Ne razumem skracenicu OP?To da je disk neispravan to je jasno.
Vrlo je verovatno da jedna glava ne čita?
Siguran si u tu visoku verovatnoću?
Tada budi od koristi pa postavi informacije i uputstva kako će OP moći to i potvrditi.
@duksa88 ...I hddr zavrsi posao od pocetka do kraja diska - de reci kako je on to odmogao cak I u scenariju u kome nije ispravio sve bed sektore. Je li naudio fajlovima? A je li ucinio da ili svi ili veci deo nego pre intervencije budu citljivi? Da li je posle njegovog koriscenja veca ili manja verovatnoca na uspeh recovery alata?
Na kraju, ali tek sutra cu biti u mogucnosti, na kraju cu izbaciti skrinsote svog hdd koji je u slicnom stanju kao I ststefanov a pokazacu I uspesno backupovane fajlove na mail.ru I svoje postove s pocetka godine koji ce potvrditi da ne izmisljam vec da su fajlovi spaseni u osnovi koriscenjem hddr-a.
Taj disk za koji bi ti verovatno isto rekao da mu je otisla jedna glava I dalje torrentuje, pokazacu njegove r/w brzine I kako se na IDE pojavljuje kao bad disk a na AHCI ne.
...ma neka I ispadne da sam hddr fanboy, to mu dugujem za sve one fajlove koje mi je spasio![]()
OP means 'original poster' in discussion forums. The original poster is the person who started a discussion thread, and OP is used to refer back to that person as the responses grow.
Takođe i zbog tvog sopstvenog renomea je dobro da potkrepiš svoje viđenje stvari.Ja ti kazem na osnovu 8000 koje sam ja spasio.
Budući da su porodične slike u pitanju i da je disk u lošem stanju (i da je sva prilika da će se brzo dodatno pogoršavati stanje) prvo moraš doneti odluku profesionalci ili kućna radinost.
Nisi se izjasnio (bar ne direktno) o tome ali je to bitna odluka u ovakvoj situaciji.
Tek posle toga bi bilo pošteno savetovati te šta i kako.
tebi nema pomoci, najbolji savet je od mene dobio. Treba mu alat bilo koji da pristupi firmwareu diska i da ispita glave. Najjeftiniji kineski kosta 1500dolara.Zasto bi trebalo da bude preskupo? Koliko kostaju alati I vakuum prostorija a koliko si ti vec naplatio tih 8000 vec popravljenih diskova? 2.000.000 € ?! ...kad oduzmemo troskove vidimo koliko neopravdano ogromnu cenu drzite.
I dobro, ako ne mozes ili neces da pomognes dzabe onda bar nemoj da nam stajes na muku, pls.
Zasto bi trebalo da bude preskupo? Koliko kostaju alati I vakuum prostorija a koliko si ti vec naplatio tih 8000 vec popravljenih diskova? 2.000.000 € ?! ...kad oduzmemo troskove vidimo koliko neopravdano ogromnu cenu drzite.
I dobro, ako ne mozes ili neces da pomognes dzabe onda bar nemoj da nam stajes na muku, pls.
Zasto bi trebalo da bude preskupo? Koliko kostaju alati I vakuum prostorija a koliko si ti vec naplatio tih 8000 vec popravljenih diskova? 2.000.000 € ?! ...kad oduzmemo troskove vidimo koliko neopravdano ogromnu cenu drzite.
vec da su fajlovi spaseni u osnovi koriscenjem hddr-a.
ne pricamo o tvom disku nego i hitachiju
HDDregenerator ne spasava podatke. On oštećene sektore, pokušava da ih učini ponovo upotrebljvim, ali ne u smislu da ga vrati kakav je bio, već jednostavno upotrebljivim, tj, upisivim, da bude kao "nov", ako je to moguće. Da je tako kao što pišeš, arhiva koju sam imao, ne bi bila oštećena zbog weak sector-a koji se dogodio. Taj weak sektor je HDDR vratio u upotrebljivo stanje i dan danas, ali nije vratio taj weak sektor u stanje pre oštećenja, jer da jeste, arhiva ne bi bila oštećena, što nije slučaj.
If you see break sector message, in many cases this means that your hard drive has a physical breakage (damaged logical card or disk heads) rather than magnetic errors on the surface. The “break sector” problem is related to blocking bad hard drives on high scanning speeds.
Please try to use version 1.51. Although version 1.51 is much slower than 2011, we have a lot of reports from our customers that version 1.51 can fix break sector errors, which cannot be fixed by version 2011.
If you still have the problem, then the hard drive should be replaced.
Anandtech.com na temi: " HDD Regenerator actually work? At 1078 bad sectors right now" post #6: je napisao(la):Interesting story. A few years back, my friend's 120GB drive failed. All his work files are in it. I tried the freezer trick but was useless. I tried EasyRecovery Pro but it would lockup when it hits a bad sector. What I did do was have a mini fan blow on the hard drive while running HDD Regenerator 1.51. This took 2-3 weeks to complete. After the hard drive was repair, I was able to run EasyRecovery Pro and recovered all of his data in a few hours. I saved him $2500 to get the data recover from the pro.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari