Šta je novo?

Crysis Benchmark CPU/GPU [HIGH]

Da, to sam i ja primetio :)....
Tacno sam video na 1280*1024 gde je pao fps na 30, tacno na onom delu na pocetku kad krene da spushta kameru :)..... Mada, ja se igram na 1680*1050 tako mi ne smeta ovaj minimum, da skoro je bio maximum :p.... :wave:

@fantomX: jel ta 4870 overclockovana out of box? Na kojim frekvencijama radi?

Radi na 750/3600ut of box, mislim da je jezgro OC-ovano, ne znam za ostale karte default....

To su deafault frekvencije.
Zanima me koliko se overclockuje 4870,ali bez ikakvih modovanja. Ako mogu vlasnici da postave slike ocovane 4870 u Crysis-u.Znam da je Yoti vec postovao,ali bilo bi lepo da vidimo jos koji primer :)

Ma OC-ovacu je ja, samo da stignem kuci, igrao sam sinoc Crysis na 800/4200 bez problema..... Moze josh vishe, videcemo koliko ;)

Evo malo, ovo je OC za 24/7, GPU 850Mhz, memorija 4100Mhz, fan na 25% :)
Jezgro nece da mrda sa 855, dok memorija ide i na 4500Mhz, ali crysis bench puca na 3-cem loop-u :S:.... Inace na tim brzinama FPS dok radi probija 100 ,)....

edit:na slici se vidi brzina od 500/250, namesten mi je tako profil kada izlazim iz 3D, pa sam se zaboravio, dakle klokovi su 850/4100 za ovaj rez :)

Prilozi

• Kriza.JPG
    Kriza.JPG
    305.2 KB · Pregleda: 143
Poslednja izmena:
@ Yoti
danke bite, to sam 'ladno zaboravio, sad begam da oladim glavu i ATI-ja :p, bice sutra josh zahebancije ;)

Evo i ja da postavim svoj rez
Win XP PRO SP2
sto se tice klokova sve lepo pise u "moja masina" samo je cpu trenutno na 3.6.

podesavanja su sledecje:1280x1024 NO FSAA
sva podesavanja su na HIGH ali je ubacen konfig koji navodno dozvoljava da se na XPu imaju isti efekti kao na Visti tj DX10 modu,tako da se moze recji da su mi podesavanja VERY HIGH.
CPU:

GPU:

;)

boga mi, gtx 2xx su gladni za cpu znagom, pa chak i u krizi

Prilozi

• crysis1280.jpg
    crysis1280.jpg
    251.1 KB · Pregleda: 138
ali nije min. fps a on je vazniji ;)

Ako je važniji onda da batalimo ovu novu generaciju kartica pa da uložimo u CPU? To što postoji scena (koja traje nekoliko frejmova) u celom demou (koja diktira min fps) i koja je zavisnija od CPU negoli od GPU ne može da podrži ovo što ti tvrdiš.

Ako je važniji onda da batalimo ovu novu generaciju kartica pa da uložimo u CPU? To što postoji scena (koja traje nekoliko frejmova) u celom demou (koja diktira min fps) i koja je zavisnija od CPU negoli od GPU ne može da podrži ovo što ti tvrdiš.

uvek je najvazniji min. fps i odrzavanje istog ;) ionako "nove" generacije kartica daju 30+ "average-max" u cen. rangu od 100 do 450 e
p.s. prodaj ti onda quada, kupi 280gtx/4870x2 i stavi athlon/e2160 sa sve plocom za 100e pa djipaj crysis :)

uvek je najvazniji min. fps i odrzavanje istog ;) ionako "nove" generacije kartica daju 30+ "average-max" u cen. rangu od 100 do 450 e
p.s. prodaj ti onda quada, kupi 280gtx/4870x2 i stavi athlon/e2160 sa sve plocom za 100e pa djipaj crysis :)

Da li sam ja igde tvrdio da min fps nije najvažniji? Samo sam ti dao mogućnost da posumnjaš u to što si izjavio. Meni recimo taj min fps koji demo konstatuje ne predstavlja relevantan podatak. Izneo sam i razloge zbog kojih tako mislim. Da je više takvih mesta na kojima je cpu usko grlo pojavila bi se neka razlika u avg skoru između [email protected] i [email protected] ali je nema, avg framerate ostaje nepromenjen sa dovoljno snažnom karticom (8800GTS 512 750/1875/2200Mhz).

@FantomX: To je odlican oc,nego na slici vidim da si dobio isto kao pre toga na default-u. :trust:

@ DAS
Rezovi su 1280*1024 i 1680*1050, u oba slucaja karta je OC-ovana na 850/4100 ;)

Da li sam ja igde tvrdio da min fps nije najvažniji? Samo sam ti dao mogućnost da posumnjaš u to što si izjavio. Meni recimo taj min fps koji demo konstatuje ne predstavlja relevantan podatak. Izneo sam i razloge zbog kojih tako mislim. Da je više takvih mesta na kojima je cpu usko grlo pojavila bi se neka razlika u avg skoru između [email protected] i [email protected] ali je nema, avg framerate ostaje nepromenjen sa dovoljno snažnom karticom (8800GTS 512 750/1875/2200Mhz).

Potvrdjujem, skoro da nema razlike, pokazao sam to sa svim onim setovanjima QX-a, a pre toga sam se igrao na PE2180@3150, sada sve to na raznim setovanjima C2D E8400 :) Zakljuciti nakon svega toga je lako da ti treba FSB i dobra karta!? :)
:wave:

@ Ivke
Ako nadjem PE2xxx i vremena, ubacicu rezove u tekuci test da i to pitanje resimo donekle :)

Znaci overclockovani GTX 260 daje veci FPS od overclockovanog 4870,jel tako?

@FantomX: Jel ti to Vista ili XP ?

Server 2003 EE :)

Crysis je mnogo kratak - nema mnogo smisla igrati igru koja traje samo 3 sata efektivno :)

Vidim ja zokice :D, da si ti apsolvirao Crysis na ultra uber hard tezini :d.

Asus 280 GTX 750/1347@Intel Quad Core 4.4 Ghz

Bio je red da se opet vratim na tron i povratim prvo mesto za single kartu:D

Pozdrav za Nidzu:smash:

Prilozi

• Crysis Benchmark Test - The Best.png
    Crysis Benchmark Test - The Best.png
    234.6 KB · Pregleda: 226
Koliko vidim ponovo ti se drma tron,pa da pitam,da li si voljan da vodis na pice ,da te ostavim jos nekoliko dana na tronu.Sto se tice klope ,placam ja,xexe.;)

Pozdrav,prijatelju.

Naravno u svako doba;) Dogovoreno,samo napred i svaka cast za rez,drago mi je da imam zdravu konkurenciju...Hehehehehe..Veliki pozdrav za tebe prijatelju.:smash:

Vrh Dno