Šta je novo?

Crko mi hard

@duksa88 ...I hddr zavrsi posao od pocetka do kraja diska - de reci kako je on to odmogao cak I u scenariju u kome nije ispravio sve bed sektore. Je li naudio fajlovima? A je li ucinio da ili svi ili veci deo nego pre intervencije budu citljivi? Da li je posle njegovog koriscenja veca ili manja verovatnoca na uspeh recovery alata?
Na kraju, ali tek sutra cu biti u mogucnosti, na kraju cu izbaciti skrinsote svog hdd koji je u slicnom stanju kao I ststefanov a pokazacu I uspesno backupovane fajlove na mail.ru I svoje postove s pocetka godine koji ce potvrditi da ne izmisljam vec da su fajlovi spaseni u osnovi koriscenjem hddr-a.
Taj disk za koji bi ti verovatno isto rekao da mu je otisla jedna glava I dalje torrentuje, pokazacu njegove r/w brzine I kako se na IDE pojavljuje kao bad disk a na AHCI ne.
...ma neka I ispadne da sam hddr fanboy, to mu dugujem za sve one fajlove koje mi je spasio ;)

To da je disk neispravan to je jasno.
Vrlo je verovatno da jedna glava ne čita?
Siguran si u tu visoku verovatnoću?
Tada budi od koristi pa postavi informacije i uputstva kako će OP moći to i potvrditi.
Ne razumem skracenicu OP?
Da vrlo verovatno da jedna glava ne cita, ne znam sta ti nije jasno.

@duksa88 ...I hddr zavrsi posao od pocetka do kraja diska - de reci kako je on to odmogao cak I u scenariju u kome nije ispravio sve bed sektore. Je li naudio fajlovima? A je li ucinio da ili svi ili veci deo nego pre intervencije budu citljivi? Da li je posle njegovog koriscenja veca ili manja verovatnoca na uspeh recovery alata?
Na kraju, ali tek sutra cu biti u mogucnosti, na kraju cu izbaciti skrinsote svog hdd koji je u slicnom stanju kao I ststefanov a pokazacu I uspesno backupovane fajlove na mail.ru I svoje postove s pocetka godine koji ce potvrditi da ne izmisljam vec da su fajlovi spaseni u osnovi koriscenjem hddr-a.
Taj disk za koji bi ti verovatno isto rekao da mu je otisla jedna glava I dalje torrentuje, pokazacu njegove r/w brzine I kako se na IDE pojavljuje kao bad disk a na AHCI ne.
...ma neka I ispadne da sam hddr fanboy, to mu dugujem za sve one fajlove koje mi je spasio ;)

Ja ti kazem na osnovu 8000 koje sam ja spasio.
Ako ti pokusavas da revitalizujes sektor na kojem se nalazi deo MFT-a a on moze recimo da se procita bez CRC-a ili iz nekog drugog utilitija , a umesto toga ti ga
muchis i maltretiras i nakraju ga smart prebaci u nechitljiv mozes da zeznes celu folder strukturu.
To sto si ti imao srece da bad sektori budu na delu koji nije vitalan za iscitavanje folder strukture ne znaci da su svi bad sektori na mestima koja nisu vitalna.
Igra velikih brojeva je u pitanju, disk od 1Tb ima skoro dve milijarde sektora, ti se kockaj ako hoces...
E sad ako disk ima glave koje su prljave i citaju nesto, umesto da se iscita sta se moze kloniranjem sektor-sektor ti pokusavas da popravis sektor koji ionako ne moze da se procita.
Sektore koje ne moze da procita on proglasava losim i ne moze da iscita njihov sadrzaj. Mozes samo da se nadas da su nebitni.

OP je uobičajena skraćenica za:
OP means 'original poster' in discussion forums. The original poster is the person who started a discussion thread, and OP is used to refer back to that person as the responses grow.

Smisao foruma je da se dele informacije i znanje.
Ako je tako kako kažeš tada treba da omogućiš čoveku da to potvrdi ili opovrgne.

Kako zbog situacije sa njegovim diskom tako i zbog drugih ljudi koji budu čitali ovu temu a informacija bi im koristila.

Ja ti kazem na osnovu 8000 koje sam ja spasio.
Takođe i zbog tvog sopstvenog renomea je dobro da potkrepiš svoje viđenje stvari.

Ja nikada ne bih smeo da tvrdim da je velika verovatnoća da jedna glava hdd-a ne čita u slučaju OP.
Naprosto ne vidim dovoljno dokaza iznešenih do sada koji govore u prilog tome.
Opet, ja sam amater i "Katica za sve" koji je imao posla sa par desetina diskova a ne 8000 poput profesionalca kao što si ti.
Pa sam eto i ja zainteresovan za dokaz.

Ja nemam potrebu da dokazujem bilo sta. I kad bih hteo ne bih mogao jer covek nema ni priblizno dovoljno opreme da to potvrdi.
U krajnjem slucaju moje vidjenje stvari je da se ne cacka puno dok se ne vidi sta je i kako je.
Nazalost bez alata nema ni zanata , stapom i kanapom ne moze nista da se potvrdi. Ne mozes da popravis auto nozem i viljuskom kao sto ne mozes
da spasis podatke hddregeneratom.

@duksa
Naravno da nije lako dokazati tvoju tvrdnju.
Zato sam i insistirao da je dokažeš u "forumskim uslovima".

Čovek se odlučio za kućnu radinost, još na početku teme mu je sugerisano da je jedino što je sigurno to je da je disk u ozbiljnom stanju i da:

Budući da su porodične slike u pitanju i da je disk u lošem stanju (i da je sva prilika da će se brzo dodatno pogoršavati stanje) prvo moraš doneti odluku profesionalci ili kućna radinost.
Nisi se izjasnio (bar ne direktno) o tome ali je to bitna odluka u ovakvoj situaciji.
Tek posle toga bi bilo pošteno savetovati te šta i kako.

pa ne moze da zna sta je sa diskom u kucnoj radinosti, jednostavno nema izbor.
Ja bih testirao glave i video, ali on ne moze. Jednostavno preskupo je. Jel mozes zub da vadis u kucnoj radinosti?

Zasto bi trebalo da bude preskupo? Koliko kostaju alati I vakuum prostorija a koliko si ti vec naplatio tih 8000 vec popravljenih diskova? 2.000.000 € ?! ...kad oduzmemo troskove vidimo koliko neopravdano ogromnu cenu drzite.
I dobro, ako ne mozes ili neces da pomognes dzabe onda bar nemoj da nam stajes na muku, pls.

Zasto bi trebalo da bude preskupo? Koliko kostaju alati I vakuum prostorija a koliko si ti vec naplatio tih 8000 vec popravljenih diskova? 2.000.000 € ?! ...kad oduzmemo troskove vidimo koliko neopravdano ogromnu cenu drzite.
I dobro, ako ne mozes ili neces da pomognes dzabe onda bar nemoj da nam stajes na muku, pls.
tebi nema pomoci, najbolji savet je od mene dobio. Treba mu alat bilo koji da pristupi firmwareu diska i da ispita glave. Najjeftiniji kineski kosta 1500dolara.
Nek kupi pa nek pogleda.
Ako cete da zajedno bacate chini na disk i ako neko dodje i kaze da se to ne radi tako , nije vam pomogao?
Okani se corava posla, samo ces gore napraviti je najbolji savet. Nazalost to nije ono sto hoces da cujes.

koliko sam naplatio diskova mozes da vidis na APR-u, a sto se slobodnog formiranja cena tice siguran sam da si cuo da ne zivimo vise u komunizmu.

i nije vakum prostorija jer diskovi nisu u vakumu, neko je clean room, ili clean place i kosta od 1 000 do 10.000 sa prevozom i pdv-om itd itd.

@duksa88 tebe se na sve moze isprovocirati sem na pruzanje usluge po razumnoj ceni, smesno mi to malo :d
...bas si se rasrdio, tri dupla posta ...hehe dugo te nije pustila srdzba. ;)

Pazi, vise sam ja ulozio u pokretanje obicne taxi radnje nego ti u taj svoj posao I ne znam sto se onda iscudjavas kad primetim da drsko preskupo naplacujes svoje usluge? ...znam, imas srecu da radis bez (dovoljno) konkurencije za razliku od mene I to zloupotrebljavas cak vrbujuci ststefana da odustane od pokusaja sredjivanja diska u kucnoj radinosti ...a to je isto kao kad bih ja rekao: "nemoj duksa sam I amaterski da se vozis, dodji kod mene da ti uzmem pare jer ja sam profesionalac"
Bzvz :d
U jednom od postova si rekao da sam ja imao srece kad sam samostalno spasio svoje podatke - reci mi, da nisam okusao srecu I da sam dosao kod tebe koliko bi mi naplatio? I onda na kraju izvuci zakljucak da li je za mene bilo pametnije da se oslanjam na tebe ili na sebe ;)

Ne moras sve ovo toliko da uzimas k srcu I da opet pises gomilu duplih postova - pokusaj da samo u jednom kazes kako meni stvarno nema pomoci ...I taj jedan post je fala bogu suvisan jer ja i dalje biram da samome sebi pomazem radje nego da mi ti deres kozu "pomazuci" mi ;)

Pa eto ti biznis plana, dodji da budes konkurencija. Uzmes hddr i cepash, pare same padaju,
Kako kaze Borivoje Surdilovic, hocu da mi niko ne sedi na grbinu, da me ne bije kisa i veta, i muzika ima da ti svira. Kao u taxiju.
I popravi taj zub na smajliju :)

E tako te volim, kad nisi besan. Vazi za zub, cim nekog oplevim za neku jacu kintu :d

Pa taksisti su poznati po tome. Kod mene ima cenovnik , fiksan za sve, I to jos u dinarima iz 2008 godine idalje aktuelan.
Sto kaze moja majka poljubi pa ostavi, ali cak i moja cerka zna da nece da prodje bol ako se poljubi.
Vidis ti si popravio jedan disk, i na osnovu toga savetujes ljude. Jer smes da snosis odgovornost ako ostanu bez podataka?
Sudis o ljudima koje ne poznajes, pricas o firmama u koje nisi krocio, i kritikujes nesto o cemu nemas pojma.
Da li znas koliko kosta alat za izbijanje lezaja na hard diskovima?

Ne volim kad si ozbiljan, onda te samo novac interesuje. :p
Necu da branim niti svoju profesiju niti sebe jer nije lako opovrgnuti uvrezene stavove. Nek budem takav kakav mislis da sam, nisi ni prvi ni poslednji koji o meni I mojoj profesiji misli lose ...ja sam nemajuci kud naucio da zivim s tim.
Ststefan je napravio osnovnu gresku jer nije vodio racuna o redovnm backupu uspomena, meni je zao zbog toga sto uci na tezi nacin ali u tom delu mu ja ne mogu pomoci ...ono sto pokusavam je da u skladu sa njegovom odlukom o pokusaju vadjenja trnja iz pi*ke u kucnoj radinosti dam koliko mogu od sebe da pomognem. Sad kad je sve gotovo, kad je disk u stanju u kakvom je a kada se nema novca za lihvarske cene profesionalnog recovery-a, mislim da nisam savetovao nista nelogicno ...meni je takav pristup, uz verovatno I dosta srece, spasio 1,4TB podataka od cega 90GB bitnih ...ne uspomena jer ih imam bekapovane vec stvari koje mi ne bi bilo lako nadoknaditi. Da, ovo mi nije jedini vec deveti disk koji sam uspesno, uz dosta srece ali jos vise strpljenja spasio. Nije puno ali ja sam zadovoljan jer nisam bio tvoja musterija ;)
Nisam hteo ranije da ti kontriram ali sad hocu - probao si hddr? I iako si ga probao I znas kako radi ti tvrdis da on besomucno pokusava da cita I pise po losem sektoru dokle god na kraju SMART taj sektor ne prebaci u necitljive?
Ako je tacno da on cita I pise po bed sektorima kako su onda moji podaci ostali netaknuti iako je bilo oko 800BS? Nemoj govoriti o izracunavanju na osnovu CRC jer nije ni bilo potrebno, posle hddr, koristio sam diskgenius za povrat particija I od tog trenutka je radilo kopiranje bez ikakvih problema I zadrski.

Pretpostavljam da kao profesionalac nisi davao dovoljno sanse obicnom, "ovozemaljskom" softveru pa da zato toliko sumnjas u hddr. Nebitno, u nedostatku clean room-a, kineskog softvera itd. a nezeleci da pustim da me npeljese ja cu uvek izabrati uzdanje u srecu. :)

zaboravih ne rece mi koliko kosta alat za zamenu lezaja na diskovima?

Sigurno puno, ali ne znam sto mene pitas za to jer ja niti znam cenu niti sam pokazao zelju za saznanjem ...to je valjda nesto sto si ti hteo da kazes kako bi kako tako opravdao astronomske cene recovery-a?

...nije meni nista od toga bitno, voleo bih kad bi mi objasnio ono sto sam te pitao u vezi recenog o hddr-u ...I dodao bih jos jedno pitanje - ako je na ststefanovom disku potrosena spare area I ima I preko toga bed sektora sta ce SMART u stvari uraditi ako hddr (po scenariju koji si oisao) izmrcvari sektor, gde ce ga smestiti I kako ce ga oznaciti? (Pazi, ja mislim da je I bio necitljiv cim ga hddr nije "ukljucio" te da tu I tako I tako ne bi moglo da se osloni na CRC I interesuje me jesam li u pravu).

pokusavas sam sebi da objasnis stvari koje ne razumes, to ne biva.
Ja sam rekao da je glava neispravna ti si rekao da su cene astronomske.
O cemu pricamo o glavama ili o cenama? Ako kazes da je nesto skupo ti moras da napravis komparaciju sa necim.
Isto kao da li je nesto visoko ili je nesto hladno.
Ako bude pokusavao da radi to sto radi disk ce poceti da lupa i onda ce svakako morati da se menjaju glave, samo se nadam da nece ogrebati plocu.
Nema tu sta vise da se doda.

Ma ne bre, ja pokusavam da razumem tvoje tvrdnje jer se kose sa mojim dosadasnjim saznanjimya. Ti medjutim ne pomazes jer ne objasnjavas te svoje tvrdnje. A ja eto opet imaam pitanje - kako je to na ststefanovom disku otisla glava, kako si tvrdio jos na pocetku, kad covek kaze da nema nikakvih neprirodnih zvukova?

pa covece zato sto to gledam 16 sati dnevno , svaki dan poslednjih 12 godina.

Ok, ok ...malo moram da te provociram kako bih nesto naucio ;)
...I nemoj da se ljutis ali onaj moj disk uopste ne klikce I eno ga mucenik radi ...zato me zbunjuje tvoja prognoza ...I evo da bi ti meni malo vise verovao odoh da pravim skrinsote koje sam na kraju krajeva jos pre neki dan obecao.

vec da su fajlovi spaseni u osnovi koriscenjem hddr-a.

HDDregenerator ne spasava podatke. On oštećene sektore, pokušava da ih učini ponovo upotrebljvim, ali ne u smislu da ga vrati kakav je bio, već jednostavno upotrebljivim, tj, upisivim, da bude kao "nov", ako je to moguće. Da je tako kao što pišeš, arhiva koju sam imao, ne bi bila oštećena zbog weak sector-a koji se dogodio. Taj weak sektor je HDDR vratio u upotrebljivo stanje i dan danas, ali nije vratio taj weak sektor u stanje pre oštećenja, jer da jeste, arhiva ne bi bila oštećena, što nije slučaj.

mislim da taj famozni HDDregenerator samo remapira lose sektore, a to moze i bilo koji slican program, na primer besplatni dd, odnosno hdd bi trebalo da to radi automatski.

ne pricamo o tvom disku nego i hitachiju

"Death Star"-u ...čitao sam kako je dobio taj nadimak ali mi svejedno nije jasno zašto bi za njega važila drukčija pravila nego za moj Seagate.

ststefanov disk:

crko-disk.jpg

moj disk:

screenshot5.png

iste greške samo različit broj realociranih sektora, ni jedan ni drugi ne klikću, i moj je kao i njegov bio unallocated space i recovery alati nisu mogli da iščitaju ni particije ni fajlove ...a pošto je hddr ispravio oko 800 BS rutinski mi je diskgenius povratio particije a ja odmah, bez korišćenja ikakvih data recovery alata, fajlove uploadovao na cloud ...onda na disku probao šta god mi palo na pamet, testirao ga i na kraju vratio manje važne fajlove na njega odakle se evo već 9 meseci uredno torentuju.

HDDregenerator ne spasava podatke. On oštećene sektore, pokušava da ih učini ponovo upotrebljvim, ali ne u smislu da ga vrati kakav je bio, već jednostavno upotrebljivim, tj, upisivim, da bude kao "nov", ako je to moguće. Da je tako kao što pišeš, arhiva koju sam imao, ne bi bila oštećena zbog weak sector-a koji se dogodio. Taj weak sektor je HDDR vratio u upotrebljivo stanje i dan danas, ali nije vratio taj weak sektor u stanje pre oštećenja, jer da jeste, arhiva ne bi bila oštećena, što nije slučaj.

Ne znam sam633, ja baš mislim da hddr samo "uključi" sektor a ne da sa njega obriše sadržaj i samo ga učini upisivim. Većina fajlova na mom disku jesu bili filmovi i njima verovatno i nije mogao da smeta po koji takav BS, ali tu je bilo i drugih sadržaja ...npr. kompletna offline winupdate rutina sa svim fajlovima do kraja 2013. za sve M$ OS-e i Office ...i koristio sam je nekoliko puta od tada i nije bilo nikakvih problema ...puno .iso imidža koje jako često koristim i nigde ni jedan problem. Dakle zašto meni neki fajl nije otrpeo a očigledno je da sam imao BS i na bar nekom bitnom sektoru koji je nosio info o partition table?

Toliko ste bili sumnjičavi da sam i sam počeo da sumanjam u sebe. Obzirom da nalazim potvrdu svega što sam iskusio i pisao moram da zaključim da ste svi vi koji ste negativno pisali o hddr-u nedovoljno informisani ili nedovoljno strpljivi da biste došli do rezultata. Elem prvo da biste razumeli kako hddr radi pročitajte ovo: http://hddregenerator.net/the-true-about-hdd-regenerator/

...onda jedan od odgovora hddr podrške na istoj stranici potvrđuje moje iskustvo koje sam ststefanu predložio u postu #36:

If you see break sector message, in many cases this means that your hard drive has a physical breakage (damaged logical card or disk heads) rather than magnetic errors on the surface. The “break sector” problem is related to blocking bad hard drives on high scanning speeds.

Please try to use version 1.51. Although version 1.51 is much slower than 2011, we have a lot of reports from our customers that version 1.51 can fix break sector errors, which cannot be fixed by version 2011.

If you still have the problem, then the hard drive should be replaced.

i za kraj jer više ne smatram da ja treba da nalazim dokaze za svoje tvrdnje već vi, evo još jednog iskustva koje u potpunosti potvrđuje sve što sam savetovao @ststefan:

Anandtech.com na temi: " HDD Regenerator actually work? At 1078 bad sectors right now" post #6: je napisao(la):
Interesting story. A few years back, my friend's 120GB drive failed. All his work files are in it. I tried the freezer trick but was useless. I tried EasyRecovery Pro but it would lockup when it hits a bad sector. What I did do was have a mini fan blow on the hard drive while running HDD Regenerator 1.51. This took 2-3 weeks to complete. After the hard drive was repair, I was able to run EasyRecovery Pro and recovered all of his data in a few hours. I saved him $2500 to get the data recover from the pro.

Lopta je sad u vašem dvorištu hddr hejteri, čekam vas :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno