Šta je novo?

Crysis demo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Inace, igrao sam se sa Editorom :)

Imam laptop Core Duo 2Ghz, 1GB Ram, ATI x1600 Mobile i u Editoru (nakon sto pokrenem igru sa CTRL+G) mi u rezoluciji 1680x1050 daje ~15 fps , a verujem da su ono detalji za High ili minimum Medium, dakle bolje nego kada regularno startujem igru (!?!).

Ne znam kako to :) Cak i stabla mogu da se lome. Sad da li je nesto drugo iskljuceno, nisam dovoljno proveravao, al mi i dalje nije jasno :)

Mogu postovati screenshot.

nisi u pravu, testthenext, nijedna xbox360 igra ni izbliza nema broj detalja i kontenta na nivou kao što je ima Crysis... Ono je nerealno koliko je dobro!

steta sto nema gameplay vec samo ides stealth, pa napuni stealth, pa opet pa opet i tako u krug. U Crysis-u da nemas stealth (govorim za SP demo) presao bi ga samo sto bi stalno bezao glavom bez obzira, nema sanse da ih pobijes, deluju mi izdrzljiviji oni nego ja u nano suit-u, gadjam ga u vugla 6-7-8-9 puta i nije mu nista, moras da mu pridjes na 10 metara da bi ga ubio ko covek u suprotnom ko da ga gadjas kamencicima, a ne vatrenim oruzjem...Sto je najgore on ne konta da ga neko gadja, tj konta ali se nesto kao cima ovo ono, nije bas siguran :S: bzvz. MP je bio bolji.

za animacije, grafiku i ostalo - svaka im cast, pokido sam se od smeha kad sam video onu kokosh i uvatio jednu, skroz su ih skinuli do detalja.

PS. Ono "rambo" skakanje na krov i pucanje dole u kucu kroz krov se zavrsilo tako sto se me njih trojica oko kuce spucali ko majmuna cim sam se popeo gore, ona dvojica iz kuce su pocela da se deru, a neki cetvrti od spolja je bacio grantu, odvalio i mene, i njih dvojicu unutra i celu kucu. Nadam se da ce u full igri biti sekcija gde naidjes na jednog, dvojicu ili tako nesto, kojima nece odma doci pun dzip u pomoc u roku od 3 sekunde. Cisto da se covek izivi malo sa nano suitom, a ne samo da koristi za sprint i pentranje bas kad mora...

Poslednja izmena:
FEAR ima ultimativan AI i to je cinjenica, ali Ai tamo ima prednost- svega dva, u vrh glave tri hodnika/pravca koji mogu da koriste, tako da je jednostavnije napraviti rutine...koriste zaklone, i rade kojekakve egzibicije sa namestajem (haha, to je vrhunski), ali to je sve manje-vise skriptovano...
Ovde je situacija drugacija, otvoren je prostor, AI mora da bude slozeniji i tezi za programiranje.
Ovde je skoro identicna situacija sa fC-em...ako te provale gde si, i Korejanci pokusavaju da te opkole, s tim da ovde ne mogu da te detektuju u rastinju, za razliku od FC-a...tamo su mercovi imali sesto culo :p koje vidi kroz biljke...Plus taj momenat da su jedini dobar zaklon stene...
Nece biti dodatnog poliranja to je izvesno, ali ovo je ipak prvi nivo...videcemo kako ce biti dalje...ipak cekamo korejske nanosuit-ove, hell yea.
Inace ako se igra na standardni nacin, dakle stealth/zaklon/jedan po jedan shot u glavu, ovaj nivo jeste laganeze na hard tezini...ali steta je da se ne koriste tripovi sa odelom, maximum strength/speed i slicno.Kad se malo udje u foru, i uleti u fajt sa njih pet-sest, bas bude zanimljivo...prshti na sve strane :)
@dzef:
i ja sam provalio da je u editoru FPS osetno bolji...

Poslednja izmena:
Kako si to zakljucio? Na osnovu jednog nivoa?
Pa da, nisam ni mogao odigrati više. Nisam rekao ništa finalno nego da bi bilo loše da Cryisis tu podbaci, kad su već ostalo dobro uradili. Koreanci u demu nisu nikakav izazov, osim tog segmenta što su neki naveli da ih trebaš izrešetati kao da imaju deset pancira na sebi, a ima i toga da nekad ne kontaju da ih pogađaš kad ih gađaš iz daljine već se samo češkaju i okreću oko sebe, izgleda da pogodci iz daljine na njih i djeluju kao ubodi komaraca jer neće da umru :)

Pa da, nisam ni mogao odigrati više. Nisam rekao ništa finalno nego da bi bilo loše da Cryisis tu podbaci, kad su već ostalo dobro uradili. Koreanci u demu nisu nikakav izazov, osim tog segmenta što su neki naveli da ih trebaš izrešetati kao da imaju deset pancira na sebi, a ima i toga da nekad ne kontaju da ih pogađaš kad ih gađaš iz daljine već se samo češkaju i okreću oko sebe, izgleda da pogodci iz daljine na njih i djeluju kao ubodi komaraca jer neće da umru :)

Onda i ne treba da donosimo zakljucak, jer bi isti zakljucak izveo i na osnovu prvog nivoa FC.

Gx-xu je teshko, preteshko, tepaju ga kao zeca, drugima prelako, meni je taman:)

I meni je taman :) Igrao bih ga komotno na low samo zbog gameplay-a. Ukljucio sam High na 1680x1050 razgledao malo palme, vodu, sve na 1-2fps :) Ali mi se definitivno igraju novi nivoi (tj. full igra) najvise zbog gameplay-a, a delimicno i zbog price :)

Aj ako neko ima volje i zivaca da mi nareze ovaj crysis demo da i ja to probam zato sto u gradu kod mene niko nema a ja sam ogranicen na kablovski internet od 1gb limita. Ako ovo nije piraterija, mislim na rezanje demoa onda vas molim da mi narezete i posaljete postom.
Ko je voljan neka me kontaktira na pm:wave:

Gx-xu je teshko, preteshko, tepaju ga kao zeca, drugima prelako, meni je taman:)

Nije mi tesko kad koristim cloak, ali mi je to dosadilo veoma brzo pa sam pokusao da koristim malo i ostale discipline sto je cesto rezultovalo pogibijom...Ako se igra takticki da ti igra bude "laka" tj distanca, sunjanje, cloak, onda je sve ostalo nepotrebno u igri, pogotovo uspavljivac.

Ja u ovom naslovu sem grafike ne vidim nista vise. Neko je pomenuo AI, AI sedi za mitraljezom dzipa i ne radi nista dok sam ja okolo vijao kokoske, nisam ni skontao da je taj za mitraljezom jos ziv dok nisam dosao do dzipa, tek je onda poceo da pua (na 15m od dzipa), a glavno da sistem za detekciju pokazuje da me je tamo neki sa 500m kao video ovo ono...No dobro, kako ko voli.

Sto se mene tice:

Kane & Lynch Now Gold

Meni dosta :D Nadam se da ce ispuniti ocekivanja :p

@gx-x

Ja u ovom naslovu sem grafike ne vidim nista vise. Neko je pomenuo AI, AI sedi za mitraljezom dzipa i ne radi nista dok sam ja okolo vijao kokoske, nisam ni skontao da je taj za mitraljezom jos ziv dok nisam dosao do dzipa, tek je onda poceo da pua (na 15m od dzipa), a glavno da sistem za detekciju pokazuje da me je tamo neki sa 500m kao video ovo ono...No dobro, kako ko voli.

_________________________________________________________________________________

Pa stavi tezinu na delta pa vidi da li ćeš moći da se juriš sa kokicama :D, meni je igra fenomenalna žao mi je što moram da puknem silu para da bi je igrao The Way It's Meant To Be Played, ali je ne mešam sa Gears of war ove godine, mislim realno ovo je Far Cry na steroidima i sa EA na leđima ne zvuči kao obećavajuće, da se ne pretvori u franšizu kao need for speed pa kasnije da imamo Crysis-Underground:p

Poslednja izmena:
Aj ako neko ima volje i zivaca da mi nareze ovaj crysis demo da i ja to probam zato sto u gradu kod mene niko nema a ja sam ogranicen na kablovski internet od 1gb limita. Ako ovo nije piraterija, mislim na rezanje demoa onda vas molim da mi narezete i posaljete postom.
Ko je voljan neka me kontaktira na pm:wave:

Dovuci se do NS i dobijes ga, samo molim te, nemoj da saljem bilo sta postom :D

Pa ne znam mozda sutra idem za NS ali ne verujem. Sto ne postom? Lose iskustvo?:)

Kako ces tek nabaviti full verziju?,) btw jel neko zna gde se preselio mb-soft u ns?

To ce vec lakse da ide. Ovde kod mene niko ne nabavlja demo. E a jel znate da li mozda uz neki casopis izlazi demo?

Poslednja izmena:
Probah i ja sa mashinom iz potpisa , odlicno graficki i prezahtevno , kod mene na 1024 x 768 bez aa i af od 15 do 25 frejmova na high setovanjima.Primetio sam da neopterecuje mnogo procesor , a i rama koristi do 1,5 gb .Nadam se da ce optimizovovati malo vishe igru da bi pri nizim rezolucijama imali high detalje .U nekim predhodnim postovima neko pomenu iscrtavanje dok se priblizava objektima kod mene ima i toga ali se uklanja kad se u atijevom drajveru ugasi opcija catalyst ai.
Bar sam manje puko para za komp od pojedinaca pa mogu manje da zalim za utrosene pare.

Nema šta da se pegla do finalne verzije, ni u AI ni u optimizaciji ni u bilo čemu jer je Crysis otišao u Gold samo par dana nakon što je demo izašao.
Otishao je gold, ali tu ce biti patcheva , najverovatnije dan-dva posle pushtanja u prodaju.

Poslednja izmena:
Evo malko sam se igrao tornadima u editoru. FFeenomeenalno izgleda :)

Poslednja izmena od urednika:
Probah i ja sa mashinom iz potpisa , odlicno graficki i prezahtevno , kod mene na 1024 x 768 bez aa i af od 15 do 25 frejmova na high setovanjima.Primetio sam da neopterecuje mnogo procesor , a i rama koristi do 1,5 gb .Nadam se da ce optimizovovati malo vishe igru da bi pri nizim rezolucijama imali high detalje .U nekim predhodnim postovima neko pomenu iscrtavanje dok se priblizava objektima kod mene ima i toga ali se uklanja kad se u atijevom drajveru ugasi opcija catalyst ai.
Bar sam manje puko para za komp od pojedinaca pa mogu manje da zalim za utrosene pare.

jel si probao 1280x1024 na medium,vidim da je za tvoj monitor dovoljno 1024x768,ali ako te ne mrzi aj probaj ovako pa javi fps,pozz :wave:

A stvarno Crysis ne izgleda kao na davnim screenshotovima

http://www.incrysis.com/forums/viewtopic.php?id=11972

The CEO of Crytek said that they had to take the highest level of shaders out because people would not be able to run them - he said that in a year - when the hardware catches up they will release a patch, or update and crysis will [again] be next gen.

Poslednja izmena:
ma sad gledam i nesto iz 2006 i sa ovog GDC-a ove godine (sta god GDC znachi :d)

isto izgleda

samo mi deluje da je radilo bolje (a niko ne pominje dx 10 :))

@GX-X: Pazi ubijali su i mene k'o zeca, ali posle doostaaa treninga, zaista mozes da pravish chuda, ne bash kao u trejlerima, ali ja sam skakao sa krova na krov, zalegao, popio par pogodaka, malo cloak, malo speed, malo ganja, bomba, opet speed, veruj mi, mnogo je zabavnije kad se naviknesh, meni je gejplej strava:p
Odigrao sam na svim nivoima tezine, i zaista je skroz drugachije iskustvo, a to shto te napichi par njih sa po par rafala, pa normalno da nanosuit to ne moze da istrpi, zamisli realno da imash pancir pa da te pogodi 3-4 lika sa kalashima, verovatno bi pancir izdrzao par pogodaka (zavisno od stepena zashtite) ali bi vrlo brzo prs'o.
Plus da je nanosuit prejak, igra bi bila smeshna, kao da igrash na god modu.

All we are sayin' is give a CRYSIS a chance:)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno