Šta je novo?

Cryptonite [XCN] (M7 PoW)

Pa zar je tesko da uzmes i stavis par // ili obrises par redova u X11.cu u ccmineru? Svi ti novcici (whirlpool, luffa-512) koji koriste samo 1 algoritam od 17 vec gotovih su apsolutno smesni da se naprave da rade na GPU. Nvidia, AMD, nebitno, ovo ti je za CCminer, npr. Samo NOVI algoritmi mogu ali ne moraju da budu malo tezi za portovanje na GPU.

EDIT: jedna 750ti daje preko 50mh u apsolutno neoptimizovanoj varijanti. Davace i vise.

slazem se ali evo sto neko nije napravio gpu miner za monera onda ako je to toliko lako...?

pored klejmora koji krade na sve strane!

Poslednja izmena:
Kako nije? Pa napravljen odavno :D Ali to je novi algo, koji je pride izuzetno zahtevan sto se tice latencije memorije pa nije toliko superioran na GPU.

A ovih 17 koji su u X17 mineru implementirani su vec gotovi i spremni. Kad vidis jedan od tih 17 u novcicu, samo se nasmej na CPU-only :)

ufff ja u temi criptonite kontam da sam u doomcoinu ahahahaa za ovo da da da, za doomcoin nisam cuo jos za Anon Luffa-512 Algo, ja o tome pricam :)

Upravu je zhule kad za njih postoji GPU implementacija to je par sati posla da se doda u cgminer, a monero je cryptonight algo i trebalo je najmanje mesec dana da izadje GPU miner i to od strane claymore za koga kazu da je odlican poznavalac opencl

Par desetina sekundi posla, a par sati kompajliranja :D

Ljudi kopate li ovaj Cryptonite i dalje?

Ja sam probao da namestim solo, ali ne vredi, imam isti problem kao sto je toogood opisao na prvoj strani i nikako ne uspevam da namontiram. Inače nemam iskustva u solo mining-u, a još manje u podešavanju istog, pa sam, naravno, koristio ono slikovito step by step uputstvo ovde sa foruma i sve što je na početku ove teme rekao DADE...

Ali ništa. Odustao sam. Ako nekog ne mrzi da ovde postuje detaljno (za totalne početnike), biću zahvalan, pod uslovom da još ima smisla ovo kopati solo.

nista, meni je uspelo tako sto sam prvo pustio onaj DOS miner. Kada se sinhronizovao i poceo da kopa onda sam ga ugasio i startovao windows qt i bio sam na pravom chainu.

Da, to nekima pomaže. Samo sad je diff prevelik za nas sitne solo minere :-(

nista, meni je uspelo tako sto sam prvo pustio onaj DOS miner. Kada se sinhronizovao i poceo da kopa onda sam ga ugasio i startovao windows qt i bio sam na pravom chainu.

Uspelo je konačno.
Nisam bio tu, pa sam tek sada probao.

Hvala

A na koju foru da namestim ostale CPU-e da rade zajedno sa ovim jednim koji sam pustio? Jel dovoljno da u .conf fajlu imam samo za ip adresu 192.168.0.*?
I da li to treba u svakom .conf fajlu ili samo na prvom kompu...ili šta već treba?

Ili sa novčanikom svaki CPU kopa za sebe, a sa minerom udružuju snagu?

Početnička pitanja skroz, ali šta da se radi. :)

samo stavis wallet.dat of jednog novcanika u appdata folder i sve ce ici u jedan novcanik

samo stavis wallet.dat of jednog novcanika u appdata folder i sve ce ici u jedan novcanik

Hvala za pomoć sa zakašnjenjem...

Ljudi kopate li ovo i dalje?

Ja evo za 3 dana uhvatih 8 blokova, po 243 komada, sa ukupno 6 core i5 procesora. Od toga 5 blokova od sinoć do sada...ja zadovoljan. :)
Za prvo solo procesorsko kopanje i nije loše.

Nisam, jer sam sve regularno odmah prebacivao na menjacnicu. Nesto otislo, nesto cuvam.

Core i5 4440 sa 6MB cash-a.

Sad videh da ti nisam napisao koliko daju. Pošto nemam iskustva u solo mining-u, kad otkucam komandu u konzoli ''gethashespersec'', dobijem brojku 543673
Samo što ne znam da li je to za jedan cpu, ili za sve zajedno, jer svi zajedno rade na istom wallet-u...pa bi trebalo da je za sve zajedno, ukupno.

Znači da jedan daje oko 90khs, što bi trebalo da bude to, u odnosu na kopanje nekih drugih algoritama sa cpu-ima ranije iz minera.

Ako može više, a znate kako...slušam (čitam). :)

Poslednja izmena:
Jos uvek nema pulova, minera?
Samo solo iz novcanika?

Možeš solo pomoću minerd-a. :D

213rats.png

Poslednja izmena:
jel daje vishe iz minerd-a ?

Mislim da ne, ali probaj.

Pustio sam sa dva procesora iz novcanika da kopa pa da vidim kakve sam srece. Sam, daj taj miner i neko uputstvo ako ti nije tesko. :)

Hajde bas da vidimo kakva je zarada po khashu ili mhashu...

I5 3470 daje 270khasha iz minera, a iz walleta duplo vise.

Postoje dva miner-a. Jedan, koji je za 1GH i drugi preko koga je jedino moguće kopati solo, da se razumemo.

Koliko dobijate iz 1GH minera. Dajte neke rezove. FX 8320 svi klokovani na 4GHz 360-365 khash-a

Izasao novi miner 40% ubrzanje! Ima da se skine na 1GH.
I7 3770 daje sad oko 470 kh/s.

Na linux-u verovatno i više. Primera radi (ubuntu 14.04), na A10-5700, 65W, 3.4 GHz daje oko 260 kH/s. Verovatno bi FX na 4.5 GHz davao oko 700 kH/s.

ja oko 505 sa svih 8 jezgara na 8320.

Nazad
Vrh Dno