Šta je novo?

Cudno blokiranje tastature u command promtu?

RasetaM

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2001
Poena
619
Prodao sam ljudima nekoliko racunara, oni taj racunar treba izmedju ostalog da koriste i za neki program koji se pokrece u command promtu. E ovde nastaje problem, kada se window tok programa maximizira na full screen, znate vec ono sa alt+Enter, tastatura zablokira i ne moze se uneti nista sa nje.
Kada vratim program ponovo u window mod, ceo program i dalje ostaje zablokiran i pomaze jedino end task.
U Safe modu sve radi kako treba.
Probao sam da obrisem sve drajvere i programe sa njega ali ne pomaze, probao sam i sa ponovnom instalacijom windows preko stare ali ni to ne pomaze.
Format diska ne mogu da uradim zato sto je program zasticen, pa posle necu moci ponovo da ga instaliram.
Ovaj isti program nije radio i na jos jednom identicnom racuanru.

Vazniji delovi konfiguracije su P4S533-MX, Celeron 2.4GHz, RAM NCP 256MB 400MHz, Windows XP Pro SP1

Isto se i meni dogadja kada na primer startujem Turbo Pascal 7 iz Windows-a XP. Kada se startuje OK radi (malo sporo prihvata sta je otkucano na tastaturi) ali kada se baci u Full Screen zablokira i tako ostaje i kada se vrati nazad u prozor. To mi se dogadja i sa DOS Navigatorom takodje, a i sa jos nekim DOS programima. Problem je oko XP-a, verovatno postoji neko extra podesavanje za rad sa DOS programima. Zato nek pomogne ko zna nesto na tu temu, ista me muka muci.
Pozdrav...

Uf, posle nekoliok sati isprobavanja sta nije u redu i uporedjivanja sa drugim winXP-om, resih problem.
Iskljucio sam pokretanje fajla htpatch.exe iz WINDOWS foldera, on pokrece istoimeni program HTpatch pri podizanju windowsa.
Cemu sluzi pojma nemam, ali ovo mi je resilo problem, a drugi programi rade normalno za sad. Ajd i ti probaj pa vidi dal je u redu. I ako neko zna otkud meni ovaj fajl neka mi kaze :)

"HTpatch.exe is part of the SiS AGP patch - BUT unless your processor (and motherboard) supports HyperThreading (HT) and this feature is enabled it will actually SLOW your graphics card by around 6%"

Poslednja izmena:
Kod mene taj file uopste ne postoji, tako da je problem verovatno vezan za nesto drugo...

Vrh Dno