja fiskalnih kasa je samo jos jedan nacin kako bi drzava mogla da stekne jos veci uticaj nad sudstvom/pravosudnim sisstemom.Evo skoro je bila afera kako su sudije postavljane,mnoge kvalitetne sudije,tuzioci,zamenici nisu izabrani.

Na zalost,mogu da uzmu sta god pozele pod izgovorom da ce pretresom predmeta,dokumenata imati uvid u to da l ije pravilno naplaceno itd itd..Ovim se direknot narusava pravo koje je garantovano najvisim zakonima a to je poverljiv odnos na relaciji advokat-klijent.

I da,jos jednom,nigde u Evropi advokati nemaju fiskalne kase.

U ovom pdf-u mozete videti potvrdu svih mojih navoda,pa cak i otome kako je ovo narusavanje odnosa advokat-klijent kao i da nigde u Evropi advokati nemaju fiskalne kase.

Poslednja izmena:
Jos jedna stvar za koju si se uhvatio,a o kojoj nemas pojma jeste to oko fiskalnih kasa u advokatskim kancelarijama.NIGDE ALI NIGDE U SVETU advokati nemaju fiskalne kase.

Za to si upravu, nigde na zapadu ili ti u uređenim državama nema fiskalnih kasa kako u trgovinama tako i kod advokata, ali samo zato što je kontrola i kaznena politika takva da nema potrebe. Međutim u banana državama fiskalne kase su neminovnost.

A kako mi građani tako i Vi advokati živite u banana državi i ne ginu nam fiskalne kase. Da ste malo realnije prikazivali prihode i davali malo više novca u državnu kasu sigurno se ne bi našli na tapetu. Ovako muljali ste dok ste mogli sada se pomirite sa tim... Trebalo je odmah uvesti kase kod advokata, lekara, popova...

Naravno advokati su uvek u prednosti pa čak i kada dođu kontrole jer poznaju detaljno pravnu materiju i uvek mogu da nađu propust zbog koga bi na sudu oborili tužbu. Ako ne tako onda kao i do sad platite sudiji letovanje, zimovanje... I opet je slučaj rešen u vašu korist.

P.S. Da me ne shvatiš pogrešno nemam ja ništa protiv toga što advokati zarađuju koliko zarađuju, ali i oni su državljani ove zemlje. Ako savako plaća porez na osnovu prihoda zašto i vi ne bi plaćali tj. zbog čega bi ste bili izuzeti. S'tim da bi ja uveo kase i u crkve tu se još više sliva neoporezovan novac u džepove pojedinaca.

edit.
Uz to ima tri vrste advokata:
1. Klasični Piličari - tarifa 25-50€ po ročištu. Bezbroj ročišta i obećanje da će probati da smanje robiju, kaznu.
2. Emancipovani Pilićari - tarifa 50-200€ po ročištu. Nekoliko ročišta i čvrsto obećanje da će prepoloviti robiju, kaznu.
3. Gospoda Advokati - tarifa 200+€ po ročištu i slučaj rešen u korist klijenta.

Poslednja izmena:
Antonio bravo kao da sam ja pisao, poptuno se slazem i za to za crkve. U drugim zemljama advokati posluju transparentno a kod nas naplacuju kako im se svidi a placaju porez kao prodavci sladoleda i kokica.

U Srbiji moje iskustvo sa advokatima, bez izuzetka, je sledece:
1) Nisu iskreni kada govore o ceni usluge (kazu prvo manje, a posle traze vise, postoje skriveni troskovi itd.)
2) Traze i primaju kes na ruke
3) Ne izdaju racune

Za takvo ponasanje u toj EU na koju se pozivas, advokat bi otisao na robiju i ne bi vise nikad mogao da se bavi advokaturom. A sve te sudije i tuzioci i slicni koji nisu reizabrani a jako su kvalitetni, ne znam samo u cemu, pa koliko traju parnice, koliko ubica i drugih kriminalaca dobija minimalne kazne, koliko ljudi sa 30 krivicnih prijava seta na slobodi... Sudstvo i zakonodavna vlast nam je sve samo ne nezavisno i kvalitetno i to treba dovesti u red, a s obzirom da smo mi u Srbiji a ne u nekoj normalnijoj i uredjenijoj zemlji i fiskalne kase su dobre bar za pocetak... Porez i to realan moraju da placaju svi!

U trgovinama imas fiskalnih kasa u inostranstvu.Drugo je to sto ti u Grckoj npr nikad nigde nece izdati fiskalni :)
Jesmo banana drzava ali problemi u drzavi se ne resavaju represijom.A i ovaj zakon vise lici na to da neko pokusava da ostvari privatan interes,tj gospodin koji nam svima duguje jos po 980e izgleda zeli da se umesa i u ovu sferu,zeli i tu da ima potpunu kontrolu.

Ako ne tako onda kao i do sad platite sudiji letovanje, zimovanje...
E bas zbog ovoga treba razdvojiti one grane vlasti o kojima sam govorio.Bas zbog toga treba spreciti mesanje u sudsku vlast,tj u celokupni pravosudni sistem.Ka tome se i ide trenutno,medjutim reforme traju dugo,kod nas naravno jos duze nego sto treba,jer se opet zbog necijeg interesa sve to odugovlaci.Kada se sudije budu birale na pravilan nacin,tj prema zasluzi,prema broju resenih slucajeva i to narocito kvalitetno resenih slucajeva,a ne prema politickim,rodbinskim,prijateljskim osnovama onda ce mngoo toga biti u redu,mnogo ce sve biti bolje.

P.S.Ne branim nikog.Prvi govorim kao sto se moze videti o rupama u nasem pravosudnom sistemu.Nisam advokat,studiram prava (i mnogo puta mi se desi da mi je zao sto to studiram,zbog svega sto se u nasoj zemlji desava u pravosudju), ne verujem da cu se baviti advokaturom iz mnogo razloga ali ne mogu a da ne napisem nesto kada vidim da ljudi iz raznih razloga imaju pogresnu predstavu,kada vidim da drzava uspeva da ispere mozag propagandom mnogima pa da tako oni poveruju u ispravnost njenih postupaka u ovom slucaju u ispravnost ovog zakona.Ne volim nepravdu,ne volim represiju i nikad necu cutati kada pokusavaju da me prave budalom.

P.P.S.Da neko slucajno ne pomisli,ne mislim da me iko ovde pravi budalom iako mozda zbog mojih izlaganja neko i pomisli da sam budala :)

:wave:

@ d@FFy

Taman pomislim lepo si poceo da kontas,medjutim delujes mi kao ogorcen na sve pa zbog toga ne mozes da doneses racionalan sud o ovoj stvari.Ne kazem da nemas pravo da budes ogorcen,i ja sam zaista kad pogledam u kakvom cu pravosudnom sistemu raditi ali gresis ako mislis da ce kase promeniti to_One ce samo napraviti jos vece sr*** u celom pravosudju.Postoje mnogi drugi nacini kako se moze kontrolisati poslovanje,a da to nisu te famozne kase.
TO sto su kazne u mnogom broju slucajeva neralen,pa tako za ubistvo dobijaju manje kazne od zakonskog minimuma,to je opet onaj probelm o kome sam vec pricao-preveliko mesanje drzave u rad sudova.To se mora promeniti.

Poslednja izmena:
Ja sve advokate sto sam upoznao bili su sa IQ 81, lopovska najveca stoka sa bez tri cuke... diplome sigurno moze svako nabaviti, dosta je samo da bude streber ili da se uvalci dobro u b...., verujem da ima izuzetaka ali moja iskustva su takva... iskreno mene je na sudu vise branila tuziteljica koja je bila zaduzena od drzave jer je zena videla da svi ovi ostali su ludi...

@ d@FFy

Taman pomislim lepo si poceo da kontas,medjutim delujes mi kao ogorcen na sve pa zbog toga ne mozes da doneses racionalan sud o ovoj stvari.Ne kazem da nemas pravo da budes ogorcen,i ja sam zaista kad pogledam u kakvom cu pravosudnom sistemu raditi ali gresis ako mislis da ce kase promeniti to_One ce samo napraviti jos vece sr*** u celom pravosudju.Postoje mnogi drugi nacini kako se moze kontrolisati poslovanje,a da to nisu te famozne kase.
TO sto su kazne u mnogom broju slucajeva neralen,pa tako za ubistvo dobijaju manje kazne od zakonskog minimuma,to je opet onaj probelm o kome sam vec pricao-preveliko mesanje drzave u rad sudova.To se mora promeniti.

Prvo sam imao glupa razmisljanja, pa sam poceo da konktam a sad sam i ogorcen. Samo znas kako, ti si jos omladinac koliko vidim, 86 godiste, studiras, pun otpimizma i sve to i dosta toga pretpostavljas, i verovatno si imao posla i direktan kontakt sa advokatima samo kroz to sto studiras pravo i eventualno gledajuci Law & order ;] S obzirom da si buduci pravnik a ne psiholog ili psihijatar i slicna zanimanja nema potrebe da dajes procene, dal je moje razmisljanje glupo, ogorceno i slicno, svako ima oci i mozak pa moze da proticita i sam izvede svoje zakljucke, pravo na misljenje je jedno od fundamentalnih ljudskih prava i ti kao buduci pravnik to sigurno znas.

Sa druge strane, nazalost ja sam imao dosta posla u svom zivotu sa advokatima i na osnovu licnih iskustva gradim svoje stavove. Da bude jos vece ****** u celom pravosudju? Tesko da moze gore od ovoga, vec smo na dnu, ta fiskalizacija nije srecno resenje ali je pomak na bolje. Zakon o advokaturi datira jos iz vremena Slobodana Milosevica koga se ti verovatno s obzirom na godine i ne secas bas najbolje, i u iscekivanju tih promena i predloga zakona vec prolaze godine. To sto mi pricamo da se mora promeniti i trebalo bi ovako i onako to dok bude imacemo unuke, ako i tada bude ali eto treba se nadati. Do tada ovo je neka konkretna promena i iz tog razloga je podrzavam pa cak i logikom birajuci manje zlo... Mozda sam pesimista, ali kako neki kazu pesimista je optimista sa iskustvom. I te fiskalne kase, taj PDV nece placati advokati nego gradjani na cenu usluge ali ce zato sa druge strane advokati morati da placaju REALAN porez kao i svi gradjani ove zemlje a taj porez tj. prihodi od njega idu i u zdravstvo, i u skole i za gomile drugih korisnih stvari.

Poslednja izmena:
Prvo sam imao glupa razmisljanja, pa sam poceo da konktam a sad sam i ogorcen. Samo znas kako, ti si jos omladinac koliko vidim, 86 godiste, studiras, pun otpimizma i sve to i dosta toga pretpostavljas, i verovatno si imao posla i direktan kontakt sa advokatima samo kroz to sto studiras pravo i eventualno gledajuci Law & order ;] S obzirom da si buduci pravnik a ne psiholog ili psihijatar i slicna zanimanja nema potrebe da dajes procene, dal je moje razmisljanje glupo, ogorceno i slicno, svako ima oci i mozak pa moze da proticita i sam izvede svoje zakljucke, pravo na misljenje je jedno od fundamentalnih ljudskih prava i ti kao buduci pravnik to sigurno znas.

Sa druge strane, nazalost ja sam imao dosta posla u svom zivotu sa advokatima i na osnovu licnih iskustva gradim svoje stavove. Da bude jos vece ****** u celom pravosudju? Tesko da moze gore od ovoga, vec smo na dnu, ta fiskalizacija nije srecno resenje ali je pomak na bolje. Zakon o advokaturi datira jos iz vremena Slobodana Milosevica koga se ti verovatno s obzirom na godine i ne secas bas najbolje, i u iscekivanju tih promena i predloga zakona vec prolaze godine. To sto mi pricamo da se mora promeniti i trebalo bi ovako i onako to dok bude imacemo unuke, ako i tada bude ali eto treba se nadati. Do tada ovo je neka konkretna promena i iz tog razloga je podrzavam pa cak i logikom birajuci manje zlo... Mozda sam pesimista, ali kako neki kazu pesimista je optimista sa iskustvom. I te fiskalne kase, taj PDV nece placati advokati nego gradjani na cenu usluge ali ce zato sa druge strane advokati morati da placaju REALAN porez kao i svi gradjani ove zemlje a taj porez tj. prihodi od njega idu i u zdravstvo, i u skole i za gomile drugih korisnih stvari.

Prvo izvini ako sam te bilo cime uvredio,nikad ni prema kome nisam pokazao nepostovanje dok ga nisam upoznao,tako da nista sto sam rekao nije receno da bih te uvredio.

Tvoji postovi su imali dozu gorcine,bar se meni tako cini,verovatno zbog tih iskustava koja imas sa advokatima.Ni ne krivim te,mogu dcak i da te razumem,mada mislim i dalje da zbog toga nemas objektivnu sliku.

Ne,nikako se ne secam doba Slobe :) Moja i malo starije generacije su najvise spartale ulicama kada se desio "preporod" kako mnogi to nazivaju danas.
Vece zlo su fiskalne kase nego ovo sto je trenutno,to mozes pitati i nekog sudiju,nekog obicnog pravnika koji nije advokat da ti objasni ako zelis.Sada trenutno bar ono sto kazes advokatu ostace medju vama,nece drzava moci da zna za to kad god pozeli.Advokati placaju porez,ima izbegavanja ali se to moze resiti mnogo bolje nego uvodjenjem fiskalnih kasa.Moze se resiti u svaciju korist.Problem je samo sto kod nas sve zakone,pa tako i ovaj,pisu nestrucni ljudi,vodjeni politickim i licnim motivima mocnika,pa zato na kraju ispastamo svi.

Necu vise pisati,vidim da se moje reci pogresno shvataju,ne zelim da neko pomisli da branim bilo koga ovde,kad to ne radim.Niti jednog trena nisam pomislio,rekao da advokati ne treba da placaju porez i sve dazbine srazmerno zaradi,vec samo da je zakon o fiskalizaciji jako los i da ce narusiti i mozda jedan od poslednjih postulata na kojima se zasniva pravosudje,pravo uopste,a to je odnos klijent-advokat.

:wave:

@jafazec
Grešiš npr. u nemačkoj ne postoji nešto što se zove fiskalizacija i fiskalna kasa a tako je i u ostatku zapadne evrope. Ako mi ne veruješ pitaj nekog ko živi ili putuje tamo.

Trenutno se u procesu fiskalizacije zemlje poput Etijopije, Nigerije, albanije i kosovo je u prcesu fiskalizacije iako nije država... što bi rekli svetska elita po korupciji, mitu...

Reinstal wina za 500 kinti. Ma ni u ludilu.

Lako je klincima. Gurne last xp i sl. i ako nema nekih hardwerskih problema ima gotov win za manje od sat sa gomilom programa. Uz to nabaci i gomilu virusa pa istu operaciju radi na mesec dava tri i "napumpa" kintu.

Ja tako ne radim, ali i 50 evra da uzmem tehko za tako nesto.

Najbolje su mashine koje rade a koje su virusu pojeli. Reinstall i sve radi. Naplati se to i mirna glava.

A krshevi za koji ljudi nemaju svest da je nesto riknulo (ram, napajanje, isl.) su zlo i naopako.
Pare na hw-u teshko mozesh da "zaradish" iako je nesto riknulo. Onda je totalno truba. Cifra je pozamashna a nikome to nije drago čuti.

Sve je to buranija al' kad je kriza "jede se" (radi se) i ona.

Ponekad mi muka. Kad otvorim tako komp a ono, samo kroz glavu mi prodje misao - koksaki, koksaki. ;)

Lako je onima koji imaju platu a neko im trzi reinstall a oni ce na to - 50 evra i ako 'ocesh, 'ocesh ako necesh nemorash, ja ionako nemam vremena za to. ;).

country.this=shit.this

Ko poslednji izadje od IT-ovaca iz zemlje nek pokrene destruktor jer garbage collector ne radi.

Poslednja izmena:
Deder dosta o advokatima na IT forumu ;) Shvatili smo..
ajde sada da mi budemo djubrad, sredimo neke "elektrone" i vidimo ko sta moze ;)

Nazad
Vrh Dno