Šta je novo?

Cudan problem

gervasius

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2006
Poena
319
Pozdrav svima. Imam neobican (za mene) problem. Naime, na racunaru je pre izvesnog vremena istekao trial period za antivirus Kaspersky i on vise nije bio u funkciji. Nakon deinstalacije i pokusaja instalacije drugog antivirusnog paketa (Avast ili nod32 ili bilo koji drugi) samo se pojavi prozor instalacije i - NESTANE (kao da ga namerno neko zatvori). Ubacim USB stick i pokusam da otvorim neki folder, on samo ''blicne'' i sam se zatvori.
Pre pokusaja instalacije bilo kog od antivirusa, sistem je detaljno ociscen od malicioznog koda putem Nod32 (septembar update - portable verzija) i Stingera u SAFE modu Windowsa XP SP2.
negde sam na netu nasao da slicne simptome pokazuje crv W32.Welchia ali ga Stinger i Nod32 nisu nasli?
Sta da radim? Hvala svima na odgovoru.

Mora da je "neki" ostao, pa blokira instalaciju antivirusa. Proveri u task manageru sumnjive procese. Ili probaj da kreiras novi nalog, pa odatle pokusaj instalaciju.

Mora da je "neki" ostao, pa blokira instalaciju antivirusa. Proveri u task manageru sumnjive procese. Ili probaj da kreiras novi nalog, pa odatle pokusaj instalaciju.

Uspeo sam da instaliram avast (u safe modu), medjutim prilikom povezivanja na internet prozor od updatea samo ''blicne'' i nestane. Naravno, nakon toga avast prijavi gresku da je onemogucen update. Ne znam vise da li je do OS-a ili je neki virus, crv, trojanac itd se zavukao negde. Ne mogu da verujem da ga NOD32 ne moze naci ili novi Stinger. Koristio sam i poseban alat za W32. Welchia.Worm ali nakon skeniranja poruka kaze da ga nema na sistemu.
Postoji li jos neki antivirus tool koji je ''mocniji'' od Nod32? Ili je nesto do OS-a a sada mi se bas ne formatira disk, imam neke vazne programe.

Pa iz iskustva, ne bih rekao da je NOD mocan. Poslusaj underlatora, pa se javi da vidimo sta je bilo. Probaj jos AVG ili probaj sa nekim online skenerom.

Još jedan glas protiv NOD-a, propustio mi je neki qaz trojan ( notepad.exe ), mada mi je i Avast tu zakazao

Pre nego što otpočMete paljbu po NOD-u, sačekajmo povratnu informaciju od gervasiusa. Sve mi se čini da je krivac Kaspersky...

Pre nego što otpočMete paljbu po NOD-u, sačekajmo povratnu informaciju od gervasiusa. Sve mi se čini da je krivac Kaspersky...

Nakon malog zakasnjenja probao sam alat za deinstalaciju Kasperskog (mada je vec bio uklonjen a onda instaliran Avast). Programcic se samo pokrene, ceka par sekundi i zatvori se sam.
Danas sam imao slucaj na jednom drugom racunaru gde je instaliran NOD32 (najnoviji update od danas) i nakon skeniranja sve je bilo OK. Medjutim prilikom svakog podizanja Windows-a pojavi se na desktopu slika Security Warninng, bla, bla koja se ne moze skinuti. Instalirao sam Ad-Aware 2007 i on je nakon skeniranja pronasao 115 kriticnih opasnosti na tom kompu. Nakon njihovog brisanja taj komp radi savrseno i bez one slike.
Instalirao bih ja taj AD-Aware i kod sebe ali nece :crash:

Jesi li probao Kaspersky remover u safe mode-u?

Poslednja izmena:
Pored Kasperskog + Ad-Aware 2007 + Spyboot retko sta moze da prodje stim da koristis IE i Operu, mada mozes da ocistis registri sa WinASO 3.xx mada ima jos jedan Anti virus koji koristi bazu Kasperskog i up datuje sa njihovih servera a to je Activ Virus Shield a registrujes se preko maila i uvek imas up date. Provereno i radi!

Nazad
Vrh Dno