Šta je novo?

Cyberpunk 2077

I mene fascinira logika "nisam igrao, ali znam bolje od onih koji jesu".
Bagova ima, meni ne smetaju jer sam ih i ocekivao. Sve dok nisu game breaking, za mene nisu problem.

I to isto zvuci zanimljivo, ako nadjes nekog ko to tvrdi, obavezno trazi da pojasne :)

Svima preporučujem da probaju igru (pogotovo ko može da je tera kako treba) bar da je osete "pod prstima". Ima bagova, puca mi igra, loše radi ali me drži zalepljenog za stolicu a to mi se nije skoro desilo.

Film grain off, chromatic aberation off, motion blur off :) To se prvo odradi, ova prva dva obavezno...

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

Hvala na savetu :) Vec sam prelomio, sacekacu neka bolja vremena :) Prva igra na konzoli gde treba nesto da se drndas sa podesavanjima... Poluproizvod u mojim knjigama :)

Silna podešavanja :) Pola igara na PS4 ima chromatic ili grain ili oba, to se prosto prvo ugasi

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

ni jedan link ne radi izlazi mi broken image
Ostavio sam ti novi link ka google galeriji u gornjem postu, pogledaj.

Btw, morao sam da slikam kako na mom 4k tvu izgleda 1360x768 1:1 prozor :D

ac52410c6341d6cdc2de2e5955e39637.jpg

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pola igara na PS4 ne radi u 22-3fps-a :D

Na stranu sum i sve, bar igraj na virtuelnoj 1920x1080 ili 1600x900. Sto da se patis ovako...

Poslednja izmena:
ne znam gledam da predjem main story izbrisem cp77 pa cekam tamo 5 6 meseci pa ponovo da instaliram nema druge

ne znam gledam da predjem main story izbrisem cp77 pa cekam tamo 5 6 meseci pa ponovo da instaliram nema druge
Jesi li probao da sve stavis na low i sta moze na off pa da vidis ima li promene, ako je bolje onda palis jedno po jedno dok ne naidjes na opciju koja je problem.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

zasto ne sacekas, nece igra pobeci. zar da ti ostane u ovakvom secanju igra? uvek je prvi prelazak najlepsi, otkrivas polako ceo svet, greota to raditi na takvom hardware :)

btw slika sa prve strane ovog threada :)

ib0zlje1nq0dq1uc7hu.png

edit:

Poslednja izmena:
da nista na low je toliko lose da me boli oci j ih taj fog tek kad stavim na high je ok nije cisto ali je ok ali taj sum je svuda

Ko ima nvidiju neka proba u control panelu da stavi gde je sharpnes opcija, ignore film grain na 100%. Meni je u RDR 2 resilo problem sa grainom

Ko ima nvidiju neka proba u control panelu da stavi gde je sharpnes opcija, ignore film grain na 100%. Meni je u RDR 2 resilo problem sa grainom

Baš sam to testirao sinoć. Na NVIDIA experience Alt+Z, pa na Game Filter doda se Sharpen i opcija Film Grain se malo koriguje. Na 4K i na Ultra SSR, slabo boga mi eleminiše. Jednu malu nijansu.

zasto ne sacekas, nece igra pobeci. zar da ti ostane u ovakvom secanju igra? uvek je prvi prelazak najlepsi, otkrivas polako ceo svet, greota to raditi na takvom hardware :)

ib0zlje1nq0dq1uc7hu.png

edit:

Kad pogledam, ovakve igre treba najaviti mesec dana pred izlazak i u traileru pokazati minimalno stvari a onda ce se igra sama prodavati kada igraci krenu da preporucuju jedni drugima. Kao pubg.
Jer ovako ima vremena da ti se popne na onu stvar svaka organizacija za ljutska "prava" i onda mora da sakatis igru.
Da ne pricam da marketing moze da krene i kada se igra relisuje.

Baš sam to testirao sinoć. Na NVIDIA experience Alt+Z, pa na Game Filter doda se Sharpen i opcija Film Grain se malo koriguje. Na 4K i na Ultra SSR, slabo boga mi eleminiše. Jednu malu nijansu.
Ja nemam nikakav film grain, nista podesavao nisam, dlss performance, sve na ultra?

ib0zlje1nq0dq1uc7hu.png

edit:

Sta sa te slike nisu ispunili?

Btw, odusevljen sam parkour elementom ove igre, nerealno je koliko moze da se skace, preskace i provlaci svuda...gameplay me je bas odusevio.

Okacicu neke SSove kasnije.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Ja sam testirao dlss sa 1080p na quality i udario par ss sve izmesao i ne mogu da provalim koji je sa dlss a koji je native 1080p, znaci otkida kako su ga sredili kada radi lepo i sa 1080p koji je valjda upscale 540p.

4k DLSS performance, RT OFF, sve na max:

photomode-15122020-021201.png

photomode-15122020-021659.png

photomode-15122020-211208.png

photomode-15122020-211253.png

photomode-15122020-222258.png

photomode-15122020-222508.png

photomode-17122020-011903.png

photomode-17122020-025711.png

Poslednja izmena:
Necu, obara mi na ultra performance(720p) u delovima gde mi je fps nebitan, fazon kada se setam kroz pijacu i to gde ima brda ljudi i detalja...ovako radi na 60+ uvek, bas dosta cak i 70+, osim povremenog pada do 50 bas retko i 55 malo cesce.
Mozda zato i imas grain, sto ti radi na 720p?

Baš sam pisao Heroju na PP, ima dosta neizbalansiranosti u jačini oružja...

Npr. kod najobičnijeg prodavca za smešnu cifru možeš kupiti oružje koje je bolje od epic oružja...

Ovo je jedan primer gde za presmešne pare možeš da uzmeš oružje sa previše dobrim karakteristikama bez ikakvog ograničenja i uslova za korišćenje...
https://ibb.co/ZTs1KkR

Ima i drastičniji primer gde mi je random lik dropovao katanu koja nanosi oko 733 dps plus dva slota za modove, bez uslova u pogledu levela/atributa da bi je koristio, pa praktično maklja sve živo iz dva udarca na very hard nivou težine...
https://ibb.co/9sbsDdj

Naravno odložio sam je u gepek, jer je apsolutni game breaker...

https://youtu.be/zUVhfD3jpFE

"Surface of the garbage bins, where NVIDIA left its ethics" Stop, they're already dead.

Meni je top komentar.
Nego u sustini 4k dlss quality je bolji od 4k native u nekim scenama.
I kraj videa je dobar, kao sto lik kaze posle onog e-maila ispasce da je svaki pozitivan video koji govori o rt i dlss placen od strane nvidije.

Poslednja izmena:
Hm, kakav potpuno neocekivan i sokantan tok dogadjaja :d

Cela ova priča mene navodi na sledeći scenario.

Zamislite da je CP77 deo Ubisoft+ pretplate... da ima cross-save, cross-progression (i da budući MP ima i cross-play). Platiš fino 15$ usd mesečno, počneš da igraš na omiljenoj platformi X... kad ono prc, 15 frejma i pixeli kao golubi. Nema problema, raspičiš GFN, Stadiju, Lunu, PC... i zabole te.

Zamislite kada bi U+ radio na svim platformama. E onda bi platforme stvarno morale da se napnu koja će da ponudi najbolje iskustvo.

Necu, obara mi na ultra performance(720p) u delovima gde mi je fps nebitan, fazon kada se setam kroz pijacu i to gde ima brda ljudi i detalja...ovako radi na 60+ uvek, bas dosta cak i 70+, osim povremenog pada do 50 bas retko i 55 malo cesce.
Mozda zato i imas grain, sto ti radi na 720p?

Grain se vidi svakako u daljini, na cestama najviše. I na psycho podešavanjima, pri različitim rezolucijama, sa i bez DLSS-a. Jedino se gubi kada se uključi RT refleksija. Primjetio sam da i na Warzonu se pojavljuje također grain u uvodnoj špici dok lik korača. Toga prije nije bilo. Izgleda da su to nešto drajverima dodali, neki drugačiji način primjene tih SSR.

Nazad
Vrh Dno