Šta je novo?

Cryostasis

Ma šta da vam kažem, sa mašinom iz potpisa nisam uspeo da izguram više od 35 fps. Znači preterali su skroz. Ništa ne pomaže jedna karta, dve karte u CF, nivoi detalja, teksture. Razlika između svih podešavanja na High i svih podešavanja na Low je samo 5-10 fps.

Jedino me interesuje da li na Nvidiji ide igra bolje???

Instalirao sam je, mučio se 30 min i pala je deinstalacija.

Ma šta da vam kažem, sa mašinom iz potpisa nisam uspeo da izguram više od 35 fps. Znači preterali su skroz. Ništa ne pomaže jedna karta, dve karte u CF, nivoi detalja, teksture. Razlika između svih podešavanja na High i svih podešavanja na Low je samo 5-10 fps.

Jedino me interesuje da li na Nvidiji ide igra bolje???

Instalirao sam je, mučio se 30 min i pala je deinstalacija.

Pa pogledaj gore sta sam napisao. Definitivno ultimativni sampion neoptimizacije...

Igrala mi se neka horor igra i reko aj da skinem Cryostasis, cim sam je pokrenuo skontao sam da moram da se naviknem na bednih 20tak fps -_- Znaci u najnizoj rezi i sa low podesavanjima (kada igra izgleda OCAJNO) imam mozda za 30% bolje rezultate nego kada stavim sve na max i igram u nativnoj rezi. Znaci ukrajinci su engine napravili perfektno :D

Pitanje za vas koji su presli igru, iskreno jer vredi da se mucim sa igrom ili da brisem odma :D I koliko vremena otprilike treba da se obrne ?

Igrala mi se neka horor igra i reko aj da skinem Cryostasis, cim sam je pokrenuo skontao sam da moram da se naviknem na bednih 20tak fps -_- Znaci u najnizoj rezi i sa low podesavanjima (kada igra izgleda OCAJNO) imam mozda za 30% bolje rezultate nego kada stavim sve na max i igram u nativnoj rezi. Znaci ukrajinci su engine napravili perfektno :D

Pitanje za vas koji su presli igru, iskreno jer vredi da se mucim sa igrom ili da brisem odma :D I koliko vremena otprilike treba da se obrne ?

Vredi ;).

interesantno je da oni koji su igrali rusku verziju igre pre nekoliko meseci nisu kukali na neoptimizovanost :trust:

Ja sam igrao rusku verziju.
Sistem je bio E4400 @2,8GHz, 4GB DDR2 800MHz, GTS 320MB @650/1900MHz.
Ista stvar kao sto sad ljudi pricaju, dal stavio na 800x600 ili 1280x1024 mala je razlika. Ja sam je igrao na 1024x768 na high sa fizikom ukljucenom, i generalno ok je radila, mada recimo kad god je trebalo da dodje do manifestacije fizickog endzina :), igra je stucala. Npr udarim nogom neku kanticu, komp zastuca za sekundu...

Tako da je i ruska verzija neoptimizovana, jer tu nema razlike medju verzijama, samo je razlika u audio fajlovima ;).

ok, ali niko nije kukao na neoptimizovanost a sada svi kukaju. nemam pojma. nabavicu je, ako mi bude sekla - cao.

Pa svi su mislili da ce da se optimizuje do izlaska eng verzije.

Kako mislis.
Da ubace 8-bitni mono zvuk u eng verziju umesto 44100KHz full zvuka u ruskoj verziji :D, mozda bi tad brze radilo.

Jel citas ti :), razlika je samo u audio fajlovima. Znaci rusima da koci, a eng verzija da leti :zgran: :smash:.

Pa ne,vec sam ochekivao neshto kao Witcher Enhanced Edition(dobro, ne do te mere poboljshano,ali razumesh shta mislim)

Poslednja izmena:
Meni je u ruskoj verziji solidno isla sa manjim bagovima ali podesavanja sa high na low nisu uopste uticala na kocenje tj slideshow u nekim delovima gde ima puno akcije inace ja sam je na high odigrao do kraja.

Nisam n ochekivao manje od nekog sa Sonic avatar-om :D

Jel jasno nekom sta se na kraju desilo? Zavrsih je juce, OK. je, ali mi kraj nije bas naj jasniji. :trust:

:wave:

Jel jasno nekom sta se na kraju desilo? Zavrsih je juce, OK. je, ali mi kraj nije bas naj jasniji. :trust:

:wave:

Join the club :d.

Glavni lik je imao/dobio moc da vraca unazad vreme, pa je spasavao posadu tako sto je ulazio u njihov um, to su oni flashbackovi kada igrac igra u ulozi nekog oc clanova posade i treba da spasi njihov zivot.
Na kraju igre se pojavljuje Kronos, bog vremena, izvire iz nuklearnog rekatora na brodu. Zato je sve povezano sa vremenom, tako procitah u ovom threadu, a nesto i na internetu.

A ona zena narator, prica bajku o Danku, to bi trebalo da je metafora na glavnog junaka, kao sto je Danko spasio ljude iz sume (or died trying :D), tako je glavni lik jelte spasio posadu i brod.
Na kraju igre je ista scena kao i na pocetku, s tim sto ruku spasa daje kapetan, a na pocetku je glavni lik jelte pao u onu rupu...

Poslednja izmena od urednika:
Cryostasis PhysX patch u pripremi.

06/03/2009
Cryostasis PhysX patch

Action Forms and 1C Company announced today that a special patch with additional support for NVIDIA PhysX technology is currently in development for the recently released first-person shooter, Cryostasis. This patch will ensure that all levels of the game feature the same degree of physics that are available in the technical demo created for NVIDIA and featured on the nZone Web site

Cryostasis has been launched in Europe this week, with PhysX implemented throughout the game. However, 1C has decided to add higher levels of PhysX to coincide with the US release by Aspyr in April. Available free of charge, this patch will add extra PhysX effects to the game that are accelerated in hardware when played on machines with compatible NVIDIA GeForce GPUs.

The patch will be made widely available on 1C and NVIDIA Web sites.

Naravno opet glupiranje "nase brace"...:D E jesu moroni, umesto da optimizuju igru da radi barem malo pristojno oni pokusavaju da ubace jos par kanti i burica na mapu. Sramota.:smash:

Ljudi imam problem, zapoceo sam igru i kuj moj da radim sonim belim pravougaonikom, u cemu je fora stvarno mi nije jasno sta da radim?

Nazad
Vrh Dno