Chupo
Slavan
- Učlanjen(a)
- 02.12.2007
- Poena
- 380
Maxtor 200GB u drugoj mašini iz potpisa, SATA interfejs, 8MB keša i 7.2K obrtaja. Do pre par dana radio ok, kada sam primetio da HDD sentinel prijavljuje tri slaba sektora, pa reko da pustim onaj oporavak diska (reinicijalizacija površine diska) na mom kompu (preko eSATA bracketa). Sve je išlo super bez problema do 88% posto kada je proces neverovatno usporio, i dok nisam otišo na džonjanje, našao je 54 loša sektora i remapirao ih. Ujutru imam šta da vidim, komp se zaglavio, posle restarta 2500 remapiranih sektora i failiure predicted :S:.
Kada sam premotao film, setio sam se da sam, kada sam prepakivao drugu mašinu iz potpisa, oborio tog maxtora sa radnog stola, dok je bio isključen sa parkiranim glavama. Jer taj "pad" uzrok pojave loših polja, ili je možda kriva visoka radna temperatura od preko 50°C u starom kućištu, ili možda loš sata kabal na koji je bio povezan???
Ima li šanse da se prostor pre 88% diska iskoristi?
Kada sam premotao film, setio sam se da sam, kada sam prepakivao drugu mašinu iz potpisa, oborio tog maxtora sa radnog stola, dok je bio isključen sa parkiranim glavama. Jer taj "pad" uzrok pojave loših polja, ili je možda kriva visoka radna temperatura od preko 50°C u starom kućištu, ili možda loš sata kabal na koji je bio povezan???
Ima li šanse da se prostor pre 88% diska iskoristi?