Postavio sam vec pitanje u temi "Zastita potrosaca kroz zakone i praksu" medjutim niko ne odgovara a meni je hitno potreban odgovor
Dalji tekst je Copy-Paste iz te teme
Pre dve godine sam kupio graficku karticu kod jedne cenjene domace firme, u daljem tekstu JCDF.
Pre par mjeseci ta graficka je odlucila da crkne, srecom jos tri mjeseca u garantnom roku, odneo sam je u servis JCDF i rekli su javit ce se za 7 dana. 10 dana kasnije zvao sam ih i rekli su mi da je graficka u servisu u gradu koji nije Beograd(gdje je kupljena) i da zovem tamo. U servisu mi kazu da su dosli do zakljucka da je nepopravljiva i da ce mi napisati zamenu. Ok, meni je to odgovaralo i sedmicu dana kasnije u servisu JCDF preuzeo sam novu graficku. Od prvog dana kuler na toj grafickoj se cuo kao masina za mljevenje oraha i poslje dva mjeseca (nisam mogao ranije, more, faks i cudesa) da ne bih izgubio garanciju ako ga sam promjenim, vratio sam graficku u servis JCDF i trazio da to rjese. Javice se za 7dana, zvao sam ih za 10 dana, vozali su me s jednog na drugi broj, da bih na kraju saznao da je graficka opet zavrsila u servisu u gradu koji nije BG, i da moram da zovem tamo. Oni mi odgovaraju da je graficka nepopravljiva (strucan neki servis) i kazu da ce mi napisati zamenu. Poslje 7dana, 5 poziva i jos par dana cekanja konacno dobijam trecu po redu graficku na cijoj kutiji pise NO SERIAL NUMBER, ista naljepnica se nalazi i na grafici, na plasticnom djelu kulera. Grafiku zabadam u komp i ona ne radi uopste, vadim je vani i poslje vizuelnog pregleda utvrdjujem da je bila polivena necim i zato je otpalo vise od pola naljepnice sa serijskim brojem i zato vjerovatno i ne radi. Vracam grafiku u servis i kazem da ne radi, da ocu da mi se vrate pare i da mi se pokriju troskovi sto me vozaju ko budalu. Otprilike su me iskulirali za cjelu pricu, i opet javicemo vam se za 7dana. 10dana kasnije, poslje standardnih peripetija opet me upucuju na servis u gradu koji nije BG i saznajem da se grafici upravo vrsi dijagnostika (pitam se sta ce utvrdit) i da ce u zavisnosti od njihovog zakljucka odlucit oce li je popravit i poslat nazad ili mi napisati zamenu. Opet im napominjem da me njihove zamjene vise ne interesuju i da ocu pare i da mi pokriju troskove sto me *****avaju, kaze on zvacemo vas za par dana kad vidimo sta ce pokazati dijagnostika u servisu.
U medjuvremenu ja sam zbog neispravne grafike koju su mi uvalili propustio da skinem primjere ispita sa sajta moje vise skole i okinuo sam godinu, sto se ne bi desilo da sam imao grafiku koja uopste radi.
Evo jos i malo podataka
03.09.2008 datum kupovine grafike
09.06.2010 datum predaje crknute grafike
24.06.2010 datum odobravanja zamjene koja melje orahe
07.09.2010 datum predaje zamjene koja melje orahe
16.09.2010 datum odobravanja zamjene koja ne radi
28.09.2010 datum ispita koji sam okinuo njihovom krivicom
04.10.2010 datum predaje zamjene koja ne radi
Ako obratite paznju zakljucicete da otkao sam im predao zamjenu koja melje orahe 07.09.2010 nisam dobio adekvatnu zamjenu, znaci nisu ispostovali moja prava kao kupca, samo su sebi kupovali vrjeme, a od tada je proslo do danas 37dana. Treba da mi se jave sutra ili cu najvjerovatnije ja da ih zovem u ponedeljak, najvjerovatnije ce mi ponudit 30-40Eura za koje ne mogu ni zvake da kupim a ne grafiku, da ne pominjem ostale probleme koje su mi napravili.
Imam jaku zelju da u utorak, ako ne dobijem adekvatan odgovor, odem pravo u trzisnu inspekciju i preganjam se koliko god mogu jer ocu da ih upropastim totalno