Opa pa to je sada current-gen, gde sam ja bio kada se to pretocilo iz next gen-a, a trajace do cuvene 2012 godine. Zalepili se za nju ko muva na *****.
Mada cu ja pisati kao next-gen.
Za pirateriju:
Nije kriva piraterija, jer koliko sam procitao da ima oko milijardu personalnih digitrona na planeti. Kriva je guzica generalnog i odgovornog urednika EA, i slicnih njemu.
Pa da je upola tih makina sposobno da nosi Vistu/W7 i da se iole igraju last gen igre, ne racunajuci Crysis, sve zahvaljujuci 8800GT-u ili jeftinijem bratu ATi, sto bi njima bio problem da prodaju gejm za 10$ i Win za 30$? Verujem da bi svi kupili originale, a i time firme bi se vise obogatile. Prodali pola miliona primeraka, i opet krive pirateriju, da su spustili cenu za 5 puta, mozda bi prodali 20 puta vise. Ali ne, tu je gramzivost, i sve sami strucnjaci u odeljku "EKONOMISTI".
Mozda se i Ebay/Amazon preprodaja igara time uklonila sa scene.
I na kraju ne bi imali Securom i slicne budalastine koje se predstavljaju kao rootkit-ovi. Da, da, zbog istog ja nisam mogao da narezem ISO (double click, pa nero sam od sebe), jer je ispadao na kraju corrupted i nije hteo da se instalira. A zamislite da neko radi backup baze ili bilo cega u ISO ili nekom drugom image formatu, pa ga ceo backup po DVD-ovima drnda zbog toga. A onda izdavacke kuce i game developer kuce, cute li cute, na postavljena pitanja oko istog. Nije ni cudo sto tuze te kompanije.
Cak bi se uklonile i online aktivacije. Da saznam cija je ovo genijalna ideja bila, ja bi ga malo :smackbum: Jer internet ipak nije sastavni deo hardvera i softvera koji pokrece isti.
A sto se tice next-gen-a i ostalih tricarija vezanih za to:
Dobro je yooyo objasnio da su konzole dedicated hardware, gde se zna tacno sta je sta. Osim za PS1/2/3, jer je pak "tesko" programerima da skapiraju ceo dev kit. Zato sto je ipak malo drugaciji i nije bas Windows/DX based. A time dolazimo do toga, kao sto je navedeno, da ce igre izgledati bolje i bolje kao sto je bilo i sa PS1 i PS2.

I ko zna kako ce iskoristiti Cell na kraju.
Dok sa druge strane PC igraliste mora da ima instrukcije za ovu karticu, onu karticu, da se prepravljaju drajveri, pa skini najnovije, pa silni patchevi.
Mislim, kad Win prsne od drajvera, BSOD, do yaya. A i kad su noviji drajveri losiji od starih :wall: Ali kako kome, meni radi, a nekome ne radi, pa se zali na forumu i krpi nanovo sa opet decimalnim verzijama, pa onda meni ne radi, a njemu radi. I tako u krug. Ati i nVidija forumi su prepuni toga, kao i forumi proizvodjaca igara, gde ti kazu, e sad spusti audio HW acceleration na min, pa ces moci da igras. :crash:
PC trziste, u poslednje vreme pati od silnih patcheva od po 100 MB, minimum, u verzijama od 1 do 5, po mogucstvu sa decimalnim vrednostima, pa na dalje. Toliko toga nije bilo u proslosti. Pa cak i konzole pate od istog sindroma - patchevi, jer se izdavackoj kuci zuri da sto pre izadje na trziste, kao i sa PC-jem. Pa krpi i lepi.
Svaka cast Capcom-u na tome, jedan ili nijedan patch. Kod Ubi-Softa, sto ga ne ubi, barem 3 komada.
Inace snizenom cenom i time povecanom prodajom za XXXXX puta, bi isplatili sve koje su ucestvovali u kreaciji igre, pa i na trzisu HW-a, inzinjere koji su zasluzni za kreciji hardvera i makina koje prave isti. I ostalo bi im para da se ysery. Jer batica oce novog Porkea jer mu je tupavi sin slupao istog dana, ili nezadovoljstvo, pa mora da ima u garazi 30 automobila. :sceptic:
@yooyo, svaka cast na zapazanju da igre traju oko 4-5 sati. Mada se moze reci max 8 do 9 sati. Sa najglupljom grafikom na GejBoju, Maria i WarioLand i Zeldu sam prelazio po nekoliko dana 36 sati dnevno. Tu je i dobar stari C64 i ostale old school PC igre. A sada kic i smekeraj.
'*** zid koj mi prsti na sve strane sve sa Ajnstajnovom fizikom, a ja zavrsavam gejm za 2 cuke. A za to pukao 50-60 dolara. Retko koja igra ima dugacak gameplay i da je dobra, a onda je svi popljuju jer nije FPS i Crysis. I naravno koliko M$ plati nekom casopisu ili sajtu da oceni igru sa 9.5, kad ono nista inovativno.
Next-gen igre su samo sminka, sve je ostalo isto, cast izuzecima.