Šta je novo?

Cyberpunk 2077

ra81we.png

promeni se i main menu i loading screen

Odlicno hvala! Bio me strah da ne pokrenem misiju neznajuci da je to to. Dobro je da su ovako oznacili.

To je vjerovatno pred kraj Act 3?

Sent from my IN2013 using Tapatalk

I sta kad pocne act 3 ne moze se igrati nista drugo dok se ne zavrsi on? A jel posle act 3 moze da se igra open world i misije koje su preostale?

I sta kad pocne act 3 ne moze se igrati nista drugo dok se ne zavrsi on? A jel posle act 3 moze da se igra open world i misije koje su preostale?

Kada zavrsis Igra te vrati na save pre pocetka te misije .

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Meni je ostalo par side jobova, i idem u Act 3, to je to tačno osećam kako se svet "skuplja", nema više šta da se radi...

Preskočio sam one tuče i trke, i možda dva-tri thief job-a...

Ne račnam one assault in progress i slične enkauntere kojih ima bezbroj... I pomoću njih se možda i može grindovati do 50 levela, ali to bi bilo mučenje stvarno...

U prvoj polovini igre pare su bitne, ali u nekom momentu, kada kupiš sav cyberware, trebaju ti samo za upgrade itema i to ako kupuješ komponente, i za kupovinu modova za odeću...

EDIT:
Ako nekom bude trebao hint za cyberpsicho misiju, tu sam... Poslednju sam morao pogledati na YT jer je skroz nelogična, ne pojavljuje se nikad na mapi, a da bi je trigerovao moraš biti na tom random mestu u tačno određeno vreme... Nemam pojma kako je iko provalio da je to baš tu...

Hej, prešao sam sa i7 6700k na R9 5900x i na 3060Ti sam dobio sigurno nekih 10-20% fps, zavisno od dijela igre. Vožnja po gradu zahtjeva procesor sa što više jezgara i tu nemam više sjeckanja kod naglog skretanja i sločno. Iako nisam imao velikih problema sa fps (55-75), bilo je tih blagih trzanja, dovoljno da zasmeta.

Ono što mi se i dalje ne sviđa, a gdje vidim da je tim štedio na resursima je kratka vidljivost kod nekih objekata, pa dok se vozite sporo se iscrtavaju, i nekada imate osjećaj da se neki viseći most samo pojavi i sl. Također mi se ne sviđa treptanje sijenki i također njihovo sporo iscrtavanje.

Elem, u igri sam 65 sati i završio sam questove sa Panam, te sve side questove do tog dijela.

PS hvala ti za info te zadnje cyber psycho, jer sam sve pretražio i nisam našao.

Poslednja izmena:
^ vlado85 probaj da povećaš onaj view distance sa 80 (koliko je default) na 100. Ja sam tako uradio i nemam problem sa iznenadnim učitavanjem objekata...
Ti ipak imaš znatno jaču grafičku i procesor od mene, ako meni sve radi kako treba i bez problema na 1080p, sve ultra, bez RT, mora i tebi.
Jedino nisi napisao koja su ti podešavanja, verovatno igraš sve 4k, ultra, sa RT.

Nisam skontao da li trebaš info za poslednju cyberpsycho misiju ili ne. Ako trebaš napisaću u spojler tagu...

Inače onaj moj plan od juče da odradim još par side questova koji su mi ostali, pretvorilo se u tri sata igranja jer se ti questovi još dodatno granjaju i baš su zanimljivi...
Npr. ponovo okupljaš Samurai bend da poslednjim koncertom odaju tribute Silverhandu (jedva čekam) da vidim na šta će to da liči...

Ako se baš zajogunim (a mislim da hoću) odradiću još desetak onih dodatnih jobova i assault misija čisto da namaknem još 200k za burn i poison, shock immune cloth modove...

^ vlado85 probaj da povećaš onaj view distance sa 80 (koliko je default) na 100. Ja sam tako uradio i nemam problem sa iznenadnim učitavanjem objekata...
Ti ipak imaš znatno jaču grafičku i procesor od mene, ako meni sve radi kako treba i bez problema na 1080p, sve ultra, bez RT, mora i tebi.
Jedino nisi napisao koja su ti podešavanja, verovatno igraš sve 4k, ultra, sa RT.

Nisam skontao da li trebaš info za poslednju cyberpsycho misiju ili ne. Ako trebaš napisaću u spojler tagu...

Nisam uopšte skontao opciju za view distance. Ne znam ni koja mi je postavljena trenutno. Provjeriću.

Ja igram na 4K sa Ultra podešavanjima, bez RT sa Performance DLSS i smanjio sam Fog i Cloud na medium. U gradu pri vožnji gdje ima puno NPC mi je frejm padao na 55, sada pada isto, kada pada kiša i kada je cesta mokra, ali dosta manje, ali nemam više tih trzanja pri skretanju i sl.

Treba mi info za zadnji quest, ili mi pošalji taj YT video da pogledam. Igrao sam 65 sati, a bar 10 sam potrošio na lupanje glavom kako riješiti neke questove, između ostalog i Džekija koji nestaje.

To je field of view, koliko siroko vidis, a ne view distance, view distance ne postoji nazalost.
Za neke stvari je bas mali VD, pa ima ogroman pop in efekat, najvise sam primetio koliko mali VD imaju svetla od ulicnih lampi u pustinji, bukvalno se "pale" na 20m od tebe...

Vlado, ako hoces da ti igra radi na quality sa padovima na 50 u najzahtevnijim scenama iki na balanced uvek iznad 60, a bez vizuelnih gubitaka, stavi moja podesavanja.

Film grain i chromatic abberation treba iskljuciti radi boljeg izgleda, a depth of field, lens flare i motion blur po zelji, nekome se svidjaju, nekome ne.

bc8e499a5ac8d30aa6d402a0b8188c9d.jpg

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Meni sa RT i na ultra oko 40tak fps,kada isključim RT skoči na 100. Možda da smanjim RT light reflections sa ultra na med?

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

Pa probaj, ali mislim da ces morati skroz da iskljucis jednu opciju. Shadows svakako iskljuci, bespoentna je opcija u velikoj vecini i tesko primetna, utice samo na senke od sunca, a moraces da biras da li ces reflections ili lightning.
U sustini, iznad 60fps mozes sa rt dobiti samo na 1080p sa quality dlss(render na 720p).
Vecina opcija koje smanjujes u igri ne uticu ma fps kada je rt ukljucen, jer ih rt preuzme.

Poslednja izmena:
Za @vladu problematični psycho killer quest...

https://youtu.be/KqwQDMP3Vt0
To je Bloody ritual psycho killer quest... Problem je u tome što taj quest nigde nije obeležen na mapi ni kao side quest niti bilo kako drugačije, već moraš biti na tom mestu nešto posle 20č (8PM), da bi se quest uopšte trigerovao...Takođe je neophodno da potom uradiš sve po određenom redosledu, deskriptuješ shard koji tu nađeš i vaskrsneš nekro cyberpsycho-a... Sama borba kao borba, nije toliko problematična...

Svi ostali psycho killer questovi su vidljivi na mapi, doduše nisu tako označeni, već se vode kao side jobs (najčešće)...

@Heroj, ako to nije daljina pogleda, šta mu onda dođe širina pogleda? Ja sam to stavio na 100 od starta...

CPS, "Console Port Syndrome" :D

...which makes game more demanding for your little console to render.
hahaha, vrh

Ahh...simpler times :D

Jadni mi sa slabijim konfama kada sl godine izadje next gen upgrade.
Zanima me jedna stvar ako neko zna da mi odgovori. Do kada se u prodavnicama pojavljuju nove stvari? Ja sam trenutno street cred 50 a kao nagradu za lvl 50 street creda tamo pise da se kod riper docova po gradu pojavljuju nove stvari medjutim ja to nisam primetio.
Sto se storija tice tu sam pred sam kraj dosao, sledeca misija je okidac za gasenje open worlda te neverujem da ona moze da bude uslov za obnavljanje asortimana po radnjama.

Mozda je nekome promaklo, kod riperdoca imate "trade" tab u kojem mozete naci modove za razne cybernetike.

Poslednja izmena:
To je field of view, koliko siroko vidis, a ne view distance, view distance ne postoji nazalost.
Za neke stvari je bas mali VD, pa ima ogroman pop in efekat, najvise sam primetio koliko mali VD imaju svetla od ulicnih lampi u pustinji, bukvalno se "pale" na 20m od tebe...

Vlado, ako hoces da ti igra radi na quality sa padovima na 50 u najzahtevnijim scenama iki na balanced uvek iznad 60, a bez vizuelnih gubitaka, stavi moja podesavanja.

Film grain i chromatic abberation treba iskljuciti radi boljeg izgleda, a depth of field, lens flare i motion blur po zelji, nekome se svidjaju, nekome ne.

Sad videh ova podešavanja...

Ponekad se zapitam dal iko išta pravi ili svi skidaju od Epica-a s obzirom da su opcije u ponudi gotovo identične onima koje koristi UE4 engine. :trust:

Što se igre tiče, ja još uvek nemam nameru da joj dam šansu. Witchera sam zaigrao posle pola godine (ako ne i više), a tako će biti i sa ovom igrom najverovatnije. Nekakao mi se čini nakon svega počitanog da im treba dati vremena da oni to lepo ispeglaju i zategnu sve propisno. Mislim ceo taj hype oko ovog naslova mi je totalno bezveze! A i nije trka, ima uvek šta da se odigra drugo... ,)

Jadni mi sa slabijim konfama kada sl godine izadje next gen upgrade.
Zanima me jedna stvar ako neko zna da mi odgovori. Do kada se u prodavnicama pojavljuju nove stvari? Ja sam trenutno street cred 50 a kao nagradu za lvl 50 street creda tamo pise da se kod riper docova po gradu pojavljuju nove stvari medjutim ja to nisam primetio.
Sto se storija tice tu sam pred sam kraj dosao, sledeca misija je okidac za gasenje open worlda te neverujem da ona moze da bude uslov za obnavljanje asortimana po radnjama.

Mozda je nekome promaklo, kod riperdoca imate "trade" tab u kojem mozete naci modove za razne cybernetike.

Ni ja nisam primetio...

Ja sam isto spučio sve side questove (osim onih trka i tuča)...

Bukvalno sam pred misiju za gašenje open worlda, ali to ću sutra...

Iako ima brdo mana i neispeglanosti, igra je predobra...

EDIT:
Ovo su statsi pred poslednje okršaje...
https://ibb.co/TYbqqgn
Uz napomenu da katana u proseku isporučuje oko 40k dmg jer je maltene svaki udarac crit, rekord za sada 129k (i to ne umem da ga lepo iskontriram, a to je onda još 300% dmg :-devil-:)...

Poslednja izmena od urednika:
Jel provalio neko kakva je fora sa armorom? Imam armor 3500, level 35 ali i dalje ginem lagano (3,4 metka). Misija je bila u moderate zoni.

Meni se to bas svidja. Tjera te da ganjas zaklon. Mozda ima neki build za "krkljanac", nisam razmisljao o tome.

Eksperimentisao sam svašta i na kraju uvijek vratim podešavanja na Ultra sa izuzetkom smanjenja fog and cloud resolution na medium, jer igra radi 95% iznad 60 fps, samo ti neki dijelovi kad pada kiša i kada je svuda Screen Space Reflection, a ima puno NPC i automobila...

RayTracing na 1440p radi super na medium za reflections, i tad se može isključiti Ambient Occlusion i Screen Space Reflection. Međutim nerviraju me ti dropovi u vožnji, jer padaju na 50 fps i sl. pa mi se ne igra sa RT. Također kad uključim DLSS Ultra Pefrormance onda je sve niske rezolucije. Na kraju se vratim na 4K i progledam. Sve izgleda mnogo bolje nego na 1440p sa RT. Probavao sam i neke među rezolucije, ali imam osjećaj da stavim i na 720p da su dropovi slični, jer igra nije optimizovana i prevelika je razlika između min i max frejm rejta.

Evo mod za bolje upravljanje vozilima:

https://www.nexusmods.com/cyberpunk2077/mods/210?tab=description

Poslednja izmena:
Meni se to bas svidja. Tjera te da ganjas zaklon. Mozda ima neki build za "krkljanac", nisam razmisljao o tome.

Nije armor jedini bitan, tj. bitan je da možeš da primiš direktan pogodak ili dva, nije predviđeno da se napucavaš sa njima, svakako ne van zaklona, terminator i Bata Životinja stajl...

Pošto igram melee build za taj build je najbitnije da što pre smanjiš rastojanje između sebe i protivnika da bi ga iskasapio, a tome pomaže brzina kretanja, evade, naravno regeneracija health-a i stamine i tokom borbe i po 25% (čini mi se) nakon svakog ubijenog neprijatelja, i dodatno na onaj vampire perk gde se procenat od bleed dmg koji nanosiš protivniku konvertuje u tvoj healt.

Pogodak u glavu i raketa iz blizine je ende (osim ako imaš second hart cyberwear koji je pomalo OP, ali ga imam zlu netrebalo), i to je kako kažeš dobro napravljeno, jer i treba da bude tako... Naravno imuniti na bleed, burn, snock i poison, dodatno pomažu...

P.S. ono što ja lično mislim da sam kod budženja armora i healtha mogao uraditi bolje su dve stvari: 1. da kupim prokletu Samurai T-shirt sa 4 mod slota (jer boljeg itema u igri nema, a nažalost prodavac koji ga prodaje nestane zauvek odmah posle obavljenog questa, što ja nisam znao, jer sam stvarno igrao po osećaju, a ne da odigram što bolje) 2. da perkove za 30% healtha iskoristim npr. sada, jer nije isto povećanje 30% od 600 i 30% od 120 healta (koliko imaš na ranim levelima)...

Pa bas tako, meni je bitno da izdrim kuršum iz snajpa ako me saceka i iznenadi, nakon toga odmah u zaklon. Tako da mi je to ok, ipak ovo nije klasican FPS.
Majicu sam kupio, mada mi ne znaci toliko, jer sve sto imam je legendary i sve ima dosta slotova za modove. Takodje nekad kad napunim sva 3 ili 4 slota, otvori mi se jos 1. Nemam pojma zasto i kako, nisam se bavio time nesto mnogo. Bukvalno nemam toliko "krstenih" modova, koliko imam mjesta, a modove ne duplira. Tipa imam 5-6 legendary modova +15% crit, itd..., a samo 1 mogu staviti.
Ja igram na range, obicno oruzje + tech i smart. Ima onaj neki legendary/icnonic pistolj tech, 1 metak puni samo, ali kida, i precision rifle tech isto legendary/iconic. PRolaze kroz zidove, kutije, nema zaklona :) Posto imam 20 tehn, onda imam sve perkove otkljucane i samo to furam. Doduse nekad ih mlatim i sa onim hackovima, jer mi je visok intel, ali to mi je smor i nefer. Jer u sustini, samo mi treba vise vremena da ih pobijem, a ni ne skontaju me gdje sam i odakle sibam. Pa mi bezveze to. Kao i smart weapons. Koristio sam legendary/iconic neki, prelagano je tako. Nadjem neki legendary pistolj, smajli, snupi, il kako se vec zove. Prosao pored neke ulicice i izbaci upitnik tu. Pita me hocel da gadja u noge ili glavu. I kad odaberes, to je to :) Svaki metak ide u vugla.

Poslednja izmena:
Wait lik koji me propitivao da li sam pravi fan i koji prodaje iteme nestane???

Igra je ogromna da bi se sve pokupilo i pokupovalo, prosto je nemoguce sve pohvatati.

Wait lik koji me propitivao da li sam pravi fan i koji prodaje iteme nestane???

Yep... Vezano za to, ali da ne spojlam...
To je baš glupo odrađeno, jer nema baš svako u početnim satima igre da pljune 13k za majicu, koja ne prvi pogled deluje meh, ali za koju tek posle shvatiš da je sa 90 kusur osnovnog armora i 4 mod slota ustvari super item (posebno kad skontaš šta je armadillo mod i kako možeš da ga kraftuješ u rear/epic varijanti, pa ta maja može lako sama da bude blizu 1000 armora)... Ja odlazio više puta na pjac i nema ga... Posle pročitao da nestane...

@whiplasher Skippy se zove pištolj, i pita te da li želiš da podesiš da automatski gađa u glavu ili genitalije protivnika :d

Poslednja izmena od urednika:
E taj :) Ta smart oruzja su mi previse buff. Zastekas se iza necega i samo sibas.

Realno taj pištolj je čista zezancija sa onim svojim opaskama, nije on tu za neko "ozbiljno" igranje...

Baš kao i ona vending-kola mašina koja te muva ako si žensko, raskida sa ribom, moli te da pomeriš kontejner za smeće koji mu zaklanja pogleda na ulicu i ribe koje šetaju, i slični tripovi...

Nazad
Vrh Dno