Šta je novo?

Crni biseri

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
sasamil je napisao(la):
MSI 6800GS 3 god garancije (kupljena u februaru), full pakovanje + original Colin MCRae rally 5, radi savrseno
oko 160 eur ... (novu nemas ispod 220)

ovo nemas novu ispod 220E mu je najjaci komentar, mozda i nema nova ispod 220E ali zato ima Asus 7600GT za 190E i to u maloprodaji, da nepricamo da dobar deo benchmark populacije moze da nabavi hardware po nizim dilerskim cenama npr. mene taj Asus kosta 155E

Pazi sad... Ovo je jaaaako nezgodna situacija! Ti imas malo bolju kartu za 155e ali da ne ocekujes da je proda za 120e zato sto ti imas dilersku?! Cinjenica da covek gadja neku gornju granicu koliko moze da dobije i da mu je stav malo pogresan ali... 6600GT se prodaje za 100e a 6800GS je mnooogo bolja karta od nje. Celih 50-60%! Cene grafika mnogo padaju u zadnje vreme i cena se bukvalno ubija. Ne branim ga nikakko ali tebe ne razumem...
Ja imam 6800GS! Meni se ne isplati da je prodajem uopste. Placena je 230e pre 7 meseci otprilike i sta sad?! Nemoj pogresno da shvatis, ne zalim se ja ali jedino sto je u tom oglasu moglo da te uvredi je to (novu nemas ispod 220) i nista vise. To bas zvuci nadrkano i u fazonu, hitno mi je da je prodam nemoj da se neckas, nemas ti pojma sta valja. Ja mozda sve to gledam drugacije, postujem tudju cenu, nemam nameru da se cenkam, ako mi ne odgovara idem dalje. Mislim da je do 150 realna cena. Nije mnogo preterao.
P.S. Odakle mu sad taj Colin? :trust: MSI ga nije davao koliko znam. Club 3D jeste...

Hocete da vidite biser?!? E ovo je biser!!!
Covek je u jednom threadu gde se pricalo o 6600GT i clockovnju postovao ovu sliku i kao: Aj zdravo!!!
Trebao je da nam udari komplex sa svojim basnim clockovima ;)
Admini su odmah obrisali da ne pocne pljuvanje ali imao sam srece da vidim i sacuvao sam sliku :d Pokidao sam se...
Zaboravih atach :S:

Poslednja izmena:
Sto je najgore on te klokove nije potvrdio, jer kada se na nekom kloku testira karta onda ono dugme Test Changes postaje nedostupno sve dok se ne pomeri klok na slajderu.
Tako ja mogu da postujem da sam svoju kartu oc do nebesa, a ustvari samo sam na slajderu podesio klok, a nisam uradio test tj. potvrdu takta koji stoji na slajderu.

Ovo vazi na 91.31, a verujem i na drugim drajverima da je ista situacija.

Poslednja izmena:
Pa zato i jeste tenkre...

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
Hocete da vidite biser?!? E ovo je biser!!!
Covek je u jednom threadu gde se pricalo o 6600GT i clockovnju postovao ovu sliku i kao: Aj zdravo!!!
Trebao je da nam udari komplex sa svojim basnim clockovima ;)
Admini su odmah obrisali da ne pocne pljuvanje ali imao sam srece da vidim i sacuvao sam sliku :d Pokidao sam se...
Zaboravih atach :S:
O tome si ti pricao, kakav pajser :S:

Poslednja izmena:
Test changes pa apply ;) Uvek isto. Ovde samo pomeren klizac...
Potsetio me lik na Baltazara iz prve :d Doduse ovde nije radio Photoshop ali... Ma niko nece ti da provali a?!?
@Bojsa Za to sam pricao, jes` sad video *****izma?! :eyebrows:

Izvinjavam se ako je bilo, ali evo sta lik prodaje... Oglas sam nasao na jednom forumu...

prodajem pentijum 1 sa svim delovima
133 megaherca
graficka 1 megabajt
32 rama
Cena je 110 eura

Ne znam da li se zezao ili sta ali ovo je van svake pameti...
Mozda daje TFT uz njega...

Znam da sam malo preterao, najvise me je iznervirao komentar "novu nemas ispod 220E". Nije bas da 6600GT ide ladno za 100E (za AGP ovo je OK cena), na puno mesta je bila cena oko 80-90E jednom cak i 70E, za 100E imate X1600pro sa 256mb nov naravno, da neulazimo u raspravu da je x1600pro malo sporiji od 6600gt pogotovo u starijim igrama ali to je ta klasa sto radi dobro na jednoj radice i na drugoj... X800XL/XT kosta polovan oko 120E, a dobar X800GTO nesto malo preko 100E po meni sve su to kartice priblizne po performansama za 6800GS.

Apostol je napisao(la):
Ne znam da li se zezao ili sta ali ovo je van svake pameti...
Mozda daje TFT uz njega...
Mozda daje dva :eyebrows:

sasamil je napisao(la):
po meni sve su to kartice priblizne po performansama za 6800GS.
Prijetalju, jes ti video uopste 6800GS? Znam da je probao nisi sigurno!!! To se vidi iz tvoje price. 7600GT je jedva malo brzi od nje, 6800GT jede bez blama a ti poredis tu neke 1600pro Xt-ove i i cak X800GTO... Jes ti lood? "Priblizne"? Po tebi da... Nisu to lose karte da se ne lazemo ali nisu za poredjenje. X800XT je super ali opet samo 2.0 shaderi. Stara je to karta.
A ono "nemas novu ispod 220" je stvarno iritirajuce, za ubiti odmah, nema sta!!!
Samo mi odgovori... Da nisi mislio da ce je dati za 120e?!

sasamil je napisao(la):
Znam da sam malo preterao, najvise me je iznervirao komentar "novu nemas ispod 220E". Nije bas da 6600GT ide ladno za 100E (za AGP ovo je OK cena), na puno mesta je bila cena oko 80-90E jednom cak i 70E, za 100E imate X1600pro sa 256mb nov naravno, da neulazimo u raspravu da je x1600pro malo sporiji od 6600gt pogotovo u starijim igrama ali to je ta klasa sto radi dobro na jednoj radice i na drugoj... X800XL/XT kosta polovan oko 120E, a dobar X800GTO nesto malo preko 100E po meni sve su to kartice priblizne po performansama za 6800GS.

Ni jedna nije po performansama blizu 6800GS, pogotovo oc-ovane...

X800GTO kada se klokuje pre svega mislim na GPU na 600MHz je veoma prz oko 6000 poena 3dmark2005, lepo sam rekao da je x1600pro poprilicno sporiji od 6800gs ali nov nosta ispod 100E... 6800gs ima moj prijatelj i sasvim dobro znam o cemu se radi mada i nemoze bas da se uporedjuje sa 7600gt, jeste da i dosta testova i igara razlika nije velika, mada ponekad u zavisnosti od igre i AA/AF razlika moze da bude ladno 40-50% sto nikako nije zanemarljivo. 6800gs realno vredi manje od 150E, nadjite mi bar jednog coveka koji ce da da 150 za 6800GS ? Ko ima bas toliko para lepo kupuje ili X1600XT ili 7600GS vec sada postoje verzije sa DDR3 memorijom koje kostaju oko 150E a jedino u cemu se razlikuju od 7600gt je manji takt memorije i jezgra sve ostalo je isto.

Ti bas ne znas o cemu pricas... Ja sa 6800GS cupam 6500 u 2K5... X800 je stara grafika koja podrzava samo 2.0 shadere covece!!! O cemu pricamo?
Hoces da kazes da bi neko pre dao 150e za 1600XT nego za 6800GS?!? Taj je onda pajsercina kakve nema!!! 7600GS sa DDR3 je vec mnogo bolja stvar ali pitanje je samo koja je memorija i koliko ce se clockovati posto je downvoltovan GPU. Bojsa je imao lep primerak... Sto 6800GS i 7600GT ne mogu da se porede? Kao mnogo je brza a? Odvrni AA i AF pa da vidis kolika je razlika... A sad trk kod prijatelja pa da probas grafiku i onda mozemo da pricamo. U svakom slucaju u pravom si threadu: "Biseri" ;)
I odgovori mi vec jednom... Da nisi mislio da ce je prodati za 120e? To je bre uvreda. Necu da gusim thread vise glupostima postoji PM

Asus X1600XT silent VIVO sam mogao od ByMax-a da kupim za 100E, predomislio sam se u poslednjem trenutku zato sto imam druge troskove. Oko 6000 poena tacnije 6200 i 6500 i nije neka velika razlika po meni, a ps30 i nije neki preterani argument koji toliko potenciras, jeste da ima razlike ali je to vise individualno, takodje i HDR koji je po meni sasvim dobra i upotrebljiva stvar ukoliko nemate bar 7600GT jos bolje 7800/7900 na gf6 slaba vajda obara performanse i to maltene duplo.
7600gs sa DDR3 memorijom je prakticno klasicni GT sa 1.4ns memorijom samo sa spustenim taktovima 500/1000 naravno klokuje se kao i GT. 7300GT nanjjaca varijanta takodje sa DDR3 memorijom takodje radi na taktovima kao i 7600GT 560/1400 i jedina razlika je 8 umesto 12 pipelinea. Takav 7300GT je jednako brz kao i 6800gs a kosta oko 120E novo naravno. Iz svega sledi da sam se nadao ceni oko 130-140E a ja da ponudim 120E u svakom slucaju nebih je platio vise. Kada uporedjujemo 6800GS i 7300GT slazem se razlika u magistrali manje pipelinea, ali sve to nadoknadjuje 400MHz brza memorija i oko 100MHz brze jezgro. Uostalom raspitaj se kada neko prodaje 6800gs videces kolika je cena. Znam da ima puno njih koji i dalje prodaju 4200ti za 40-50E a za manje para moze da se kupi 9550/9600 i bartone za 80E, narod jeste glup ali nije drogiran svako moze malo da se potrudi i da kupi i bolje i jeftinije samo ako hoce.
Ovo je moj poslednji post u ovoj temi sve sto sam imao da kazem rekao sam.

a ovo
Povoljno prodajem nov externi DVD rezac PX-740UF. Garancija 12 meseci napismena!
Cena 120 eura.

imam na prodaju sledece:
maticnu plocu ASUS A7V266-C / 266Mhz FSB AGP 4X + potpuno nov ASUS super tihi cooler = 45 Eur.
graficku karticu ASUS GeForce4 MX440 64MB sa TV izlazom = 40 Eur.
procesor AMD Duron 1,6 Ghz = 50 Eur.
hmmm

Sto 6800GS i 7600GT ne mogu da se porede? Kao mnogo je brza a? Odvrni AA i AF pa da vidis kolika je razlika...

ne mogu zato sto 7600GT sa 4xAA supersampling ima isti skor kao 6800GS sa 4xAA (multisampling i supersampling ne podrzava), takodje 7600GT iam gamma correct AA koji dodatno pegla aliasovane objekte a ne utice na performanse + 7600GT ima dosta ostriju 3D sliku u nekim slucajevima , znaci ne vidi se svuda ali se vidi na nekim teksturama (imao sam pre toga 6600/6800 , znam da sam se iznenadio kad sam video). Takodje ne mogu da se porede u full PS 3.0 igrama jer 7600GT ima optimizovaniji SM 3.0 i dosta bolje radi nego stari SM 3.0 na 6xxx seriji, ovo se vidi u COD2 i u 3dmarku 2006. Takodje ne mogu da se porede ni zbog velicine, potrosnje struje, cene, dodatnih feature-a itd.

:) novija je karta. Mada u sustini kad uhvatis neke starije igrice tu su negde dokle god neces da teras 7600GT u 1600x1200 sa 8xAA i 16xAF, a 4xAA i 8xAF mu ne smeta uospte, tj tu se jos ne oseti 128bit magistrala, tako da ta prica nema smisla, a cisto sumnjam da cemo se i ti i ja naigrati najnovijih naslova u 1280x1024 u 4xAA tako da to sa AA i AF opcijama i 128bit magistralom i nije neka mana posto kako god da okrenes nemas dovoljno jaku kartu da to ukljucujes u novjim igrama, svve i da je 512bit magistrala...
Ali ovo je sve za neki drugi topic ;)

ako je pci kao sto pise naci ce pacijenta
isto kao i voodoo3 pci za 20€ sa istog mesta

gx-x je napisao(la):
ne mogu zato sto...

:) novija je karta....
Pa dobro ali lik poredi 6800GS sa x800 i 1600XT?! Jel to ima smisla? Ako tako gledamo onda ova karta ne moze da se poredi ni sa jednom... ;)
Sve se ja ovo sa tobom slazem. Otisla je prica off skroz, nema ni veze uopste.

Diabolique je napisao(la):
Pa kome treba treba pci karta od 55e.
pacijentima?
pa do skoro je bio lik na pcberzi koji je trazio 110€ za pci graficku :eyebrows:

:zgran: Znam da bese nekad bruka karta ali...
Pretera ga, propisno....skuplje nego 6600GT :lupko:

a kako ce da radi bez ploce :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno