Šta je novo?

Crkao hard sa boot sektorom

igor88

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2009
Poena
575
Pozdrav ljudi treba mi hitno pomoc . Posto mi je sistem na ssd a imao sam hard na kone se vuce boot od pre hrsita te mi je isti danas crkao postoji li sansa da sistem sa ssd ne "rusim" vec da ga izbutujem nekako? Hvala i izvinjavam se ako postoji tema na telefonu sam ne vidim nista u pretraZi.

Teško, probaj sa fixmbr metodom.... Sledeći put kad budeš instalirao sistem izvadi sve ostale diskove i posle instalacije ih vrati da ti se ovako nešto ne bi ponovo desilo, jer windows zna da "additional - dodatne" male particije stavlja na hardove umesto na sistemski SSD.

Probaj, daj Bože da pomogne. Meni se slično desilo kada sam kupio ssd, an svu sreću, isti dan sam primetio i odmah uradio reinstall sistema bez hardova. :)

a jel si imao onaj 'system reserved partition' na starom disku?

mislim da ce pomoci taj link sto si nasao.
ne bi bilo lose da napravis prvo bekap najvaznijeg sa ssd-a ako si u mogucnosti, preko nekog butabilnog usb-a recimo.

Probacu backup da uradim, imam slobodno da drugim hddovima oko 10tb to nije problem ali dal cu moci preko usb boot 10 ke da ga sredim ako je crkao boot hdd i samo krci kada se ukljuci.

Citaj pazljivo sta je marxista pisao u linkovanoj temi, i nece biti problem.

Ovo sto sm nasao nije pomoglo a hirens boot nece da mi radi iz nekog razloga kaze orevise ram-a

Edit: skinuo i novi hirens boot probao ono sto je napisao i dalje reebot and select proper boot device... ne pomaze

Prilozi

• IMG_0009.jpg
    IMG_0009.jpg
    999.6 KB · Pregleda: 33
Poslednja izmena:
a gde je zapelo sa tvojim linkom? cini mi se da samo fali korak da napravis boot particiju 'aktivnom'. to mozes lako sa gparted npr. ili iz one recovery console.

http://thpc.info/how/make_active.html

Drugi korak u konzi kaze not found... A nece ni ovo sa tvog linka sve odradi ali nece da bootuje da povasim pstale hardove psim ssd?

Kada stavim recovery partition aktivnu izbaci mi prilikom boota izdzekaj sve hardove koji nemaju sistem i pokreni ponovo evo sada ci fotkati... zanimljivp u boot devices ne vidi mi ssd???

Prilozi

• IMG_0010.jpg
    IMG_0010.jpg
    762.8 KB · Pregleda: 32
  • image.jpg
    image.jpg
    744.6 KB · Pregleda: 34
Poslednja izmena:
A jel bih.p mogao da uradim backup celog ssd preko hirens boota pa vratim sve na svez sistem ili mrka kapa?

Prilozi

• IMG_0014.jpg
    IMG_0014.jpg
    870.7 KB · Pregleda: 25
Poslednja izmena:
Drugi korak u konzi kaze not found... A nece ni ovo sa tvog linka sve odradi ali nece da bootuje da povasim pstale hardove psim ssd?

Kada stavim recovery partition aktivnu izbaci mi prilikom boota izdzekaj sve hardove koji nemaju sistem i pokreni ponovo evo sada ci fotkati... zanimljivp u boot devices ne vidi mi ssd???

problem je sto je to logicka a ne primarna particija.
http://superuser.com/questions/78578/how-can-i-mark-a-logical-partition-as-active

Oborio sam sistem sad hocu da poludim sto mi je intel logo prilikom dizanja sistema nije vise windows.... znaic poludecu... i kicenca mi ofc ne vazi....

Instalirao si UEFI to je dobro. :D

A kako sad da mi ove silne hard diskove ne vidi kao removeable device :-D

I kako da promenim to bootovanje, primetih da se ne iskljucuje kao pre vec iskljuci prvo monitor a racinar radi i dalje...

Možda imaš u BIOS da ne stavlja logo. Ali se ne gasi. I ne znam šta ti je diskovima. Koji OS si stavio?

10ku ali sam povadio hardove kako bih sada ssd bio i boot ali sada su hardovi detektovani kao uredjaji koji se vade, te kada se hdd iskljuci posle tipa 10min osim restarta ne mogu ga vratiti , probao sam preko regedita ali ne radi kao na w7

Zadnja verzija? Da ti nije u BIOS uključen hot plugging ako ga podržava?

Intelova dz77 ploca nisam se mrdao sa ivy ja.., ne znam gde da trazim to

Nasao hvala sad cu restart pa da vidimo radi li.

Prilozi

• image.jpg
    image.jpg
    982.2 KB · Pregleda: 28
Poslednja izmena:
Ne znam kako ti je raspoređeno u BIOS, ali I/O ili SATA se najverovatnije zove sekcija.

Vrh Dno