Šta je novo?

Crysis!

naravno, desni klik na drive koji zelis (u my computer) pa properties pa imas tamo i check disk (ukljucis da skenira bad sektore), a imas i defragment now - odradi prvo to, pogotovo ako ti diskovi nisu NTFS ;)

Samo da kazem da cu ovu igru preci bar 3 puta. :d Sve vise i vise mi se svidja, samo sto ovih dana nemam vremena za igranje. :wall:
Ko je nije probao neka proba, pa makar na low.

Poslednja izmena:
Str4j0, Evo ja cu da ti odgovorim:
Nije dovoljan samo jedan krug za taj bench.Preporucena su tri.
U tom time demo-u (bilo da je GPU ili CPU) neke stvari se ne racunaju kao tokom igre.Na primer fizika, AI...otuda i "lufta" u procesorskom iskoriscenju...
BRE.
:p

Poslednja izmena:
aha sa novom grafom nisam ni probao da igram :d sad cu da probam pa da vidim kako ide i koliko je proc opterecen...

e i josh... koja je komanda za pokazivanje FPS-a poshto sam prochito negde na netu da FRAPS smanjuje framerate!!!

EDIT: nasho sam r_displayinfo 1

Poslednja izmena:
Ja imam jedan mali problem sa Crysis-om,koji verujum bilo ko od vas moze da resi.Naime,zakucao sam se.
Na 2. stazi valjda,kada nalazite onu zensku-hostage,i dobijate komandu od svog "kolege" da idete i da unistite ona dva tenka.Ja lepo odem,unistim ih i ocekujem da izadju ili sta vec,bar da se pokrenu...oni nista.Vidim ja malo dalje na mapi,neka crvena strelica.Odem tamo,vidim 5-6 Korejanaca,a ispod njih neki brod.Pobijem ja i njih,i sav srecan vratim se u kucu da vidim sta se desava sa zenskom i kolegom.Njih nema...Mislim ja-super,otisli su u brod,ali ni tamo ih nema.
E sad-problem.Naime,nemam ni jedan trenutno aktivni objective,nemam pojma gde su ovo dvoje,i ne znam sta da radim.Sta ste VI radili?Nije li ovo neki BUG ???

mogu vam reci da sam prijatno iznenadjen kako ova nova grafa podnosi Crysis :d
mada framerate BASH opadne u situacijama sa velikim pogledom i kad smanjim SVE na low opet je skoro isti framerate znachi RAM je u pitanju 99% a i u takvim trenucima "r_daisplayinfo 1" :d kazhe da Crysis uzima i do 900 i neshto rama :zgran: na koliko bi mi NAJMANJE rama igra radila kako treba?!

Crysis ladno moze da se igra na 2600XT i HDR-om i high texturama (u 1024x768 i uz par tvikova ) relativno normalno sa glatkim framerate-om, ali samo u 64bit XP-u, tako da ko hoce da iscedi poslednji atom snage iz masine za Crysis 64 bit XP je resenje. Cak i osetno brze ucitava mape.

Uhvatila me kriza. Zapeo sam u nivou Core i nikako da provalim kud treba da idem. Pobio sam proklete vanzemaljce ali ikako da nadjem izlaz iz "sobe".
Sta je ovo ne mogu da okacim sliku:trust:

Mali problem, upravo sam instalirai Vistu64 i instalirao Crysis koji mi inace perfektno radi na WinXP. Nakon instalacije sam odradio postupak po protokolu ali mi se po pokretanju igrice na crysis ne desava nista osim obavestenja o prekidu rada programa, a na crysis64.exe ekran pocrni i dalje se nista ne desava. Napominjem da mi je po zavrsenoj instalaciji predlozeno da skinem bitne update za Crysis koji su bitni za rad sistema ali sam ja to odbio jer sam zurio sa zavrsetkom instalacije. Da li je propust kod ovoga ili negde drugde. Grafika je ATI3850...

Posto ne mogu da okacim sliku onda cu malo da pojasnim. Kad sam usao u tu "sobu" upalio se neki alarm i onda se pojavilo dosta aliena. Sad sam ih pobio ali ne mogu da nadjem izlaz. Na "plafonu" imaju onda 4 otvora za transport ali oni vode u "sobu" a ne iz nje. Imaju i druga dva otvora izmedju kojih ima kao neko kretanje vazduha i kad udjem u to ono me odgura do jednog od tih otvora i poslije ne mogu da izadjem iz njega. Sve sam obisao ali nisam nasao nikakav izlaz.
Help me!

Posto ne mogu da okacim sliku onda cu malo da pojasnim. Kad sam usao u tu "sobu" upalio se neki alarm i onda se pojavilo dosta aliena. Sad sam ih pobio ali ne mogu da nadjem izlaz. Na "plafonu" imaju onda 4 otvora za transport ali oni vode u "sobu" a ne iz nje. Imaju i druga dva otvora izmedju kojih ima kao neko kretanje vazduha i kad udjem u to ono me odgura do jednog od tih otvora i poslije ne mogu da izadjem iz njega. Sve sam obisao ali nisam nasao nikakav izlaz.
Help me!
ne znam bas na sta tacno mislis, ako ako imas neki ogroman prozor kroz koji vidis kako se alieni polako bude, priblizi mu se i onda bi trebalo nomad nesto da ***** i to ce da pokrene sekvencu koja ce da ubaci aliene u tu prostoriju u kojoj si. nakon sto ih ubijes (ili istrosis svu mogucu municiju, kod mene je taj trik upalio) priblize se velikom okruglom otvoru naspram tog velikog prozora i to ce da pokrene neku sekvencu. mislim da je to to.

To sam presao ovo je poslije te sobe. Dok sam ubijao one gadove cuo sam neki glas kako mi nesto prica ali nisam ga razumio jer mi je stara usla u sobu sa usisivacem :D

Optimalna podesavanja su mi sve na low i 1024*768. Kada ukljucim aa ide kao slide show. Podesio sam sve na medium mada oce da secne.
BTW. za 1024*768 ne treba vise od 256 MB na grafickoj ?

Poslednja izmena:
Presao sam Core, izgleda da je bio bug jer nisu mi se otvorila vrata. Kad sam ucitao predhodni save prosao sam sve bez problema. E od bagova sam jos vidio da kraba dodje do vode ali ne moze da udje u nju vec se odbija od nje :d Onda kad sam nasao Propherta poginuo sam u borbi i kad sam ucitao save do pojasa sam bio u zemlji a noge i g*za su mi bile iznad glave. Nemam pojma kako sam uspio da se izvucem iz ovog :D A vidio sam i pusku kako puca sama od sebe a niko je ne drzi. Inace igra mi je ok grafika je super mada mi je malo prezahtjevna za ono sto nudi.

Evo uhvatih slobodnog vremena i zavrsih crajzis i da dam moje misljenje.
Ipak FAR CRY ostaje i tata dalje po igrivosti.Crajzis ima samo dobru grafiku uz puno bagova i nista vec nevidjeno tako da se samo nadamo u sledeci FAR CRY 2 koji ce da u potpunosti nadam se ispuni ocekivanja.

Ja ne znam sta to ima FarCry sto nema Crysis. To je otprilike to sa mnogo boljim tehnikalijama,odelom,modifikacijom naoruzanja i najvaznije mnogo boljom produkcijom(pricajte sta hocete,ali to je jedna od pozitivnih strana sto je EA izdavac).
Uporedite skriptovane scene-FarCry deluje preglupo,a u Krizi su odlicne,likovi,facijalna animacija,glasovi...kao pravi film.

Od kako sam kupio novi monitor morao sam sve da smanjim na medium detalje kako bih normalno mogao da igram u native rezoluciji :(
Moze li neko da mi kaze kako Crysis izgleda u manjim rezolucijama na 1680x1050 monitoru?

Od kako sam kupio novi monitor morao sam sve da smanjim na medium detalje kako bih normalno mogao da igram u native rezoluciji :(
Moze li neko da mi kaze kako Crysis izgleda u manjim rezolucijama na 1680x1050 monitoru?
primecuje se zamucenje na bilo sta manje od 1680x1050

Evo uhvatih slobodnog vremena i zavrsih crajzis i da dam moje misljenje.
Ipak FAR CRY ostaje i tata dalje po igrivosti.Crajzis ima samo dobru grafiku uz puno bagova i nista vec nevidjeno tako da se samo nadamo u sledeci FAR CRY 2 koji ce da u potpunosti nadam se ispuni ocekivanja.

Ja evo polako igram po drugi put na boljem hardveru (i 22" monitoru :) ). Potpuno sam uvezbao koriscenje odela i uzivanje mi je da igram cak i na hard. Igram sve na High (8800GT u 1280x800), mogu par elemenata na Very High, ali me plasi da ce seckati kasnije sto ce mi pokvarity gameplay.

Definitivno jedna od najboljih igara koje sam igrao, ako ne i najbolja.

Ma ljudi ja sam dao moje licno misljenje moj ukus, ali FAR CRY i dalje evolucija igrice za to vreme i samo mi recite koliko vas igra CRAJZIS u direct x 10 mozda dvadesetak posto na forumu,a o ovima drugima ida ne pricamo.

Ja imam 22 i igram u 1440 x 900 na Very High ( DX10 ), slika u ovoj rezoluciji nerazlikuje se od one na native, barenm ja neprimecujem

Ljudi,stigao sam do misije kada je izvrsen (neuspesno) nuklearni napad na vanzemaljce.Koliko mi je jos % igre ostalo.Nadam se vise od 50%.:)Igra je sjajna.

Vrh Dno