Šta je novo?

Crysis!

predjoh grdosiju, najruznije misije sa alien-ima, dok su bili Koreanci tu je bila prava zabava, ovo ostalo je krs zivi, ako naprave drugi deo gde je ova stala, ima da bude "sugav"

mene je iskreno razocarao crysis.. igru godine dijele po meni COD 4 i Bioshock...
i imam problem jedan... dosao sam ispred pecine neke i ona je zatrpana kamenjem i neznam kako cu uci u nju jer ona vodi dalje... imam prijatelja pored sebe ali on nista ne radi samo mene prati... u cemu je caka???

Nije mi jasno kako neko moze porediti Bioshock i Crysis,)
Bioshock je krsh nevidjeni. Nije mi jasno na cega se ljudi pale kod ove igre ?:zgran: Poluanimirani likovi, prica nebulozna, grafika kao nabudzeni Q2 ... i onda mu lik u SK da ocenu 99:S:

Nije mi jasno kako neko moze porediti Bioshock i Crysis,)
Bioshock je krsh nevidjeni. Nije mi jasno na cega se ljudi pale kod ove igre ?:zgran: Poluanimirani likovi, prica nebulozna, grafika kao nabudzeni Q2 ... i onda mu lik u SK da ocenu 99:S:
word. Meni se BioShock smucio posle drugog nivoa, nista zanimljivo u igri, tamno okruzenje konstantno, sve te ubija u pojam koliko je monotono. Crysis je i zanimljiv i extra graficki odradjen. Jedino ostajem pri tome da su nivoi sa alienima zivi krs, sve ostalo je bruka. A ovi u SK sto daju ocene, pa to nema veze sa vezom bre

meni je krs bioshock i kriza,igra god ce defnitivno bit cod4 !

pa realno gledano po pitanju gameplay-a CoD4 jeste mnogo bolja od Crysis-a ali po grafici nikako nije, tu kriza stoji kao apsolutni sampion

Grafiku ne vredi porediti, zbog potpuno drugacijih okruzenja...cod4 mu skroz parira, a posebno je bolje resenje, zbog manje zahtevnosti(bolje optimizovan)...

cod4 mu skroz parira, a posebno je bolje resenje, zbog manje zahtevnosti(bolje optimizovan)...
E ako ovo pročitam još jednom, prosraću se majke mi...
Crysis je sasvim dobro optimizovan za ono što pruža. Onog momenta kada mi neko pokaže igru koja izgleda kao Crysis, a manje je zahtevna, poješću tastaturu.

Poslednja izmena:
Crysis je sasvim dobro optimizovan za ono što pruža. Onog momenta kada mi neko pokaže igru koja izgleda kao Crysis, a manje je zahtevna, poješću tastaturu.
eee pazi sve je moguce, nemoj posle da ne pojedes :p

A daj mi konkretan primer bolje grafike u odnosu na cod, daj bre...igra ima lepsi okruzenje, zbog toga ti se cini lepsa grafika, u cod-u je tmurna atmosfera...

A daj mi konkretan primer bolje grafike u odnosu na cod, daj bre...igra ima lepsi okruzenje, zbog toga ti se cini lepsa grafika, u cod-u je tmurna atmosfera...
Već smo imali raspravu o tome. COD4 ima odlično iskorišćen engine, ali koji je očigledno zastareo. Npr. pogledaj dim ili vodu, obe stvari su totalno dvodimenzionalne. Mrzi me sada da pokrećem igre i pravim screenshot-ove da bih uporedio neke stvari, ali superiornost Crysis engine-a se vidi iz aviona, a može samo još da se unapređuje.

ocel mi molim vas neko objasnit sta trebam uradit u nivou kad trebam uci u caves sa onim sovjim vojniko... ima pecina ali je zatrpana kamenjem i neznam kako proci kroz nju??

jel to ono gde ima neka voda? (pre core-a) ne secam se da se ulazi sa jos nekim ... ako je to,na kraju pecine imas prolaz kao neki kameni most sa rupom u sredini,mozda se ne vidi bas najbolje ali naci ces ga.

Poslednja izmena:
A kako da unistim ona dva tenka, u 2. misiji, posle spasavanja one kineskinje iz skole...imam zadatak da ih unistim...ne znam kako, granate potrosim, nista...

Raketnim lanserima. Imaš ih tri komada u sobici u prizemlju škole. Svaki ima po tri rakete, a uglavnom 2-3 ubijaju jedan tenk.
Ako ti to ne bude dovoljno, ima ih još beskonačno u jednoj kutiji u zgradi pored, tamo gde je parkiran kamion ispred.

A kako da unistim ona dva tenka, u 2. misiji, posle spasavanja one kineskinje iz skole...imam zadatak da ih unistim...ne znam kako, granate potrosim, nista...
imas negde u tim zgradama gde si vec bio Rocket Launcher pa udri sa njime

Poslednja izmena:
Raketnim lanserima. Imaš ih tri komada u sobici u prizemlju škole. Svaki ima po tri rakete, a uglavnom 2-3 ubijaju jedan tenk.
Ako ti to ne bude dovoljno, ima ih još beskonačno u jednoj kutiji u zgradi pored, tamo gde je parkiran kamion ispred.
pretece me bre :p

Hvala obojici. ,)

nije losa igra, ali nije ni da ima neku car.
ne mogu da verujem da je svima toliko bitna grafika.
ja uvek gledam gameplay. lepo je to sto izgleda kao stvarno, ali dzaba ako me prica ne vodi (farcry, recimo) ili ako je cisto napucavanje (quake 4, recimo). ako je puskaranje sa stilom, onda ce mi uvek cod1 i njegov mission pack biti keva, i grafika mi uopste nije bitna. fear je docarao extra atmosferu svojim fancy efektima. a da ne pricam kakva je luda voznja cod4... za mene ce farcry/crysis biti jedan veliki 3d mark... nista vise. znam da preterujem, ali mi nikada nece biti drag kao half life, fear ili cod. jednostavno, nema shmek i .

mada, svaka roba ima kupca, znate kako kazu... :D

Poslednja izmena:
Meni je igra loodilo,, sinoc sam vozio avion, ***e prestao sam da vozim tmn zbog crysis-a, razmisljam stalno gde cu kako cu... zaljubio sam se :d igra je ekstra.
Od legacy of kain defiance |2003| pa na ovamo jedina igra koja mi se bas svidja.
Ajd mozda prey i pop mogu da izdvojim.

Ne znam ja sam zavrsio igru i stekao sam utisak da je igra nekako nedoradjena. Ne mislim da je kratka ali ima neke nelogicnosti koje su mi malo smetale i kvarile utisak. Igru sam odigrao u 1680x1050 i grafika je stvarno prelepa. Ali da nije nje igra stvarno ne bi bila nista specijalno. Atmosfera je krajnje low i muzika se dosta ponavlja tokom cele igre. Naprimer dosta mi je zasmetalo kada onaj Prophet pocne da se smrzava i ja predjem u drugi deo planine i ostalo mi jos 20 sekundi da on moze da izdrzi a on tako ostane da stoji i umre.. Znaci ne zeli da pridje vatri, a ja stojim pored nje. Morao sam ispocetka taj deo da bi bag bio ispravljen. COD4 je keva za Crysis!

Za one koji su zavrsili igru:
Koliko vremenski traje igra? Je li duza od Far Cry-a?
Jos nisam poceo igrati, cekam 8800gt.:trust:

imas negde u tim zgradama gde si vec bio Rocket Launcher pa udri sa njime

Imam problem. Unistio sam oba tenka ali i dalje stoje zelene tacke na mapi i aktivan je objective. "Kolega" je stajao sa taocem u sobi, kad sam dosao do drvenog mosta pored pumpe koja gori, konacno je javio je da krece i nema ih vise u skoli, ali ja i dalje imam aktivne tenkove iako sam im pocupao surle i sprzio ih, i dzuprim u pustom selu. Jel ovo neki bag ili treba jos nesto da odradim.

Za one koji su zavrsili igru:
Koliko vremenski traje igra? Je li duza od Far Cry-a?
Jos nisam poceo igrati, cekam 8800gt.:trust:

Po mojoj slobodnoj proceni ako obe igre igraš na hard i igraš samo sa čekpointima, bez svog sejva Crysis je nešto kraći. E sad koliko... Možda 30%:)

Imam problem. Unistio sam oba tenka ali i dalje stoje zelene tacke na mapi i aktivan je objective. "Kolega" je stajao sa taocem u sobi, kad sam dosao do drvenog mosta pored pumpe koja gori, konacno je javio je da krece i nema ih vise u skoli, ali ja i dalje imam aktivne tenkove iako sam im pocupao surle i sprzio ih, i dzuprim u pustom selu. Jel ovo neki bag ili treba jos nesto da odradim.
hmm moze biti bug, probaj da loadujes opet za jedan chekpoint iza pa ponovo odigraj, nije ta misija teska

meni se desavalo isto sa misijom pred pecinu, kad se rokaaju koreanci i sve sam presao i ne mogu dalje ne mogu a stoji mi da ima jos neko koga nisam ubio ali ja ne provaljuje gde je i na kraju posle jedno sat vremena okretanja u krug provalim da neki njihov koji ima "suit" se popeo na krov i ubagovao se ne pomera se odatle i ima ukljucen CLOAK jedva sam ga video i provalio da je na krovu, popnem se nekako gore i ubijem ga i odmah se misija nastavi, a pre toga sam ploadovao sto puta i ista prica

Poslednja izmena:
Toliko kraci od FC-a??? :zgran: A bas sam se nadao da ce biti duzi. :wall:

Dosta kraci od FC'a ali nije manje zanimljiviji to je sigurno inace ljudi dok ne nabacite neku vrh grafiku ni ne razmisljajte da instalirate igru...kod mene sve na low probao i odem kod drugara (8800GT) i ne mogu da verujem koja razlika...ma druga igra tako da sam balavio po tastaturi :smash:

Toliko kraci od FC-a??? :zgran: A bas sam se nadao da ce biti duzi. :wall:

U tom slučaju ćeš se razočarati. Ne ostaje ti ništa do da igraš na najvećoj težini i ne koritiš sam sejv već igraš samo po čekpointima. Ja sam tako igrao oko 70% igre (doduše na na najjačoj već na high) i onda se malo smorio i počeo da koristim sejv:D

Dosta kraci od FC'a ali nije manje zanimljiviji to je sigurno inace ljudi dok ne nabacite neku vrh grafiku ni ne razmisljajte da instalirate igru...kod mene sve na low probao i odem kod drugara (8800GT) i ne mogu da verujem koja razlika...ma druga igra tako da sam balavio po tastaturi :smash:

Najveca je razlika izmedju high i very high. Stvarno je steta odigrati ako nije sve na max. Napredak za 3 godine, u odnosu na Far Cry, je toliki da mislim da je ostalo manje da se predje do potpune ralnosti.

Vrh Dno