Ja sam ovaj dialog shvatio kao razmenu misljenja a ti stalno podistavas tudje misljenje i jos se ljutis. Moje misljenje i ne moras da uzmes zdravo za gotovo,vidis ja sam tvoje teoretsko znanje cak i pohvalio , ali sumnjati u strucnost jednog renomiranog casopisa PC Welt,nazvati Ciscov Linksys (najveci proizvodjac mrezne opreme na svetu)oloskim ogrankom to vec ne ide.
Sad me opet ispravljas,kazes 655 je daleko od 140e pa u pravu si ,evo tebi 83e pa idi tamo pa mi ga donesi za te novce. I da je razlika izmedju 655 i WRT160N-a od 20-30e bedna,vidis meni ta cenovna razlika mnogo znaci.
I pisac je hteo da kaze da „kavez“ znaci zastitu od spoljasnjeg napada, pa ti si spomenuo DMZ a ne ja.I kom prosecnom Srpskom korisniku treba DMZ kad jedva skupi neki dinar da kupi neki prosecni ruter a ne jos i dodatnu opremu.Ja kad budem imao banku napravi cu DMZ. I nikako da mi odgovoris na pitanje koji ruter ti koristis,ali onaj kod tvoje kuce.
http://testbericht.guenstiger.de/testbericht/Der-ideale-WLAN-Router-10-WLAN-Router-mit-11n-Standard-129203.html
ako ti treba prevod javi.
Cisco Systems retains the No. 1 spot as the world's largest maker of communications equipment in the second quarter, according to a study by market research firm Synergy Research Group - movements
Ne vredi bezobrazan si i dalje si nastavio da napadas, ne umes normalno da razgovaras i tu smo zavrsili na zalost sa raspravom daljom.
Cisto informativno nikakav znak jednakosti ja ne stavljam izmedju Cisco-a i Linksys-a, jednostavno Linksys je otpadni ogranak i to je to. To sto je Cisco kupio Linksys ne znaci da je ista Ciscovo u izvornom obliku i dodirnulo Linksys.
Rasprava je zavrsena sa moje strane.
A to ko je imao napadacki stav i ko je prvi napadao pokazali su ucesnici u polemici, niko nije naivan da bi dopustio sarkazam i cinizam, neopazano.
Mogao si da kazes Ne slazem se sa tvojim stavom, moje misljenje je takvo i takvo i takvo, medjutim ti si u startu pribegao
cinizam fil. učenje cinika; fig. zanemari-vanje
spoljašnje pristojnosti, bezobrazluk,
bezočnost, bestidnost, zajedljivost,
zagriženost; odricanje i preziranje svih
kulturnih vrednosti.
sarkastičan (grč. sarkazo grizem usne od
ljutine, rugam se stisnutih usana) koji grize,
koji ujeda, tj. zajedljiv, pakosno šaljiv.
sarkazam (grč. sarkasmos) ret. vrsta krajnje zajedljive i
pakosne ironije, npr. Tvoj je sinak junak bio, /Ako j' umo kamen gristi,/ Mora da se ugojio
(Zmaj, „Tri hajduka").
sokratovska ironija upoznavanje nečijih ideja i
intelektualne vrednosti na taj način što se
pred njim napraviš kao da ništa ne znaš.
ironičan (grč. eironikos) podrugljiv, podsmešljiv,
zajedljiv.
Razmisli o citiranim stvarima,
obrazlozio bih ti situaciju ovakvom zakljuckom:
Hal9000 se obraca Dave Bowman-u, Dave uzvraca logickim odgovorom sa pod-pitanjem ,
ono primitivno sto neko pokrene iziskuje posledice, Hal 9000 ubija clana posade Dave krece u pronalazenje nacina kako da obustavi Hal-a.
Sto dovodi Hala u pocetni opasni intelekt koji je na nivou pocetnog oblika majmunske evolucije.
Zato sto majmunoliki sapiens na svojim pocecima, ispituje svoga majmunolikog suseda kakve je volje i kakve su mu reakcije , tako sto ga sporim pokretom lake grancice cvakne, izuzetno benignim dodirom,
susedni majmunoliki pripadnik zestoko skace, udara i proganja izazivaca sukoba, koji intelektualno nije znao kako da obogati kontakt te je potegao za primitivnim oblicima cinizma, sarkazma.
Naravno i onaj drugi majmunoliki sused nije intelektualno i logicki nastupio vec je dopustio da njegovi primalni geni dozvole da odgovori na taj cinicno sarkasticni napad.
Medjutim sta je bitna stvar u evolutivnom lancu uvek je krivac izazivac reakcije a ne delovi lanca koji su posledica reaktivnog odgovora u lancu.
Tako moj predlog i savet je da se vratimo logickom komuniciranju u duhu It-a.
I da zaustavimo dalje nesporazume.
U buduce na ostalim temama, drzimo se logickih rasprava, sada smo ubili jednu mozda zanimljivu temu.