Šta je novo?

Cyberpunk 2077

Šta li su sad zakuvali :D
Čim je ovakva najava moglo bi biti neko iznenađenje. Da je nešto obično u pitanju valjda bi rekli evo vam update i to je to...

NIje next gen+, niti je upgrade za PS5 pro, to su rekli. Tako da me bas interesuje sta bi to mogli da ubace zanimljivo?! Mozda 3rd person kamere dok main karakter plese, sedi na stolici ili u metrou - to bi bilo cool, bas mi nedostaje tih momenata kao u Bloodlines kad udjes u onaj klub pa kad krenes da pleses i svi krecu da se okupljaju oko tebe. :D
Mozda ce ubaciti konacno motocikliste kroz grad, kao sto to vec postoji u nekim modovima...

Svaki put isto: oblačno i mokar asfalt, kamera ide polako kao "iz ruke" da djeluje realističnije... I onda 5090 renderuje native maksimum 27fps na 4K pa moraju da izmišljaju 3/4 frejmova i upscaleuju.

..stanes u baru i naravno nema interakcije. Led 🤣

pa naravno... xD

1737635103652.png

Ovaj transformer model pravo dobar.
Ranije sam igrao sa DLSS3 Quality i FSR3 Frame gen modom što je bilo okej ali je bilo puno ghostinga a ni slika nije bila baš najčistija. Imao sam oko od 60-90 fps sve max osim motion blur i aberacija.

Sada igram sa DLSS4 Performance bez frame gen i imam oko 45 fps i to je realno fluidnije nego li onih 60-90 a pogotovo od FrameGen 250-350 fps koje dobijam preko LosslessScaling :D

Slika čista, jasna, oštra, progledao načisto. Kada uključim bilo koji od dva frame gen koje imam na raspolaganju slika se zamulja, zavisno od stepena frame generacije.
DLSS4 Quality izgleda savršeno samo FPS nije sjajan sa 3080, ali da imam 5080 tako bi igrao bez ovih frejm generacija.

Jedino gde je transformer model lošiji od starog jeste peglanje transparentnih tekstura, ograde itd. Tu se primeti aliasing u odnosu na DLSS3, ali verovatno zato što je puno jasnija slika nego ranije.

Sa druge strane, FSR3 implementacija u CP2077 je toliko grozna da nemam reči. Barem duplo lošije izgleda slika od X20 Frame gen iz Lossless scalinga što je stvarno poduhvat.

Edit: Napominjem da je testirano sa Lossless Scaling 3.0 za razliku od skorašnjeg DF videa gde je Alex testirao LS 2.1 koji ima artefakta i dodatnog input laga što je sređeno u LS 3.0

Poslednja izmena:
Jel su oni nerfali netrunnera i tracing sistem, ubedjem sam da je ranije bilo ubijem lika sa kombo sonic shock + short circ i ne trigeruje tracing, dok sad bilo koju kobinaciju odradim pali trace?

Istekao edit. Veceras odigrao malo duze posle najnovijeg pecha i nekako meni deluje da imam veci input lag sa istim frejmovima kao i ranije, nije mi fluidno ko sto je bilo pre pecha. Iako na papiru su brojke dobre ( da zanemarimo ovaj nebulozni input lag koji pokazuje riva, dok nvidia app pokazuje izmedju 15-20ms na 100-120fps zavisi) Bas me interesuju vasa iskustva jel vam isto ili bolje, losije? Vidim da kolega iznad se ne zali. Svakako mi izgleda lepse sa ovim novim transformer modelom jedino lag.

Prilozi

• Cyberpunk 2077 Screenshot 2025.02.02 - 02.11.45.42.png
    Cyberpunk 2077 Screenshot 2025.02.02 - 02.11.45.42.png
    3.6 MB · Pregleda: 54
  • Cyberpunk 2077 Screenshot 2025.02.02 - 02.36.25.32.png
    Cyberpunk 2077 Screenshot 2025.02.02 - 02.36.25.32.png
    2.8 MB · Pregleda: 67
@pilauda meni ok radi sa 571_xx driver-ima, sa prethodnim 566_xx sam imao cudan osecaj, povremeni lag i drugacije riva prikazuje frametime sa ovim novim
trebalo bi veci fps da imas na "balanced" ?!

balanced
Screenshot 2025-02-02 030551.png

quality
dfg.jpg

Poslednja izmena:
Jel su oni nerfali netrunnera i tracing sistem, ubedjem sam da je ranije bilo ubijem lika sa kombo sonic shock + short circ i ne trigeruje tracing, dok sad bilo koju kobinaciju odradim pali trace?
Ima sigurno preko god dana od kada sam poslednji put igrao ali u sećanju mi je da je veći tier imao manje šanse za trace i da je možda bilo još nešto da iskoristiš u kombu što anulira trace.

dkf3cggycbie1.jpeg

Naleteh na ovu sliku. Uhvaćeno u igri u photo modu.

kad udjem u igru, izbaci mi sta je sve novo sa 2.22 zakrpom, ali mi u meniju i dalje prikazuje da je verzija 2.21. imam ultimate edition preko GOG-a, i kad u GOG launcheru kliknem na check update, ne prikazuje da ima apdejtova za skinuti.
Jel jos nekom tako?

Nazad
Vrh Dno