Šta je novo?

Crkla grafička u garanciji - pitanje

Odneo sam na reklamaciju testirali kazu u redu je ?????? verovatno su rekli da je do napajanja pošto im je skrenuta pažnja da sam već ''novi momenat ili upssss'' promenuo napajanje i problem je ostao e sad ja tu grafiku nisam kupio direktno u radnji nego preko čoveka koji mi je sklopio konfiguraciju a većinu delova je kupio kod tog dilera čija je grafika i problematična, sad će da bude zanimljivo osećam to jer izgleda da nemaju na stanju više te grafike. Idu ka tome da im donesem celu mašinu pa će malo da se igraju sa računarom malo da kloknu grafiku da podignu taktove u 2d pošto mi puca dok sam na desktopu. Pitam se pitam *Da li može ako grafička karta ima neki falinku da se klokovanjem otkloni nedostatak*

Artifakti se javljaju usled oštećenja neke od komponenti grafičke karte, dakle vozaju te unaokolo bezveze... Googlaj malo, videćeš da kad se jave artifakti, grafička je oštećena...

Jedini slučaj gde mogu da se jave artifakti a da nije oštećena grafička je u slučaju overclockovanja grafičke, ali pošto si rekao da nisi radio to, onda je POTPISUJEM oštećena karta...

To što ti puca u 2D modu, dakle dok si još na desktopu samo ukazuje na teže oštećenje... dizanjem clocka neće ništa dobiti, sem jednog lepog BSOD... Ako nisi toliko upućen u materiju, bolje povedi nekoga sa sobom da se prepire sa njima... Ako neće da priznaju da ti je oštećena karta, počni da pretiš inspekcijom, ozbiljan sam...

Nemoj da im dozvoljavaš da te cimaju da dovlačiš mašinu... idi probaj kartu na drugom nekom kompu i videćeš da ćeš isti problem da imaš...

Btw, ako možeš, probaj da pustiš Furmark... Ako uspeš da ga pustiš i nestanu artifakti, onda može da bude da karta previše spušta clock u 2d modu... to se lako reši flashovanjem novog biosa karte...

Poslednja izmena:
onda može da bude da karta previše spušta clock u 2d modu... to se lako reši flashovanjem novog biosa karte...

I ja mislim da je to. Moguce je i da napon dosta spusti za 2d i zato zakucava ...fleshovanje biosa sa vecim vrednostima bi onda tu pomoglo...ali to bi trebali da resavaju oni kod kojih je uzeo falicnu kartu, a ne on da fleshuje.

Poslednja izmena:
I ja mislim da je to. Moguce je i da napon dosta spusti za 2d i zato da zakucava ...fleshovanje biosa sa vecim vrednostima bi onda tu pomoglo...ali to bi trebali da resavaju oni kod kojih je uzeo falicnu kartu, a ne on da fleshuje.

Eh, kad bi svi prodavci u Srbiji radili svoj posao.... :smackbum:

Ako mu zaista zeza BIOS sa niskom voltažom i niskim clockovima, lakše je da digne sam BIOS kroz dva minuta, nego da nosi celu mašinu da isprobavaju kartu da li radi i da čeka ko zna koliko da mu je vrate...

Hvala drugari na savetima, totalno sam odlepio zbog problema jer kad čovek nešto kupi novo onda obično to novo treba da radi bez problema a ne da drugi dan počne da te zeza. Ajd da je prošlo par godina da je došlo do zamora materijala pa da razumem i takve greške ali od nove jednostavno ne očekujem čak i onu agp ati što imam na starom kompu koji sam ostavio deci ma nikad nikakvih problema nisam imao i te drajvere koje sam instalirao tada još uvek su na kompu i sve radi bez problema (extra). Jedino što mogu je da čekammmm i to je to i znam da sigurno im neću oprostiti 150E.

Poslednja izmena:
Upravo tako. Ta varijanta ne dolazi u obzir, vjerovatno ću i ići na to da mi daju novu kartu u klasi.
Sačekaću da mi ponude nešto pa ću vas da pitam za mišljenje i savjet.
Hvala svima, ajde sad svi na spavanje dok ne vidim šta mi nude da ne nagadjamo ovako na prazno :wave:

Nije lepo to što rade, treba da dobiješ istu takvu ili zamenu, pod zamena se podrazumeva ta klasa kartice, dakle 9500gt ili gt220. Doplata za te kartice ne može se uzeti u obzir jer to ti sleduje. Koliko znam PIN oni će uraditi ovako kako sam ti rekao, neće se obrukati sigurno.

Odneo sam na reklamaciju testirali kazu u redu je ?????? verovatno su rekli da je do napajanja pošto im je skrenuta pažnja da sam već ''novi momenat ili upssss'' promenuo napajanje i problem je ostao e sad ja tu grafiku nisam kupio direktno u radnji nego preko čoveka koji mi je sklopio konfiguraciju a većinu delova je kupio kod tog dilera čija je grafika i problematična, sad će da bude zanimljivo osećam to jer izgleda da nemaju na stanju više te grafike. Idu ka tome da im donesem celu mašinu pa će malo da se igraju sa računarom malo da kloknu grafiku da podignu taktove u 2d pošto mi puca dok sam na desktopu. Pitam se pitam *Da li može ako grafička karta ima neki falinku da se klokovanjem otkloni nedostatak*

cccccc, odeš i kažeš - da se ne glupiramo, pošaljite grafiku na rma i da sačekamo šta će uvoznik reći. Obzirom da je Diamond u pitanju, verovatno je uvoznik PIN, nađi telefon i traži servis, zamoli ljude da provere tvoju VGA tako što ćeš im dati serijski broj iste, videćeš da se sve jako brzo i lako završava.

Bio sam do servisa odneo ceo komp pošto je u garanciji jer moraju da se ispitaju i ostale komponente grafika radi već 5 dana negasi se bez prestanka u idlu i benchmark testovi rade nema nikakvih problema ni krešova a ni plavih ekrana ???? neznam u čemu je fora ali svakako kad budem znao epilog svega ja ću napisati o čemu je reč, možda ću nekom pomoći ko ima sličan problem kao i ja da razreši misteriju. Da napomenem vrlo su kooperativni u servisu i nema problema šta god da je problem zamenuće se. U servisu garantuju 100000% da grafika definitivno nije, ispitivanja se nastavljaju dalje da se utvrdi tačno koji je problem jer on očigledno postoji a kao što sam i rekao sledi detaljan izveštaj nakon rešene misterije.

Poslednja izmena:
to to je marfijem zakon i ne mozes ni da zamislis koliko kompova stigne u servis i koji tada budu "ispravni" dok ih opet kuci ne vratis

Komp u servisu radi već par dana ne pojavljuju se greške? Kako je sad to moguće? Da li postoji neko logično objašnjenje, ima li neko da je imao sličan problem sa kompom kao ja?

Komp u servisu radi već par dana ne pojavljuju se greške? Kako je sad to moguće? Da li postoji neko logično objašnjenje, ima li neko da je imao sličan problem sa kompom kao ja?

1. Da nije do tvog monitora?

2. Da nemaš problem sa strujom u kući, tj. sa naponom; možda produžni *****ava?

3. Možda te lažu iz sevisa?

Poslednja izmena:
1. Da nije do tvog monitora?

2. Da nemaš problem sa strujom u kući, tj. sa naponom; možda produžni *****ava?

1. Neznam kako monitor može da zeza jer da je problem u monitoru nebi mi izbacivao komp balončić da je dips. drajvers stop respon. and sek.... recovered

2. nemam problem sa strujom provereno jer na istom mestu je bio uključen moj stari komp i na isti produžni

Polako ali sigurno idemo ka tome da se grafika ipak vrati onom ko je prvi prodavac tj PIN-u na RMA e sad očekujem da će u pinu biti korektni i ponuditi alternativu ali kako nema više na stanju HD5770 koji su najbolji mogući ekvivalenti pomenute grafike ali iz grupe nvidia

Poslednja izmena:
...ja da sam na tvom mestu , dodao bih jos love i uzeo gtx460...ako je ~20k din.

Poslednja izmena:
...

Polako ali sigurno idemo ka tome da se grafika ipak vrati onom ko je prvi prodavac tj PIN-u na RMA e sad očekujem da će u pinu biti korektni i ponuditi alternativu ali kako nema više na stanju HD5770 koji su najbolji mogući ekvivalenti pomenute grafike ali iz grupe nvidia

To bi bio GeForce GTS450...

Ja sae nadam da cemo polako ali sigurno da dostignemo onaj zapadni standard sto se povracaja robe tice (ogranicavam se samo na povracaj robe,mnoge stvari sa zapada su mi odbojne:)

Dakle bez zanovetanja prodavca i kuknjave, vec: Dobar dan dosao sam da zamenim grafiku crkla je u garantnom peroidu.Prodavac: Samo izvolite pogledajte neki ekvivalent:)
Eto tako nekako..

Po mojim iskustvima, od 2008-me sve je gore (teže) da se vrati novac i uopšte da se prizna reklamacija, u sve većem broju VP-a (uvoznika) dok svaka čast pojedinim MP-ovima kao ATOM.

Ja sae nadam da cemo polako ali sigurno da dostignemo onaj zapadni standard sto se povracaja robe tice (ogranicavam se samo na povracaj robe,mnoge stvari sa zapada su mi odbojne:)

Dakle bez zanovetanja prodavca i kuknjave, vec: Dobar dan dosao sam da zamenim grafiku crkla je u garantnom peroidu.Prodavac: Samo izvolite pogledajte neki ekvivalent:)
Eto tako nekako..

Čuo sam negde da bi trebalo početkom sledeće godine da počnemo sa tim novim zakonom, gde će kupac biti maximalno zaštićen...

samo trazi pare nazad ako namaju istu ako nedaju pare odes u ispekciju moraju da ti vrate pare:wave:

Poslednja izmena:
ja kad sam bio u Svabiji odem sa drugarom da reklamira zvono za kucu ali bezicno jer mu nije radilo preko 20m,a pise da moze do 50m...ode i kaze drugar"ovo mi ne odgovara jer nece da radi kako preko 20m kod mene" i na to mu kaze prodavac"uredu gospodine,da li zelite pare nazad ili drugi proizvod"...da napomenem da se prodavac nije ni namrstio ili bio neprijatan i kod njih je to normalna stvar...e da je tako kod nas gde bi nam bio kraj,a mi se ustvari natezemo 45 dana i tone zivaca izgubimo dok ne resimo reklamaciju

PIN je uvek korektno završavao reklamacije.

Evo ja otvorio temu 20.08. i još uvijek ništa od grafičke. Inače komunikacija sa PIN-om ide tako što ja šaljem mailove radnji u Kragujevcu od koje sam kupio a oni prosledjuju PIN-u. I naravno izmedju svakog maila ili poziva prodje po 5-6 dana.
Rezime: ponudili mi 8400gs i ja odbijem u konsultaciji sa vama. Tražim nešto bolje ili povraćaj novca. Nakon nekoliko natezanja firma iz Kg-a kod koje sam kupio grafičku mi šalje mail da odaberem nešto sa PIN-ovog lagera što mislim da bi bilo adekvatna zamena.
Ja zatražim 9500 gt, oni proslede i za nekoliko dana mi stigne mail da su rešili garanciju tako što mi nude 8400gs. :bottle:
Naravno popizdim i pitam ih da li me zezaju, on mi kaže da opet napišem mail u kome tražim nešto bolje jer ovi iz PIN-a vjerovatno nisu ni pročitali mail.
E sad, pošto za koji dan ističe rok od 45 dana od dana reklamacije šta mi je činiti ukoliko rok prodje?

U radnju lično, pripreti inspekcijom i vidi šta možeš da izboksuješ. Kazna za prekršaj tog tipa uopšte nije mala, od 100.000 do 1.000.000 din, nikad se ne zna kakvu nagradu možeš da zaslužiš za... neaktivnost ;)

Poslednja izmena:
...ja bih prvo otisao u inspekciju posto si kratak sa vremenom... ispricao im sve to i onda video sta i kako... Ako istekne 45 dana nema nista od grafe?...taman to mozes da pitas u inspekciji;)

Poslednja izmena:
ne znam sta se desava onda, zato i pitam

Ja reko ti znaš pa se uplaših :D. Pa kako kaže Razbojnick onda će da radi inspekcija.
Ma meni nije bila frka za grafičku pošto sam posudio od druga pa se nisam cimao previše ali ipak, još malo pa mjesec i po dana, stvarno nema smisla

Nazad
Vrh Dno