Šta je novo?

D3 - Digitalna tv (SBB)

Da li neko moze da mi kaze koji se dodatni risiver dobija ako uzmem paket D3 kuca? (Vec imam D3 2.0)

Da li je obavezno placanje UTP kabla po duznom metru (posto vec posedujem isti koji mi odgovara)

Takodje, da li se i kada na ovom D3 2.0 risiveru ocekuje opcija citanja klasicnih AVI fajlova, znaci ne snimljenog materijala nego standardnog HD materijala (H264 i slicno)?

Zvao sam Call centar, ali teta sa druge strane nije znala ove odgovore, pa mi znaci iskustvo iz prve ruke.

Dva D3 2.0 risivera ne mogu da se povežu.Bar za sad.Dobićeš neki stariji model.Ako imaš plaćene HD kanale traži HD risver.Ako imaš UTP kabel ne plaćaš ništa.Ne verujem da će ikad biti moguća reprodukcija bilo kojih fajlova osim onih koje je risiver sam snimio.

Evo primetio sam sledece, slika u zadnje vreme blagi uzas...
Npr. SKlub
Meni-podesavanja-teh.podesavanja-signal
Kvalitet signala 18%
Jacina signala -14 dB

Kod vas?

kod mene 46%

meni je to uvek 46% ili 53%,a jacina signala uvek 0.
a slikom sam zadovoljan

Jačina signala tj. power level je idealno kada je 0, mada radi sasvim ok i kada je u rasponu od -10 do +10. Preko tih vrednosti se uglavnom već primećuju nedostaci u slici. Kvalitet signala opada sa udaljvanjem jačine signala od 0.
Kod mene trenutno jačina signala -2dB, kvalitet osciluje od 56-62%. Pre par dana mi je jačina bila 0db a kvalitet 66%

@cacanin

Proveri da nije problem negde u instalaciji, loš konektor/kontakt ili spliter. Ako si u zgradi možda je neko od komšija "pozajmio" kablovski signal i na taj način poremetio jačinu signala svima. Mada ako je drastičan pad kvaliteta signala pre će biti da je negde oštećena instalacija.

Još jedna bitna stvar vezana za kvalitet signala je i SN ratio, kod mene je 38 a mislim da bi minimalna vrednost trebala da bude preko 33.

Poslednja izmena:
U zgrado sam ali ne verujem da je neko pozajmio ...

Evo na Pinku

2. Sport klub
3. Slika na rts1

Kako je povezano... Slike...

Prilozi

• uploadfromtaptalk1365959979162.jpg
    uploadfromtaptalk1365959979162.jpg
    50.4 KB · Pregleda: 357
  • uploadfromtaptalk1365960044824.jpg
    uploadfromtaptalk1365960044824.jpg
    50.4 KB · Pregleda: 277
  • uploadfromtaptalk1365960134979.jpg
    uploadfromtaptalk1365960134979.jpg
    48.1 KB · Pregleda: 261
  • uploadfromtaptalk1365960179860.jpg
    uploadfromtaptalk1365960179860.jpg
    47.6 KB · Pregleda: 249
  • uploadfromtaptalk1365960206033.jpg
    uploadfromtaptalk1365960206033.jpg
    53.7 KB · Pregleda: 247
SN ratio ti je mali, što je indikator da imaš previše šuma u signalu. Nisam siguran ali možemo pretpostaviti da SN ratio na D3 risiveru mora imati istu minimalnu vrednost kao na modemu za internet, a to je, po dokumentu samog SBB-a, preko 34. Takođe i power level je prilično daleko od idealnog. Kakva ti je situacija na modemu? Pogledaj stranicu 192.168.100.1 pa na polje signal.

Probaj takođe, ako možeš, kakav je signal kada risiver priključiš direktno na dolazni kabl, bez tog 1/3 splitera. Ako nije problem u tvojoj instalaciji moraš pozvati SBB da pošalju nekoga da ti umeri signal.

Poslednja izmena:
Sta podrazumevas kada kazes power level?
Cim dodjem u stan javljam sve.

Power level ili jačina signala, idealno je 0 ali trebalo bi da je prihvatljivo i +/-10~12. Kod tebe je pored njega loš i S/N ratio tj. odnos jačine signala i šuma, što je taj broj niži to je šum jači, i mislim da bi minimalna vrednost trebala da bude kao i za internet konekciju, tj. 34 i više.

Prilozi

• IMG_0054.JPG
    IMG_0054.JPG
    94.6 KB · Pregleda: 274
Poslednja izmena:
Iako sam imao ranije opisanih problema sa resiverom, kvalitet signala kod mene nikada nije bila dovodjena u pitanje :)

sbbsignal.jpg

Uglavnom je iznad 70%. Jedino sto mi je jacina signala malo velika u odnosu na vas, koji ne ide iznad 0. Meni je 14db.
Da li je to OK?

Poslednja izmena:
Kod tebe je kvalitet signala odličan što je u direktnoj vezi sa odličnim odnosom signal/šum (S/N ratio = 40). Sa druge strane jačina signala od +14dB nije tako dobra, kao što rekoh idealno je 0dB i kod tebe je signal prejak. To se na svu sreću lako koriguje, na pojačivaču su ti malo više "odvrnuli" i trebalo bi da ti umere signal.

U pravu si. I na modemu mi je dosta vislje od 34

sbbsignal2.jpg sbbsignalmodem.jpg

Vidim da i Cisco ocitava iste vrednosti modema. preko 42

Od pre par dana produzio ugovor i dobio novi D3 2.0 risiver, ali nisam zadovoljan sa slikom. Pojavljuje se, kako oni kazu pikselizacija. Na vecini kanala, kada su brze scene, pojavljuju se one male kockice duz linija u pokretu i linije budu malo mutne. Danas je bio momak da proveri signal i kaze da je sve ok. Da on tu nista vese ne moze. Sa starim risiverom mi je bila mnogo bolja slika, cistija, nije bilo te pikselizacije...Kvalitet signala od 59 do 68%, Jacina signala od -3 do -9dB. To su meni parametri,ako imaju neke preterane veze. Probao sam da promenim i rezoluciju, 576,720, 1080p..male, neznatne razlike u slici. Zanima me da li je i kod vas tako, i da li je nekome bila bolja slika sa starim risiverom? I ima li noko neku ideju kako ovo da resim, ili opet da ih zovem i da se zalim? Pozzz

Kod mene je vidljiva razlika u kvalitetu u korist 2.0 risivera. Nema mesec dana kako sam ga uzeo. Ranije sam imao onaj osnovni d3, mislim da je isto bio cisko.

Kakva su ti podesavanja...kvalitet, jacina, na koliko ti podesena rezolucija...jeli ima bitnije ralike u odnosu na moje koje sam vec naveo?

NIakkve razlikau kvaliteu sllike nisma primetio, ali je zato sporiji 5 puta, EPG više neradi nego što radi itd

Kakva su ti podesavanja...kvalitet, jacina, na koliko ti podesena rezolucija...jeli ima bitnije ralike u odnosu na moje koje sam vec naveo?

Parametri su u propisanim granicama svi, ne znam sad da ti kažem napamet. Rezoluciju sam promenio samo sa 1080i na 720p.

Stariji Echolite i onaj mali sd Cisco daju prividno bolju sliku jer je veza sa TV-om analogna gde imamo prilično izražen efekat umekšavanja slike pa se tada ne primećuje pikselizacija. Kod HD risivera i HDMI veze sve "blagodeti" malog bandwidth-a koji SBB odvaja za sd i hd kanale dolaze do izražaja. Kod mojih roditelja je novi D3 v2 risiver na klasičnom 29" CRT-u i slika na svim kanalima deluje dobro da bolje ne može biti, dok kod mene na 42" lcd primećujem pikselizaciju, pogotovo u brzim scenama.

Poslednja izmena:
To zavisi samo od kvaliteta signala. Na 50" tv nema problema sa slikom preko hdmi i preko 1.0 i 2.0 verzije risivera ali opadne li signal eto kockica na izvolte.

Ja sa 60-65% ponekad primetim pikselizaciju, ali siguran sam da u tom trenutku signal privremeno izgubi na kvalitetu ili se to desi zbog nekog kratkotrajnog zagušenja u mreži.

Ovo je sramota kod mene u Cacku. Zovem jedan dan kazu umeravaju signal, posle dva dana kazu Srbija gas presekao neki kabal... Danas odem u SBB i momak mi kaze "kod tebe stalno problemi, mora da je negde kabal ostecen, kad bi ti razvukli nov kabal po stanu sa bandere to bi bilo ok" tu me naravno iznervira do bola !!!
Ja mu kazem covece i internet cas ima cas nema, kablovska ocajna, digitalna cas nema cas ima i to kad ima secka, zakoci... Kako je pre par dana bilo ok, kako nisam imao - decibele i kako ssm imao signal oko 50% mesecima, godinu i vise...

U ponedeljak idem kod sefa !!!

Evo i slike.

Prva slika PINK druga TV PRVA treca BABY TV.

Ovo su vrednosti SAD preko dana daleko losije.

Imate li neke savete.???

Prilozi

• uploadfromtaptalk1367004322552.jpg
    uploadfromtaptalk1367004322552.jpg
    43.8 KB · Pregleda: 352
  • uploadfromtaptalk1367004408366.jpg
    uploadfromtaptalk1367004408366.jpg
    44.4 KB · Pregleda: 316
  • uploadfromtaptalk1367004457451.jpg
    uploadfromtaptalk1367004457451.jpg
    43 KB · Pregleda: 354
Kod tebe je problem loša instalacija, pitanje je samo da li je problem u tvojoj kući/stanu ili je problem u nekom pojačivaču ili na banderama. A to se bar lako proverava, mislim lako je ovima iz SBB-a jer imaju prenosnu opremu za to. Izmeri se nivo signala na izlazu iz pojačivača a posle toga nivo signala u tvojim prostorijama. Ako je tu razlika drastična problem je u tom delu, i uglavnom je tako. Ponekad se desi da neko od komšija zaista "pozajmi" signal pa poremeti parametre signala koji su inicijalno podešeni. Kakva je situacija kod komšija?

Nije do mene jer su par puta dolazili i merili ... Ormar u zgradi, moj ormar u stanu, uticnica skoro identicno, bez gubitaka. U zgradi su vecinom stariji ljudi i oni sa malim crt tv-om ili ostali koji imaju drugu kablvosku.

Da ponovim vise od godinu dana radi savrseno sa 3-4 njihove intervencije da poprave a sad odjednom kao meni osteceni kablovi. Sramota za SBB.

e jedno pitanje ako npr danas pozovem i narucim hbo paket,kada ce mi ga ukljuciti danas ili sutradan ako uzmemo u obzir da je npr radni dan da nije praznik?

Uključuju ga uvek od prvog u mesecu ali je potrebno da se javiš najkasnije par dana pre isteka meseca da ga aktiviraš za sledeći. Isto tako i kada odjavljuješ neki paket. Ako sada za vreme praznika ima nekoga ko može da vrši aktivaciju paketa možeš insistirati i da ti uključe odmah, ali će ti napomenuti da ćeš platiti cenu za ceo mesec.

znaci mora i da se odjavljuje?
da li mogu da kazem kada zakazujem da traje 30 dana i da ga posle automatski iskljuce?

Ne, do 25 u mesecu se prijavljuješ ili odjavljuješ za sledeći mesec. Ne znam zašto ne omoguće da se preko SBB portala to menja, sa obzirom da se tu vidi šta sve ima aktivno od internet i d3 paketa. Ovo telefonski je totalno prevaziđeno, pogotovo što često dolazi do grešaka, bar sam ja imao takva iskustva.

Nazad
Vrh Dno