Šta je novo?

Cuvajte se kineza

tebrica valjaj kineze na na nekom drugom sajtu ovde tesko da ces da uspes :D istrazivanja smo radili na faxu i veruj mi znacenje je drasticno vece od org. a kamera.....pa koji je k... stavljaju ako nicemu ne vredi,bolje da je mob bez kamere pa da mesto 100 kosta 90 evra :D jer kamera na njima ne valja pisljivog boba a kamere od 1.3 mpix vise su prevazidjene i u web camerama a ne telefonima....tako da....prosetaj dva kruga :D :banana::banana::banana:

Daj nam rezultate zracenja koja ste odradili. Zanimaju me SAR vrednosti, zanima me koliko je to drasticno vece.
To o valjanju telefona necu nesto narucito da komentarisem, jer nemam u oglasima nijedan kineski telefon na ovom sajtu. Iskreno ne mislim mnogo dobrim izborom kupovinu kineskih telefona, pogotovo ne kopija, ali svi znamo zasto se kupuju kopije skupih telefona(zbog nemogucnosti kupovine originala i zbog potrebe prikazivanja telefona na raznim mestima, vadjenje telefona na sto u kaficu itd). Meni licno mobilni telefon ne znaci nista, meni to nije statusni simbol.
Moj brat drzi servis mobilnih i iz tog razloga se srecem sa raznim telefonima. Obicni kinezi(kineski telefoni koji nisu kopije nijednog) se kupuju, iz razloga sto za te novce ne mozes dobiti telefon sa tim ili slicnim funkcijama i zbog zanimljivosti dizajna(npr. video sam kineski telefon monoblok sa skroz providnim delom gde je tastatura) i zbog funkcije dual sim.
Nikada licno nisam koristio nijedan kineski telefon, razmisljao sam zbog opcije dual sim. Iz tog razloga mene zanimaju kolike su SAR vrednosti ovih telefona i ajde budi drug pa podeli te rezultate sto ste uradili na faxu sa nama. Kad samo kazes da je mnogostruko vece, to mi nista ne znaci, jer znam i original telefone koji mnogostruko zrace u odnosu na neke druge. Zato daj konkretne brojeve pa da vidimo da li uopste sme da se nosi kineski telefon, sem u olovnim kutijama(al onda nece imati signala) :D .
Za kameru i dalje mislim da je ono sto sam napisao na mestu, a takodje mislim da nema sanse da ti bolje nacrtas :-devil-: . Ja sam misljenja ako ti treba fotoaparat kupi ga, a ne da za to koristis mobilni telefon, kamera u mobilnom telefonu nije za profesionalne fotografije, pa cak ni kamera iz s8300, slikao sam licno i sa njom. A o tome koliko nam je realno potrebno pixela da predstavimo sliku sa dovoljno osnovnih informacija za hitan slucaj(slikanje mesta udesa za dokaz ili tako nesto kada nije pri ruci fotoaparat, znam da je dovoljna i kamera manje rezolucije od 0.3MPx iz iskustva mog brata). Tako da napravi razliku fotoaparata i kamere u mobilnom telefonu. Zasto kinezi ubacuju u kopije vga kamere, pa iz prostog razloga da bi telefon izgledao kao original, skoro pa isti je razlog zasto ih ubacuju u ostale telefone, iz razloga da bi telefon imao vise funkcija. Ovo sto sam naveo kamere od 1.2 i 1.3MPx je bilo iz razloga samo da kazem da ima i boljih od vga kamerica, a ako bas hoces naci cu ti i kvalitetnije kamere u kineskim telefonima, lepo sam rekao koliko para toliko i muzike. A da ne stavljaju kameru telefon bi bio jeftiniji 1-2 evra, ustvari i ne be bio, jer realne cene ovih telefona su veoma prihvatljive, a sto ih kod nas formiraju dileri sa veoma lepim zaradama to je druga prica.
Ja kineskim telefonima jedino zameram kvalitet, jer mnogo varira, od telefona koji radi mesec dana do telefona koji bez problema radi 2-3 godine(verovali ili ne postoje i takvi slucajevi). Da imaju nekakvu standardizaciju, bili bi mnogo bolji, ali bi im nazalost i cena isla gore. Druga zamerka bi bila ako je istina da oni svojim zracenjem extremno lose uticu na zdravlje, kao sto kolega tvrdi.

Poslednja izmena:
nikad nije dokazano da zracenje iz mobilnog telefona utice na zdravlje. to je bio svinjski grip pocetka ovog milenijuma.

ocigledno je mnogo predrasuda u Kini ... dali je neko od vas bio u Pekingu mozda?

Nesam bio, al gledali smo Olimpijadu.
Perverzija od grada :).
Barem dok se ne sidje malo u predgradje, gde su paori/kmetovi iz 19.veka ,).
Kontrasti komunizma, sablon svuda isti.

vidim da se pominje replika nokie 6300, da li neko moze da mi kaze da li je na njoj prikljucak za punjac kao kod nokia telefona,onaj okrugli ili je kao kod ostalih kineza? i koliko traje baterija na njoj, pozdrav

Ja sam imao priliku da probam repliku n97....ali kakvu...

Moj frizer bio u Tajvanu i sretne se sa drugom koji tu valja vec 5-6 godina sve i svasta. I tu pocne neka prica o mobilnim telefonima i donese mu N97 za 100$. Prvo lik je odmah znao da je replika ali isao je na fazon ako mi dosadi mogu u srbiji da ga prodam za iste pare.

Imao sam priliku da koristim taj tel nekih 15ak min pre nego sto je poceo da sisa mene:d. Prvo tel nije imao dual sim, nema tv, ja LICNO sam koristio wifi u njegovoj radnji sve je radilo bez problema, navodno ima symbian i gps(nisam uspeo da se nakacim na satelit, ali je iskreno bilo oblacno). U meniju standardno OVI, nokia maps, ali bukvalno sve kao kod originala. Lik je nosio u 2-3 servisa i niko nije znao u cemu je fora, dok slucajno jedan prodavac nije primetio da na poklopcu baterije od kineza postoji par poprecnih linija sa unutrasnje strane. Uporedjeno sa nekolika nokia n97 i samo je tajvanac imao te linije. Sto se tice kamere, slike su bile fine i na tel su izgledale ok, ne znam da li ih telefon sam resize-uje ili je to stvarna rezolucija ali su bile korektne.

Sto znaci i da ima i jako vernih kopija koje su uradjene do detalja. Jeftina radna snaga, losiji kvalitet i eto takve cena a funkcije kao kod originala. Nije nemoguce.

Bas na osnovu tih replika sam zapoceo temu,tu covek treba da se pazi,jer iste takve se pojavise kod nas tipa 5310,N52,N97 i sl koje su kao sto kazes verne kopije koje ljudi uvaljuju kao original...

Jeste videli Vertu replike kako je to tek dobro odradjeno !

Jao ljudi koje sve znaju.

Anycool marka je ista kao i sve ostale kopije telefona - za narudžbine preko 100 komada ti sam biraš ime telefona. Pa su ovi naši trgovci uzeli isto.

Kako to? Tako što uzmite prosječnu kopiju i taj "orginal" Anycool, pa ćete vidjeti kako je istog kvaliteta sve, istih opcija, kod mnogih isti meni.

Drugo, ti telefoni često imaju aplikaciju za GPS, ali nemaju isti.

Imam N97 i tvrdim da između zgrada, po oblačnom vremenu, Garmin hvata signal posle 20tak sekundi. Kada je vedro, momentalno.

Bas na osnovu tih replika sam zapoceo temu,tu covek treba da se pazi,jer iste takve se pojavise kod nas tipa 5310,N52,N97 i sl koje su kao sto kazes verne kopije koje ljudi uvaljuju kao original...

imas pravo ali kako mogu da uvale kao original, kad je osnovna razlika 2 sim kartice?
da li ljudi toliko ne gledaju?
ne mogu da poverujem.

ja kapiram da kineze ljudi iskljucivo ciljano i kupuju zbog 2 sim kartice.
mislim, to bi bar bio jedini moj rezon da kupim neki od tih telefona.

koliko cesto crkavaju?

Poslednja izmena:
Pa lepo,uglavnom je neinformisanost krivac,kao sto su vec navedeni primeri...Ovakve replike nisam vidjao u radnjama vec se valjaju "ispod ruke",na ulici...

Jao ljudi koje sve znaju.

Anycool marka je ista kao i sve ostale kopije telefona - za narudžbine preko 100 komada ti sam biraš ime telefona. Pa su ovi naši trgovci uzeli isto.

Kako to? Tako što uzmite prosječnu kopiju i taj "orginal" Anycool, pa ćete vidjeti kako je istog kvaliteta sve, istih opcija, kod mnogih isti meni.

Voleo bih dokaz za ovakvu tvrdnju. Posto sam licno radio srpski za kineze, kao i njihovo flashovanje, i poznajem jako dobro njihov HW i SW i smatram da je ovakva tvrdnja smesna u najmanju ruku. Ne zelim da te prozivam, ali pricas nebuloze. Anycool "fura" sopstveni brend, telefoni su daleko kvalitetniji od kopija koje rade kinezi. Da se razumemo, ovo tvrdim iskljucivo samo za T808, T818, D6000 i slicne (ne padaju mi oznake na pamet trenutno, ovo su bili najpopularniji telefoni).

A ovo za GPS... Vidis, Anycool telefoni se ne "pretvaraju" da imaju GPS, Wi-Fi i slicne funkcije. Sto svi ostali kinezi rade. Dobro, sada ima kopija sa Wi-Fi-jem, ja pricam za ranije modele.

I da naglasim, ja licno ne bih uzeo kineza. Ali ukusi su razliciti, kao i misljenja. Tako da nema ljutnje. :)

ja kapiram da kineze ljudi iskljucivo ciljano i kupuju zbog 2 sim kartice.
mislim, to bi bar bio jedini moj rezon da kupim neki od tih telefona.

koliko cesto crkavaju?

Zanimljivo je da, recimo, postoji kopija iPhone-a koja ne pokazuje da ima dve kartice dok se ne otvori srafcigerom. Tada se na ploci spazi jos jedan SIM slot. I on je potpuno funkcionalan. :)

Ali to ljudi ne mogu odmah da uoce. Mada, ljudi koji kupuju iPhone sigurno znaju razliku izmedju kopije i originala. :D

A za crkavanje... Ili ce ti raditi mesec-dva, ili ce ti raditi godinama. Sve zavisi od primerka do primerka.

Poslednja izmena:
Rezervnih delova za kineze ima na pretek, nemojte zavaravati ljude ovde. Ako nekog dela nema, moze da se naruci...
Nemam nista protiv kineza, super telefoni za svoju cenu. Koliko para toliko muzike.

Ja koristim Nokia-u 6300 vec godinu dana. Dve kartice, na izgled identican originalu i sto je najbitnije placen samo 50eur, tako da sam prezadovoljan. Sada gledam ovu kopiju N97 mini sa wifi-em. Primetio sam da ima razlicitih kopija, od losijih do boljih, tako da samo strpljenje i dobro gledanje i za 100eur se moze uzeti telefon bolji od samsungovog duosa...

:wave:

Sa kojim softverom mogu da manipulisem sa Anycool telefonom(t518)?
Da prebacujem igrice i programe...
Hvala unapred.

Pa podrzavaju javu, ali mislim da neki programi zezaju zbog male memorije telefona...
Anycool kopija iPhone-a (mini) na primer nece da otvori Operu zbog toga...

EDIT:
Mislim da je jedina varijanta data cabel, bez ikakvog sw prebacis programe na memorijsku (mass storage) i sa nje instaliras...

Poslednja izmena:
Nemaju svi Anycool telefoni javu.
Moj N88-V nema.
To je ovaj fon
Anycool-N88-V-1.jpg

Pored ostalih, koristim kineski iPhone vec 1 godinu i prezadovoljan sam. Bolji kvalitet izrade i vise funkcija od originala, legalno kupljen sa garancijom 2 godine.

Naravno 10 x jeftiniji od tzv. originala.

Za 10-ak godina ionako ce se 99% original telefona praviti u Kini. E sad, uvek ce postojati kopije, koje naravno mogu da budu bolje i losije odradjene. Medjutim, kopije ce tada praviti amerikanci, norvezani, korejanci .............

Juce bio kod drugara i crko sam kad sam video sto ima groblje kineskih telefona, nijedan nije izdrzao vise od par meseci a za to vreme je stigla i plastika na ekranu da se izlize, moze da se i vidi na slikama...

Pored ostalih, koristim kineski iPhone vec 1 godinu i prezadovoljan sam. Bolji kvalitet izrade i vise funkcija od originala, legalno kupljen sa garancijom 2 godine.

Naravno 10 x jeftiniji od tzv. originala.

Za 10-ak godina ionako ce se 99% original telefona praviti u Kini. E sad, uvek ce postojati kopije, koje naravno mogu da budu bolje i losije odradjene. Medjutim, kopije ce tada praviti amerikanci, norvezani, korejanci .............

Ja ne znam stvarno o cemu ti pricas, je l' se zezas ili si ozbiljan?
Koliko sam upoznat, najbolji klon iPhone-a je F003 (oba telefona sam imao). Ne znam kako mozes da u opste poredis ovaj telefon sa originalom?
Koje su bre to funkcije bolje od originala ajde molim mi kazi samo jednu? Jedina korisna funkcija na telefonu je sto to kad te zove neko mozes da menjas pozadinske zvuke, i taj neko misli recimo da si u gradu u guzvi nekoj. Sve ostalo je katastrofa!! Pa poruku ne mozes da kucas kao covek, ne postuje gramatiku, broj da bi ukucao trebas sto puta da promenis jezike da bi dosao do njih, pa jos toliko da se vratis na 'abc'. Milion nedostataka i ni jedna korisna stvar osim gore napomenute.

Nazad
Vrh Dno