Nista cudno, to je posao po potrebi, da toliko zaradjuje na sat *8*20... iha

(em verovatno nije njegovo nego firmi ide 70e a posle njemu delic toga).
U mom poslu ljudi na zapadu naplacuju i po 500e/h.
Mene srecom za hardver niko nije pitao, a za softver sam im odgovarao "ne govorim ja jezik obicnog korisnika. da vam ja sredim, posle se vi ne biste snasli" (nisam ih slagao nimalo)
Imam "slicnih" zahteva od kupaca (pravim softver koji iskljucivo koriste programerske firme) koji traze maltene da im prevedem sa softverskog na korisnicki nivo (kako file system vidi ono sto korisnik uradi, pa obratno

) - u prevodu da im ja uradim ceo projekat.
Kazem, to nije moj deo. Moze, ali to kosta 10x vishe nego sam softver. Samo me jedan jos ponekad pita, jer i on meni cini dosta usluga, inace.. tisina
Nego.. pre nekog vremena, u F. Morisu je nesto sporo radila neka baza.. pozovu oni konsultanta.. on procacka 5 minuta, 3 dana kao radi predlog, naplati oko 2500e, i sta mu je bio zakljucak? Kupite opremu od oko 200.000e! Programeri koji su radili tamo su se krstili... da je samo pogledao upit koji je spor, trebalo mu je 10s da vidi zasto je spor, izmeni ga i to je to.. ali jok. Obrtanje sredstava b'ate

Taj zna da ceni svoj rad
OT: A to zatvaranje svega u 23h je UZAS. Osecam se kao da sam u sablasnoj zoni. Ako si nov tamo, posizis prvih dana od dosade