Šta je novo?

Cuvajte se kineza

Ja sam za svog kineza pogodio mesec dana garancije. Napisali su mi (blok) racun, sa pecatom firme i potpisom prodavca, kao i garanciju na 30 dana sa IMEI brojem, takodje pecatom i potpisom. Da to nije mrtvo slovo na papiru govori i to da sam 2 puta reklamirao telefon za to vreme, i poucen nasim vrlim i profesionalnim 300-posto-marza trgovcima ocekivao sam probleme pri svakoj reklamaciji. Naprotiv: prvi put sam otisao u radnju jer mi zapao neki felerican primerak i ladno su mi zamenili odmah. Drugi put sam otisao sa felericnim sluskama 30-og dana:D i zamenili mi, takodje. Ja otisao nervozan, da ih koljem:p a oni ljudi fini, civilizovani, sa osmehom na licu daju mi druge, kazu izvolite i jos se izvinjavaju.:) Telefon je kupljen u prodavnici mobilnih telefona, "ispod tezge".

Vidis, ne moraju sva iskustva biti negativna.

Moze da se dobije i 6 meseci garancije, a cak i godinu dana na kineske telefone. Ali cena onog bez ikakve garancije i onog sa kakvom-takvom grancijom nije ista.

Imao sam iskustvo kad sam bese kupovao telefon i u radnji u kojoj sam zagledao neki mob prodavali se i Anycool sa sve garancijom od godinu dana (mislim da je bilo tako). Ubedjivao me prodavac kako su ti kinezi prava stvar. U roku 15min koliko sam bio tamo usla su dvojca sa neispravnim tim istim kinezima i jos se prodavac hvali kako evo vec 6 meseci ti ljudi koriste teefone i nije im nista. Zahvalio sam se i izasao napolje.

Imao sam iskustvo kad sam bese kupovao telefon i u radnji u kojoj sam zagledao neki mob prodavali se i Anycool sa sve garancijom od godinu dana (mislim da je bilo tako). Ubedjivao me prodavac kako su ti kinezi prava stvar. U roku 15min koliko sam bio tamo usla su dvojca sa neispravnim tim istim kinezima i jos se prodavac hvali kako evo vec 6 meseci ti ljudi koriste teefone i nije im nista. Zahvalio sam se i izasao napolje.

a ti mesas babe i zabe...

ZAPAMTI!!!
anycool je brend kao sto su Nokia,SE,Samsung LG... itd
anycool je kineska marka telefona.
anycool ima svog zvanicniog uvoznika za Srbiju
anycool ima svoj zvanicni servis i prodaju rezervnih delova
anycool se takodje prodaje u MTS064 poslovnicama
anycool se prodaje i po legalnim prodavnicama mobilnih telefona i tehnickih uredjaja

...

Kinezi ili popularno zvane REPLIKE ,su KOPIJE svih onih brendiranih firmi NOKIA,ANYCOOL,SAMSUNG,SE.BLACKBERRY,IPHONE...

i samo svojim izgledom lice na neki od popularnih modela original telefona.
samo vizuelno potsecaju,na neki popularan originalni telefon N97,Iphone,XPERIA X1,8800carbon.. ITD..

softwer nema nikakve veze sa originalom
hardwer nema nikakve veze sa originalom.

ako neki trgovac/gazda/vlasnik u svoju prodavnicu ubaci kinesku repliku i prodaje ,i pise neke garancije i blok racuen, ta je pocinio carinski prekrsaj...pitaj ga jel ima ulazne papire i carinsku deklaraciju???

a ako neki prevarant preko oglasa ili kako vec nudi tako neku kopiju sa debelom cenom i tvrdi da je original... taj je cist lopov i kriminalac

a ako isto tako neki prevarant preko oglasa reklamira i prodaje i jos kaze da ima garanciju 6meseci-godinu. pitaj ga ko podrzava garanciju -gde je servis...???

i taj je lopina samo takva...

Kineski telefoni(kopije)najcesce na nase trziste dolaze NELEGALNO.. ili sto bi rekli SWERCUJU SE PREKO GRANE.

Malo Off:
Valerian,odkud ti da su monopolisti napravili reda na trzistu?
Hocu reci,kakav je to monopol ako trenutno ima vise od 5 (ili vise) ovlascenih licenciranih distributera Nokije? mi nabavljamo trenutno od tri...
Po nekoj prici navodno je Nokija zamerala bivsim distributerima los kvalitet servisa,sto je i istina jer se bogami poduze cekalo kod nekih da ti dodje fon sa reklamacije,narusavanje ugleda bla bal....I onda je kao Nokija (kazem kao jer nisam bio prisutan,tako su nam rekli,ali ista prica iz vise izvorea,neke istine ima verovatno) zajedno sa distributerima sela sa vladom Srbije i napravila dogovor da se napravi reda.secas se onda su harale ispekcije,sve zivo pregledali po radnjama (bar po Vojvodini jesu) odakle telefon i sl...
Od tada ako sam poslao ne samo Nokiju vec bilo koji mob druge marke nije proslo vise od 10 dana da nije popravljen ili zamenjen.Znaci nekog napretka je ipak bilo...

Malo On:
Proverio sam sa serviserima,boja flesh pinova nema nikakve veze.Npr Nokija N95 8GB ima zlatne pinove,a bila je original...Znaci to nije merodavno,cisto da se zna...

I mi smo prodavali Anycool,od gomile prodatih imali smo samo jednu reklamaciju,LCD valjda bese..imali smo problema oko servisa i od tada vise ne prodajemo...

Danas sam opet imao slucaj pokusaja prevare sa kopijom Nokije N96.Jako lepo odradjena kopija,skontas po meniju da je laznjak,ali covek je bio pametan i posto se ne razume,dosao do nas i pitao sta mislimo o fonu...Ubedjivali su ga da je original,ali kao frka im za pare pa jeftinije daju itd...klasika...
I zato cuvajmo se kineza,jos vise nasih :)

ZAPAMTI!!!
anycool je brend kao sto su Nokia,SE,Samsung LG... itd
anycool je kineska marka telefona.
anycool ima svog zvanicniog uvoznika za Srbiju
anycool ima svoj zvanicni servis i prodaju rezervnih delova
anycool se takodje prodaje u MTS064 poslovnicama
anycool se prodaje i po legalnim prodavnicama mobilnih telefona i tehnickih uredjaja

...

Kinezi ili popularno zvane REPLIKE ,su KOPIJE svih onih brendiranih firmi NOKIA,ANYCOOL,SAMSUNG,SE.BLACKBERRY,IPHONE...

i samo svojim izgledom lice na neki od popularnih modela original telefona.
samo vizuelno potsecaju,na neki popularan originalni telefon N97,Iphone,XPERIA X1,8800carbon.. ITD..

softwer nema nikakve veze sa originalom
hardwer nema nikakve veze sa originalom.

ako neki trgovac/gazda/vlasnik u svoju prodavnicu ubaci kinesku repliku i prodaje ,i pise neke garancije i blok racuen, ta je pocinio carinski prekrsaj...pitaj ga jel ima ulazne papire i carinsku deklaraciju???

a ako neki prevarant preko oglasa ili kako vec nudi tako neku kopiju sa debelom cenom i tvrdi da je original... taj je cist lopov i kriminalac

a ako isto tako neki prevarant preko oglasa reklamira i prodaje i jos kaze da ima garanciju 6meseci-godinu. pitaj ga ko podrzava garanciju -gde je servis...???

i taj je lopina samo takva...

Kineski telefoni(kopije)najcesce na nase trziste dolaze NELEGALNO.. ili sto bi rekli SWERCUJU SE PREKO GRANE.

Anycool i jeste nastao tako sto je pravio samsung replike.Sad ako gresim neka me neko ispravi.

Malo Off:

Malo On:
Proverio sam sa serviserima,boja flesh pinova nema nikakve veze.Npr Nokija N95 8GB ima zlatne pinove,a bila je original...Znaci to nije merodavno,cisto da se zna...

Ja sam striktno naveo da se to odnosi na 6300 i samo na 6300. Za N95 8GB ima dosta drugih stvari koje ga "odaju" da je kinez u pitanju. Mada ima, tj bilo je do pre par meseci, 8 razlicitih kopija N95 8GB! Tako da svaka ima svoju foru. A delovi ne pashu sa jedne na drugu vrstu kopije.

Sva sreca pa postoji Nokia. Telefoni na kojima pise nokia se ne kvare. Kupi jedan takav. Kupi dva posto ti se toliko svidjaju, da imas za dve SIM kartice.

Sva sreca pa postoji Nokia. Telefoni na kojima pise nokia se ne kvare. Kupi jedan takav. Kupi dva posto ti se toliko svidjaju, da imas za dve SIM kartice.

Zato je i najskuplja.Ako gledam po nasem servisu najmanje dolazi na popravke Nokija,zatim Sony Eriksson a o Samsugu da ne pricamo,pogoto modele E250,U600,U700...katastrofa...mada su se u zadnje vreme uozbiljili,sad prave malo redovnije telefone...

Zato je i najskuplja.Ako gledam po nasem servisu najmanje dolazi na popravke Nokija,zatim Sony Eriksson a o Samsugu da ne pricamo,pogoto modele E250,U600,U700...katastrofa...mada su se u zadnje vreme uozbiljili,sad prave malo redovnije telefone...

realno i SE su neka vrsta kineza xD ono sto mi se kod njih nikako ne dopada jeste dizajn vecine modela medjutim vec skoro 2 god imam SEk550 kvalitet je neverovatan a toliko puta je padao i bio gazen cak i napucan spicem patike XD :D

naravno da nije, jednostavno kazes, bez probe ne kupujem i cao... svaki svoj fon sam probao, zvao call centar, ortake, palio sve zivo... koga bre briga, za svoje pare mogu i na pod da ga bacim ako pise da to moze da izdrzi...

+1

realno i SE su neka vrsta kineza xD ono sto mi se kod njih nikako ne dopada jeste dizajn vecine modela medjutim vec skoro 2 god imam SEk550 kvalitet je neverovatan a toliko puta je padao i bio gazen cak i napucan spicem patike XD :D

To je odlicna serija.Ali recimo S500 i sl su katastrofa...flet,tastatura obavezno crkavaju... i jos ka dodas cenu koja je (po meni) nerealno veca od ostalih a ne vidim neki specijalni razlog,onda dobijas slabu prodaju.Npr na 30-tak Nokija prodam 1 SE...

Corvus:
Ja sam samo napomenuo da ne bude neke zabune,nisam mislio da te prozivam :)

Za mene su kinezi i Anycool i njegove replike, replike svih ostalih, ZTE i njegove replike, telefoni koji nisu kopija nijednog poznatog telefona(za nas nepoznate marke) Bestel(na primer, on nije kopija nijednog). Tako da je ocigledno da nemamo isto misljenje o tome sta su kineski telefoni, za mene jednostavno svi telefoni proizvedeni u kini i iza cijeg kvaliteta stoje kinezi(to je razlika od ostalih, jer i ostali su proizvedeni u kini, ali kvalitet garantuju neke druge kompanije iz drugih zemalja).

Drugo je sto sam ja rekao, da procenat nelegalnih telefona kod nas je i dalje ogroman i da ne dolaze samo kinezi na taj nacin, vec i ostali telefoni se isto "valjaju". Ako neka "renomirana" prodavnica moze da ti da godinu dana garancije za dekodiran telefon (skidan sa neke mreze) i da ga prodaje kao nov, a zasto onda ne bi mogli i uz kineski telefon da ti daju istu tu garanciju. Ne budimo smesni, ovo je Srbija i trenutno stanje je takvo, mada bolje je nego pre par godina ili mi se samo cini.

Tacno tako Majlo,sve stoji sto si rekao...svaka radnja ima takve fonove... ne zato sto je isplativije za prodavca,nemojte se zavaravati nekim marzama od 300% (neko je spomenuo),jer kad izracunam zarada je ista prodao ti legalan ili skinut sa mreze fon,vec je JEFTINIJE,tj,nema uraconatog PDV-a...
A to je ono sto danas prodaje robu u Srbiji..srpski receno siromasni smo i gledamo sto jeftinije da prodjemo...
Plus smo navikli na shabanizam i kad sve saberes imas situaciju kakva jeste...a to samo drzava moze da popravi

Ponudis legalan fon kupcu sa kojim dobija full servis i 2 godine garancije i "ilegalac" sa recimo god dana garancije i bez servisa al je jeftiniji za recimo ~2000,00 din,vecina se opredeli za ilegalca...***...

Sto se tice BRENDIRANIH kineskih fonova za te pare zna se sta se dobija... a jos bolje se zna za replike,samo jako puno ljudi nema pojma kakav je original..tj,zahebu ih na brzaka,koristeci gore navedenu situaciju..

Ali,kao sto Englez kaze: Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari,,,

Poslednja izmena:
Da li je neko uopste i probao recimo Nokia N97,kineza.,..cisto me interesuje sta se du desava,radi li to,da li WiFi ima transfer onoliko koliko je i deklarisan,kao i BT,da si Dual SIM radi bez izbacivanja jedne od kartica,dakle da li su obe dostupne sve vreme..sta se desava sa aplikacijama..u kakvom je stanju Symbian..i na posletku..koliko im je vek trajanja..crkavaju odmah nakon kupovine,ili se desi da prezive i godinu?

Da li je neko uopste i probao recimo Nokia N97,kineza.,..cisto me interesuje sta se du desava,radi li to,da li WiFi ima transfer onoliko koliko je i deklarisan,kao i BT,da si Dual SIM radi bez izbacivanja jedne od kartica,dakle da li su obe dostupne sve vreme..sta se desava sa aplikacijama..u kakvom je stanju Symbian..i na posletku..koliko im je vek trajanja..crkavaju odmah nakon kupovine,ili se desi da prezive i godinu?

os. je jedno veliko ****** jer symb naravno nema....wi fi ima i super funkc.,bt takodje,dual sim cesto se desava da jedna gubi domet,a trajanje pa funkc manje vise normalno prvi mesec posle toga sve vise i vise baguje do toga da moras da ga lupas da bi cuo ton na zvucniku,gasi se u sred razgovora i sl.....

Uh,hvala obojici..:rupa:
:wave:

Ili jos cesci slucaj,samo ti odjednom rikne ekran i bacis ga u kantu,jer delova nema...

Za mene su kinezi i Anycool i njegove replike, replike svih ostalih, ZTE i njegove replike, telefoni koji nisu kopija nijednog poznatog telefona(za nas nepoznate marke) Bestel(na primer, on nije kopija nijednog). Tako da je ocigledno da nemamo isto misljenje o tome sta su kineski telefoni, za mene jednostavno svi telefoni proizvedeni u kini i iza cijeg kvaliteta stoje kinezi(to je razlika od ostalih, jer i ostali su proizvedeni u kini, ali kvalitet garantuju neke druge kompanije iz drugih zemalja).

Drugo je sto sam ja rekao, da procenat nelegalnih telefona kod nas je i dalje ogroman i da ne dolaze samo kinezi na taj nacin, vec i ostali telefoni se isto "valjaju". Ako neka "renomirana" prodavnica moze da ti da godinu dana garancije za dekodiran telefon (skidan sa neke mreze) i da ga prodaje kao nov, a zasto onda ne bi mogli i uz kineski telefon da ti daju istu tu garanciju. Ne budimo smesni, ovo je Srbija i trenutno stanje je takvo, mada bolje je nego pre par godina ili mi se samo cini.

sve si u pravu ,ali ovo je tema o kineskim telefonima REPLIKAMA a ne o originalnim kineskim ZASTICENIM MARKAMA...

i dve nezaobilazne stvari zrace toliko da je preporucljivo da uz sebe imas dozimetar :D a kamera im je prica za sebe :D i nikako da skontam koji je..... i pakuju kad apsoluuuutno bas niiiicemu ne sluzi.... lepse bi nacrtao nesto nego da ga slikam ''kamerom'' kineza :D

i dve nezaobilazne stvari zrace toliko da je preporucljivo da uz sebe imas dozimetar :D a kamera im je prica za sebe :D i nikako da skontam koji je..... i pakuju kad apsoluuuutno bas niiiicemu ne sluzi.... lepse bi nacrtao nesto nego da ga slikam ''kamerom'' kineza :D

Ajde sad kad pametujes potvrdi to i potkrepi nam nekim dokazima.
Daj nam neke rezultate ispitivanja zracenja ovih telefona(mene to bas zanma jer ga nigde nisam nasao).
Sto se kamera tice i to pricas bez veze, koliko para toliko i muzike, jesi probao mozda kamere na replikama Nokia 6600 slide(1.3 Mpx) ili Nokia 6700 (1.2 Mpx), cak su i neke vga kamerice zadovoljavajuceg kvaliteta. Naravno ovo nije uporedivo sa kamerama iz originalne Nokie N86 8 Mpx ili Samsunga S8300 Ultratouch, ali nije ni onako kako tvrdis, bar ne kod svih modela.

Trade

Jel to neko ovde valja kineze, il' samo tako izgleda:D
Posle svih komentara, ne da mi ne pada na pamet,..a ja razmisljam, zasto lik (dealer) navalio a mi zavali N97(replica,of kors:S: za moju original N70 uz 30e doplate.
:banana::wall::eyebrows::guitar::hump::sceptic:

Poslednja izmena:
Igrom slucaja dosao sam do N97 kopije(ne, nisam ga kupio, nisam tolika vuna :) ) Ako neko zeli, mogu da okacim slike i da vam pokazem konkretne razlike izmedju originala i kopije. Evo napisacu nekoliko osnovnih koje se lako primete na prvi pogled:

Kopija ima lakiranu tastaturu dok je kod originala tastatura mat boje.
kopija ima antenu koja se izvlaci na vrhu za tv kao i tv u sebi, dok original nema :)
kopija poseduje dva slota za sim kartice, original ima samo jedan slot
kopija ima bateriju neku shklj, original bl-5c ili 4c nisam siguran
dalje, u obliku se moze primetiti znatna razlika, original je dosta tanji, kao i u samim dugmicima sa strane, neke ima original koje kopija nema i obrnuto.

Poslednja izmena:
Kaci, zasto da ne..ko zna, mozda se neko od nas naprži na kineza..
:beat:

Ajde sad kad pametujes potvrdi to i potkrepi nam nekim dokazima.
Daj nam neke rezultate ispitivanja zracenja ovih telefona(mene to bas zanma jer ga nigde nisam nasao).
Sto se kamera tice i to pricas bez veze, koliko para toliko i muzike, jesi probao mozda kamere na replikama Nokia 6600 slide(1.3 Mpx) ili Nokia 6700 (1.2 Mpx), cak su i neke vga kamerice zadovoljavajuceg kvaliteta. Naravno ovo nije uporedivo sa kamerama iz originalne Nokie N86 8 Mpx ili Samsunga S8300 Ultratouch, ali nije ni onako kako tvrdis, bar ne kod svih modela.

tebrica valjaj kineze na na nekom drugom sajtu ovde tesko da ces da uspes :D istrazivanja smo radili na faxu i veruj mi znacenje je drasticno vece od org. a kamera.....pa koji je k... stavljaju ako nicemu ne vredi,bolje da je mob bez kamere pa da mesto 100 kosta 90 evra :D jer kamera na njima ne valja pisljivog boba a kamere od 1.3 mpix vise su prevazidjene i u web camerama a ne telefonima....tako da....prosetaj dva kruga :D :banana::banana::banana:

Nazad
Vrh Dno