Šta je novo?

Crysis 3

To opet nije odgovor na pitanje koju morednu klasičnu "pucačinu" preporučujete, a da se ne spominju igre iz mladosti :)

nema sta da se tu preporuci sam zanr "moredna klasična pucačina" je limitiran da bi imao neku vrednost u gejmerskom smislu osim mozda multi ko voli da ga igra. Zanr koji vecinom rabe tinejdzeri kojima je uzivljavanje u opasnog baju sa najnovijom puskom cool i poneki matorac kad hoce da ostavi mozak na stand by. Osim toga opasnost je da uletimo u raspravu sta je to klasican fps, ima li tu horora, im ali tu sf-a...itd..generalno odavno nema dobrog FPS-a (ili se ja ne secam takvog?) po meni, sve je to repetativno i dosadno u igrackom smislu i svodi se samo na graficki dozivljaj i fore na koje se pale americke patriote, uglavno klincadija 10-15 godina...najbolji primeri su COD like igre i sve sto ide uz to..majice, kontroleri, de luxe pakovanja...:vomit: dno dna...u tom smislu kriza se cak izdvaja kao naslov koji ako nista nudi spektakularnu grafiku.

Ma gameplay nije los za onoga ko voli FPS. Oni kojima se igra nije svidela pre svega negoduju nacin na koji su razvili pricu i pljuju po katastrofalnim promenama dizajna prvog dela. Sta se desilo? Pa desio se ****ni EA... Ja stvarno ne mogu da shvatim da neko ko je uzivao u prvom delu moze da kaze da su 2(koliko toliko) i 3 dobre igre!? Zasto su batalili one letece aliene? Onog ogromnog koji je unistavao sve zivo... Katastrofa. Kada se Kriza pojavila nije donela mnogo novosti u odnosu na FarCry pa je opet imala toliko upecatljive momente koje drugi i treci deo jednostavno nemaju i pored bolje grafike.
Da je AI iole krsten ova igra bi ostavila bar 2x bolji utisak.

^^Da li ti je ova igra pruzila zabavu? Jeste...
Ok, moze bolje od ovoga (sto je i logicno jer savrsena igra ne postoji), i cemu toliko pljuvanje i kuknjava to mi nikad nece biti jasno:) Jel kostalo para sta li...

Poslednja izmena:
Da bi FPS bio uspesan mora da ponudi dobar dizajn nivoa, dobru grafiku (efekte i atmosferu), da ima pricu i najvaznije AI. Obzirom da je pucacina u pitanju ono malo atributa sto ima moraju da budu na nivou da bi uopste bilo zanimljivo...nije to rpg, stategija, H/s da postoji gomila stvari koja te uvlaci i gde se postize imerzivnost. u FPS-u ima jako malo toga za sta se mozes vezati i to mora biti odradjeno kako treba da bi valjalo: HL, Prey, prvi Cal of Juarez, DOOM, prva kriza, prvi FC, Chrome...ne secam se vise krstenog FPS od kada igram igre...a mozda me i secanje izdaje ko ce ga znati:d

Kad se setim samo, u kecu onaj deo kad ti naprave sacekusu na groblju i napradnu te 3 lika sa odelom! Ne'do ti Bog da to igras na hard-u! Us*o sam se ziv tada!

Ja sam igrao na delta... i da, usro' sam se tada samo tako. Uspeo sam da roknem prvu dvojicu, a da ostanem neprimećen od strane trećeg, s kojim sam se na kraju igrao žmurke pola sata-sat možda (tada mi je to trajalo čitavu večnost, a čuka hoće da iskoči iz grudi sve vreme), dok ga konačno nisam navatao... mislim da mi je tada ostalo vrlo malo municije, pa mi je bila zaista "kriza".

Uff... Jedan od najboljih momenata u igri, skroz sam zaboravio na to. Moracu odigrati Krizu jos jednom. :)

Joj, sad sam se i ja naložio, odigrao bih ga opet.. počeli su polako da naviru i ostali neverovatni momenti u igri, kao kad sam prvi put upao u bestežinsko stanje u letelici, a nemam nijedan pišljivi metak, pronađem nešto malo municije u onim dvema rupama, gde su bila kola neka, čini mi se, ali ih sve ispromašujem, pa onda opet pesničenje... a sve to na "delta"... havarija... mogao bih do sutra da nabrajam sve te sjajne momente u kecu...

Čekam da se treći deo malo ispečuje, pa da ga odigram, ali gotovo da sam siguran da takvih momenata neće biti...

Evo, pokušavam da se setim takvih momenata u dvojci, ali nešto mi ne ide. Ipak je kec izgleda zakon. Pljuvali su i njega da je tech demo samo itd, a meni ispade jedna od legendarnih pucačina.

Ahahaha ma za sve je uvek kriv EA i niko vise...

Unistili su Crysis.
Unistili su Dragon Age.
Unistili su Red Alert.
Unistili su Command & Conquer.
Unistili su The Old Republic.
Unistili su Spore.
Unistili su NFS.
Unistili su Mass Effect.
Unistili su Medal of Honour.
Unistili su Battlefield.
Unistili su McGee's Alice.
Unistili su Burnout.
Unistili su SimCity.
Unistili su The Sims.

Svaka jbna igra koja je u njihovom vlasnistvu duze od dve godine zaudara tako na EA, da mogu na kilometar da je prepoznam. A od kako su usli u F2P vode, pokazali su svima kako izgleda P2W, Kinezi nisu znali koliko daleko moze da se ode u ogranicavanju free igraca...

Da, sve je to na mestu, samo licemerno je da toliko pljujemo po igri. Kome se sviđa ok, kome ne, nek igra šta voli. Pa da li je iko od vaš platio original, ako je onda potpuno shvatam pljuvanje, sve ostalo nema smisla, bar po meni. Eto ja sam nekada davno kupio FC, super singl plej, odličan multi,...bio prezadovoljan, e sad u današnje vreme krize ( ne mislim na igru, hehe) kad je sve dostupno za dž. kupuju samo entuzijasti ili zbog multipleja. Trebalo bi da bude - kome se sviđa nek kupi i da podršku, ko ne kupi nek ćuti, hehe. :rolleyes::what:

Kupio sam ja prvi deo (aj za to mi nije toliko zao) kao i drugi deo, oba na popustu ali ne bas nekom ludackom. Drugi deo je zesce bacanje para. Verovatno cu i ovaj treci da kupim na popustu, da me pitas zasto pojma nemam. Ni pet evra ne vredi, realno.

GTX670 ( najnoviji drajveri ) / 2500k / 8GB DDR3 - nevezano od podesavanja na prvom nivou u vecini slucajeva ne mogu da imam ni preko 40 frejmova. Da li igram na low ili very high grafickim podesavanjima fps mi je apsolutno isti. Cak mi je bilo par situacija da imam bolji frejm rejt na visim nego na nizim podesavanjima.

Uopste mi nije jasno kako neki sa gorim konfiguracijama od moje teraju ovu igru na high/very high uz komentar da igra prosto ''klizi'' ( sto se tice perfomansi ).

Unistili su Crysis.
Unistili su Dragon Age.
Unistili su Red Alert.
Unistili su Spore.
Unistili su NFS.
Unistili su Mass Effect.
Unistili su Battlefield.
Unistili su Burnout.
Unistili su SimCity.
Unistili su The Sims.

Svaka jbna igra koja je u njihovom vlasnistvu duze od dve godine zaudara tako na EA, da mogu na kilometar da je prepoznam. A od kako su usli u F2P vode, pokazali su svima kako izgleda P2W, Kinezi nisu znali koliko daleko moze da se ode u ogranicavanju free igraca...

Pazi molim te da nije. Pod kojim je ovo izgovorom, zato sto svaki developer kad god nesto fali okrivi izdavaca? Ma sigurno. Previse su se i oni osilili i poleteli i duvaju uz vetar virtuelne EA mrznje. Zasto recimo sada Visceral nije upropastio Dead Space iako nije nesto popularna igra a on je EA internal studio, nego je greskom napravio odlicnu igru? Ovim vodjenjem bi zli EA sahranio ovu igru nekim kvazi tehnikama zaglupljivanja, ali nije. Pa se onda i ovde dolazi do onoga da recimo ovde Crytek je glavni i odgovorni i moze da radi sta hoce jer je EA samo strateski partner kao izdavac. Pod ovim ne mislim da je Crysis losa igra (sve 3) nego govorim uopsteno ko je odgovoran. Previse se lupaju gluposti sa tim EA je kriv za sve kada za vecinu tih naslova sto gore navodis ocigledno je da je developer kriv.

A btw, posto sam i cuo "drugacija" iskustva u radu sa EA, mogu ti reci da su recimo za NFS postojali terms kojih je developer morao da se pridrzava zato sto je NFS EA fransiza ali opet na kraju finalni proizvod i njegov kvalitet gotovo ceo zavisi od developera. Tako da je jedan NFS SMS-ov, jedan Criterionov, jedan Black Box-ov i oni su direktno odgovorni za njegov kvalitet i prezentacije.

Unistili su Crysis.
Unistili su Dragon Age.
Unistili su Red Alert.
Unistili su Spore.
Unistili su NFS.
Unistili su Mass Effect.
Unistili su Battlefield.
Unistili su Burnout.
Unistili su SimCity.
Unistili su The Sims.

Veći deo sa te liste pobrojanih igara su i nastale pod njihovom kapom...

nema sta da se tu preporuci sam zanr "moredna klasična pucačina" je limitiran da bi imao neku vrednost u gejmerskom smislu osim mozda multi ko voli da ga igra. Zanr koji vecinom rabe tinejdzeri kojima je uzivljavanje u opasnog baju sa najnovijom puskom cool i poneki matorac kad hoce da ostavi mozak na stand by. Osim toga opasnost je da uletimo u raspravu sta je to klasican fps, ima li tu horora, im ali tu sf-a...itd..generalno odavno nema dobrog FPS-a (ili se ja ne secam takvog?) po meni, sve je to repetativno i dosadno u igrackom smislu i svodi se samo na graficki dozivljaj i fore na koje se pale americke patriote, uglavno klincadija 10-15 godina...najbolji primeri su COD like igre i sve sto ide uz to..majice, kontroleri, de luxe pakovanja...:vomit: dno dna...u tom smislu kriza se cak izdvaja kao naslov koji ako nista nudi spektakularnu grafiku.

Znači ne voliš žanr, a opet igraš takve igre na silu, to mi nije jasno :)

Poslednja izmena:
Da, sve je to na mestu, samo licemerno je da toliko pljujemo po igri. Kome se sviđa ok, kome ne, nek igra šta voli. Pa da li je iko od vaš platio original, ako je onda potpuno shvatam pljuvanje, sve ostalo nema smisla, bar po meni. Eto ja sam nekada davno kupio FC, super singl plej, odličan multi,...bio prezadovoljan, e sad u današnje vreme krize ( ne mislim na igru, hehe) kad je sve dostupno za dž. kupuju samo entuzijasti ili zbog multipleja. Trebalo bi da bude - kome se sviđa nek kupi i da podršku, ko ne kupi nek ćuti, hehe. :rolleyes::what:

Nisi u pravu, i to nije opravdanje. Mislim "loša je igra pa šta, ne moraš da je kupiš". Jel to znači da sada, kada su sve igre lako dostupne u vidu piraterije, developeri treba da prave samo loše? Naravno da je neću kupiti ako je loša sa piratom ili ne...

Veći deo sa te liste pobrojanih igara su i nastale pod njihovom kapom...

So what? Misliš da ne bi nastale da nije njihove kape?

Poslednja izmena od urednika:
@Serbian91

Jesi proba ovako
Generalno - High, texture Very high, AA podesi na SMAA (2TX). Trebalo bi da šljaka ok i slika je ovako zaista dobra.

GTX670 ( najnoviji drajveri ) / 2500k / 8GB DDR3 - nevezano od podesavanja na prvom nivou u vecini slucajeva ne mogu da imam ni preko 40 frejmova. Da li igram na low ili very high grafickim podesavanjima fps mi je apsolutno isti. Cak mi je bilo par situacija da imam bolji frejm rejt na visim nego na nizim podesavanjima.

Uopste mi nije jasno kako neki sa gorim konfiguracijama od moje teraju ovu igru na high/very high uz komentar da igra prosto ''klizi'' ( sto se tice perfomansi ).

Jel ti ugašen vsynch? Sa istom konfiguracijom, sem recimo na početku igre na onoj kiši i na onom otvorenom delu drugog nivoa fps je iznad 40. A terao sam sve na very high osim shadows i shading. Sa ugašenim vsynch i smaa 2Tx.

So what? Misliš da ne bi nastale da nije njihove kape?

Pa nek nastanu, ne brani EA drugima da prave igre, ali ne liči ni na šta da se za sve krive EA, Ubisoft, Activision, Blizzard, Bethseda i ostali. Treba malo razmisliti zašto su i na pozicijama na kojima trenutno jesu, a zašto je sa druge strane THQ kao izdavač propao...

Niti se slažem da je neko loše vreme za gaming industriju, po meni stanje nikada nije bilo bolje, a sad druga je stvar što su pojedini postarili i prerasli igre, a nastavili da igraju iz navije. Pa samo kukaju na sve :)

Poslednja izmena od urednika:
Pa ne radi se o tome, ovde je očigledno da su nastavci proporcionalno lošiji od originala.
Eto uporedi C1 sa C2 ili C3, uporedi Red alert serijal, Uporedi Prvi Mass Effect sa trećim, Prvi Dead Space sa trećim, sada najavljuju mikrotransakcije u novim generalima, dakle opet kupovina servisa umesto igre. U nekim od pomenutih igara nije veliki vremenski razmak između originala i nastavaka a kvalitet/izvođenje igre je drastično drugačiji. Ne znam ko je tu kriv ali nemoj mi pričati o tome kako sam ostario, postao isfrustriran i sl fore...

Da, ja zaboravih, vsynch obavezno isključiti, ne radi dobro u ovoj igri, kao da laguje zbog njega.

^^Da li ti je ova igra pruzila zabavu? Jeste...
Ok, moze bolje od ovoga (sto je i logicno jer savrsena igra ne postoji), i cemu toliko pljuvanje i kuknjava to mi nikad nece biti jasno:) Jel kostalo para sta li...

Zbavu? ... pa jeste. Da je DLC platio bih je.
Koliko bih samo pizdeo da imam legalnu kopiju. MP krsh, prekratka kampanja, replay value ne postoji.
Ne znam na sta ovde mozes toliko da se primis osim na vizuelni segment i odlican dizajn nivoa? Na 2 minuta jurnjave po travi sa prvim cloacked neprijateljima koji pokusaju da skoce na tebe a onda pobegnu 2km i zabiju se u cosak? Uuuuuu wooow! Neverovatno iskustvo gledanja kroz termalni nisan... Ili mozda dobrih sveukupnih 10min voznje bagijima do mosta na kome je dovoljno da stanes iza olupina autobusa i lagano cekas da ti se svi protivnici naredjaju po istoj putanji nakon sto jadni pokusaju da prebace 1 granatu preko te olupine? Igra ima samo 2 svetle tacke a to je mini boss koji je dao bar neki izazov i dizajn poslednjeg nivoa. Kraj igre je imbecilno glup i zbrzan.
Znam da ces lupiti samo neki sarkastican komentar na ovo (ako i toliko). Nije dovoljno napisati "igra je kul" i onda prozivati svakoga kome se igra nije dopala iz veoma ociglednih i prakticnih razloga.

@Gdin_M: Dobro bre, ajde napisi koje je tvoje objasnjenje za TOTALNI obrt u dizajnu i prici u odnosu na prvi deo? Zar je moguce da si toliko naivan i slep da ne shvatas kolikog uticaja ima izdavac kakav je EA? Takvi giganti nikad nisu "samo" izdavacki partneri. Ponasaju se gore i od muzickih giganata sa kojima radim. Zapitaj se malo ko ovde prica napamet.

@Gdin_M: Dobro bre, ajde napisi koje je tvoje objasnjenje za TOTALNI obrt u dizajnu i prici u odnosu na prvi deo? Zar je moguce da si toliko naivan i slep da ne shvatas kolikog uticaja ima izdavac kakav je EA? Takvi giganti nikad nisu "samo" izdavacki partneri. Ponasaju se gore i od muzickih giganata sa kojima radim. Zapitaj se malo ko ovde prica napamet.

Znaci EA je kriv za "obrt price i dizajna"? LOL sta god, ako ti vec toliko iskustva imas sa radom sa EA... btw, proguglaj malo vise o Cryteku, njegovom odnosu sa EA, a najbitnije Cevatove intervjue kako je zeleo da koncipira nastavak fransize posle prvog dela.

Ako nekima nije skorasnji slucaj sa Aliensima bio eyeopener gde je Gearbox debelo oprao pare i ulozio na Borderlands, a jelte EA kao izdavac(i) je uvek kriv za sve igre, onda ne znam sta da kazem, sem da ne vredi objasnjavati.

Kakve veze ima Gearbox sa ovim?
Jel' Crytek to pravi neku igru paralelno sa Crysisom, ne kontam?

Citao sam ja sta je Cevat pricao a ti i dalje ne kapiras zasto je to pricao. "LoL sta god" je izgleda tvoj konacni odgovor za svaku diskusiju.

Ima veze i to debelo, posto su jelte izdavaci UVEK krivi a ovde to ima svrhu da ponekad isplivaju informacije kako developer zna da vuce izdavaca za nos, nadji i procitaj malo vise o tome. ;)

A sto se tice Crytek-a ne vredi da se objasnjava kada je EA samo izdavac igre a ne developer FFS (Crytek je odgovorni urednik za SVA 3 DELA - pa i onaj prvi gde isto na pocetku stoji zli EA!). Zato je i onaj deo lol sta god kada me mrzi da objasnjavam....

Verovatno im je interesantnije da svakih godinu-dve izbace neki novi prosečan naslov/nastavak nego da čekamo 12 god. kao recimo Starcraft II. Uz sve ove raskošne grafike i zaluđivanja, ponekad bih voleo da vidim obradu nekih dobrih starih platformi - kao recimo Ruff 'n' tumble, Another world, Traps 'n' Treasures, Ghosts n Goblins,... ali kome se to više isplati da pravi.

Auu brate ala hejtujete onako u poslednje vreme standradno za bench...a vidim niste presli igru pa vam ne valja :D,mislim kriza ko kriza jedino sto je ova malo kraca.
Tacno daje ono sto se ocekuje od nje,odlicna grafika,odlican zvuk,odlicni efekti,odlican soundtrack,odlicna zabava sa nanosuit-om...
Mislim realno poslednji FPS koji me je odusevio je Dishonored(ako uopste moze tu da se ubraja) a od krize sam dobio tacno ono sto sam ocekivao u malo kracem obliku.

Nego da pitam ove sa oridjidji kako im se svidja MP?
Jel vredi dati 2k?

Poslednja izmena:
Ima veze i to debelo, posto su jelte izdavaci UVEK krivi a ovde to ima svrhu da ponekad isplivaju informacije kako developer zna da vuce izdavaca za nos, nadji i procitaj malo vise o tome. ;)

A sto se tice Crytek-a ne vredi da se objasnjava kada je EA samo izdavac igre a ne developer FFS (Crytek je odgovorni urednik za SVA 3 DELA - pa i onaj prvi gde isto na pocetku stoji zli EA!). Zato je i onaj deo lol sta god kada me mrzi da objasnjavam....

Ti zivis u nekom lala land-u ocigledno ...
Ne znam cime se bavis u zivotu ali shvati da izdavac velicine EA nikad nije SAMO izdavac vec entitet koji diktira mnogo toga.

I znam sve vezano za skandal vezan za Marince... vuces analogiju samo da bi ispao upravu oko teme na koju gledas samo povrsno citajuci clanke i misleci da je sve crno/belo.

Poslednja izmena:
Auu brate ala hejtujete onako u poslednje vreme standradno za bench...

Baš standarno, ni jedna tema na ovom forumu ne može proći bez hejta, a kada dođe neka zaista genijalna igra kao što je recimo Dark Souls, pa i recimo već pomenutiDishonored niko je ovde niti igra, niti piše o njoj :)

Poslednja izmena:
@Gdin_M: Dobro bre, ajde napisi koje je tvoje objasnjenje za TOTALNI obrt u dizajnu i prici u odnosu na prvi deo?

Mozda je obrt u dizajnu nastao zbog promene platforme, a to onda povuklo i promenu u razvoju price iako nije moralo biti tako.

Baš standarno, ni jedna tema na ovom forumu ne može proći bez hejta, a kada dođe neka zaista genijalna igra kao što je recimo Dark Souls, pa i recimo već pomenutiDishonored niko je ovde niti igra, niti piše o njoj :)

Ja igram. A zato i hejtujem Crysis-e i CoD-ove, bas zbog toga sto svi igraju i svima su dobre igre. Ko McDonalnds, samo u Srbiji postoji shvatanje da je to neka vrh hrana, tako i ove popularne igre. Ledji Gaga, Beyonce, Crysis, Call of Duty, McDonalds, Burger King... razlicite industrije, isti (ne)kvalitet proizvoda koji je svima vrh jer ima jaku reklamu. A ta reklama se jace prima u Srbiji nego li u USA. Ja mleko i dalje pijem, a vi?

Nazad
Vrh Dno