BelThaZoR
Slavan
- Učlanjen(a)
- 13.04.2006
- Poena
- 370
Potreban mi je neki php skript koji će mi omogućiti pokretanje druge php skripte sa određenim intervalom ponavljanja ali samo dok ima nekoga na sajtu. Interval u kojem se podaci osvežavaju je obično 1 minut. E sad, razmišljao sam da napravim cron job koji bi se izvršavao na svaki minut. On bi pritom proveravao da li postoji neko na sajtu (za šta skript imam i odlično radi) i ako postoji osvežio podatke, ukoliko ne nikom ništa. Ali mi se čini da je to veliko bacanje resurasa servera, još treba uzeti u obzir da se svi podaci preuzimaju sa drugog servera kojeg u iste svrhe osim mog koristi još gomila sajtova.
E sad, da li je moguće izvesti ovako nešto:
Pretpostavimo da niko nije trenutno na sajtu. Prva sledeća osoba koja uđe će pokrenuti skript koji će napraviti nešto kao cronjob koji se ponavlja na svakih 60 sekundi. Skript treba da se izvršava na 60 sekundi sve dok se ne detektuje da je broj posetilaca 0 i tada se briše cronjob sve dok opet neko ne uđe na sajt. Međutim ukoliko dođe do greške prilikom preuzimanja podataka sa drugog servera, skript treba pokrenuti ponovo za 10 sekundi.
Nadam se da sam bio dovoljno jasan
E sad, da li je moguće izvesti ovako nešto:
Pretpostavimo da niko nije trenutno na sajtu. Prva sledeća osoba koja uđe će pokrenuti skript koji će napraviti nešto kao cronjob koji se ponavlja na svakih 60 sekundi. Skript treba da se izvršava na 60 sekundi sve dok se ne detektuje da je broj posetilaca 0 i tada se briše cronjob sve dok opet neko ne uđe na sajt. Međutim ukoliko dođe do greške prilikom preuzimanja podataka sa drugog servera, skript treba pokrenuti ponovo za 10 sekundi.
Nadam se da sam bio dovoljno jasan