forsaken demon
Čuven
- Učlanjen(a)
- 03.07.2002
- Poena
- 690
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Intel 13600K
- Matična ploča
- DeepCool AK620 White
- RAM
- 64 GB Kingston Fury Renegade DDR4 3600 Mhz
- GPU
- Gigabyte RTX Windforce OC 5070 12 GB
- Storage
- KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD 2 TB, Seagate Firecuda 530 M.2 SSD 2 TBCrucial® MX100 SSD 512 GB, Western Digital, Western Digital Caviar Green WD20EARX 2 TB
- PSU
- Be Quiet Pure Power 13M 850W
- Monitor
- Dell 24"
- Mobilni telefon
- Samsung A52S
- Pristup internetu
- Optički internet
Noćas ostavim komp da skida neke fajlove sa neta kao i obično, a u download manageru uključim opciju da se komp isključi posle završenog skidanja što se desilo i ovaj put. Međutim, od jutros uopšte ne mogu da startujem XP! Prilikom regularnog startovanja sistem se blokira odmah kada prođe boot ekran, last good configuration takođe pravi isti problem. XP-ovo skeniranje diska ne pokazuje nikakav problem.
Kada startujem safe mod, dobijem vrlo interesantnu poruku:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\Windows\System32\drivers\atapi.sys i tako redom za sve sys drivere u tom direktorijumu. Nakon toga sistem kao nešto učitava, ali nakon toga stane i ništa se ne dešava.
Pojma nemam šta bi moglo da bude u pitanju - uradio sam skeniranje diska, nije našao nikakve greške, proverio sam diskove antivirusom, i to je OK. Iz Windowsa 98 sam pogledao taj System32\drivers direktorijum, onako odoka sve deluje ok, svi fajlovi su tu.
Mogu li nešto da probam osim popravke/reinstalacije sa instalacionog CD-a?
Kada startujem safe mod, dobijem vrlo interesantnu poruku:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\Windows\System32\drivers\atapi.sys i tako redom za sve sys drivere u tom direktorijumu. Nakon toga sistem kao nešto učitava, ali nakon toga stane i ništa se ne dešava.
Pojma nemam šta bi moglo da bude u pitanju - uradio sam skeniranje diska, nije našao nikakve greške, proverio sam diskove antivirusom, i to je OK. Iz Windowsa 98 sam pogledao taj System32\drivers direktorijum, onako odoka sve deluje ok, svi fajlovi su tu.
Mogu li nešto da probam osim popravke/reinstalacije sa instalacionog CD-a?